НВ-ВМХ, част 74

• 36 217
  • 724
  •   1
Отговори
# 300
Давам пример със снощното ми изцепване - готвих свинско със зеле, като свинското ми беше бекон, което си е 50:50 месо и сланина. Два пъти вечерях изобилно, просто не успях да се преборя със себе си и да пренебрегна натрапчивата мисъл за тавата със зелето във фурната ...
все се чудя на световната несправедливост да си само 50кг  smile3560

и абсолютно съгласна с грийндрийм за салатите  Peace
същото като на vici75 ми се случва, но ме освиркахте като го споделих  Mr. Green

# 301
аз пък имам роднина от мъжки пол, който периодично "отслабва" със зелева супа - минимум на 2 седмици 10 кг. и после пак се оформя със същата обиколка за по-малко от месец. А иначе на ден си яде по една тенджара зелева супа  Shocked Ми много ясно - една тенджера зелева супа е под 200 калории. Егатисиму и стреса за организма! На никого не препоръчвам такива идиотски диети, даже на враговете си, а за съжаление не мога да предпазя близките си  Rolling Eyes

# 302
  • SA
Абе, хора, няма такова правило да се яде максимум по 100 гр. зеленчук на хранене, та било то и тревен. Не е вредно да се яде повече, а и за вода - сьщо не ми се вярва да се задьржа от това.
Марули обичам много от онези кьдравите например, обаче тук не сьм виждала такива. Айсбергьт ми е малко като зеле и не го харесвам особено. Зелето пьк го ям само в готвен вид, защото е ужасно жилаво и страшно се издувам от него. Зеленчуци повече ям задушени леко с масло - от онези замразени зеленчукови миксове. Сьщо така броколи и брюкселско зеле - пак задушени. Редовно си мариновам и червено цвекло и сьщо хапвам за гарнитура понякога. Но като цяло, не наблягам на зеленчуците, за да се нахраня. По-скоро са ми като разнообразие някакво.
Вики, ако ще трябва да ям само зелева супа, по-добре ще си изкарам на чиста вода, или билков чай. То и без това какво ли полезно има в това сварено зеле, лук и не знам още какво сьдьржаше тази супа?

# 303
Абе, хора, няма такова правило да се яде максимум по 100 гр. зеленчук на хранене, та било то и тревен. Не е вредно да се яде повече, а и за вода - сьщо не ми се вярва да се задьржа от това.
Марули обичам много от онези кьдравите например, обаче тук не сьм виждала такива. Айсбергьт ми е малко като зеле и не го харесвам особено. Зелето пьк го ям само в готвен вид, защото е ужасно жилаво и страшно се издувам от него. Зеленчуци повече ям задушени леко с масло - от онези замразени зеленчукови миксове. Сьщо така броколи и брюкселско зеле - пак задушени. Редовно си мариновам и червено цвекло и сьщо хапвам за гарнитура понякога.

Ох, поотдъхнах си....че сега мерих един морков, че той 85г бе, хора.. Rolling Eyes....аз два плюс цвекло си правя, та.....

# 304
Herzen това е то че тук сме събрани всеки с различни проблеми. Моя корем нормално е в леко хлътнало състояние и като го видя една-две идеи пред кокалаците и ми призлява. Но както има жени с много кг-ми за смъкване и се борят неистово с хромонален дисбаланс, инсулинова резистентност, тироиди и какво ли не определено салатите ще са им дар божи. Салатите пред ориз, картофи, безалкохолни, сладки, хляб са си направо злато.

Kam-и верно такова правило няма за салатите, това е установено по метода проба-грешка и мен ме покрива изцяло. Като гледам green и Herzen в това число и те са го установили за себе си. Явнп наистина всеки трябва да прецени кое как му се отразява. Да не объркваме новите момичета. Нека си ядат салата колкото смятат за необходимо.

# 305
и аз не си падам по зелената салата,готвен зеленчук ям малко за да има място за месото Mr. Green
минавам да се похваля с резултатите на половинката Peace
гликиран хемоглобин (така ли му се вика на HBA1C Thinking) 6% (нормално от 4 до 6,2) беше 6,9% newsm44
основно това беше проблема
в другите показатели също има подобрение
glycemie        6,55   преди   7,10
cholesterol     5,62      "        5,81
HDL               1,50        "        1,16
LDL                3,65        "        4,18
Triglycerides  1,06         "       1,03

става въпрос за мъж на 65 години и от 6 месеца на режима,без да е абсолютно стриктен
висок 1,70  и 73 кг (минус 10 )
следователно и малка промяна се отразява на здравето и никога не е късно за тази промяна Wink
и ни се видя лесно
защо има хора,които се оставят на диабет и подобни:thinking:

# 306
Браво на вас. newsm10

# 307
Айсбергът, за сведение, има много малка хранителна стойност. Ако се сравни като витамини и минерали с нормална маруля, в него няма почти нищо.

По отношение на зелените салати - без тях не мога. Сега не ги правя с оцет и зехтин, а слагам пресен лимонов сок и малко тахан. Вместо сол - маслини. Интересното е, че вече от седмица съм махнала на 100% хляба и всякакви нишестета, като най много ме учудва това, че изобщо не ми се ядат. И плодовете вече често пъти са ми нетърпимо сладки. Днес едвам доядох една половин круша от вчера.

Едно хубаво авокадо наистина е много добра храна. Конопеното мляко също много засища.

# 308
ми много ясно кое: фибрите и целулозата, които не са усвоими от организма. Те преседяват известно време в червата, като не спомагат с престоя си там за усвояването на протеина и мазнините, които идват около и с тях в червата. Дано да съм по-ясна сега  Peace

Ами това им е ролята. Да не съдържат нищо, само измитат червата и не се заседяват много там.

# 309
Не просто измитат червата, а ги издраскват (да, точно така, разраняват лигавицата и в дългосрочен план това не й се отразява добре). А дали се застояват, или не се застояват - опитът на различните хора е различен. При някои се застояват, и то много, дори създават страхотни проблеми. Фибрите не са такова благо, за каквото ги смятат. Да, неизбежни са, ако се приема растителна храна, но да се търсят специално храни с фибри - това вече е неправилно.

Танче, браво на вас! Продължавайте в същия дух! Hug

# 310
Това за нараняването на лигавицата звучи нелепо. Да вземем едно сурово зеле например, като най-целулозно и надраскващо  Grinning Първо го дъвчем, откъдето започва и първото храносмилане чрез зъби и слюнка разграждаща в малка степен храната. После тази каша, се "унищожава" от стомашни сокове. Та питам аз, какво здраво и читаво е останало от нея, че чак червата(които също имат чревна лигавица, тоест не са съвсем беззащитни), да се разранят?

# 311
Нали говорим за фибри? Има водоразтворими и водонеразтворими. Водонеразтворимите са точно тези, които "дращят".

# 312
  • София
Аз си харесвам зелевата супа пък  Crossing Arms

Приготвям я с подправки, масло. Достатъчно ми е  вкусна и ме държи сита.
Правя я когато имам да свалям само килограм, килограм и половина. Тогава и стриктния режим не работи. За четири дни свалям два килограма, от които качвам обратно един, което е и целта, всъщност.
За изгъзиците с банани и ориз сега чувам.

И пак за трансмазнините: Какво казват учените за забраната на трансмазнините

# 313

ЕЕ Танче браво Peace. Когато прочета за някой с проблем, подобрил резултатите си с нашето хранене е истинско щастие.

.......защо има хора,които се оставят на диабет и подобни:thinking:

И аз това се чудя. Преди време бях чела ревютата на книгата на Ричард Бърнстин за диабета. Направо се изумих колко отчайващо тъп народ има. Голяма част от коментарите бяха, че не одобрявали храненето му понеже трябвало да се лишават. Що за извинение може да има някой не знам. Не стига дето си се прецакал ( да речем има малък процент дето не са виновни за състоянието си), предлага ти се изход от ситуацията, а ти имаш наглостта да недоволстваш. Ами бий си инсулин, стой си 200кг и си яж вафлите в крайна сметка никой никого с нищо не може да задължи.

Джия аз съм жив пример за човек на който фибрите му влиаят много зле. Подкарам ли я на сурови плодове и зеленчуци инцидентно поради някаква причина, смятай че съм със запек седмицата след това. Нищо не ми измитат на мен, много ме бетонират пряко повсеместното тръбене да се консумират.

# 314
  • SA
Вики, аз вярвам, че при някои хора, по-голямото количество зеленчуци е вьзможно да се отразяват така, както казвате - ти и Грийн. Но това са доста индивидуални неща и мисля, че могат да се установят след като човек дьлго време е бил на режима и почти достигнал е оптималното си тегло. За човек, който тепьрва навлиза и изключва сума ти други храни , не мисля, че е редно да се стреми да свежда и салатата до 100 грама дневно. Това ми беше мисьлта.
Танче, много добри са новите резултати на мьжа ти! Да го поздравиш специално от наше име!  Hug
Джия, зелето не се обработва значително нито в устната кухина ( слюнката основно сьдьржа амилаза, която разгражда нишесте), нито в стомаха ( там основно се разграждат протеини). Как тази зелева каша ще се унищожи от стомашните сокове?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт