Лоши ресторантьорски практики

• 79 171
  • 941
  •   1
Отговори
# 120
Казвам й, че няма да останем на този дим и си тръгваме. И тя отваряйки ми вратата, със супер ирония ми казва : Ми, прави ти път.
Еми, няма да отида пак

Joy Тя жената с най-добрите пожелания ви е изпратила,пък ти се сърдиш.  Joy

# 121
Онзи ден от Банско си закупих гордо дневен крем за лице Българска роза, за скромните 10 лв. Да подкрепя родното производство. Е, да де ама като се прибрах в София, открих същия за 3 лева в супермаркета. Фито шампоаните се продават на по 40лв, при цена от 20 в софийските аптеки. Малко встрани от темата, но не можах да се въздържа...

# 122
Онзи ден от Банско си закупих гордо дневен крем за лице Българска роза, за скромните 10 лв. Да подкрепя родното производство. Е, да де ама като се прибрах в София, открих същия за 3 лева в супермаркета. Фито шампоаните се продават на по 40лв, при цена от 20 в софийските аптеки. Малко встрани от темата, но не можах да се въздържа...
После ми разправят, че само на пистите били надути цените  Mr. Green

# 123
Във всички курортни градчета цените са повишени. Чудя се къде пазаруват местните и дали в същите магазини не им правят отстъпка.

# 124
  • Варна
По принцип е нормално в курортите да е по-скъпо. Друг е въпросът, че чак в пъти по-скъпо вече не е нормално... Но всеки сам си преценява къде да отиде на почивка. Ако нямам пари за 10 лв пържени картофи и малка бира на Златни пясъци, няма да отида там. Ще отида в Черноморец и ще платя 5лв. Има си заведения за всеки тип хора. А който няма пари, си седи вкъщи и си готви (и без това е по-полезно), не да се оплаква само.

А сега и аз да се разпиша  Grinning

Поръчвала съм си от едно заведение за вкъщи храна, едното нещо беше килограм руска салата. Вътре имаше гайка... трябваше да я усетя със зъбите си...  Sick

Преди няколко дена сядаме с приятеля ми в Кафе София на Витошка. Обслужването беше добро, даже сервитьора се занима с един пияница-просяк да го гони. Обаче ми стана неприятно, че менюто беше само на английски.  Laughing Не че не знам английски, ама баба ми примерно ако седне там, как ще си поръча? Даже  в курортите има български менюта или поне комбинирани...

По въпроса за масите - Обикновено като вляза в едно заведение, независимо дали кафене или ресторант, оглеждам сама свободните маси и се настанявам на възможно най-подходящата. Няма нужда някой да ми казва, че не е удобно двама души да заемат маса за десетима. Но ако съм с още един човек и няма празна маса за двама, само за 4, 6 и нагоре... много ясно, че ще седна на маса за 4ма, без да се притеснявам. Не смятам, че е нагло и че видиш ли щом не сме 4ма, ще направим миниатюрна сметка и едва ли не не си струва да ни обслужат. При положение, че в града ми има стотици заведения и мога да си дам парите навсякъде, собствениците на заведението, където съм седнала, трябва да се чувстват поласкани, че съм избрала тях, горди с условията и обстановката, които предоставят, и да защитят името си като ме обслужат професионално, ако ще само кафе да си поръчам. Утре пък мога да се върна с 10 приятелки.

# 125

Не мисля, че имаш основание да се сърдиш.
На мен ми се струва повече от нормално в курорт, на летище, в център и т.н и т.н да е (много) по-скъпо. В много пъти по-скъпо. Нещата струват толкова, колкото хората плащат за тях. След като има клиенти, които да си поръчат пържени картофи за 20 лева, то те струват толкова.

Преди няколко години в Италия имаше случай в химическо чистене в центъра на Милано, където един клиент  за 10 ризи, 2 чифта джинси и един т-шърт получи сметка от 614 евро.
Собственикът на това място имат тази пералня от столетия едва ли не, оказа се че политици, кардинали и кой ли не си пере костюмите там. 
ето я белжката напълно издържана в духа на античното място, отвън ще го отминеш, ако го видиш, толкова е невзрачно. Никкви фанфари не обявяват, че там са най-чистите и перфектно изгладени ризи.

