Лоши ресторантьорски практики

• 79 421
  • 941
  •   1
Отговори
# 195
По-назад в темата писаха, че в Макдоналдс в Париж не се плаща за тоалетна. Не са ли с обща политика?

# 196
По-назад в темата писаха, че в Макдоналдс в Париж не се плаща за тоалетна. Не са ли с обща политика?

Така са преценили, така са решили.
Не разбирам, защо постоянно трябва да се подлагат на коментар решения на частни компании? Просто се отказваш да им бъдеш клиент и толкова.

# 197
Не са. Макдоналдс е франчайз. Има практики/правила, които важат за всички, но има и други, които си зависят от т.нар. франчайзополучател Wink Предполагам ползването на тоалетна е едно от тях.

# 198
  • Варна
Е да де, ама има моменти в които човек не може да се въздържи. Grinning
Още повече пък малко дете да има нужда. И се случва.

Е да де, точно детето отрязаха в МК докато не си купим нещо. Малко човещина от време на време не е излишна. В района няма никъде тоалетна.

Ами, да,  в МД се влиза с номер от касовата бележка. И в други заведения за бързо хранене също. Такава е политиката на компанията. Точка.

Kаква политика, каква точка?? Никъде другаде в България не се плаща в Макдоналдс. В другите държави също.

# 199
Аз плащам в Германия. Така че да не сме толкова категорични, че само в БГ се плаща.

# 200
  • Варна
Явно навсякъде е различно, затова най-добре без генерални обобщения  Peace

п.п. в Германия няма ли обществени тоалетни?

# 201
Вчера по обяд във Фло кафе (срещу Св. Неделя) на няколко маси имаше пепелници и хората пушеха вътре.
Повече няма да стъпя там.
Ако имах номер на здравните инспектори (или който там осъществява контрола) щях да се обадя и да сигнализирам...

# 202
Диди, може и да има, но не съм забелязвала такива. Ползвам тези в Макдоналдс и по ЖП гарите, които също се заплащат. Или влизам в някое кафене, взимам си едно кафе и ползвам WC.

# 203
  • Варна
Вчера по обяд във Фло кафе (срещу Св. Неделя) на няколко маси имаше пепелници и хората пушеха вътре.
Повече няма да стъпя там.
Ако имах номер на здравните инспектори (или който там осъществява контрола) щях да се обадя и да сигнализирам...

http://bezdim.org/kontakti/ - Това ще ти е от полза. А иначе аз до колкото знам всички заведения са длъжни да имат лепенка с телефона за сигнал при злоупотреба, залепена на видно място.

# 204
  • София
Като стана въпрос за тоалетните:

Родих втората си дъщеря малко по-рано и изобщо не бяхме готови. На другия ден съпругът ми и голямата ми дъщеря (тогава на 5) отиват във Вис Виталис да пазаруват. Напълнили една количка до горе с покупки, мислят да вземат втора д апълнят, но на малката й се доходило до тоалетна. Попитали и получили отговор: "Не може. Тя е само за персонала. Идете в близкия хотел." Съответно съпругът ми се ядосал , зарязал количката и си тръгнал.

Не намирам за редно да откажеш на дете да отиде до тоалетна. Независимо дали е клиент или не. В другия магазин в който са отишли са оставили около 700 лева. Които Вис Виталис не взеха заради едната тоалетна.

# 205
  • София
И аз да се изкажа по въпроса за тоалетните в заведенията.Според мен е редно, който не е клиент на съответното заведение и иска да ползва тоалетната там да си плати  такса.Не разбирам защо някои се възмущават, че някой собственик някъде е сложил такса за хора, които не са клиенти на заведението му?Нямал да обеднее...Ами този, който иска да ползва тоалетната ще обеднее ли с 50 стотинки, 1 лев или колкото там е таксата?Все пак няма нищо безплатно - нито водата, нито сапунът, нито салфетките, нито тоалетната хартия е безплатна, та да очакваме някой да ни ги предоставя ей така.Наистина не разбирам защо някои се дразнят от таксите в тоалетните и очакват някой друг (собственикът на заведението) да плаща за нещо, което те са ползвали и така за всеки  в нужда?Не одобрявам при наличието на тоалетна да се отказва изобщо достъпът до нея на "външен" човек ( дори срещу заплащане) , но все пак всеки сам решава как да ръководи бизнеса си.
Някой спомена Италия - във Венеция група възрастни си взехме по кафе и седнахме в заведение само за да може едно от децата да ползва тоалетната там.Не знам как е прието, но смятам за редно да си платя по някакъв начин за нещо, което ползвам.

# 206
  • Варна
И аз да се изкажа по въпроса за тоалетните в заведенията.Според мен е редно, който не е клиент на съответното заведение и иска да ползва тоалетната там да си плати  такса.Не разбирам защо някои се възмущават, че някой собственик някъде е сложил такса за хора, които не са клиенти на заведението му?Нямал да обеднее...Ами този, който иска да ползва тоалетната ще обеднее ли с 50 стотинки, 1 лев или колкото там е таксата?Все пак няма нищо безплатно - нито водата, нито сапунът, нито салфетките, нито тоалетната хартия е безплатна, та да очакваме някой да ни ги предоставя ей така.Наистина не разбирам защо някои се дразнят от таксите в тоалетните и очакват някой друг (собственикът на заведението) да плаща за нещо, което те са ползвали и така за всеки  в нужда?Не одобрявам при наличието на тоалетна да се отказва изобщо достъпът до нея на "външен" човек ( дори срещу заплащане) , но все пак всеки сам решава как да ръководи бизнеса си.
Някой спомена Италия - във Венеция група възрастни си взехме по кафе и седнахме в заведение само за да може едно от децата да ползва тоалетната там.Не знам как е прието, но смятам за редно да си платя по някакъв начин за нещо, което ползвам.

Като цяло не съм против да се плаща за не-клиенти, аз няма да обеднея с 50 стотинки. Но защо собственикът трябва да забогатее за един ден с 50 - 100 лв. (САМО от спомагателна дейност), за които 2 - 3 пъти да забърше пода със стирка и да смени 2 рула хартия? Моля без обяснения колко скъпо е да се изпикаеш и колко много ресурси заминават за това. Или колко сложно е да почистиш веднъж на всеки час. Защото така се чисти, независимо колко души са минали за този час. Освен ако няма нещо необичайно  Mr. Green

п.п. лятото като работех на златни по 12 - 13 часа всеки ден съм се пънела да говоря на всевъзможни езици с туристите, да им разяснявам на дълго и на широко какво могат да си поръчат при мен (не продавах стока, вземах поръчки за гравюри, както и да е) а циганката с-у мен по цял ден седи на един стол на сянка и ветрец, подпряла се е на масичката, и през 5 минути буквално някой влиза, оставя си левчето и след 2 минути излиза. Без да се налага каквато и да е комуникация. Сами преценете коя от нас правеше по-големи обороти. Сетете се също и дали е издавала касови бончета и дали изобщо е имала касов апарат. Ей на такива неща най-много ме е яд.  Crossing Arms

# 207
Мен са ме пускали с детето в тоалетната на банка.
Зависи си явно от хората.

# 208
... а циганката с-у мен по цял ден седи на един стол на сянка и ветрец, подпряла се е на масичката, и през 5 минути буквално някой влиза, оставя си левчето и след 2 минути излиза. Без да се налага каквато и да е комуникация. Сами преценете коя от нас правеше по-големи обороти. Сетете се също и дали е издавала касови бончета и дали изобщо е имала касов апарат. Ей на такива неща най-много ме е яд.  Crossing Arms

Аман от гледане в чуждото канче!  ooooh!  Като завидя на циганката защо не зае мястото й? Отивай да бършеш тоалетни и да вземаш голяма заплата за нищо работа... пък и език няма да ползваш и ветрец ще те вее! Вместо да те е яд, стани чистачка на тоалетна и ще си спокойна!   33uu

# 209
  • София
Темата не е за или против тютюнопушенето на обществени места - има си такава. Темата е за лошите ресторантьорски практики. Пушенето и най-вече разрешаването му в заведенията, когато такова е забранено със закон, е точно такава практика. Много по-лоша от платената тоалетна за външни лица в Макдоналдс.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт