Септемврийче малко покажи се - момче ли си или момиче? - Тема 4

• 32 906
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
Нощни очи, да чувствам се по-спокойна  Hug!
Мисля, че всичко е наред и малко прекалявам с филмите! Все пак щом добър лекар с добра апаратура, д-р Даскалов е много препоръчван лекар, а прегледа, който ми направи беше много обстоен, обясняваше ми всяко едно нещо казва, че  бебо е със съвсем нормално развитие за седмиците си + мисля много добри резултати от БХС не си заслужава да мисля излишни глупости!
При прегледа при моя лекар в 11 г.с + 1 ден бебо отговаряше на 12 г.с + 2, CRL 5,39, НТ 1,8.  
А другия преглед беше в 12 г.с +2, а бебо отговаряше на 13 г.с + 4 дни,  CRL e 7.18 а НТ е 2,20.
Струва ми се, че това е съвсем нормално, затова спирам с лошите мисли  Simple Smile!!

# 76
Момичета, как сте в това топло време?
Аз сьм като парцал,.пия по едно кафе сутрин и едва се сьбждам ,почти през целия ден сьм с главоболие ,сигурно и крьвното ми е паднало.седя в офиса и гледам в една точка , за нищо не ставам.Още от сутринта като дойдох ми стана лошо от жегата в офиса и от миризмата на кафе .
Вие как сте ?Как се справяте в тези ситуации?

# 77
маци, Дара няма шанс да се оправи. тя е злояда, откакто се е родила. дори АМ-то си не изпиваше докрай, да не кажа, че повече от 2/3 не е пила никога и винаги имаше поне едно хранене по-малко за деня. После при захванването не искаше да яде почти никакви пюрета, всеки ден плачех. Детска кухня така и не прояде, никаква! Опитах всички налични марки. Готвех всеки ден, а тя ядеше може би веднъж седмично, та и толкова не знам дали имаше...За мен си е ген или презразположеност някаква, знам ли.

кристина, разбира се, че се гримирам (макар че аз само спирала и молив слагам) и крем си слагам на лицето, и си боядисвам косата  Simple Smile

Wickedly, не знам дали беше средродилна депресия при мен, но изживях много тежко това, че не можах да кърмя. все си мисля, че това се случи заради непрестанното тръбене на това колко е важно да се кърми и как всяка жена може, но си мисля, че може би е имало и депресийка, защото плачех по цял ден по този повод Simple Smile

рали, успокои ли се наистина? Simple Smile

аз докладвам, че нямам какво да докладвам Simple Smile
в МД сменяли системата и от вчера не работела, не можели да кажат резултати. Това можело да отнеме дни, дори седмица. Така че продължавайте да стискате палци, агонията продължава Laughing

# 78
Рали 85 ,много  ме учудва  този  доктор  Даскалов -при  мен също  измери   гънката  няколко  пъти  и  още  там  ми  каза  че  не е  нормално  ,че е уголемена ,даже  помоли  мъжът и детето  ми  да  излезнат   от кабинета  за  да  ми  обясни  по -подробно  за  да  не се  притесни  детето .Изадължително  да  пусна  биохимичен ,а  аз  не  мислех  да  го  правя  ,но  заради  тази  гънка  -2,5  го  направих  и  излезе  висок  риск ,извикаха ме  на  консултация  и  че  най-добре  ще  е  да  направя  амниоцентеза.След  това  ходих  и  при Марков  и  там  ми  казаха  същото .Не  искам  да  те  безпокоя  ,а  искам  аз  да  се  успокоя  защото  не  зная  на  кое  да  вярвам ,записах  се  за  амниоцентеза ама  да  видим .....

# 79
Ох, Елч, наистина агонията ще ти продължи Sad Ама ти на място ли ходиш да си видиш изследванията или може да се види и в страницата им? Поне като са готови да се свързват с пациентите си, а те сигурно и това не правят  #Cussing out Ами продължавам да стискам палци и на краката Simple Smile

Да ви се похваля, дано само да не дърпам дявола за опашката де  Praynig, ама пръста вече не ме боли  newsm44 Дано и така да си остане  Praynig А и таза нещо и той спря да ме боли, от два дена  Simple Smile
Момичета имам един неудобен въпрос  Embarassed някоя от вас да сънува розови сънища?  Embarassed Аз нещо в последно време всяка седмица имам по един такъв, до сега такова чудо не е било  Embarassed Аз по принцип сънувам и си помня повечето сънища, късметлийка, ама като сънувам такива сънища и се събудя ме хваща малко срам, чудя се какво ми става  Embarassed И като кажа на мм и той си умира от смях  hahaha

# 80
Елч, много гадно, че така ще се забавят....дано не е чак седмица  Praynig

# 81
цвети, схемата е сложна в МД - ако искаш консултация с генетик може само на място да си вземеш изследванията, ако кажеш, че ги искаш онлайн нямаш право на консултация с генетик...

ели, мерси за съчувствието! и аз се надявам да не е цяла седмица Sad то не е бързам де, до амнио-то има още време...

бену, при кого ще правиш амниоцентезата и в коя г.с. ще си?

# 82
Ще  я правя  в Майчин дом  ,не  съм  избрала екип .Казаха  че  трябва  да  съм  17 навършена седмица

# 83
Здравейте момичета,

От неделя не съм влизала, а вие успяхте да изпишете толкова много Simple Smile

Нощни очи браво за темата.  newsm20

Тигърче надявам се всичко да е наред с теб и бебечето. Не трябва да си толкова суеверна, по- скоро те товари повече.

matsutka, Нощни, Елч като ви чета се плаша какво ме чака. Имайки предвид, аз колко съм капризна, си представям и то какво ще е. До сега само съм гледала бебчето на сестра ми за не повече от 30мин. не ми се е налагало да я храня, ама за 30мин. ми изкара акъла многократно.
Аз като малка съм била много злояда и баба ми ме е гонила по улицата с купичката и лъжицата и се е чудела жената как да ем залъгва да ям. Даже имам такава снимка от детството Simple Smile

Juleto мерси за линковете. Аз преди няколко дни реших да пообиколя магазините и да си купя някоя рокля, ама нищо не намерих. Харесах си две, ама нямаше номер, който ми трябва Sad А вече трябва малко да се прорентирам с гардероба. Работата ми е такава, че имаме дрес код, а на мен ризите вече са ми малко тесни, в горната част. Simple Smile ММ е много щастлив, ама не мога да си закопчая копчетата на ризите Simple Smile
 svet_23 Поздрави за добрите резултати.

Момичета аз от три дни насам много лошо се храня. Нямам никакъв апетит, сутрин едвам хапвам два залъка, и карам само на ориз със спанак. А не мога да не ям, защото ми пада кръвното Sad

А по повод грима.....по принцип рядко слагам грим, просто съм с много чувствителна кожа. Но от както съм бременна, лицето ми е доста бледо, но с нетърпение очаквах слънчицето. Simple Smile

Цветелина Костадинова въпросът ти хич не е неудобен....до колкото знам с навлизането в третия месец ни се разбошуват хормоните и повече ни се иска  luvbed да си призная и аз напоследък сънувам розови сънища. И нямам търпение ММ да се прибере от командировка Simple Smile

# 84
  • гр.Варна
benu,ние вървим заедно:)Аз съм на амнио на 31-ви,вече съм записана.Тогава ще съм в 17г.с. и 4 дни.Казаха,че трябва да си в 17 навършена г.с. по ултразвук,а не по календар.
Давай,записвай час и ти тогава и да си даваме кураж Hug Hug Hug
Кога беше твоят термин?Не те намирам на 1-ва стр. Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 18 мар 2014, 15:59 от alaskan summer

# 85
  • ул. "Мечтание"
Елч, дано да е за добро!  Praynig Praynig Praynig

Цветелина, в началото, поне до средата на третия месец, много сънувах розови сънища. Беше голям майтап! Crazy

Нощни очи, стана ми интересно за следродилната депресия. От какво точно се получава? От това, че всичко е напълно ново и животът ти се преобръща тотално или от страх, че не можеш да се справиш? Как се разпознава това състояние и ти как се справи с него? Не държа да ми отговаряш, ако не ти се говори за това или не ти е приятно  Hug . Ще ми бъде интересно, ако и другите майки с опит споделят, дали са изпадали в такава депресия и изобщо, как сте се чувствали в първите месеци след самото раждане.

Ще ти отговоря разбира се.  Hug Това е малко пренебрегвана тема и е много тъжно, че има жени, които с години страдат от следродилна депресия и това съсипва живота им, майчинството, семействата им, но обичайния обществен отговор е, че са едва ли не симулатнки и лигли, което е пълен абсурд.  ooooh!
Скрит текст:
Трудно би могло да се предвиди дали и какво би отключило депресията. Жени, които по принцип са склонни към депресии са доста по-уязвими, но никой не е защитен.

Възможни причини, отключващи депресията са травмиращо протекло раждане, нежелано секцио, разделяне на майката и бебето след раждането, лошо отношение на медицинските лица или други авторитети към майката (имам предвид да се държат с нея все едно е обект, чувал с картофи, а не личност с чувства, нужди и желания). Ако жената не е може да приеме новата си роля, това също би могло да е много травмиращо и да доведе до депресия. Случки от миналото, лоши взаимоотношения с майка, баща, съпруг и други роднини. Стресиращо ежедневие, напрегната работна среда... Списъкът е безкраен!

До депресия могат също да доведат липсата на социални контакти, неизлизане от вкъщи след раждането на бебето.

Понякога има и физиологични причини за депресията - като например липсата на определени хранителни вещества в организма и менюто на жената.

Как да се разбере дали една жена страда от следродилна депресия?
Обичайно жената страдащи от депресия се чувства се виновна за всичко и е готова да поема вината за всичко, чувства се изтощена и лишена от мотивация; не може да се забавлява; отхвърлени, раздразнителни, плачливи, самотни.

Често пъти жена страдаща от следродилна депресия страда от пристъпи на паника, които предизвикват сърцебиене, изпотяване, гадене и припадъци; болки в стомаха, главоболие, замъглено зрение; загуба на апетит и желание за утешителна храна; ниско желание за секс и интимност с партньора.

Много често жени, които страдат от следродилна депресия отказват да се грижат за детето си. И много често близките им правят лоша услуга, когато поемат грижите. Това обичайно влошава и задълбочава състоянието. Хубаво е близките на жената да я поощряват и окуражават да се грижи за детето си, да избягват да се месят освен в крайна необходимост, да ѝ напомнят често че се справя добре и че тя е най-добрата майка за детето си...

Превенция и какво би могло да облекчи състоянието?
- редовно и балансирано хранене (в момента не помня точно на какво трябва да се набляга, но има доста инфо по въпроса в нета), добра физическа активност, съобразена със състоянието ѝ здравето ѝ
- жената да е добре информирана какво се случва с тялото ѝ по време на бременността, раждането, следродовия период и кърменето, да има поне основна информация в какво се състоят грижите за детето и за различните периоди на растеж
- да контактува с позитивно настроени към майчинството жени още преди раждането
- възможно най-бързо възстановяване на социалните контакти след раждането (като е желателно тези контакти да не са свързани с рязделяне с бебето)
- да се избягва дълго време жената да остава сама вкъщи с детето; разходките на чист въздух и слънце са много благотворни, дори да няма компания или да е на двора (слънчевите бани се ползват терапевтично в лечението на депресия)
- кърменето и носенето в слинг

Има едно състояние наречено baby blues, което малко наподобява следродилната депресия, но е чисто физиологично и е свързано с пренастройването на хормоните след раждането. Това състояние, ако въобще се прояви, отшумява до две седмици. Като обичайно най-критични са третия и седмия ден след раждането. Ако симптомите продължат повече от тези две седмици е възможно да става въпрос за следродилна депресия и тогава е хубаво жената да се обърне към специалист.

При мен специално беше комплексна причината за депресията. На първо място съм (или може би бях) леко невротична личност със склонност към депресивни състояния. Имах сериозни проблеми с майка си и със семейството си. С мъжа ми минавахме през разнообразни сътресения. Това, което при мен отключи състоянието беше нежеланото секцио, моята неподготвеност за това, което се случваше с мен. Анализирайки ситуацията стигнах до извода, че отидох твърде рано в болницата, там решиха, че няма да ме чакат много-много и се започнаха интервенциите, без да се съобразят с особеностите ми (както стана ясно в последствие съм си просто по-бавничка  Mr. Green). Чувствах се като обект и като човек, който е неспособен да се справи с едно раждане, все едно съм повредена. Бях като цяло с доста ниско самочувствие и малко ми трябваше. Отделно, че аз съм доста чувствителна и интровертна личност - не обичам много-много да имам край себе си непознати и много хора, не обичам да ме пипат, болниците ги свързвам с болести (логично!) и т.н. Също така се идентифицирах негативно с майка си. Тя е раждала и двата пъти секцио, аз не исках да съм като нея.

След раждането не ми дадоха детето, видях го чак на сутринта, исках да го накърмя и не ми позволиха, преди да ме раздвижат, въпреки, че седях съвсем спокойно седнала и бях достатъчно добре за да мога да го държа. Поднесоха ми объркваща информация за кърменето. Децата ми се оказа (чак с второто разбрахме), че имат физиологична особеност заради която е необходимо да се внимава повече за начина по който засукват... и още разни такива на глед дребнички неща, които се трупаха на моя сметка. Прибрах се у дома физически добре, но психически разбита. Мъжа ми не знаеше какво да ме прави...

Усетихме се някъде към четвъртия месец след раждането. Около година ходих при психотерапевт (с прекъсвания). Даде ми добър отскок. Общо взето година и половина след раждането си бях вече напълно освободена от депресията. Не съм пила хапчета, предпочетох алтернативни методи на лечение.

# 86
Елч, къде го извади тоз късмет?  ooooh!

Агнес, аз съм много зле с храненето от самото начало - нищо не ми се яде, ако не ям ми пада кръвното и ми става лошо. Надявам се при теб да премине бързо!

Цвети, и аз си мисля, че хич не е неудобен въпросът ти - според мен е напълно нормално, а ТМ да не се смее, а да действа  Wink. Навсякъде, където чета, пише че е полезно повече положителни емоции и преживявания... smile3521

vani4ka_84, наслаждавай се на хубавото време навън и повече никакви такива изпълнения! Hug

Рали, сигурно ти е трудно, но недей да си мислиш лоши неща, за да не ги предизвикаш! Настройваш се положително и си повтаряш до припадък, че всичко е наред!   bouquet

# 87
Благодаря, момичета  Hug
Така ми се излиза на разходка в това хубаво време, обаче лекарите казаха да лежа в нас, все едно съм в болницата. Sad Живот и здраве на есен ще наваксам с разходките. Само бебешората да е добре Simple Smile

# 88
: pressii , супер, ох много се радвам, че има и други като мен, действа ми мотивиращо и успокояващо  smile3501. Аз не се имам за стара, но напоследък особенно тук в провинцията се сблъсквам с хора, които ме гледат укорително, едва ли не къде съм тръгнала да раждам на тея години, вместо да се стягам за внуци  smile3515. При мен можеби, се получава така, защото големият ми син ще навърши 20 тази година....., но аз първо, се поддържам и си изглеждам отлично за възрастта / колко и нескромно да звучи, но мисля, че човек трябва да се уважава и да гледа на себе си с достойнство /, второ винаги съм искала да имам още едно детенце, но просто след развода, не бях срещнала подходящия човек и нямам вина, че това се случи сега....и нищо и никой няма да ми попречи да държа в ръцете си тъй желаното човече. Така, че обичам ви всички мами и малки и големи   love001
Нощни очи , благодаря ти мила, направи ме щастлива  Two Hearts
Wickedly благородно ти завиждам, че има кой да ти шие, дрешките по твой вкус  smile3521

# 89
  • ул. "Мечтание"
Тигърче, важно е само ти и партньора ти какво мислите по въпроса!

Майка ми беше на 42 когато роди брат ми, а с мен е била на 35.  Peace На събитията на ЛЛЛ съм се срещала с майки, които за първи път са бременни на 40+, къде по лично желание, къде по стечение на обстоятелствата... И се чувстваха чудесно!  Hug

Както съм я подкарала с бройката деца, като нищо да дондуркам едновременно бебе и внуци някой ден. Joy hahaha

Общи условия

Активация на акаунт