НВ-ВМХ, част 74

• 36 217
  • 724
  •   1
Отговори
# 285
  • SA
Вики, май целта на зелевата супа е така да те отврати, че да не ти се поглежда и друга храна.  Joy
Салати и аз не ям много много. Не ме влекат нещо напоследьк.  Laughing

Последна редакция: ср, 12 мар 2014, 17:38 от kameloth

# 286
  • София

затова вечер - никаква салата! по-добре шоколад, това сериозно  Wink

О, това как ми хареса, сериозно!  Wink

Ох, не знам до каква степен съм готова за махане на зеленчука вечер, защото така пък ще увелича протеина  Embarassed Още не съм дорасла до толкова, че да хапна протеин, колкото ръката и да спра до там ... А камо ли и без зеленчука.  Embarassed  Ще се ориентирам към краставиците Simple Smile

# 287
Според мен перфектната вечеря е две яйца - на омлет, на очи, с малко кашкавал или бекон.
Ако си яла достатъчно мазнини през деня, вечерята няма да ти е проблем, освен ако не си на гости  Embarassed

Онзи ден бях толкова гладна, че ометох една мазна пържола около 150 гр. на вечеря и спах като къпана. На другия ден бях с 1 кг. надолу  Simple Smile Надвишавах си протеина за деня, ама не е голям дийл.

# 288
  • UK
Хубус това с протеина и салатите, ама като ми се ядат? ooooh!
Аз последната седмица само това ям за обяд, правя си големи салати с много маслини, зехтин и риба/месо вътре. Ми ядат ми се зелении  Embarassed Навън е 15С и ми е лятно, не мога да ям яйца с масло

# 289
просто не трябва да се прекалява, ние не сме (както казва Уаспи  Heart Eyes) тревопасни. Нека салатата да е за украса и в минимални количества до 100-на гр. на едно ядене, а не на всяко ядене да си пълниш търбуха. Иначе не виждам проблем - няма калории, няма нищо важно за отбелязване като съществен хранителен елемент - затлачване на стомаха и червата

а пък за зелето да не говорим - толкова трудно се смила и толкова малко се усвоява от организма, че аз направо съм го заплюла  Sick

# 290
Извинявай Грийн, ама не разбрах, кое затлачва стомаха и червата?

# 291
  • София
Абе ако трябва да съм честна, наистина и аз съм забелязвала благини, когато не ям салата.
Но наистина ми е невъзможно да приключа храненето със 150 гр пържола, ако ще и да има 4 пръста сланина към нея. Малко ми е и на стомаха, и на устата. Затова казах, че не съм дорасла още.

Давам пример със снощното ми изцепване - готвих свинско със зеле, като свинското ми беше бекон, което си е 50:50 месо и сланина. Два пъти вечерях изобилно, просто не успях да се преборя със себе си и да пренебрегна натрапчивата мисъл за тавата със зелето във фурната ...
Не ми се случва всеки ден подобно нещо, но все още ми се случва, макар и много по-рядко. Поне 300 гр месо мазно месо съм изяла, към него и зеле в готвен вид. Отделно кашкавалчета и сиренца във времето между двете вечери ...  Whistling
Аз съм с проблемно периодично преяждане, което все още ми се случва, макар и доста по-рядко откакто съм на режима.
А ако спра само със 150 гр пържолка това ще стане предпоставка после да изям половината хладилник  Embarassed

# 292
  • София
Извинявай Грийн, ама не разбрах, кое затлачва стомаха и червата?
Не знам кое затлачва, но имам роднина, който като яде плод или салата, все едно какви, след 20 мин. всичко е в тоалетната  Laughing Виж с месото и хляба не е така, той си хапва бая мазничко, ама и по половин хляб на ядене, иначе след час все едно не е ял. Така си е от край време  Mr. Green

# 293
ми много ясно кое: фибрите и целулозата, които не са усвоими от организма. Те преседяват известно време в червата, като не спомагат с престоя си там за усвояването на протеина и мазнините, които идват около и с тях в червата. Дано да съм по-ясна сега  Peace

# 294
Суровите зеленчуци подуват корема, ама не знам дали от тях се задържа вода, или евентуално от солта към тях за овкусяване на салатата Thinking А също аз съм забелязала, че задържам вода от оцет, затова не слагам оцет на салатите (а и не обичам киселоо). От люто май също може да се задържа вода. Но е индивидуално също. И със сигурност естрогенът предразполага към задържане - това е около овулация, но явно и хормоналните промени във втората част на цикъла могат да предизвикат задържане на вода, защото при много жени го има и това Thinking И тогава конкретната причина е солена храна, но организмът просто е склонен в този момент да задържи повече вода от друг път. И няма значение, че може досега да не ви се е случвало, а изведнъж да започне да се случва - и това е до голяма степен нормално.

# 295
За салатите - ми сега ходих да тегля един домат, той е 150грама...

Аз вечер си режа един домат, морковче и два къса айсберг примерно, то идва къмто 200грама , че и отгоре....понякога ям салатка и на обед...значи, че аз не се вмествам в 100 грама  със сигурност...

Сега вечерях две яйца с масло и маскарпоне и два моркова с половин цвекло настъргани...салатата я ядохме двамата с малкия, не съм теглила колко е, но сигурно и тази ми салата надвишава 100г..

Абе хора, много малко това 100г зеленчук...това е половин домат, срамота...еми аз не мога да ги намаля, то и затова си седя на едни кг...

# 296
Според мен е добре всеки да се наблюдава и да си установи за неговия организъм какви количества са правилни Peace Не мисля, че суровите зеленчуци са способни да предизвикат задържане на течности. Да, подуват, защото целулозата е по-трудноразградима така, като са сурови, но това е за няколко часа.

# 297
тета, не съм искала да кажа, че зеленчуците са "опасни", а че прекаляването с тревните не е хубаво  Peace Доматът откъдето и да го погледнеш, не е тревен  Laughing

# 298
тета, не съм искала да кажа, че зеленчуците са "опасни", а че прекаляването с тревните не е хубаво  Peace Доматът откъдето и да го погледнеш, не е тревен  Laughing

Да, разбирам...просто и аз не се бях замисляла колко салата хапвам, не съм мерила...сега просто примерих и се изненадах Shocked от цифрите..

То ясно, че не трябва да се прекалява, но на мен ми се услаждат салатите...особено обичам моркови с цвекло, с лимонче и зехтинче..ммммм

# 299
Вив аз и преди съм казвала за салатите обаче нещо като спор се заформи, та го зарязах. С течение на времето установих, че като прекаля (даже на мен и 150 гр са ми много) със салатите и ставам като плондер Mr. Green. И няма отпихване, а уж вода – кое точно ме затлачва мен и идея си нямам. И все се канех да ги спирам и все не смеех. Но много яко ми писна да се гледам бременна в 4 месец и ги зарязах Whistling. И колко бенефити ми дойдоха от това – първо колкото и да ям вечер точката на преливане трудно я достигам, второ по-малко пари за зарзават харча (скъпичък ми идва тук иначе) и мия с две чинии по-малко. Не че зеленчук не близвам. Сутрин си ям по едно авокадо, с яйце, зехтин, сиренце и няколко чери домата (2-3). Някой път пък авокадото сутрин с някоя репичка, вместо с домат и т.н. А най-коварна ми е айсберг салатата. За обяд си вземам буквално 2 супени лъжици салата и нито грам повече. Вечер никаква слата. А това с шоколада и аз го практикувам, но със следобедното кафе (взела съм си декаф, знам че е боклук, но в офиса като размиришат на кафе и ми се допива). Вземам си 90% Линт и си изяждам по едно квадратче ( а serving size-a е 4). После след час и половина тренирам, така че не вярвам шоколада да ми се отразява толкова на фигурата. А след оня деншното ми сланино топене ми останаха пръжки. Направо като чипс ми станаха. Та тая седмица ще зарежа шоколада и ще праскам по някой „бонбона“ сланина.

Салата в по-големи количества ще ям по гости само понеже народа масово готви високовъглехидратно и да не обидя някоя стопанка ще минавам с тоя номер, че se храня healthy.

А ако не мога да се нахраня вечер бих добавила междинки някакви между обяда и вечерята (примерно 1-2 ейца, ядки, кашкавал, дори и колбас и т.н.). Аз нямам нужда, но ако се наложи мисля, че това ще ми помогне.

И да се изясним – никой не казва, че режима забранява салатите или че са вредни. Просто за добри резултати е добре да са в малки количества. И пак всичко зависи от целите. Ако имаш да смъвкаш 20+кг салатите са ти най-малкия проблем, обаче ако нямаш кой знае колко за махане могат да се окажат и скрита лимонка.

Кам – и  Joy зелевата супа е доста голяма гадост поне за мен, че чак бананите и ориза ми се бяха отяли, а на повечето места пишеше че била приемлива. Приемлива е ама пред слънчевата диета само. И аз я приех, но един единствен  път. Втори път не мога да се прежаля, а и няма нужда. Жалко, че на времето нямаше толкова инфо за нищо, та човек в незнанието си е пробвал какво ли не. Но по-добре късно от колкото никога.

Общи условия

Активация на акаунт