Лоши ресторантьорски практики

• 79 297
  • 941
  •   1
Отговори
# 150
Не съм била на Бостънското летище, но в Монреал и Вашингтон си има чешми пред тоалетните, не тези чешми, на които си миеш ръцете, а изцяло извън помещенията. Такива едни метални са, натискаш копчето и пиеш вода. В развитите страни навсякъде има безплатна вода и тоалетна. Имаше някаква регулация, че не можеш да оставиш човек без вода, защото не всеки има пари  да си плати - нещо подобно беше.

# 151
Издават ти бележка на касата за 50 ст. в случай, че нямаш консумация. На бележката има код от незнам си колко цифри, с които влизаш във WC-то.
Последният път когато отидох, нямаше такова нещо, влязох си свободно.

# 152
  • Варна
Издават ти бележка на касата за 50 ст. в случай, че нямаш консумация. На бележката има код от незнам си колко цифри, с които влизаш във WC-то.
Последният път когато отидох, нямаше такова нещо, влязох си свободно.

Ама че простотия... То по-добре да си купя едни малки картофки. А ако вкарам някой с мен, ще съм на далавера с 1 стотинка!  hahaha

# 153
  • Варна
В Макдоналдс КАКВО??

Във Варна също няма обществени тоалетни и всички си пишкаме в Макдоналдс абсолютно необезпокоявано... (илии във Фестивалния комплекс  Laughing )
Аз се сещам само за две обществени-до зимно Тракия и в подлеза, вдясно от Катедралата.
Селско ми е да използваш тоалетна на заведение, на което не си клиент и да искаш да е безплатно. Rolling Eyes То човещинка, ама...
Абсолютно селско пък-да си клиент и при посещение да плащаш. Даже не се сещам за такъв случай напоследък.

# 154
 По морето го има много това, с плащането на WC ooooh! Сестра ми веднъж щеше да ходи да се разправя с управителя, защото нейния мъж пие много бира, съответно и често ходи  Mr. Green Добре, че я спрях. Това лято в един плажен и то много приятен бар ми взеха 50 ст, тоалетната беше в окаяно състояние и само погледнах момчето, което събираше стотинките - "Тук ли?" Sick А той каза- "За 50 ст. толкова". На мен тоалетната в едно заведение ми прави огромно впечатление, избягвам да се връщам в места с неподдържани. Някак навързвам, че следва и лоша хигиена на кухня и всичко останало.

# 155
За тоалетните в заведенията и ползването им от хора, които не са клиенти-то хубаво човещинка, ама тая тоалетна иска почистване, консумативи, вода се лее в несвяст...Ако няма нарочен персонал за тая цел, кой си мислите че се занимава с почистването им?! Претърча се я барман, я сервитьор след всеки клиент, щото такива изненади има понякога  Rolling Eyes Въобще, как си я представяте тая поддръжка вие? То щото е много приятно да чистиш урина и екстременти...да не говорим като изпие един мъж 5-6 бири колко “точно “ нацелва.

# 156
  • Варна
И да не е приятно, това е част от бизнеса. Ако искаш да печелиш от заведение, ще чистиш тоалетни. Или ще плащаш за да ти ги почистят.
п.п. Никой не е казал, че трябва да влизаме свободно по ресторантите и да си пикаем и акаме, без да сме клиенти. Проблемът е, че няма обществени тоалетни. Следователно на улицата ли трябва да си свърша работата? Или да се стискам един час до нас, ако живея на майната си. Ами ако съм турист, може би трябва да стискам докато се прибера или да си нося памперси... По бензиностанциите как може да пикаеш безплатно, дори без да си купил нещо. Да не би там да работят по-долни хора, на които им е повече работа да чистят тоалетни?

Апък някъде е направо ужас - един лев, за да използваш тоалетната. Даже няма тоалетна хартия и сапун вътре. Ми то за 12 часа (едно средно работно време на заведение) на час по двама души да влязат, 24 лв... за какво? Хора с професии работят на по-малък надник.

# 157
Да, наистина проблемът е, че няма обществени тоалетни  Peace

# 158
  • Варна

Апък някъде е направо ужас - един лев, за да използваш тоалетната. Даже няма тоалетна хартия и сапун вътре. Ми то за 12 часа (едно средно работно време на заведение) на час по двама души да влязат, 24 лв... за какво? Хора с професии работят на по-малък надник.
Къде е това? #Crazy

А иначе разните заведения не са виновни, че няма достатъчно обществени тоалетни, та да обират нуждаещите се преминаващи.