Собственикът на това място ( нарича се Алберти), когато беше запитан защо струва толкова каза, че той никога не е имал оплаквания от цените си и не е знаел, че това изобщо е проблем, още повече че цените са написани.

Причината, поради която той съществува е закона за търсенето и предлагането.

Това, че за мен, като клиент цената има значение не е негов проблем.

Другите фактори - разходи, поток клиенти и тн. сигурно и сама се сещаш, че в Банско са актуални повече отколкото на Попа в София.

# 126
Чак в много пъти по-скъпо не е ок Peace Ако говорим за обикновена кръчма и магазинче.
Преди седмица някъде бяхме на ски в един австрийски курорт. Цените на пистите бяха двойни. В кръчма в града Х бирата ми е 3-4 евро, а в бара на пистата е 7-8. Напълно приемливо. Обаче ако ми кажат цена от 20 евра или повече не ми се струва много нормално.

# 127
По повод това, че много от нещата в менютата ги няма, в един от вървежните ресторанти тук сервитьора една вечер при поръчката уточни, че всички салати, които в менюто са със зелена салата сега ги правят със зеле, защото нямат зелена салата. Не, не се шегуваше Tired

# 128
  • Варна
Таргетът на въпросните не си била ти! Grinning

Не знам дали си давате сметка, че в курортите и цената от дистрибутора е друга.

# 129
Таргетът на въпросните не си била ти! Grinning

Не знам дали си давате сметка, че в курортите и цената от дистрибутора е друга.

Не е друга цената на дистрибутора. Както едно кафе е 4 лв. на Златни Пясъци , килограм праскови на 4 лв. По курортите е по-скъпо , за персонала с отстъпка, за местните си имат магазини ,в които са нормални цените. Аз преди време от Бачковския манастир си  бях взела боров мед на цена 4.50 лв. ,а в града беше 1.20лв. .

# 130
  • София
По принцип е нормално в курортите да е по-скъпо. Друг е въпросът, че чак в пъти по-скъпо вече не е нормално... Но всеки сам си преценява къде да отиде на почивка. Ако нямам пари за 10 лв пържени картофи и малка бира на Златни пясъци, няма да отида там. Ще отида в Черноморец и ще платя 5лв. И
Не е точно така. Дори и да имам пари, няма да дам 10 лв за порция пържени картофи, само защото съм в Златни пясъци. Въпросът е принципен и тия компири не са златни.  Peace
Добре, че ходим на ОИ, та нямаме подобни терзания.

# 131
tonkabonka, това са цени за чужденци и на тях 5 евро не им е много . Не , че не ходят да пълнят торбите от пазарите в града де.  Laughing Тук идват социално слаби туристи , повечето са ол инклузив , заведенията са празни , за това като седне някои гледат да му "одерат кожата" , то за наема, то за тока , то за заплати .

# 132
Това, че 5 ЕВРО не са им много, не значи, че са идиоти и ще ги дадат, просто защото не са им много.
Пълнят торбите от пазара, защото си ценят парите.
Могат да не говорят български, но отлично умеят да смятат и ако ги излъжеш, няма да го простят.

# 133
 Но защо това трябва да се счита за лоша практика- има меню с цени, ти избираш да се храниш ли там. То по тази логика и гурме ресторантите са лоша практика- почти същите продукти като в стандартен ресторант, порция от 175 грама пък в пъти по скъпо.

# 134
Вчера сутрин бързам да водя детето на градина, аз гоня автобус, та влизам в една пекарна и питам дали има от еди кои си хлебчета, дъщеря ми много ги обича, и продавачката с поглед на усойница ми сочи празното място и ми вика очевидно няма.Да ама и друг път ми се е случвало при празна витрина да има хлебчета в касетка още не подредени.За секунди се замислих дали да й отговоря подобаващо, отказах се и тръгнах повече от там няма да купя нищо, не че са умрели за моите две, три, пет евро оборот, ама сигурно не съм единствената на която се жлемби продавачката.Малко настрани от ресторантьорството .

Общи условия

Активация на акаунт