Лоши ресторантьорски практики

• 79 373
  • 941
  •   1
Отговори
# 180
Работех в едно заведение и ми беше наредено да събирам пари за тоалетна от външни хора. Не го практикувах. Но веднъж шефа беше в заведението и влязоха три майки с по две дечица. За майките взех, после ми удържаха от заплатата 3 лв. за дечицата. Безумие просто. Ще забогатее.

В кафе "Елена" ли си работила?
Ужас и безумие, както обича да казва госпожата, нали?

# 181
  • Варна
У вас пускаш ли желаещи, преминаващи  хора за тоалетна?

Ама че тъпо изказване... У тях си е частна собственост. Един посетител на града, като му отива "на гости" къде се предполага, че трябва да се изпикае? Аз на гостите си пари за кенефа не събирам
Наистина не те разбрах.
Ако аз имам заведение, то си е частна собственост. Откъде-накъде ще идваш да пикаеш у нас безплатно, ако не си клиент?

Да добавя-тоалетна на нуждаещ се не отказвам. Нищо, че е служебна и някой трябва да се ангажира за придружител, защото тоалетната е при битовата стая-там, където персоналът е оставил чантите си с пари и телефони.

# 182
1лв. за тоалетна и аз съм плащала на морето. В една ужасна тоалетна, в някакво подземие, пълна с хлебарки  Shocked Ужасно, а бях клиент. За хипермаркетите и аз се чудя как няма тоалетни. Обществена тоалетна съм си казала, че няма да ползвам след като влязах в някой от които тотално се погнусих. Предпочитам да се стискам, отколкото да вляза и да ми се повръща  Mr. Green

# 183
  • Варна
Е да де, ама има моменти в които човек не може да се въздържи. Grinning
Още повече пък малко дете да има нужда. И се случва.

# 184
Работех в едно заведение и ми беше наредено да събирам пари за тоалетна от външни хора. Не го практикувах. Но веднъж шефа беше в заведението и влязоха три майки с по две дечица. За майките взех, после ми удържаха от заплатата 3 лв. за дечицата. Безумие просто. Ще забогатее.

Не, не там, не е много популярно заведението. А там съм минавала и без да плащам като я няма жената на тоалетната и съм била минаваща.
Левче съм плащала преди десетина години още- в тоалетната на Горно- Оряховската автогара. И левчето си беше левче и тогава.

# 185
  • Варна
У вас пускаш ли желаещи, преминаващи  хора за тоалетна?

Ама че тъпо изказване... У тях си е частна собственост. Един посетител на града, като му отива "на гости" къде се предполага, че трябва да се изпикае? Аз на гостите си пари за кенефа не събирам
Наистина не те разбрах.
Ако аз имам заведение, то си е частна собственост. Откъде-накъде ще идваш да пикаеш у нас безплатно, ако не си клиент?

Да добавя-тоалетна на нуждаещ се не отказвам. Нищо, че е служебна и някой трябва да се ангажира за придружител, защото тоалетната е при битовата стая-там, където персоналът е оставил чантите си с пари и телефони.

Никъде не съм писала, че съм против да се плаща, ако не си клиент. Даже ми е неприятна идеята, че на един човек му се налага да влиза в заведенията и да проси за тоалетна, но това е така, защото няма обществени тоалетни (повтарям, там е проблемът, не другаде).  Примерът ти не беше на място и за това е тъп. Частните домове никой не ги засяга. Но заведението, макар и частна собственост (не винаги), е предназначено за ползване от обществото, нали? Не е само за семейството на частника.

Казваш, от къде на къде ще пикая в заведението ти, ако не съм клиент, но на нуждаещи се не отказваш. Моля, дефинирай "нуждаещи се". Според мен всеки, който е на зор, е еднакво нуждаещ се в това отношение.

А това, че вещите на персонала ви са в близост до тоалетната и не са заключени, не е редно и си е ваш проблем. То по тая логика и клиент може да открадне нещо. Всъщност по закон някои помещения за обществено ползване са задължени да имат две тоалетни - служебна и за клиенти. Но не съм сигурна дали важи за заведенията.

# 186
  • София
Ние сме комшийки  Laughing И на мен ми се е случвало и оттогава не ходим там. Много ми стана неприятно, въпреки че и ние сме едни от редовните им клиенти. Направо в Хепи се преместихме.

# 187
  • Варна
Уф, Диди 168, не ми скачай! Laughing
Тъпи примери не мисля, че съм дала. Но щом така ти отърва да разсъждаваш!

Нуждаещ се- клиент, който моли за тоалетна. Нищо, че току що е излязъл от хотела си. Нуждата си е нужда. За дете-още повече.

Клиент няма как да открадне, защото ще го видим, ако отиде към битовата стая.
Сетих се за една клиентка, която беше супер възмутена, че колега я погледнал лошо, изненадан. А тя влязла на служебна територия. Ама кой да се сети, че там е  забранено за клиенти. Докато разбера какъв е проблема, щях да линчувам колегата.

# 188
  • Варна
Уф, Диди 168, не ми скачай! Laughing
Тъпи примери не мисля, че съм дала. Но щом така ти отърва да разсъждаваш!

Нуждаещ се- клиент, който моли за тоалетна. Нищо, че току що е излязъл от хотела си. Нуждата си е нужда. За дете-още повече.

Клиент няма как да открадне, защото ще го видим, ако отиде към битовата стая.
Сетих се за една клиентка, която беше супер възмутена, че колега я погледнал лошо, изненадан. А тя влязла на служебна територия. Ама кой да се сети, че там е  забранено за клиенти. Докато разбера какъв е проблема, щях да линчувам колегата.

Не ти скачам, разсъждавам си. На мен ако не ми се ходи, няма да моля, щом ми се ходи, значи ще ме пуснеш? Дори безплатно?

А защо клиента ще го видите, а един външен - не?

# 189
  • Варна
Защото обясних какво ни коства, когато клиент помоли за тоалетна. Никога не искам пари, под достойнството ми е.
Защото сульо и пульо могат да поискат да ходят в нашата служебна тоалетна. Grinning Ако е клиент-се преглъща мръсотията след него, ако остави такава. Абе забелязах, че масово се въздържат да пускат водата.

# 190
  • Варна
Защото обясних какво ни коства, когато клиент помоли за тоалетна. Никога не искам пари, под достойнството ми е.
Защото сульо и пульо могат да поискат да ходят в нашата служебна тоалетна. Grinning Ако е клиент-се преглъща мръсотията след него, ако остави такава. Абе забелязах, че масово се въздържат да пускат водата.

Ееее това вече е въпрос на култура. Иначе би трябвало пишаното на клиента и на външния да е еднакво, нали?  Mr. Green

# 191
  • София

Е да де, точно детето отрязаха в МК докато не си купим нещо. Малко човещина от време на време не е излишна. В района няма никъде тоалетна.

# 192
  • Tам през Атлантическия океан

Не, не там, не е много популярно заведението. А там съм минавала и без да плащам като я няма жената на тоалетната и съм била минаваща.
Левче съм плащала преди десетина години още- в тоалетната на Горно- Оряховската автогара. И левчето си беше левче и тогава.

Сега ми светна що на всякъде мирише на кенеф  Crazy  хората си вършат работите по градинки , входове , подлези , по малките улички и т.н. местенца . Сега вече ми се струва безумие че искат пари за кенеф  Rolling Eyes  Tired ........

# 193
  • Пловдив
Тук (в Пловдив) се постараха от общината поне да възстановят старите обществени тоалетни по парковете. Даже на една имаше табела, че за майки с деца е безплатно. Сега защо са все вкопани и е леко невъзможно да сляза там с количката ... Но пък се е случвало лелката вътре да ми наглежда бебето, докато аз съм долу.

# 194

Е да де, точно детето отрязаха в МК докато не си купим нещо. Малко човещина от време на време не е излишна. В района няма никъде тоалетна.

Ами, да,  в МД се влиза с номер от касовата бележка. И в други заведения за бързо хранене също. Такава е политиката на компанията. Точка.

Общи условия

Активация на акаунт