Септемврийче малко покажи се - момче ли си или момиче? - Тема 4

• 33 031
  • 748
  •   1
Отговори
# 405
Юле, много сте сладки! Какви бузки има малката  Laughing Налитат ли й да я щипят много? Аз имам много неприятни спомени от детството ми свързани с щипане на бузите ми  ooooh! Кога си при Стратиева? Аз съм на 29 април.
Wickedly, и аз много се биех, все ранена ходех. Брат ми беше обратното на мен. Все ходех да бия момчетата, които влизат в пререкания с него. По едно време се водех в топ три на биячите в училище заедно с още двама хулигани Embarassed Аз не бях хулиганка и никога не съм била никого без причина и за удоволствие. Това не ми пречи да се надявам, че момиченцето ми ще е финна дама  Simple Smile Пък и вкъщи бях много послушна. Ех, похвалих си се  Wink
На мен за втората ФМ двама АГ ми казаха, че е най-добре да се направи в 20 г.с.
Жана, кога ще правиш амниоцентезата?  Стискам палци всичко да е ОК при нея и вярвам, че ще е така!  Praynig В коя седмица ли сега?
Тигърче, и аз много си обичах котката. Чела съм, че децата отглеждани с котки по - рядко страдали от асма.  Малките деца обаче много тормозят горките животинки, несъзнателно разбира се, та на мен ми е жал. За количката - Hauck наистина са много хубави. Моята страшно много съм я лашкала по дупките и не е мръднала. Сега очаквам една позната да ми я поиска, не знае още, че съм бременна. Тя ще ражда август. Засилила се е да събира от познати всичко за бебето, та не вярвам да и се купува количка. Още преди два месеца ми звъня да ми иска дрешки. Много се дразня на хора, които си купуват разни глезотийки, хайманосват насам - натам и накрая ми обясняват, че нямат пари за дрешки за бебето, но това е друга тема...

# 406
Забравих да кажа, че и моята докторка иска да си следя ТСХ и ФТ4 всеки месец по време на бременността.

# 407
Голямо четене падна, направо ми изяде времето за писане Simple Smile.

Накратко по част от темичките, които съм изпуснала:

Количка - преди месец разглеждах някакви сайтове и си харесах количка. Тъй като ми е първа бременност и нямам никакъв практически опит, критериите ми за избор се свеждаха до това да е 3 в 1, да е по-лекичка и компактна, размерите в сгънато положение да съответстват на свободното пространство в багажника (имаме огромна газова бутилка и мястото е ограничено) и външен вид (цвят). Цена не съм гледала/съобразявала, а и това, което си харесах беше спонтанно, с идеята, че трябва да отида и да огледам на място в специализиран магазин. Количката както много ми харесва на картинка, така може да се окаже супер непрактична и неудобна в действителност (да не говорим, че струва цяло състояние). Ето я и нея: http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=14850&cat=66.

Вино и кафе - моят доктор още в началото каза, че е от "добрите" и не ми забранява почти нищо. Каза, че мога да пия кафе и една-две чаши вино. Кафе пия няколко глътки сутрин, но то е супер слабичко (от тези машини с каничка). Вино - преди бях голям любител и ценител, но откакто съм бременна изобщо не ми се пие. Явно на бебока не му понася Simple Smile. Въпреки това, от време на време и разбира се, когато има поводи си позволявам по чаша (по-често) бяло вино. Пила съм и червено, бира не обичам и не пия по принцип.

Направо завиждам на всички момичета, които вече имат коремчета и им личи. При мен няма и помен от корем - даже на ФМ докторката ми каза да се засрамя, че имам по-плосък корем от нейния... Rolling Eyes И на килограми не съм мръднала, спокойно си обличам всички дрехи, а уж вече 4-ти месец започвам...

# 408
ахах, аляска, аз твърдо съм си запомнила прегледа ти при томова и съм убедена, че тогава ти е амниоцентезата Mr. Green Mr. Green Mr. Green
маея, значи за утре е стискаме палци на бену. аз съм се заровила в едни теми за амницентези, вече всичко знам наизуст, ама чета. читател съм си и това си е! Laughing

# 409
  • ГО
svet_23, много добър избор, според мен!!

Стискаме палци на всички, които ще преминат през амниоцентеза!

# 410
Цветалина Костадинова , от Смолян съм. Тук се и следя. Това, което ми каза моя лекар беше, че май до третия месец бебоците нямат своя собствена жлеза и затова е много важно да се следят хормоните през първите три месеца. До момента ги следих, утре влизам в 4-ти месец, но и на мен ми е странно, че трябва да отида чак в 8 месец това са си цели 5 месеца без корекция на дозата и проследяване на ТСХ Cry. Сега като отида в Пловдив за феталната анатомия ще питам доки, но ще си ги пускам всеки месец ако трябва ще отида при друг лекар. Иначе съм с проблеми от 6 години имах възли в началото, но ги стопихме с Л-тироксин за тези години не съм го спирала въобще, защото в момента, в който спра хапчетата ТСХ става над 4-5.

Успех на момичетата, на които предстои изследване!

Момичетата с опит с количките, колко горе-долу килограма е добре да бъде една количка, за да не е много тежка. Извинявам се за глупавия въпрос, но наистина нищо не разбирам. По-скоро се ръководя от външния вид  Laughing, ама то като не разбираш нищо.

# 411
Тигърче тя е наистина доста удобна и лично аз много си я харесвам, както казах Стокето, не са ми по вкуса. Твърдо решена съм дори и да е момиченце, отново да е в тази количка, въпреки че хората сигурно ще ме гледат странно. Ама аз съм свикнала, те като бях с три деца ме гледаха с изумление, а сега на четвъртото вече не знам какво да очаквам  Grinning
svet_23 Според мен изборът ти е невероятен, изглежда красива и удобна!

# 412
Камъче, Мама жаба, благодаря! Все отлагам "срещата" на живо с количката, защото има реална опасност ако я харесам на живо да поискам да я купим. ММ ми угажда за всичко, горкият опитва се да компенсира отсъствието си като ми задоволява всякакви капризи, ама мен ме е срам, че е толкова скъпа  Embarassed

И пак да си кажа - моите уважения и възхищение към всички мами с повече от две деца!   bouquet   bouquet  bouquet
Наистина съм много приятно изненадана колко много сте всъщност  Hug Браво!

# 413
Камъче, Мама жаба, благодаря! Все отлагам "срещата" на живо с количката, защото има реална опасност ако я харесам на живо да поискам да я купим. ММ ми угажда за всичко, горкият опитва се да компенсира отсъствието си като ми задоволява всякакви капризи, ама мен ме е срам, че е толкова скъпа  Embarassed

И пак да си кажа - моите уважения и възхищение към всички мами с повече от две деца!   bouquet   bouquet  bouquet
Наистина съм много приятно изненадана колко много сте всъщност  Hug Браво!
Благодаря ти   bouquet Ти си от малкото, които така реагират!

# 414
Сега съм 16с.1д на амниоцентезата ще съм 17с.2 д.На 2.04 ще е амниото. Реших че няма да пътувам до София не ми се рискува дългия път.
Елч аз също изчетох много за амиоцентезата, за БХС ,за Даун, но като ти дойде до главата незнам какво може да те успокои.

# 415
  • София
Рали, 10кг е най-удачно. Но хубавите стабилни колички са по 12-13-14. Понякога, когато няма друга опция за катерене по разни магадзини и места, се налага да я вдигаш и не е особено приятно. Аз мойта 10кг с 3кг бебе до към 8кг бебе съм я вдигала без проблем. Имах си специален захват и понякога ми буеше по-лесно дори да я вдигна отколкото да я катеря по рампа например.
За бебетата и кучетата, нямам против, докато бебето стане на възраст, в която да лази. Има и непълзящи бебета, но така или иначе в един момент детето играе нон сктоп по земята. Изпитах го 1 година, докато живяхме при майка ми  Crazy Сутрин, вместо да оправя детето и да закуся и да пия кафе, първото нещо беше да пяскам прахосмукачка и да минавам с мопа заради милионите косми и мърсотия. Кучето след всяко излизане му се мият лапите и, ако хвана с метлата да мета, пак събирам 1 тон пясък. Отвратително е. За къща ПОДКРЕПЯМ С ДВЕ РЪЦЕ, но апартамент с бебе  #Crazy Поне аз понесох нещата много трагично. Идеше ми да се гръмна. Все пак малчовците от 9 месеца до поне 3-4-5 години си играят на земята. На Алек понякога съм му вадела косми от устата.  #Crazy Много обичам животни, много ми е мъчно за кучето, което изгубихме вчера, но куче и бебе.......не бих го причинила, нито на бебето, нито на мен. От друга гледна точка кучето е ангажимент и, където и да тръгнете за няколко дни, винаги с вас, освен яко няма някоя баба или близка роднина, която да идва да го храни и извежда навън. Но си има кучета с характер и, ако стопаните им ги няма за повече от 2 дни, ще се споминат.

# 416
за момичета с проблем в щитовидната : аз съящо ще ходя чак към 8 месец, но хормоните ще се следят непрестанно всеки месец до тогава  Peace стига да не излизат извън нормите

# 417
Рали, 10кг е най-удачно. Но хубавите стабилни колички са по 12-13-14. Понякога, когато няма друга опция за катерене по разни магадзини и места, се налага да я вдигаш и не е особено приятно. Аз мойта 10кг с 3кг бебе до към 8кг бебе съм я вдигала без проблем. Имах си специален захват и понякога ми буеше по-лесно дори да я вдигна отколкото да я катеря по рампа например.
За бебетата и кучетата, нямам против, докато бебето стане на възраст, в която да лази. Има и непълзящи бебета, но така или иначе в един момент детето играе нон сктоп по земята. Изпитах го 1 година, докато живяхме при майка ми  Crazy Сутрин, вместо да оправя детето и да закуся и да пия кафе, първото нещо беше да пяскам прахосмукачка и да минавам с мопа заради милионите косми и мърсотия. Кучето след всяко излизане му се мият лапите и, ако хвана с метлата да мета, пак събирам 1 тон пясък. Отвратително е. За къща ПОДКРЕПЯМ С ДВЕ РЪЦЕ, но апартамент с бебе  #Crazy Поне аз понесох нещата много трагично. Идеше ми да се гръмна. Все пак малчовците от 9 месеца до поне 3-4-5 години си играят на земята. На Алек понякога съм му вадела косми от устата.  #Crazy Много обичам животни, много ми е мъчно за кучето, което изгубихме вчера, но куче и бебе.......не бих го причинила, нито на бебето, нито на мен. От друга гледна точка кучето е ангажимент и, където и да тръгнете за няколко дни, винаги с вас, освен яко няма някоя баба или близка роднина, която да идва да го храни и извежда навън. Но си има кучета с характер и, ако стопаните им ги няма за повече от 2 дни, ще се споминат.
То всички майки си имат някаква специална техника  Mr. Green Да ти кажа с тея улици и тротоари в България трябва да имаш образование за бутане на количка май  Grinning И съм съгласна за килограмите 10кг е добре, но за да е много стабилна трябва да е поне 12-13кг.
Относно кучетата и котките, много обичам животни,но още след най-голямата се отказах да имам такова. Просто не ми е хигиенично, при все че вечно пипат нещо от земята. Каката си взимаше си от някъде играчка и сядаше където й падне на земята да си играе.

# 418
  • ГО
Да ви кажа, че до сега странни реакции, че чакаме 3-то дете не съм срещнала, ама то и все още малко хора знаят, ама всеки ден се увеличават. Вчера една приятелка директно ме застреля с въпроса дали съм бременна. Хора, които очаквах, че ще им е безразлично, ме разцелуваха даже  Mr. Green
Само роднините маааалко се сконфузиха, ама..

# 419
matsutka, Ние имахме кокер и беше голям лигльо, много се радваше на всеки, само зет ми не обичаше и си имаше защо, ама не ми се говори за това  #Cussing out И когато сестра ми забременя зет ми и майка ми казаха, че бебе и куче е абсурд  Naughty Аз, татко и сестра ми се натъжихме много, ама като няма къде да ходим и го дадохме на една колежка на вуйчо ми  newsm45 Същия ден когато майка го закара на ЕлинПпелин, при баба и дядо, той като чели усещаше и само се умилкваше в нас, толкова ми беше тъжно и тогава бях след нощна и преди да заспя съм плакала два часа  newsm45 Много го обичах това куче, а и най-интересното е че нямаше много косми от него, ние очаквахме че ще чистим след него по два-три пъти наден, ама той не беше от тия многооо косматите кокери.и си беше възприел мама за негов стопанин и като ходим някъде за няколко часа и се върнем всички на майка се радва половин час, а на нас само подскочи два три пъти, но на нея се умилкваше и й се радваше доста   Heart Eyes Страхотно куче беше Sad След това сестра ми и майка ми го бяха видели след година и половина и той не ги беше забравил и майка каза че се е радвал страшно много, душицата  Heart Eyes

Меги, за бузите, сестра ми до пети клас ми ги щипеше  Crossing Arms Нищо че бях много кльощаво дете, имах си бузки и само ми ги щипеше  Crazy А като малка, съм имала не бузи, а балони  hahaha И са ме тормозили много, батко ми даже го има на една снимка как ме щипе, а аз се опитвам да си скрия бузката  Crossing Arms Сега като видя племенницата, тя има сладки бузки  Heart Eyes, ама аз само и ги погалвам, няма да мъча детето да го щипя, я  Naughty

Свет, радвай се че не си качила, защото после не се знае  newsm78
Аз въпреки че съм дунда, ми личи, корема ми е леко твърд и надут и като си облека връхна дреха и си личи съвсем  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт