Септемврийче малко покажи се - момче ли си или момиче? - Тема 4

• 33 062
  • 748
  •   1
Отговори
# 270
рапунцел, стискам палци твоят татко да се осъзнае. ама той наистина ли само от страх от бебето избяга? на теб има ли кой да ти помага? понякога когато човек губи нещо не знае какво печели, нали знаеш?

кая, а за количката моите изисквания са:
- да е не по-тежка от 10 кг. (защото я качвам 2 етажа с бебе и багаж);
- да е маневрена (защото в центъра се друсаме много по бордюри и подлези);
- да има голям кош (така и така излизаш защо да не понапазаруваш);
- да има цяла дръжка (отделните дръжки много трудно се управляват с една ръка, навремето от една такава си усуках ръката и после 4 м. ме боля);
- по възможност да има поставка за майката и/или за бебето (такива количка обаче има твърде малко, а удобството е огромно);
- да е в тъмен цвят (защото по светлите остават много петна, вкл. и от прането, за пюретата от моркови да не говорим).
- да не е с помпащи гуми (всички майки, които познавам с такива се оплакват);
- по възможност да има хубав сенник, който се сваля и напред, не седи само отгоре (това е много удобно лятото, защото слънцето не свети само отгоре).
- бебето да може да седи и към майката (това си е глезотия, но предишната ми количка беше само напред и като беше малка Дара само спирах да заобикалям да я гледам, да й давам вода и т.н.).

може да има и още, но това са основните. е, някои са пожелателни де Simple Smile
иначе още не съм гледала колички. като мине амниоцентезата тогава, сега съм си казала, че няма да предизивиквам съдбата.

# 271
Аз имам две колички. И двете са на Hauck. Първата ми е 3в1, втората е само лятна. И от двете съм много доволна, ще си ги използвам пак тях.
Много важно е да се гледате  размерите на количката в случай, че ще я качвате с асансьор! Трябва предварително да знаете какви са неговите ширина и дължина, за да не се окаже, че количката не влиза.

# 272
Добър ден!

Не ми се доспива рано, аз съм нощна птица, напоследък лягам към 2. Но ако ме осавят да спя сутрин откарвам до 10 може и повече. Малкият се е метнал на баща си, от край време спи малко и става рано. Мъж ми кара с 4 макс 5 часа сън, малкият от бебе почти не спи, ставаше редовно в 5 сутринта, през деня и до сега не спи Ако и малкото е тоя десен, ще погина #Crazy
Нощни, благодаря за книгата! За раждането, аз не мисля, че кой знае каква трайна травма ще му причиня, пък и той няма да се завира между краката ми да гледа, по-скоро се тревожа, че ще се тревожи твърде много за мен. Аз миналият път родих бързо – приеха ме в 9 сутринта и родих в 11 сутринта. Отидох с изтекли води и контракции на 3 минути, 7 см разкритие. Акушерката ме остави да се кисна на душа в банята и беше супер до 10 см не ги усетих как дойде разкритието. После почна купона, ама заради доктора ми дето реши, че сега е момента да ме ръчка, напъва и пришпорва. Ако мъж ми е с мен, сигурна съм, че ще съм по-уверена в отстояването на това какво и как искам да става
VV, много яко клипче, много ме развесели Laughing
Матсутка, как е коремче на детенце?
За работата, ще работя до края дори и в 45 дневния, поне така съм планирала, дано се чувствам добре. Но не бих отказала и да си стоя в къщи, без да работя, ще си измисля 100 забавления и хобита
Тигърче, полека с радходките и на пейка е екстра
Рапунцел, честито ти малко мъжле. А за таткото, дано нещата се наредят по най-добрият да теб и за детето начин
За колички говорите, това е някаква необятна тема май и на всеки различна му пасва
Подкрепям Меги за асансьора, също и в багажника на колата трябва да влиза лесно.Да е маневрена, да има или кош за новородено или абсолютно легнала позиция, определено е предимство, ако коша се върти/монтира в двете посоки, материята да не запарва, че лятото е приключение иначе, колелата да са стабилни, за да не изпаднат на 2 рия месец употреба, да се сменят лесно позициите от седнало до легнало, ако детето заспи в количката, лесно да се сглобява и разглобява, за мен лично високата позиция на коша е също огромно предимство.

