Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се изчисляват месеците по време на бременност?
Как се изчисляват седмиците по време на бременност?
Какво представлява гестационната седмица?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се изчисляват месеците по време на бременност?
Месеците по време на бременност се изчисляват чрез гестационни седмици, като един лунен месец е равен на четири гестационни седмици. Общият брой на гестационните седмици е 40 или 10 лунарни месеца. Бременността се изчислява в лунарни месеци, като всеки лунен месец е равен на 28 дни. Това означава, че бременността има 280 дни. Таблиците за бременност обикновено се основават на календарни месеци, като всеки месец има по 5 седмици, за да се изравни с лунарните месеци.
-
Как се изчисляват седмиците по време на бременност?
-
Какво представлява гестационната седмица?
-
Какво представлява дулата и какви са ползите от използването на такава по време на раждане?
-
Кое би било по-удобно - допълнителна преносима кошара или бебешки шезлонг?

Голямо предимство е, че имаш такова образование
.С времето ще ги раздели,а засега другите ще се пулят

като му обещах вчера след 2 седмици че ще му взема само тати да вземе заплата
. С днешна дата е записан във френското училище и говори и двата езика, като естествено речниковия запас на БГ е много по-богат. Тъй като съм учила лингвистика, за мен е по-добре малкото дете първо да научи добре единия език и да може да осъществява свободна комуникация от съвсем малко и след това около 2,5-3 да му се говори целенасочено и на двата. В противния случай, съм наблюдавала деца, на които от бебета се говори и на двата езика и това забавя развитието на речта, контакта с другите деца по площадките ( независимо в коя от двете страни се намира и прочее). За мен оптималното е детето да научи първо езика на средта в която живее и след това да се включи родния език на втория родител. Като разбира се, е редно този втори език да бъде неизменна част от заобикалящата го среда от самото начало, но не и езикът на който се комуникира пряко с него.