"Селски" номера и пинизи

• 5 178 494
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 14 250
В така развилата се ситуация, ако таткото заведе момиченцето си в дамската тоалетна, демек влезе с него, каква ли част от посетителките ще му изядат главата, че е влязал в дамската.  Thinking

# 14 251
  • Ямбол
При положение, че майката е налична, си е чиста селска проява да пратиш детето си момиче в мъжката тоалетна и това да го обявиш с такава гордост, че да прозвучи като нещо изключително.

# 14 252
До дега не съм виждала баща да води дъщеря си в мъжката тоалетна, а и не е прието тъй като по презумпция е прието, че мъжете са тези които извършват изнасилвания и обвинявани за педофилия, докато е съвсем нормално майка да заведе сина си в женската тоалетна! Мъжете обикновено водят дъщерите си в тоалетните за инвалиди или тези, които са предназначени за хора с деца! Също така предполагам, че на никой нормален мъж няма да му хрумне да вкара дъщеря си в мъжката тоалетна.

# 14 253
Като споменахте, че всеки дом си има правила и гостите трябва да се съобразяват с тях та....
Аз имам следния случай. Много близка моя роднина, като ми дойде на гости със съпругът си и децата:
1. Очаква бебето й (когато беше такова) да го гледам аз - водене насам-натам, пазене на шкафчета и чекмеджета да не се отварят, предотвратяване на счупвания на предмети, приспиване (ако е нужно). - Не че го правя де, но в началото наистина така подхождах. Все пак майката може да е много изморена или пък нещо да не може да го направи от разсеяност или не знам какво си.
2. Забележка за блъскане на предмети не се прави на детето. То сега не е чак толкова малко. Вече е почти на 3. Може да му се обяснява и показва какво не трябва да се прави и как трябва да се прави. Дори ако блъска или скубе дъщеря ми пак е чист непокист. Най-много да се засмее и да му се провикне "ти оскуба ли я, маме!?, недей така бе!" и после пак нищо.
3. Ако има някаква храна (а то винаги има, все пак са на гости) се оставя детето да я разнася из къщи, да я троши, замазва по килимите (нашите са вълнени). Нито се гушва, за да изяде храната преди да е станало, нито му се обяснява какво и как се яде, нито пък майката става от чист срам да позачисти мацаницата.
4. Очаква бащата на детето да се грижи за  ходенето по нужда. (това като попорасна)
5. Когато детето беше бебе, му сменяха памперса най-много 3 пъти в деня, без значение напикан ли е, препълнен ли е или нас...н. Ако не пропуска още - не се сменя.
В резултат, временно съм ограничила гостуванията в нас - докато детето не порасне достатъчно, че да няма нужда да му се пояснява какво и кога да пипа и как да се храни на масата.

Разбира се, за някои от нещата не смятам че имам право да й се меся, но когато ми гостува съм показала кое неудобрявам да се прави (визирам храната и ненаглеждане на детето с цел предотвратяване на поразии) и реакцията е смях и "ми той е бебе, ако искаш наглеждай го". За мен това е недопустимо. Всяка една от нас си има деца и би следвало да си ги гледа. Освен това, аз като домакиня имам и други задължения - сервиране по масата, доприготвяне на храна и т.н., а това си е изморително. Та може би тези ситуации мога да ги сложа под знаменател "селски" номера и пинизи.
Ох, как те разбирам!Все едно си била в къщи и си описвала случката. Разликата е, че баща в случая няма, само майка с дете .

# 14 254
  • София
Хм, аз пък си мислех, че мъжкия кенеф е по-кофти от женския, размислихте ме...разбихте детските ми илюзии, а уж - Жени!  hahaha

# 14 255
  • където ми харесва
Хм, аз пък си мислех, че мъжкия кенеф е по-кофти от женския, размислихте ме...разбихте детските ми илюзии, а уж - Жени!  hahaha
Оооо, благодари се на всички налични божества, че не ти се е налагало да влизаш в женска тоалетна.
И аз не го разбирам бе, уж всички жени претендират, че не оставят след себе си мизерии, ама то, кенефа не се цапа сам.

# 14 256
Аз пък разбирам - в мъжкия влизат двама за час, в женския  - дванайсет, а се чисти на еднакви интервали. Жените ползват тоалетна хартия, за разлика от мъжете - ето още един потенциален източник на боклук в повече. Мъжете имат визуален контрол над струята, жените - не (една от сто сигурно сяда на обществена чиния, другите правят акробатики над нея). И ето ти в пъти по-мръсната тоалетна.

Но пак зависи къде и каква е тоалетната, какви жени я ползват и най-вече - колко често се чисти.

# 14 257
  • където ми харесва
Ето ти прецедент-когато правя акробатики над тоалетната, вдигам чинията, за да не правя и свинщини. Боклука си го хвърлям в кофата, а не по земята и не си оставям превръзките прилежно отворени най-отгоре на кофата. Не си хвърлям и тампона в тоалетната. Всички тия "красоти" съм ги виждала в различни тоалетни, от заведения, молове, плажни, та до общи тоалетни в хотели.

# 14 258
Ами, Адел, аз, ти и още 83 жени правим така, но са достатъчни 15, които не го правят, за да се получи картинката, която описваш.  Laughing

Решението е едно - като се знае, че женската тоалетна се цапа повече поради гореизброените причини, се чисти на по-чести интервали. Ако държиш на имидж.

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 21:38 от Nickkie

# 14 259
Да ви сменя темата малко, преди малко пак попаднах на селяндур, дето се е намърдал на готовото някъде в по-бяла държава и от скука пуска подобни простотии:

Толкова често изпълзяват подобни писания в най-безобидни форуми, че просто се чудя, откъде толкова злоба.  Rolling Eyes

# 14 260
Тоя симпатяга никой ли не го е захапал още за правописа? Толкова интелЕгентен човек, толкова умен...  Laughing

# 14 261
Правописът му е зле, изразните средства също зле подбрани, но не вярвах, че за някой е чудна цялостната идея в изказването му. Нали не мислите, че някой е избягал от планините и морето или просто иска да е далеч от родния си дом, приятелите и близките си? Не, всички са избягали от субектите, за които неграмотникът пише. Толкоз може, така го е написал.

# 14 262
Чек, не споря, че в България има много хора, дето хич не са цвете за мирисане. Ама крайности от типа на върналите се от чужбина българи да си основат собствен, недостъпен град... моля?!
Проблемът не е, че не харесва българския манталитет, а че е пълен простак (по начина му на изказване съдя), а обяснява как другите са "копелета". И то супер неграмотно.  Rolling Eyes

# 14 263
Не му е лоша идеята да ти кажа, но неосъществима, крайна и политически некоректна. Проблемът неговият не го знам какъв е, казах само, че го разбирам. Пак ти казвам, всеки е избягал заради хората, не заради нещо друго. Били тези хора политици, гадният съсед дето стреля по котките посред бял ден, корумпираните катаджии, циничните и некадърни лекари, ... да не изброявам, че край няма. И няма някой, който в малка или голяма степен да не го е яд.

# 14 264
За мен идеята му куца повече от изразните средства или правописа, при това дотолкова, че не вярвах, че някой ще му се върже да го обсъжда в темата. Просто защото хората, отишли в чужбина, са същите, като хората, останали тук. И в двете групи има кофти и свестни, тъпи и умни, прости и интелигентни, злобни и нормални. И всеки от двете групи може утре да се озове в срещуположната, въпрос на житейски обстоятелства. Насила да си правим разделения... няма нужда.

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 23:41 от Nickkie

Общи условия

Активация на акаунт