Лоши ресторантьорски практики

  • 79 737
  • 941
  •   1
Отговори
# 540
  • Мнения: 51 067
И колко често ходят вегани на ресторант? Не си струва да се прави меню за тях. Те не са добра пазарна ниша.

# 541
  • Мнения: 4 120
Да,  ама кашерни евреи изискват, например, огромна хотелска база да се съобрази с техния начин на хранене и живот. И аз мисля, че на тяхно място е добре най малкото да резервират нощувка, без хранене. ..но кой ме пита.

# 542
  • Мнения: 219
Веднъж в Хепи една от сервитьорките изпусна нещо и всички започнаха да пляскат, беше много забавно  Joy

а не е било в Хепи на Севастопол?  Laughing

# 543
  • Мнения: 219
За краткия си житейски опит мога да кажа, че съм научила две неща:
1. Няма лесна работа
2. Не всяка работа е за всеки

# 544
  • Мнения: 4 120
Във всички Хепита, в които съм била е така.

# 545
  • Мнения: 4 522
Веднъж в Хепи една от сервитьорките изпусна нещо и всички започнаха да пляскат, беше много забавно  Joy

а не е било в Хепи на Севастопол?  Laughing

Не, в София в мола на Стамболийски. Може да им е традиция  Grinning Счупеното нали носи щастие  Grinning

# 546
  • Мнения: 219
Щастие за гледащите сеир и нещастие за момичето...  Simple Smile
Аз преди няколко месеца имам случка. Заведението пълно, всички танцуват, а аз нося в таблата 2 фреша, коктейл и май безалкохолно. Минавам си спокойно и едно момиче, което беше с гръб, танцувайки   разпери ръката си назад и ме шибна през лицето (после ми се поду леко), при което ми се замота таблата настрани и всичко се разля и начупи.. Тя ме погледна и дори не ми се извини! Никаква реакция!!! Дори да ми се извини или да попита как съм, нямаше да е малко.. Sad

# 547
  • Мнения: 33 649
Веднъж в Хепи една от сервитьорките изпусна нещо и всички започнаха да пляскат, беше много забавно  Joy

а не е било в Хепи на Севастопол?  Laughing
Навсякъде пляскат в Хепи като сервитьорите изпуснат нещо.

# 548
  • Мнения: 219
Веднъж в Хепи една от сервитьорките изпусна нещо и всички започнаха да пляскат, беше много забавно  Joy

а не е било в Хепи на Севастопол?  Laughing
Навсякъде пляскат в Хепи като сервитьорите изпуснат нещо.

Смятай  Grinning Случвало ми се е веднъж да ям в заведението и да се случи и преди това, минавайки покрай друго да се случи същото, но не съм знаела  Laughing Интересно Simple Smile

# 549
  • Мнения: 7 070
Колко пъти ми се е случвало да счупим или просто да разлеем нещо и сервитьорът да ни се държи все едно... ами, не знам какво мога да прегреша на заведение, че да заслужа ядосани погледи, мрънкане, пуфтене, подмятания за двете ми леви ръце и веднъж дори едно "Оф, абе пак ли бе... Като сте толкова малки, че не може да пиете без да разливате, стойте си у вас.". Аз като съм била сервитьорка и столове съм права, и съм мела, и съм бърсала, и клиент ме е нарязвал, понеже си изпусна чашата върху ръката ми, ама като съм се хванала, си търпя и негативите, клиента не е там, че да му се сърдя, че е разлял нещо. Някои пък, не само те гледат лошо, ами директно ти връчвт парцала - като си си разлял, ще си почистиш. Обслужване да видиш..

# 550
  • Мнения: X
Веднъж в Хепи една от сервитьорките изпусна нещо и всички започнаха да пляскат, беше много забавно  Joy

а не е било в Хепи на Севастопол?  Laughing
Навсякъде пляскат в Хепи като сервитьорите изпуснат нещо.

Защо  Shocked ?И от къде знаят клиентите,че трябва да се аплодира? Grinning

# 551
  • Мнения: 4 522
Веднъж в Хепи една от сервитьорките изпусна нещо и всички започнаха да пляскат, беше много забавно  Joy

а не е било в Хепи на Севастопол?  Laughing
Навсякъде пляскат в Хепи като сервитьорите изпуснат нещо.

Защо  Shocked ?И от къде знаят клиентите,че трябва да се аплодира? Grinning

Другите сервитьори пляскат, не клиентите.

# 552
  • Мнения: 447
И колко често ходят вегани на ресторант? Не си струва да се прави меню за тях. Те не са добра пазарна ниша.

Първо, това е една група хора, чиято численост все повече нараства. Второ, къде е казано, че менюто трябва да е специално за тях? Другите хора не могат ли да ядат вегански ястия, ако са вкусни и приготвени с хубави продукти? Трето, дефинирай "меню за тях"! Не е казано да се измислят 20 ястия, особено ако цялото меню е от толкова.
Факт е, че в повечето заведения няма голям избор, някъде няма изобщо никакъв. Но ако хората с по-специфични хранителни навици научат, че някъде е направен жест към тяхната група, смятам, че ще го оценят. Когато в менюто няма подобни ястия, няма как да разбереш колко хора са вегани, защото всичко, което те поръчват, е компромисен вариант. Не може да се направи проучване.
Гореизложеното е само моята гледна точка, разбира се. Не си длъжна да се съгласяваш с мен. Peace

# 553
  • Мнения: 219
Колко пъти ми се е случвало да счупим или просто да разлеем нещо и сервитьорът да ни се държи все едно... ами, не знам какво мога да прегреша на заведение, че да заслужа ядосани погледи, мрънкане, пуфтене, подмятания за двете ми леви ръце и веднъж дори едно "Оф, абе пак ли бе... Като сте толкова малки, че не може да пиете без да разливате, стойте си у вас.". Аз като съм била сервитьорка и столове съм права, и съм мела, и съм бърсала, и клиент ме е нарязвал, понеже си изпусна чашата върху ръката ми, ама като съм се хванала, си търпя и негативите, клиента не е там, че да му се сърдя, че е разлял нещо. Някои пък, не само те гледат лошо, ами директно ти връчвт парцала - като си си разлял, ще си почистиш. Обслужване да видиш..
Ужас.. Никога не съм се държала така, просто смятам, че е редно да ми се сигнализира, за да оправя нещата. Когато забележа разлято, което се случва постоянно, отивам взимам си нещата и без никой да ме е молил отивам и оправям. Понякога хората нито се отместват, нито реагират, за да ме улеснят. Но и често се случва да идват до бара да си искат салфетки и се притесняват, ако аз се намеся. За мен лично няма проблем да го свърша. Наясно съм, че се пие и танцува, много хора идват подпили от кръчмите и пийвайки още малко става олеле майко.

# 554
  • Мнения: 9 992
И колко често ходят вегани на ресторант? Не си струва да се прави меню за тях. Те не са добра пазарна ниша.

Вегани и вегетарианци сме 1/3-та от обществото , също много постят, или месоядни ядат месо рядко и предпочитат постно .Когато ходим на общи събирания , трябва да ям гарнитура, защото в менюто постно основно ядене няма, което е лоша хранителна култура на управата. Еле има ресторанти в които и салатите е лукс да са без месо или колбас. Не е нужно да е отделно меню, а постни ястия добре направени  и то от някой ,който ги разбира и бъди сигурна че ще се вдигне класата на заведението . Дори вегетата преобладаваха във вип брадърите , защото най-вече в хай средите се "практикува" , не сред строителните работници . Така ,че тези които за теб не си струваме май са точно клиентите които искаш , но с предимно местно меню ,, няма как да имаш .Веганите щяха да ходят по-често по ресторанти , ако имаше какво да си поръчат, и каква е тази квалификация , това сме хора като хора.  Има си и вегански ресторанти

Последна редакция: пн, 07 апр 2014, 20:34 от adelinda

Общи условия

Активация на акаунт