Лоши ресторантьорски практики

• 79 289
  • 941
  •   1
Отговори
# 135
  • out of space
Плащането на тоалетна. Два случая:
1. На мъжа ми разбили колата, вика полиция, хората правят оглед. На единия му се дохожда по малка нужда. Влиза в близкото кафене, искат му 50 ст за услугата. Плаща си, не му дават касова бележка, звъни на колеги от икономическа полиция и на собственика му се разказва играта.

2. С рейс към морето. Около Нова Загора е почивката. Всеки си купува кафета и сандвичи от капанчето. Тоалетната е отвън, бабичка изисква стотинки за ползването й.

Лоша ресторантьорска практика е да се искат пари за тоалетна. Ясно ми е, че това не е градския кенеф, но поне да дават касови бележки. Още по-голяма простотия е да се искат пари от клиент.

# 136

Не мисля, че имаш основание да се сърдиш.
На мен ми се струва повече от нормално в курорт, на летище, в център и т.н и т.н да е (много) по-скъпо. В много пъти по-скъпо. Нещата струват толкова, колкото хората плащат за тях. След като има клиенти, които да си поръчат пържени картофи за 20 лева, то те струват толкова. 
Аз точно за летищата не мога да се съглася. Хайде за курорти, изискани и труднодостъпни места - ок. Но за обществени места като гари е чисто изнудване, особено за транзитни зони. На летището в Лондон Гетуик, например, няма откъде да пиеш вода, ако не си купиш и най-малките шишони са по литър и малко. В 21 век в Лондон няма питейна вода за гостите си.. На варненското летище кафето преди няколко години беше 4 лв. Нали разбирате, че има много желаещи да сложат там автомати, но как тогава някой ще дере кожи за голо кафе. В Америка и Канада не е така, поне където аз съм била, за което имат моите искрени адмирации, че не се възползват от изнурените пътници.

# 137
  • Варна
Онзи ден от Банско си закупих гордо дневен крем за лице Българска роза, за скромните 10 лв. Да подкрепя родното производство. Е, да де ама като се прибрах в София, открих същия за 3 лева в супермаркета. Фито шампоаните се продават на по 40лв, при цена от 20 в софийските аптеки. Малко встрани от темата, но не можах да се въздържа...
После ми разправят, че само на пистите били надути цените  Mr. Green
Таргетът на въпросните не си била ти! Grinning

Не знам дали си давате сметка, че в курортите и цената от дистрибутора е друга.

Не е друга цената на дистрибутора.
Ти говориш за твои работи, аз-за мои.

# 138
С кеф прочетох цялата тема. Peace
Само не разбрах, ЗАЩО не пишете имената на кофтите заведения за да може да им наложим всички ембарго, и да умрат от глад и персонал и собственици !
Би било много поучутелно и полезно за преписвачите от вестници и интернет сайтове , който си правят справка с форума  bouquet

# 139
  • Варна
И в Щатите водата в транзитна зона на летището е $10.

# 140
Ние говорим за лоши ресторантьорски практики, а никой не говори за лоши клиентски практики.
Пример http://www.blitz.bg/news/article/254026
Лъгала си жената, лъгала. И не е единичен случай, масово има измамници, които спят по хотелите или хапват по ресторантите и си заминават. Никой не мисли за собствениците, всички работим за едното парче хляб, както се казва!

# 141
  • Варна
По принцип е нормално в курортите да е по-скъпо. Друг е въпросът, че чак в пъти по-скъпо вече не е нормално... Но всеки сам си преценява къде да отиде на почивка. Ако нямам пари за 10 лв пържени картофи и малка бира на Златни пясъци, няма да отида там. Ще отида в Черноморец и ще платя 5лв. И
Не е точно така. Дори и да имам пари, няма да дам 10 лв за порция пържени картофи, само защото съм в Златни пясъци. Въпросът е принципен и тия компири не са златни.  Peace
Добре, че ходим на ОИ, та нямаме подобни терзания.

И аз няма да дам 10 лв за картофите, затова ако смятам да си поръчам това, просто ще ида на друго място. Или ако все пак съм на Златни пясъци, ще вляза в Лиди+ (Супермаркет с не чак толкова голяма надценка) и ще си купя нещо за хапване, няма да седна на ресторант. Но ресторантьорите са си прави. При положение, че лятото 90% от хората там са немци и руснаци, на които им е все тая дали картофите са 5, 10 или 20 лв... няма да ги пуснат на 2.50 я!

п.п. разбира се има туристи, които се циганят или си пазарят от града, но те са само една част.

# 142
Работила съм по курортите и високите цени идват от това че наемите на заведения, магазини и т.н. са космически. Няма как с нормални цени да избиеш този наем, че и да имаш печалба. Явно всички виждат туристите като ходещи торби с пари..

# 143
  • Варна
Работила съм по курортите и високите цени идват от това че наемите на заведения, магазини и т.н. са космически. Няма как с нормални цени да избиеш този наем, че и да имаш печалба. Явно всички виждат туристите като ходещи торби с пари..

А замисли се защо са високи наемите точно там? Защото действително ходят предимно богати хора. В жилищните квартали да си видяла магазинче 10 кв.м. с наем няколко хиляди?

# 144

А замисли се защо са високи наемите точно там? Защото действително ходят предимно богати хора. В жилищните квартали да си видяла магазинче 10 кв.м. с наем няколко хиляди?

Е да де, нали това казах- ходещи торби с пари, без да искам да засягам някой   Peace

# 145
  • Варна

Е да де, нали това казах- ходещи торби с пари, без да искам да засягам някой   Peace

Не, ти каза, че високите цени са заради наемите. Но наемите са заради богатите туристи. Т.е. наемът се явява посредник и потърпевш  hahaha

Абее ясно е, че на курортите е по-скъпо и има причина да е така. Вместо да се оплакваме от цените, намираме си по-евтини местенца и туй то.  Peace

# 146
В Щатите и в Канада навсякъде има вода за пиене пред тоалетните, течаща и безплатна. Натискаш бутончето и водата потича от чучура.
Да не говорим, че в Щатите като си пътуваш с колата и спреш някъде за отдих , освен  разбира се, чистите тоалетни и душове, има и прясно сварено безплатно кафе, и любезен човек ти подава безплатна карта на района. Как ще ги догоним, не знам!
Плащане за тоалетна е дивашки ориенталски обичай.
За мен е странно как през 2014 в центъра на София няма къде да отидеш да се изпикаеш. И Макдоналдс с тези касови бележки с код ме разбиват. В Северна Америка можеш навсякъде да влезеш и да се изпикаеш без проблем - независимо дали си в скъп ресторант или в Макдоналдс. Ходиш си по улицата, влизаш, питаш къде е тоалетната и всеки с усмивка ти я посочва. И не те пита какво ще консумираш.

# 147
  • Варна
В Макдоналдс КАКВО??

Във Варна също няма обществени тоалетни и всички си пишкаме в Макдоналдс абсолютно необезпокоявано... (илии във Фестивалния комплекс  Laughing )

# 148
  • Варна
Явно съм изключително разсеяна, но аз такива чешмички на летището в Бостън не видях. Както и в това на Вашингтон.
А водата от тях същата като тази в тоалетните ли е?  Rolling Eyes

Иначе аз за ресторантьорските практики дисертация мога да напиша.  Mr. Green Напоследък нещата много се подобряват обаче, не може да се отрече.

# 149
По повод първата страница- един път толкова неща поръчахме с един приятел, че ни питаха дали да донесат още прибори- помислиха, че чакаме още хора Simple Smile а ние безпроблемно излапахме всичко Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт