Кралски работи и клюки - 8

• 78 443
  • 724
  •   1
Отговори
# 600
Вижте какво прочетох:

"Според традицията, името на бебето ще може да бъде оповестено едва след първата среща на новороденото с кралицата. От своя страна Елизабет Втора заяви, че е "очарована", че за пети път става прабаба. Тя бе забелязана в неделя сутринта в църквата в Сандрингам в графство Норфолк в източната част на Англия и според някои медии тя няма да се завърне в Лондон преди вторник."

Ще има да чакаме, ако това е вярно....

P.S./ Само аз ли не харесвам Хари?.....

# 601
  • София
Скрит текст:
......
Не знам защо го обсъждаме. Шанса Хари да стане крал е колкото аз да стана кралица. Изобщо не е в началото на списъка, защото е 5ти поред.

Знае ли човек?! Може да те срещне Хари и да бъдеш поне принцеса.  Wink

Скрит текст:
Надявам се, носиш на майтап.  Hug

И да се лиша от морските дарове до края на живота си, не благодаря.  Mr. Green

Това пък що?

Защото на кралските особи е забранено.  Peace

Ехеее, ще чакаме още за името. Според dailymail Уил ще информира баба си днес за името, ама да видим.

Ето подробности около това, защо Кейт изглежда така добре часове след раждането. Цяла свита се грижи за нея.  Wink

# 602
  • Sydney
Уилям тр да каже името на бабата, за да издаде кралски декрет и оповестяване Wink

имаше статия точно за "резервните" наследници и техния тежък избор между това да изберат протокола и парти живота... пример дадоха с бащата на кралицата - Джордж, който е второ дете, но заради абдикацията на брат си (за да се ожени за разведена американска актриса) става крал...

P.S./ Само аз ли не харесвам Хари?..... [/b]

не Simple Smile и мен ми е твърде бозав (на вид)
Laughing Laughing Laughing Laughing

# 603
Хари е единственият от това кралско семейство, когото харесвам.

# 604
  • София
Независимо на кое място е Хари в списъка на престолонаследниците, той е под лупата на обществения интерес. Кралската фамилия следи много стриктно за имиджа си и едва ли ще допусне вече някакви сериозни несъответствия с общо приетото добро поведение. Може би единственото, което ще приветстват е Хари да си вземе момиче от народа, което още повече ще „сближи“ кралската фамилия с народа.

# 605
Избора на Хари е много важен, ако нещо се случи с Уилям и Кейт той ще е регент на принца, та е важно коя ще е съпругата му, а и  той е доста напред в наследяването на трона.
Хари, за да стане регент, трябва да се гътнат едновременно Кралицата, Чарлз и Уилям, което е в сферата  на фантастиката. Докато тези тримата се споминат, Джордж вече ще е пълнолетен за трона.

Мне. Трябва Уилям да е крал и да почине, синът му да няма 18г. и тогава Хари ще му стане регент, ако е жив  Wink . Ясно е, че за да стане крал Чарлз, трябва да умре кралицата, след това Уилям и т.н.

Не знам защо го обсъждаме. Шанса Хари да стане крал е колкото аз да стана кралица. Изобщо не е в началото на списъка, защото е 5ти поред.
К@тя, същото съм казала и аз, това мне е излишно, Хари по закон е наследник след Кралицата, Чарлз, Уилям, Джордж и малката принцеса.

# 606
  • Бургас
Каква е логиката на забраната за консумация на морски дарове? Ако е заради евентуално натравяне, морската храна не е единствената, с която може да се натровиш.

# 607
Каква е логиката на забраната за консумация на морски дарове? Ако е заради евентуално натравяне, морската храна не е единствената, с която може да се натровиш.

Няма логика - има правила.  Mr. Green В случая, правилно № 7:

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=704946

# 608
Не мисля, че има такава забрана. Само Елизабет не яде shellfish, защото не харесвала.

# 609
  • Sydney
има забрана, дори в предбрачния договор на Кейт й се забранява да яде морски дарове

# 610
има забрана, дори в предбрачния договор на Кейт й се забранява да яде морски дарове

Не намирам нищо, което да подкрепя горното твърдение. Само изказвания на разни готвачи относно това, че Елизабет не понасяла shellfish. Въпреки че при посещение на Обама са сервирани раци. Той от своя страна не понасял червено цвекло.

# 611
За мен Хари е симпатяга, но далеч не толкова, колкото Уилям.

За него се говори, че обича нощния живот и авантюрите.
Обикновено вторите синове от кралските семейства се прочуват най-вече с "подвизи" от подобен характер. Дали характерът им предразполага към това или просто не им остава какво друго да правят, при условие, че са в "резервите". А може би вина за това имат и медиите, които се стараят да им изградят подобен имидж.

Като казвам това имам предвид и примера с княз Кирил Преславски (братът на Борис ІІІ Обединител) от нашата родна история. Сигурно има и други примери от европейските монархии, но в момента не се сещам.

# 612
Има някакво правило от преди векове, когато имало случай на отравяне с миди и кралят забранил на трапезата му да се поднасят миди. И понеже това правило не е официално отменено, се счита за действащо. Отнася се само за мидите, не за всички морски дарове. Възможно е Елизабет да не е отменила правилото именно защото не обича миди....

Намерих това в нета:

"No Shellfish: There is an old rule in England that the British royal family is never served shellfish so that there is no chance of accidental poisoning. Shellfish can be poisonous in rare cases".

Read more at: http://www.boldsky.com/insync/pulse/2012/royal-things-rules-030011.html

И това:

http://icufunny.blogspot.com/2011/05/odd-things-that-british-royalty-is-not.html

# 613
  • София
Хари е единственият от това кралско семейство, когото харесвам.

И аз най-много харесвам Хари. Голям сладур е и някак не е така вдървен като другите представители на фамилията. Другите се държат някак суховато, според правилата и т.н. В това отношение Хари ми напомня на Даяна, макар че Уилям прилича визуално на нея.  Peace
Харесвам това, че Хари си живее живота и не се съобразя много с медиите и клюките по негов адрес.  Peace

И аз знам, че кралските особи не консумират морски дарове, не само Елизабет.  Peace

# 614
  • HH
Скрит текст:
Избора на Хари е много важен, ако нещо се случи с Уилям и Кейт той ще е регент на принца, та е важно коя ще е съпругата му, а и  той е доста напред в наследяването на трона.
Хари, за да стане регент, трябва да се гътнат едновременно Кралицата, Чарлз и Уилям, което е в сферата  на фантастиката. Докато тези тримата се споминат, Джордж вече ще е пълнолетен за трона.

Мне. Трябва Уилям да е крал и да почине, синът му да няма 18г. и тогава Хари ще му стане регент, ако е жив  Wink . Ясно е, че за да стане крал Чарлз, трябва да умре кралицата, след това Уилям и т.н.

К@тя, същото съм казала и аз, това мне е излишно, Хари по закон е наследник след Кралицата, Чарлз, Уилям, Джордж и малката принцеса.

Ти си написала, че трябва да се гътнат едновременно, което не е вярно. Могат да си умират и един след друг през n брой години.

Относно морските дарове, когато беше сватбата на Кейт и Уил, една от водещите каза, че Кейт се отказва от доста неща, защото ще бъде част от кралското семейство. Водещата изброи много неща, но аз помня само морските дарове  Wink

Общи условия

Активация на акаунт