Днес се разбих от чистене и готвенене, сега почивам. Имам жена дето чисти, а мъж ми умира да подрежда, ама някак, ако в неделя не изчистя и аз, все едно нищо не съм направила – всеки луд с номера си, пък и кучката сменя козината и само след нея да вървя пак ще има за чистене. Вчера мъжете ми и голямата дъщеря на мъж ми – тя е на 20, караха колела в парка, аз седях на една пейка и снимах пилета и цъфали дървета, докато омитах 2 порции сладолед Mr. Green. Голям кеф, времето е разкошно. Малкият се учи да кара колело с педали и е страшна картинка, но след балансьорката доста бързо, като че ли става. Нещо болки имам долу ниско, на контракции приличат, ама дето вика Матсутка, тая матка докта се намести все нещо понаболява

Хубав и усмихнат следобед  bouquet

# 273
Понеже видях , че се коментира и цената на количката , която съм харесала, само да обясня. Сутринта наемрих линк с подробно описание на български на количката от "лимитирания" плат. Моята е същата като изпълнение , но в нормалните цветове и цената става 1000 , а не 1400 , само заради дънковото.
Алекс благодаря за инфото за кошчето на количката   Hug Честно казано не съм чела из форума много мнения, но ще прегледам.  Все пак само съм я харесала , докато не е купена има време за размисли. Иначе моя позната е с този модел с двата коша. Дъщеря й е на 7 месеца,по цял ден са с количката навън и за сега са много доволни. Явно зависи и колко бързо ще расте бебока Simple Smile
Тигърче и аз като теб съм повече на припек тези дни , че нещо ме опъва леко и на мен и 2-3 дни съм го ударила на мързелуване. Така като се замисля може и да се окаже нещо нормално това опъване понеже е на моменти  Thinking.
Рапунцел стискам палци таткото да се осъзнае на време , особено като се има в превид , че е на 43 все си мисля , че е имал време да си поживее  newsm78 А и с малкия мъж , който е на път животът му със сигурност няма да спре и дори ще стане много по - интересен.

# 274
  • София
Привет, момичета. Simple Smile

Днес и аз ходих да гледам колички. Отидох по- специално да видя "Mamas & Papas Sola", но на живо видях недостатъци- малък сенник в легнало положение (не искам да ползвам допълнителни чадърчета), както и не толкова плавно и леко движение.

МНОГО ХАРЕСАХ JANE Muum. Наистина чудесна количка- не съм напълно влюбена в дизайна й, но отговаря на другите ми изисквания: лека (9кг.), но в същото време стабилна; голям сенник; лесно обръщане и в двете посоки; доста компактна в сгънато положение; много, много леко се кара, дори и с една ръка /това ме спечели тотално/.

Та така, ще дебна в Продавалник, 1100лв. са ми непосилна сума.

megi, на каква възраст е голямото ти дете? Simple Smile

# 275
Здравейте, купихме си количка Quinny Buzz 3в1  с много екстри от Англия на добра цена - само за 500лв. Мисля, че е добър избор, само гумите трябва да се напомпат.

# 276
Юле, в началото на другия месец става на 2 години. Защо питаш?

# 277
Включвам се с нова рецепта за спанак - за салатка Simple Smile  съставките са следните: спанак, марулка, доматче на кубчета, сол, балсамов оцет и зехтин. Като се разбърка, отгоре се слагат сирене на кубчета - това е новата ми вечеря Simple Smile

# 278
Включвам се с нова рецепта за спанак - за салатка Simple Smile  съставките са следните: спанак, марулка, доматче на кубчета, сол, балсамов оцет и зехтин. Като се разбърка, отгоре се слагат сирене на кубчета - това е новата ми вечеря Simple Smile

Спанака суров ли?
Днес свека беше направила банички със спанак и сирене и спанак с ориз. Постарала се беше, много ми хареса  Mr. Green

# 279
Хей,хей,хей. Много, ама много приятно ми е да се включа при вас.   bouquet
Да кажа за мен - четвърта бременност, много съм доволна, щастлива, но ми е малкооо по-трудна от предишните. Ще видим как ще се развива нататък!

# 280
Мама жабаwelcome  и браво за това, че сте се решили за четвърто детенце Simple Smile
Виви, спанакът се слага суров в салатката и честно казано е по-вкусен от марулите..

# 281
Добро утро!
Мама Жаба, добре дошла! Кога ти е терминът? Знаеш ли какво ще е бебчето?

# 282
Добро утро, момичета Simple Smile
Добре дошла на Мама Жаба, искрено се радвам, когато някой реши да има повече дечица. На мен също ми се иска някой ден, живот и здраве Simple Smile.
Рапунзел, дано таткото се вразуми, но важното е ти и бебчо да сте наред. Явно все още не е осъзнал какво губи.
Лек и ползотворен ден на всички - кой с разходки и почивка, кой на работа Simple Smile newsm08

# 283
Добро утроооо, бръмбарчета   love001   love001   love001  , пийвате ли вече кафенце, а и като стана въпрос, по принцип как сте с кафетата. Аз си пия по едно нес с млекце сутрин, много ми се услажда   food010
Sanndrina ,много ме заинтригува, може ли линк или снимчица на количката и малко повече подробности  Praynig , защото имам роднини в Англия, а като цена много ме устройва, понеже повече от 500 за количка няма да мога да си позволя, а държа да е нещо качественно все пак  smile3506
Kolibri86 , уф незнам вече кое е нормално и кое не, ама не се ли наместиха вече пустите чаркове бе, писна ми все нещо да ме опъва, да ми стяга, да ми се подува, да пулсира хахахахах. Само ММ милия, все едно е най нормалното нещо на света все да не съм в ред, и всяка сутрин като стане и ме пита, какво ти има днеска мило, а пък на мен ми иде да се гръмна....ама какво да се прави ще се натискам по пейките и  smile3511 стискам зъби
Espa , ох с този сладолед много ми е познато. Абе какво ми става, по принцип повече от 1-2 сладоледа на лято не ми се е случвало да ям, обаче миналата седмицаааааа  3*1 литър........само аз  eat, не моа се запра дето се вика хахах и после  Sick. Но засега поне това е единственото сладко нещо което ми се хапва, иначе само солено и кисело  newsm78
eli_t , супер ще се пробва  smile3501
V V , ох и тези банички са ми любими...АМ  newsm53 . Ама и мама и тате милите да са ми живи и здрави, цяла събота и неделя хууубаво се постараха да натъпчат със разни разнообразни тестени вкусотийки.....и аз като не мога да отказвам, хич няма да се качвам на тъпия кантар...поне не скоро хихихх
megi_zdr , уредила си се със две годишен фитнес инструктор, който ще те държи изкъсо и няма да има излишни килца на финала, няма 5-6  Joy Joy Joy

# 284
teddi91: Незнам до кога ще иска "да си поживее" и той. Ще става на 43г. а още няма деца... Simple Smile Дано се осъзнае. На това се надявам, защото дечко ще има нужда и от татко...

megi_zdr: Желано е, много дори! Simple Smile Бебчо ще си е добре, но ще е още по-добре и с тате Simple Smile
Рапунцел, сигурна съм че минаваш през труден период, но звучиш много оптимистично за което те адмирирам. Ние тук ще се подкрепяме виртуално. приятен ден на всички

Общи условия

Активация на акаунт