# 159
Винаги си плащам, когато ми се ходи до тоалетна, а не съм клиент на заведението, когато има такова изискване, макар че аз аз, където работех и на други места хората си бяха допускани до тоалетната. Върха на простотията обаче за мен е да съм клиент и пак да ме накарат да платя. Ляото ходехме в една дискотека /аз бързо спрях да я посещавам/, където освен, че бяха завишени цените, беше тясно, обслужването не беше кой знае какво, ами и тоалената се плащаше. Веднъж си плащам вход, второ - поръчвам си безалкохолно и алкохол /при всички положения повече от веднъж/ и накрая ми искат 30 ст. за тоалетна. Може да не са много и да не съсипят никого финансово, ама е глупаво при положение, че тоалетната е една, вие се десетметрова опашка, вътре няма нито тоалетна хартия, нито сапун, нито сешоар или хартиени кърпи за ръце. И какво? Плащам, за да има заплата за тази, която ми взема парите за нищо. Ами, не мерси. Посетих въпросната дискотека два пъти и толкова.

# 160
  • Варна
Винаги си плащам, когато ми се ходи до тоалетна, а не съм клиент на заведението, когато има такова изискване, макар че аз аз, където работех и на други места хората си бяха допускани до тоалетната. Върха на простотията обаче за мен е да съм клиент и пак да ме накарат да платя. Ляото ходехме в една дискотека /аз бързо спрях да я посещавам/, където освен, че бяха завишени цените, беше тясно, обслужването не беше кой знае какво, ами и тоалената се плащаше. Веднъж си плащам вход, второ - поръчвам си безалкохолно и алкохол /при всички положения повече от веднъж/ и накрая ми искат 30 ст. за тоалетна. Може да не са много и да не съсипят никого финансово, ама е глупаво при положение, че тоалетната е една, вие се десетметрова опашка, вътре няма нито тоалетна хартия, нито сапун, нито сешоар или хартиени кърпи за ръце. И какво? Плащам, за да има заплата за тази, която ми взема парите за нищо. Ами, не мерси. Посетих въпросната дискотека два пъти и толкова.

Същото е в Go Play във Враца  Mr. Green

Стейси, левче са ми искали на Пампорово, Златни (на няколко пъти въпреки, че бях персонал !!!) и във Варна на плажната алея.

# 161
В Гърция има закон , че нямат право да искат пари за тоалетни , и водата е с ограничена цена , както и където и да се влезне и да се иска вода ,от който и да било не се отказва. Тук един път давам пари да пия, втори път да го изходя, пари и от тоалетната се правят. Това дори в заведения , нощни с вход , където всички са клиенти , никой няма да даде 15 лв. за входа за да ползва тоалетната . Дефакто , хората пикаят на вън , особено мъжете и мирише край уж луксозната кръчма с чалга певица вътре на кенеф .

# 162
  • Варна
Гръцката вода е най-отвратителната вода, която съм пила някога. Оставаше и да се плаща или да е скъпа  Laughing

# 163
Гръцката вода е най-отвратителната вода, която съм пила някога. Оставаше и да се плаща или да е скъпа  Laughing

Това си е твое мнение , аз не го споделям. С фиксирана цена е минералната в бутилки , тази от чешма ,която я наливат и дават на клиенти е дават и на просяк от улицата , ако влезне и си поиска.

# 164

Това си е твое мнение , аз не го споделям. С фиксирана цена е минералната в бутилки , тази от чешма ,която я наливат и дават на клиенти е дават и на просяк от улицата , ако влезне и си поиска.
Попадала съм на много грозни сцени, тук в България. Възрастна жена моли барманката за чаша вода, тя й казва не може и се врътва. Женицата, пак й се моли, онази се прави, че не чува. Жената я пита защо не дава, а барманката отговори, че така й е наредено от горе. Извинявам се , но е грехота да се откаже вода! Ядосах се много, станах и взех на женицата една минерална вода, с едно левче нито ще стана по-богата нито ще обеднея!
Все пак успях да видя управителят, попитах го защо не може да се дава чешмияна вода на хора, които помолят, а той отвърна, че ако дава на всеки къде щяло да му излече края ... Ужас, просто без думи!

Общи условия

Активация на акаунт