"Селски" номера и пинизи

• 5 179 218
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 12 600
  • София
Мразя любителите на бездомните кученца, мразя и късопишковците с желание да стрелят. Когато съжителстват в един ареал - стават предпоставки за селяния.

# 12 601
  • sf
Не оправдавам действията на въпросния индивид, ама като толкова много хора от квартала "обичат" това куче, защо никой не го е прибрал  Rolling Eyes

# 12 602
Милата животинка  Heart Eyes
Съвсем добронамерено моля - обяснете ми  защо мразите хората, любители на бездомни кучета. Вероятно и бездомниците (хора) мразите?
Без да съм наясно със животите им, не мисля, че някой (камо ли пък животинка) е заслужил мястото си на улицата. Склонна съм да обвиня системата, обществото, лошите обстоятелства, но не и самото същество, не не би ми минало и през ум да мразя хората, помагащи на изпаднал в немилост.Няма да кажа че е селско, но ми е много коравосърдечно и не ви разбирам.

# 12 603
Милата животинка  Heart Eyes
Съвсем добронамерено моля - обяснете ми  защо мразите хората, любители на бездомни кучета. Вероятно и бездомниците (хора) мразите?
Без да съм наясно със животите им, не мисля, че някой (камо ли пък животинка) е заслужил мястото си на улицата. Склонна съм да обвиня системата, обществото, лошите обстоятелства, но не и самото същество, не не би ми минало и през ум да мразя хората, помагащи на изпаднал в немилост.Няма да кажа че е селско, но ми е много коравосърдечно и не ви разбирам.

Какво е това глупаво обобщение, че щом някой мрази бездомните животни значи мрази и бездомните хора? Просто има хора, които ги е страх, хапани са и подобни неща. Не говорим за крайните случай на хора, които се гаврят с животинки, а говорим просто за хора, които ги е страх.

# 12 604
Аз не прочетох някой да го е страх, а че мрази животните. Две различни неща са. Разбирам страха, не и безпочвената омраза, само защото лае животното или обикаля около хранещите се.
Тези, които мразят бездомните животни, нека се замислят, че всички ние сме виновни за това те да са там. Някой, на който не му харесват вече животните, е изхвърлил тях или майка им. Не са избягали доброволно, за да се скитат по улиците.  Rolling Eyes
Много хора не могат да вземат животно, защото примерно са под наем. Аз вече не съм и се надявах на домашен любимец, но не живея сама и за сега са ми парирали надеждите.
Иначе, ако взема всички животинчета, които видя по улицата, у дома... ще ми трябват няколко къщи с големи дворове.  Laughing
Еййй, във втори пост ставам вече селянка. Ще си чакам номинацията в края на годината. Laughing

# 12 605
  • Пловдив
Милата животинка  Heart Eyes
Съвсем добронамерено моля - обяснете ми  защо мразите хората, любители на бездомни кучета. Вероятно и бездомниците (хора) мразите?
Съвсем права си. Без да употребявам думата "мразя", аз не одобрявам хората, любители на бездомни кучета. Отбележи - не бездомните кучета (и котки), а любителите им. Хората, които хранят бездомните котки и кучета и създават условия за глутници, и за размножаването на бездомните животни.

Тези, които мразят бездомните животни, нека се замислят, че всички ние сме виновни за това те да са там. Някой, на който не му харесват вече животните, е изхвърлил тях или майка им. Не са избягали доброволно, за да се скитат по улиците.  Rolling Eyes
Всички ние?!?!! Я пак? Как точно съм виновна? Никога не съм изхвърляла животно на улицата. Не си взимам животно, което не мога да гледам.

# 12 606
Нахранени или не - бездомните животни ще се размножават.  Ако са кастрирани - не. Все си мисля, че едно животно ако не е нахранено ще е по-настървено и ще напада хора повече, ако съм права - май е по-добре да ги храни някой.

# 12 607
Аз не прочетох някой да го е страх, а че мрази животните. Две различни неща са. Разбирам страха, не и безпочвената омраза, само защото лае животното или обикаля около хранещите се.
Тези, които мразят бездомните животни, нека се замислят, че всички ние сме виновни за това те да са там. Някой, на който не му харесват вече животните, е изхвърлил тях или майка им. Не са избягали доброволно, за да се скитат по улиците.  Rolling Eyes
Много хора не могат да вземат животно, защото примерно са под наем. Аз вече не съм и се надявах на домашен любимец, но не живея сама и за сега са ми парирали надеждите.
Иначе, ако взема всички животинчета, които видя по улицата, у дома... ще ми трябват няколко къщи с големи дворове.  Laughing
Еййй, във втори пост ставам вече селянка. Ще си чакам номинацията в края на годината. Laughing

Никой никъде не е казал, че мрази животните. Всички (ето виж и мнението на Янтра) казват, че не харесват любителите на бездомни кучета. Моля те, покажи ми къде точно някой е казал, че изпитва омраза към животните.

Аз лично обожавам животни, не разбирам насилието над тях, а и както Янтра смятам, че лично аз не съм виновна за бездомните животни по улиците понеже гледам и съм гледала точно толкова животни, колкото съм можела.

# 12 608
Тук бездомни кучета няма, но котки има много. Строят им къщички, хранят ги и всички им се радват. Пред къщите на хората редовно има купички с вода и котешка храна. Специално купена, не остатъци. Има един милионер, който обикаля и с разнася чували с храна и се грижи мястото, където живеят котките да е добро за тях. Всички го знаят. Ако някой направи нещо лошо на котка, при всички случаи ще отнесе затвор, ако не го убият с камъни преди това. На плажа видях какво се случи на един испански турист, който опита да ритне котка. Егати селяните са цялата държава значи!

# 12 609
Завихте ли вече? Днес един късопишко, така наричам любителите на високите скорости и оръжията, заплаши кварталното куче с пистолет да го стреля. Единствената причина се оказа ,че въпросния индивид има бебе - новородено и щели да го извеждат ,а пък там в природата куче.Това куче е любимец поне на 50 души, не хапе, не лае, не ръмжи, само се гали и си проси храна.Децата го яздят.Знае по час къде да отиде.Например в голямото междучасие проси пици, банички пред училището наблизо. След това отварят едно заведение със скара и той там. Никой не го гони, никой не го мрази.Поне от пет години го виждам. Дъщеря ми го обожава.
И изведнъж отнякъде се натриса дрисльо, горд собственик на гарсониера в панелка и ще оправя квартала.Даже вика на жена си да му хвърли пистолета от 7 етаж. Пък тя многострадалната , с единственото бебе в Слънчевата система не може да го хвърли ,щото държи бебе.Дъщеря ми в момента не може да заспи от стрес при условие, че присъства няколко секунди на случая.Аз ако знаех за какво става въпрос щях да се обадя на 112.Мислех , че са го ограбили или нещо подобно.Едни съседи го озаптиха. И сега в блока ми има неуравновесен индивид с пистолет.За него няма крадци,убиици, пияници, измамници , наркомани и всякаква измет ,че ще трепе Добродушко!
Звучи много притеснително, а при наличие на възмутени граждани, които са свидетели-очевидци, това е хулиганска проява. И въпреки че са минали няколко дни, имаш пълно основание да напишеш жалба и районния инспектор да го провери. Още повече, че има оръжие. Законно ли е, не е ли... Ми може утре детето ти плаши. Аман от комплексари! В кой квартал се случва това?

ПП. Поправям се. Не видях, че постът е от днес. Районното и жалба. Нищо не оправдава лудостта му извън къщи. Вкъщи да беснее и да стреля, но не да плаши хората и децата!

Последна редакция: ср, 11 фев 2015, 10:16 от judie

# 12 610
Подкрепям, обърни се към органите на реда. Този човек е опасен за всички, които му попадат в обсега. Не знаеш от какво ще му прекипи утре.

# 12 611
  • До хладилника, който обичам
Нахранени или не - бездомните животни ще се размножават.  Ако са кастрирани - не. Все си мисля, че едно животно ако не е нахранено ще е по-настървено и ще напада хора повече, ако съм права - май е по-добре да ги храни някой.
Още по-добре е да ги кастрира някой, още като малки. Една кастрация е 50-тина лева, има много кабинети, които правят отстъпка за бездомни животни, има организации, които предоставят безплатни кастрации и т.н. В дългосрочен план кастрацията е далеч по-добро вложение и за хората, и за животните.

# 12 612
Аз съм търсила във Варна ветеринар за безплатна кастрация на бездомна котка, но намерих само такива, които правят намаления, въпреки че един от тях си беше оставил брошурата в магазин за животни, в която се твърдеше, че е безплатно. Да не говорим, че пролетта синът ми на ръце води на лекар едно коте със сачма в гръбнака (от такъв изрод, като описания по-назад) и му взеха пари и за преглед, и за ренген и за евтаназия. Лекарите много добре са разбрали, че е бездомно животно, тюхкали се, вайкали се, но си поискали доста солена сума.

# 12 613
  • София

Без да съм наясно със животите им, не мисля, че някой (камо ли пък животинка) е заслужил мястото си на улицата.
Сама си си отговорила - никой не заслужава живот на улицата - студ, глад, омраза, болести и т.н. Подхвърлените стари черджета и буркани с вкиснали манджи не решават проблема, те го задълбочават. На определени места се събират по няколко "добродушковци", които правят проблеми. Мен неколкократно ме е гонило такова, "милозливецът" му твърдеше, че не ме е.  newsm78 А сега де! Та такива кучета са подложени и на риск от стрелба от кварталния луд (а напоследък лудите с оръжие станаха много  Sick).
Да не говорим, че съм изключително зле настроена към мафията, живееща на гърба на такива животинки и хората, които ги обичат.

Check Please, поне в София са ми казвали от приюти, че евтаназията на тежко болни животни, улични, е безплатна.  Не съм ги търсила за това, де, та не знам как е реално.

# 12 614
  • До хладилника, който обичам
В  Пловдив ползвах талон за безплатна кастрация на улична котка, нямат редовно и извадих късмет, бях помолила да ми кажат, ако получат пак, получиха, котката беше оперирана безплатно (за мен). И дом й намерих после, не, че на невероятното количество улични котки в Пловдив се отрази някак тоя факт Grinning
Едни съседи на нашата улица си размножават всяка година поколения, по 2 годишно. Като питах защо не кастрират котките - а, те не са наши, само ги храним (и ни живеят в двора). Но иначе да са техни - не са. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт