Лоши ресторантьорски практики

• 79 376
  • 941
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Някой беше споменал по-назад, но така и не прочетох коментари относно практиката, когато заведението е пълно, на маса за шестима са седнали двама, идват други двама и ги настаняват на същата маса в другия край. На мен ми се е случвало и нямам нищо против.  Rolling Eyes

# 706
След като в заведението има свободни места, които не са резервирани, няма причина да ми откажат да ме настанят.

Те ще те настанят, но когато се освободи маса с подходящ брой места за теб и групата ти.  Или ще те сложат на една маса с непознати хора, за да запълнят капацитета и.

# 707
От темата само не разбрах защо Хепи се свързва единствено с панираните полуфабрикати? newsm78
Само тях сте поръчвали или така сте чували?

# 708
След като в заведението има свободни места, които не са резервирани, няма причина да ми откажат да ме настанят.

Те ще те настанят, но когато се освободи маса с подходящ брой места за теб и групата ти.  Или ще те сложат на една маса с непознати хора, за да запълнят капацитета и.

А ако отида да вечерям сама на бара ли ще ме настанят? Едва ли има маси за сам човек.

# 709
  • Варна

А ако отида да вечерям сама на бара ли ще ме настанят? Едва ли има маси за сам човек.

Тц! Едва ли ще те пуснат сама, щото нали колко да поръчаш... за 10 лв ще се наядеш, не дай си боже да си от бавно дъвчещите.  hahaha

# 710

Тогава ще ти дадат маса за двама, на която ще седиш сама. А ако заведението е препълнено, и се появи още някой, който е сам, може да го сложат при теб на масата за двама. Работила съм в такова заведение, и точно така са правеше. Заведението винаги беше пълно, и то само заради местоположението си.

# 711

Тогава ще ти дадат маса за двама, на която ще седиш сама. А ако заведението е препълнено, и се появи още някой, който е сам, може да го сложат при теб на масата за двама. Работила съм в такова заведение, и точно така са правеше. Заведението винаги беше пълно, и то само заради местоположението си.

Осъзнаваш ли колко е абсурдно това, което говориш?
За ресторант ли говорим или за столова?

# 712

Осъзнаваш ли колко е абсурдно това, което говориш?
За ресторант ли говорим или за столова?

Wink Не е абсурдно, а е факт, и все още е така там. Става въпрос за ресторант с обедна карта в голям бизнес център в Германия , панаирно градче. Клиентите са само представители на бизнеса, които обядват там. Един вид доста скъпа столова, но с обслужване и претенциозна карта. И точно така се прави там, и никой не се оплаква.

# 713
  • Варна

Еее едно е да сложиш две двойки на маса за шестима, всяка си приказва помежду си, друго е двама непознати, които да премляскват сконфузно, да си слушат тракането в чиниите и неудобно да извъртат поглед настрани.  Tired

Може и да е практика, но на мен мисе струва откровено гадно.

п.п. Моля ви, стига с примери от Германия, Англия, Япония и не знам си къде, просто е глупаво да се сравняваме.  Whistling

# 714
 Че защо пък да е глупаво да се сравняваме? Ресторанти има навсякъде по света.

# 715
  • Варна

Така е, но на повечето места по света са на светлинни години пред нас като качество на храна и обслужване. И ако практиката на едно средностатистическо заведение у нас е приета за стандарт, то със същата практика в някои държави ще ти затворят заведението още преди да си го открил. И обратно - съвсем обикновените ресторантчета "на запад" българските очи ги възприемат като лукс и гледат към тях със страхопочитание. Глупаво е да сравняваш кон с кокошка. Може, но е безпочвено.

# 716
В момента, в който настанят друг човек на масата ми, ставам и си тръгвам.

# 717

Така е, но на повечето места по света са на светлинни години пред нас като качество на храна и обслужване. И ако практиката на едно средностатистическо заведение у нас е приета за стандарт, то със същата практика в някои държави ще ти затворят заведението още преди да си го открил. И обратно - съвсем обикновените ресторантчета "на запад" българските очи ги възприемат като лукс и гледат към тях със страхопочитание. Глупаво е да сравняваш кон с кокошка. Може, но е безпочвено.

Абсолютно не си права, че качеството на храната на повечето места по света е по-високо отколкото това в България. И тук съм видяла какво ли не, още повече че тук хем не е винаги качествено, хем е скъпо. А в България поне е евтино, дори на фона на по-малките заплати.

# 718
Не вярвам някъде да настаняват друг човек на маса, където вече има хора, без да са питали първите настанени дали са съгласни. Отилия, така ли е?

# 719
  • Варна

Абсолютно не си права, че качеството на храната на повечето места по света е по-високо отколкото това в България. И тук съм видяла какво ли не, още повече че тук хем не е винаги качествено, хем е скъпо. А в България поне е евтино, дори на фона на по-малките заплати.
Именно защото заплатите са по-ниски, е по-евтино. Заплати. Още една причина, поради която е безсмислено да се сравняваме.  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт