НВ-ВМХ, част 74

• 36 216
  • 724
  •   1
Отговори
# 420
И на мен контролът не ми се получава абсолютно всеки път, но повечето пъти се получава, а ми помага също и пиенето на чай Wink

# 421
Шоки, с абсолютна точност не може да се изчисли, но според мен и не е нужно.
Аз, обаче, съм от привържениците на калориите и следенето им - не винаги, не през цялото време, но върши работа. При мен дори и психологически - самовнушение. Като знам какво закусвам и какво обядвам, знам и колко горе-долу калории мога да си позволя за вечеря. Някак като си изям порцията и знам, че съм приела необходимите К за деня, вече не изпитвам глад.
В дните с интензивни тренировки си позволявам повече, в дните без редуцирам.

# 422
  • SA
Цитат
Камелот, какви вегетарианци са тези, които ядат риба

Ако не греша, се наричаха песко-вегетарианци.
Да не говорим, че имаше и такива група, дето и пиле може да се яде и пак да се наричаш вегетарианец (вероятно сьздадена за хора, които намират за престижно да се наричат вегетарианци  Laughing).
Чудя се как още няма термин за вегетарианци, които ядат само свинско и никакво друго месо.
Шоки, много точно казано е това за опьването на корема. Всьщност хората, които изяждат огромни количества салата гонят именно този ефект. А може да се спори дали това е най-разумно. Животните, които ядат основно трева например, я ядат, защото могат да я усвояват и да извличат от нея хранителни вещества, а не просто за да се надумкат до степен да не могат да ходят от преяждане.

Последна редакция: пт, 14 мар 2014, 13:06 от kameloth

# 423
  • Пловдив
Шоки, а при мен горчивото кафе помага... Wink Или 1 парче шоколад Линдт от най-горчивия...
Like_Smoke , споделеното от теб отново разкрива важността на психологическия фактор. С броене се чувстваш ок и имаш контрол над нещата. Аз с броене губя контрол, колкото и парадоксално да звучи.  Peace
Кам, разсмя ме с идеята за прасо вегетарианството, ако можем така да го наречем. Joy

# 424
Юле, да, точно психологически е при мен и ми помага да огранича количествата.
Обаче аз не съм някакъв критерий, защото реално и никога не съм имала сериозен проблем с теглото, а по-скоро за мен това е начин да пазя форма.

Кам, аз вегета, които ядат риба, а още повече пиле - не признавам. Да се сърдят, да не се сърдят, рибата е ме-со, а не зеленчук  Laughing

# 425
  • София
Ох, извинете ме, обаче всеки път като прочета "коноп" и си представям някакво въже  Joy Joy Joy Самата дума изобщо не мога да я свържа с храна ...

Грийн, аз също съм забелязала, че когато се съобразявам, така да го кажа, имам резултат - намалявам мазнини. Отдам ли се на плюскане, не ми се отразява добре на обиколките, нищо че плюскам режимно  Laughing
Използвам грозната дума "плюскам", защото при мен е точно това - плюскане. Не е от глад  Laughing

Леле, докато пише - 7 поста  ooooh!

# 426
Аз пък като чуя коноп и си представям въже, но и марихуана.  Embarassed А пък не съм пушила през живота си.

# 427
  • София
Абе то ще си излезе  hahaha

Шегувам се, да не се обиди някой сега ...   bouquet

# 428
Аз пък като чуя коноп и си представям въже, но и марихуана.  Embarassed А пък не съм пушила през живота си.

Ох, недей, че това какъв глад отваря  Joy

# 429
А, не ме блазни, с моите депресии и страхове само такова ми трябва.  smile3535

Мъжът ми има колега, който редовно пуши, и изяждал някакви несметни, невъобразими количества.  Shocked Обаче засега теглото си му е ок.

# 430
И конопът, и ленът в миналото са се ползвали само по основното си предназначение - конопът за въжета, ленът - за тъкани Laughing

# 431
  • SA

Мъжът ми има колега, който редовно пуши, и изяждал някакви несметни, невъобразими количества.  Shocked Обаче засега теглото си му е ок.

Хехе, моят мьж преди време сьщо имаше такьв колега и откровено му завиждаше на изядените хамбургери и мьфини, които изобщо не му се отразяваха тегловно.  Joy А не беше никак млад човекьт, мисля че би трябвало вече да е пенсионер.
Има такива хора, макар и да са рядкост, никой не го отрича.
Аз пьк овесa го свьрзвам предимно с коне.

Последна редакция: пт, 14 мар 2014, 16:43 от kameloth

# 432
Здравейте, банда!
И аз да си призная - не мога да броя калории, това ужасно ме изнервя. Но знам какво мога и какво не мога да ям. Изключвам напълно въглехидратите, но когато съм на купон и има топла и прекрасна баница, изяждам едно парче. Не повече. Ако мога, спирам до половината.
С алкохола не мога да съм съвсем по правилата - леле как звуча, като алкохоличка. Излизаме често с приятели и пия по едно... в къщи не пием с вечерята алкохол, така че явно балансирам.

Само със спортуването се излагам тотално, но опитите да се вкарам в правия път продължават.
Тъй като свалих повече от 10 килограма, трябва да си изгладя бедрата и корема - ходя на козметик, на вакуумните масажи, не помня как ги наричаха. Ефектът е повече от задоволителен.

В моя случай закуската със заквасена сметана е екстра! не качвам килограми от нея, но просто нищо друго не можах да си измисля за закуска. По-често ми става гладно, но и на това му намирам цаката - ям позволени неща, по-често. Понякога и една ябълка ми е достатъчна, за да не вечерям.

при всеки нещата са строго индивидуални и лично за себе си самонаблюдението и навременните корекции на менюто вършат отлична работа. Повече не искам да свалям, паднах под 60 и не бих искала съвсем да остана без гърди  Blush пусто, свалям ли килограми - бедрата и коремът се махат, но и бюстът също пострадва Wink

# 433
Парчето баница може да тежи 300 - 400 грама, а може и 50-100 грама, зависи как е нарязана Wink И всеки си преценява наистина какво, колко и кога да яде Peace

# 434
Чудя се как още няма термин за вегетарианци, които ядат само свинско и никакво друго месо.

Laughing Laughing
Има един такъв термин - flexitarian, може да е това.

Коноп, и аз като чуя си представям опиата.  Rolling Eyes

Искам да питам нещо за следния състав на едно въглехидратно нещо - висок процент въглен - 86 гр. на 100, но пък захарта му е 0.26 на 100. Че излиза от темата е ясно, питам само ако прегрешаваме с въглени, тогава кое е по-малкото зло - висок процент въглени/нисък процент захар или обратното, или няма никакво значение? Laughing

Общи условия

Активация на акаунт