Лоши ресторантьорски практики

• 79 334
  • 941
  •   1
Отговори
# 165
Гръцката вода е най-отвратителната вода, която съм пила някога. Оставаше и да се плаща или да е скъпа  Laughing

Това си е твое мнение , аз не го споделям. С фиксирана цена е минералната в бутилки , тази от чешма ,която я наливат и дават на клиенти е дават и на просяк от улицата , ако влезне и си поиска.
Попадала съм на много грозни сцени, тук в България. Възрастна жена моли барманката за чаша вода, тя й казва не може и се врътва. Женицата, пак й се моли, онази се прави, че не чува. Жената я пита защо не дава, а барманката отговори, че така й е наредено от горе. Извинявам се , но е грехота да се откаже вода! Ядосах се много, станах и взех на женицата една минерална вода, с едно левче нито ще стана по-богата нито ще обеднея!
Все пак успях да видя управителят, попитах го защо не може да се дава чешмияна вода на хора, които помолят, а той отвърна, че ако дава на всеки къде щяло да му излече края ... Ужас, просто без думи!

Щото тука богаташите са бедни , в Гърция сервитьорите карат по-хубави коли от нашите мутри , ама такъв като е народа, такава и държавата. Да не забравяме , че за случката Бойко Борисов е виновен, или Първанов или Станишев . Хляб и вода не се отказва.

# 166
Работех в едно заведение и ми беше наредено да събирам пари за тоалетна от външни хора. Не го практикувах. Но веднъж шефа беше в заведението и влязоха три майки с по две дечица. За майките взех, после ми удържаха от заплатата 3 лв. за дечицата. Безумие просто. Ще забогатее.

# 167
  • София
В София е някакво безумие с тоалетните - в Макдоналдс не разрешиха на детето да се изпишка, докато не си купим нещо. Сложили кодове за ползване на ВС на касовите бележки, какво предаване на бележки става между хората на Ректората. Mr. Green

# 168
  • Варна
В София е някакво безумие с тоалетните - в Макдоналдс не разрешиха на детето да се изпишка, докато не си купим нещо. Сложили кодове за ползване на ВС на касовите бележки, какво предаване на бележки става между хората на Ректората. Mr. Green
У вас пускаш ли желаещи, преминаващи  хора за тоалетна?

# 169
Аз се чудя защо в големите хипермаркети ,няма тоалетни за клиентите .Случвало ми се е доста време да загубя и да бързам да си тръгна , а и наблизо да няма . Sick Joy

Стейси Грей, то и в къщи на гостите не вземаме пари за храната и кафето ,което сме сервирали.

# 170
  • Варна
Аз се чудя защо в големите хипермаркети ,няма тоалетни за клиентите .Случвало ми се е доста време да загубя и да бързам да си тръгна , а и наблизо да няма . Sick Joy

Стейси Грей, то и в къщи на гостите не вземаме пари за храната и кафето ,което сме сервирали.
Е ка да няма обществени тоалетни в хипермаркетите? Или поне в Мол-а, в който са?

Аделинда, личните гости са си лични гости! Laughing

# 171
  • Варна
Не намерих как да поправя правописна грешка в момента, но ме дразни-"как", не ка. Laughing

# 172
Мола си е мола , говоря за големите магазини . Личните гости и чужди гости , пак не им вземаш пари , или ако дойде някой да му таксувам и тоалетна . Заведенията са си заведения, няма база за сравнение .

# 173

Макдоналдс  от години ми е обществена тоалетна. Където ходим на екскурзии гледам  М-то да мога без притеснение да отида до 00. И заради условията. Купувам си кафе срещу което.

# 174

Макдоналдс  от години ми е обществена тоалетна. Където ходим на екскурзии гледам М-то да мога без притеснение да отида до 00. Купувам си кафе срещу което.

Аз Макдоналдс само по 00 го посещавам , преди сладолед вземах , сега и това не, като ми разкриха вътрешно инфо .В Пловдив не са ми искали пари за 00-та .

# 175
Аз Макдоналдс само по 00 го посещавам , преди сладолед вземах , сега и това не, като ми разкриха вътрешно инфо .

какво инфо ?

# 176
То по принцип мисля, че е незаконно, поне в Италия не могат да ти тръшнат вратата, или да ти дават ключ или искат пари и тн. защото са обществено място. Знам го, защото мъжът ми е  много кротък човек, но имахме един случай един човек влезе в кафенето, в което бяхме и му казаха, че ключ се дава само на клиенти и някаква такава простотия, мъжът ми се намеси и защити човека точно с аргумента, че не е законно и дори ги заплаши с карабинери. Няма връзка между това дали си клиент в момента, или не.  Друг е ?са, че от добро възпитание едно кафе да си купиш е в реда на нещата, все пак тия хора чистят и  т.н....

# 177
  • Варна
Мола си е мола , говоря за големите магазини . Личните гости и чужди гости , пак не им вземаш пари , или ако дойде някой да му таксувам и тоалетна . Заведенията са си заведения, няма база за сравнение .

Освен да споменем хипермаркетите със свободни тоалетни, без да са в мол. Например: Пикадили в "Младост", Кауфланда в Трошево, Метро. Grinning Щом ни е важно, докато отскочим да напазаруваме в квартала. Но тоалетната е важна де, спор няма-човек не знае кога ще го напъне нуждата.

# 178
Не живея във Варна в момента, за магазините за които говоря няма тоалетни .

Не си мият машините в макдоналсд и един бургер и месеци да седи извън  хладилник даже мухъл не хваща, почти същия си остава. Един макфиш си бях взела от там и щях да си повърна червата  Sick

# 179
  • Варна
У вас пускаш ли желаещи, преминаващи  хора за тоалетна?

Ама че тъпо изказване... У тях си е частна собственост. Един посетител на града, като му отива "на гости" къде се предполага, че трябва да се изпикае? Аз на гостите си пари за кенефа не събирам. Защо общината го прави за своите гости???

И аз мисля, че има, особено в хипермаркетите - Кауфланд, Карфур, Метро, Джъмбо, Пикадили, строителните и техно хипермаркети....

Макдоналдс  от години ми е обществена тоалетна. Където ходим на екскурзии гледам М-то да мога без притеснение да отида до 00. Купувам си кафе срещу което.

Аз Макдоналдс само по 00 го посещавам , преди сладолед вземах , сега и това не, като ми разкриха вътрешно инфо .В Пловдив не са ми искали пари за 00-та .

Абсолютно! Даже в Макдоналдс в Париж на Шанзелизе не се плаща за тоалетна! И има опашки по 20 души, все чужденци, даже запознанства се завързват  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт