НВ-ВМХ, част 74

• 36 217
  • 724
  •   1
Отговори
# 270
Вивиан, 23 кг искам да сваля...
AGLIKKA, съжалявам, че е прозвучало като "оплакване", търся изход от застоя и затова споделих и попитах.  Peace
svidni4ka, маслото нали е в режима?  Wink Качих килограмите за няколко години, нямам намерение да ги свалям за толкова време. Качвам се на кантара веднъж седмично. За момента разчитам основно на диетата. Правя упражнения за стягане, но радикална промяна на двигателния ми режим е "мисия невъзможна" на този етап, защото времето ми е до минути разпределено между работа, домакинство и майчински ангажименти.
Благодаря ви за отговорите, извинявам се, ако съм подразнила някого.   bouquet

# 271
  • SA
Сльнчице, аз няма да кажа нещо по-различно от това, което момичетата вече са ти писали.
Ти сьвсем скоро започна режима и беше писала, че си свалила 6 кг, което никак не е малко. Това, че една седмица не си отчела загуба на килограми, нищо не означава. За една седмица едва ли се губят повече от 200-300 грама мазнини и като се има предвид, че тялото само за ден може да задьржа, или да губи по 1-2 кг от вода и соли, то тези грамчета няма как да ти ги отчете кантара.
Хора, които имат по 40-50 и повече килограма за сваляне, обикновено имат и много задьржана вода в тялото си и това е причина в началото да губят бьрзо килограми. Мазнини не се губят толкова лесно и бьрзо, особено и когато човек не е много физически активен и реалните енергийни нужди на тялото му не са големи.
Според мен, ако си спазваш адекватно режима, засега не е нужно нищо да предприемаш.
Ако все пак си твьрдо решена да правиш нещо за раздвижване на килограмите, то по-добре направи този мастен фаст за 2-3 дни, отколкото да ядеш зелеви супи.
Axeto, добре дошла в темата!
Спиране на цигарите + високовьглехидратно хранене определено е предпоставка за покачване на килограмите. Аз спрях да пуша, когато вече бях на този режим и по никакьв начин това не ми се отрази на теглото.

# 272
Шоко, благодаря за топлия прием! И за инфото. Тялото ми сигурно се е видяло в чудо Crazy, защото от 2 кутии на ден спрях изведнъж, но сега въглехидратите са аут и започвам да усещам познатото чувство на лекота.
Имам много за сваляне, защото никога не съм била фиданка, но пък съм водолей- инат и като реша нещо съм железна Simple Smile
Сигурно понякога ще питам щуротии или отдавна дъвкани теми, но се надявам да не ми се сърдите..много Laughing
Камелот, добре съм ви заварила! То не беше качване, не беше чудо..като козунак бухнах Joy
Едното зло го елеменерах, сега следва другото  Simple Smile

Последна редакция: ср, 12 мар 2014, 14:34 от Axeto

# 273
  • София
Слънчице, не си подразнила никого, спокойно  Hug
Ще успееш да свалиш килограмите, просто бъди постоянна. Ти не си в застой, това е сигурно, просто в началото си изхвърлила първо водата, това те е изстреляло в облаците от кеф и сега очакванията ти са супер завишени. Това се опитват да ти кажат момичетата, че няма как да продължи подобно сваляне и за в бъдеще. Дори да минеш на зелевата супа, пак няма да сваляш така, както очакваш, просто защото нещата не стават така, за съжаление. Можеш веднъж в седмицата да си ядеш например супата, не пречи, но през другото време хапвай режимно. Ще видиш, че след известно време ще отчетеш поне една дупка по-близо до усмивката в колана  Hug

Ехее, писали сте  ... ама аз ще си го постна  Wink

# 274
kameloth    bouquet  Hug
Вивиан   bouquet   bouquet

# 275
  • SA
Сега прочетох повече за тази диета сьс зелева супа.  ooooh!
С тези неограничени количества плодове, банани, ориз... хич не ми изглежда подходяща и сьвместима с нашия режим.

