"Селски" номера и пинизи

• 5 179 233
  • 49 908
  •   4
Отговори
# 14 475
Белла, стига моля ти се. Отивали всички. Аз ако не искам да отида с всички, няма да отида, ти че не можеш да направиш като мен е друга работа.

# 14 476
Белла, стига моля ти се. Отивали всички. Аз ако не искам да отида с всички, няма да отида, ти че не можеш да направиш като мен е друга работа.
Ти ако искаш ходи. Но няма как да кажеш на един-единствен човек да не идва на обяд. За това и казах да си плати, а не да не идва.

# 14 477
Колкото и да е смайващо на някои хора им е трудно да събират много числа, а когато са и дроби, направо е мисия невъзможна. и понеже са свикнали с калкулаторите, ползват ги и за сметките си.

При нас оставянето на бакшиш е задължително. Бакшишът е между 10% и 20%, но най често 13% или 15%. 13%, защото това е ДДС, което се посочва в сметката (цените са без ДДС; добавя се при плащане); просто оставям още толкова, или 15%, защото повечето "машинки" имат опция за процент към сметката. Ако плащам в брой, обикновено закръглям, отново оставям към 15%. Тоест, не ми се налага да ползвам калкулатор, защото вече ми е калкулирано.

Хубавото е, че ако сме група, сметката идва на човек, а не общо. Всеки си получава сметката, сервитьора минава и всеки си плаща. Ако искам да платя сметката на някого, просто вземам и тяхната бележка. Сервитьорите обикновено питат дали искаме сметката да е общо или поотделно. Такива ситуации като описаните просто няма как да се случат.

# 14 478
Ти ако искаш ходи. Но няма как да кажеш на един-единствен човек да не идва на обяд. За това и казах да си плати, а не да не идва.

Естествено, че не можеш да кажеш на никого да не идва на обяд, но като ти е неприятна нечия компания или неприемливо това, че трябва да плащаш нечия сметка, не ходиш с този човек/човеци никъде. Просто е и кикамора това се опита да каже, но се направихте дружно на неразбрали. 

# 14 479
Не, Чек.  Ще повторя. Няма къде другаде да се отиде за това ходим в този ресторант всички. Изобщо няма да правя пируети и гимнастики и да се чудя как и къде ям, а просто ще и кажа да си плати. Така и направих.

# 14 480
Бела и няма нужда. Аз съм директна като теб също.
  Не бива да се лишаваме от комфорт и удобство щото някой си решил да хитрува . Друг е въпроса ,защо останалите толерират поведението му .

# 14 481
Не, Чек.  Ще повторя. Няма къде другаде да се отиде за това ходим в този ресторант всички. Изобщо няма да правя пируети и гимнастики и да се чудя как и къде ям, а просто ще и кажа да си плати. Така и направих.

Това за нямането на избор е друга работа.  Peace Разбира се, че ще кажеш да си плати или просто ще си платиш само твоята сметка, щом не искаш да го черпиш.

# 14 482

Това за нямането на избор е друга работа.  Peace Разбира се, че ще кажеш да си плати или просто ще си платиш само твоята сметка, щом не искаш да го черпиш.

Разбрахме се  Hug

# 14 483
Всякакви българи има в чужбина, но това което аз съм установила е, че всеки си е такъв, какъвто е бил в България.

+ 100

-200  Laughing Съгласна съм с Борил! Познавам доста такива, забравили от къде идват и как са живели Wink Те не, че и в момента живеят много добре ( да чистят кенефи до полуда не им е било мечта;) ) но е голяма надувка  в БГ Wink 

# 14 484
Аз пък наскоро открих една приятелка от детството ми . В Чикаго е вече 15г и няма ама грам акцент или промяна в манталитет или каквото и да е .
  Всеки ден си говорим по телефон или скайп и звучи все едно не е излизала никога от Кюстендил - говори си точно както и преди. 
  Та всичко е до човека мисля .

# 14 485

А, ти изчисти ли кенефа или го отложи докато си напишеш поста.

# 14 486

А, ти изчисти ли кенефа или го отложи докато си напишеш поста.

Оооооо, поетесата, дето се напила на срещата на випуска, да им покаже колко класи е над тях Joy Joy Joy Колкото и да злобееш, ще трябва да ти пусна студен душ Wink: работя като педагог Heart Eyes

# 14 487
Колегите ми не оставят стотинка бакшиш. Много ме е срам, когато трябва да седна с тях някъде.

А, моите броят до стотинка(разбирай до 0.1 ст.) кой какво е изял и изпил и какво трябва да платят, ако сметката е обща, върха беше ваденето на калкулатор. Какъв бакшиш човеко, какви пет лева.  ooooh!

Да. Да. Брои се и се оставя точно. Калкулатори  не са използвали...☺

Срам ме е, защото наистина понякога сервитьорите са много бързи, усмихнати и точни. Естествено, това е начинът да се отблагодариш. Той е там за пари, а примерно на сметка от 20 лв...1 или 2 лева не са решаващи! Но те смятат  да го изядат и този лев, САКЪН да не се ощетят!  Не сядам всеки ден с тях, те също....с други думи на месец да се съберат 10 лв на човек...но не бил копал на лозето им... Това е признак за мен на малка души, на едър широколистни,  който гледат само себе си. Не искам и аз да съм такава. Не съм такава. Не винаги оставям бакшиш...но гледам да го правя в 90%   от излизанията. А те почват да ми бутат рестото да си го взема, да търсят дребни монети, че да оставят точно Embarassed  Когато се редуване да плащаме, винаги  оставям за отсрамване.

# 14 488
Кристин, педагог Whistling! Или добре се прикриваш или хич не ти личи. Laughing Както и да е, все си слаба бира. Wink

# 14 489
Кристин, педагог Whistling! Или добре се прикриваш или хич не ти личи. Laughing Както и да е, все си слаба бира. Wink

Ти щото си от силните си на тоя хал Joy Joy Пиши си бозавата поезия и не умувай кой за какво става  Crazy
Ако пък никой не иска да я чете и оцени Wink пийни 3-4 бири Wink ти нали така бориш игнорирането от класната и съучениците Grinning Grinning

Последна редакция: сб, 04 юли 2015, 19:43 от Kristin-Lavransdater

Общи условия

Активация на акаунт