# 276
Аз пък съвсем ни в клин ни в ръкав да се похваля, че нямам диастаза вече  Simple Smile
Доволна съм. Е, оказа се, че други неща искат корекция, но се надявам едно по едно да ги оправям Simple Smile
Ако взема да успея и калориите да броя известно време, ехее Simple Smile

# 277
  • София
Ули браво! С упражненията ли я оправи?

Леле, Кам, не знаех, че "Зелевата супа" се е видоизменила така с годините.  hahaha Whistling
Едно време беше просто зелева супа, без сол, само зелето и подправки и ядеш на корем.
За пореден път се убеждавам, че тук, във форума, с годините се получават много интересни мутанти на различните диети  Joy
Отивам да я видя, то не се издържа Simple Smile

# 278
Ааа ама моля ви се и аз съм пробвала зелевата супа преди 10 години като родих Embarassed. Помня, че доста бях доволна прибра ми се родилното коремче и повече кг не качих. Верно, че имаше банани и ориз в съчетание със супата, но май до тях не стигнах тогава, че бая ми беше гадна тая супа Sick, та и другата храна край нея намразих. Обаче имам приятелка дето я прави тая зелева супа и не смъкна и грам. Но то няма диета на която да не е била, може и за това да не и подейства. А на мен реално ми беше първата диета в живота. Сега ако трябва да правя подобни ограничения бих прибегнала до фаста. Зелева супа не бих си причинила отново, а и малко ме съмнява да ми подейства.

# 279
Само да предупредя девойките, които обичат да похапват с количества над 100 гр неща като салата, била тя айсберг или роман, зеле и подобни, че те са главна причина да се задържа вода и да не се усвояват добре мазнините и протеините. Зеленчуците трябва да се ядат умерено, не консервирани, по възможност сурови и то не като тревопасните животни, за да си напълниш корема да не си гладен. Отразява се на отслабването също, както и на проблемите с  тоалетната  Laughing

# 280
Вивиан, упражненията трябва да са били и разтяганията, защото аз реално друго нещо не съм правила целенасочено. Е, и опити за промяна на стойката и подобни, които се оказаха също от голямо значение за диастазата. Явно в някакъв момент нещо е помогнало за моя радост.
Жалко, че не следих по-стриктно какво и кога правя, за да мога да кажа с някаква сигурност дали е общо от всичко или някой елемент е бил с ключова роля Sad

# 281
  • София
Ули, благодаря ти много!  Hug
Аз все не се наканвам да започна упражненията и разтяганията, все нямам сили и за тях ...
Все пак, дори и да не си проследила, важното е, че тези упражнения водят до резултат, което ми е достатъчно  Hug
И при мен не е голям проблема и може би сравнително бързо би се повлиял, но пусто време, сили и нерви  ...

# 282
green абсолютно  Peace. Това съм го установила за себе си и е една от причините да махна салатата от вечерята напълно.

# 283
  • София
Въй, въй, сега ще ме карате да не ям салата  Whistling
Аз имам голям проблем със задържането на вода, а ям доста безсолно ...
Наистина ли така действа зеленчука? И всеки зеленчук ли? Без значение?

# 284
green абсолютно  Peace. Това съм го установила за себе си и е една от причините да махна салатата от вечерята напълно.

и аз така, личен опит и опит на други на режима  Hug
на мен ми прави поразии и пресен лук и чесън в салатите, особено вечер
затова вечер - никаква салата! по-добре шоколад, това сериозно  Wink

не е всеки зеленчук, Вивиан - домати, краставици, тиквички, аспержи, авокадо, чушки са ок - ама не в големи количества - средно мога да кажа 100 гр на ядене и то не на всяко ядене.
Но салатените, дето нищо не съдържат, но пълнят корем, особено зелевите - да!

Общи условия

Активация на акаунт