"Селски" номера и пинизи

• 5 176 657
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 16 155
Down Under, ти пътувала ли си по въпросния път към Златни мостове? И аз и nofelet и потребителката с въпросната случка, не случайно наблягаме на конкретна дестинация, състояние на пътя и превозните средства, които обслужват линията.
Това обаче на никого не прави впечатление

Забелязвам, че доста често ти се случва да пишеш, без да четеш.
Споменах, че около 30 години съм пътувала по маршрута.

# 16 156
  • sofia
Даун и аз сьм пьтувала по маршрута толкова, докато имаше редовна линия.Но от години няма, а сега тази е пародия.
Не мога да разбера, с какво провокирах мисьлта, че сьм орел-майка, а синчето-принц?!? hahaha
А не следва ли да имаме по-специално отношение кьм всички деца? Което включва минимална емпатия и грижа...да не бьдат тьпкани в градският, примерно.
Когато се случи нещастие с дете, обикновено виновни са вьзрастните.

# 16 157
Пет годишно, спокойно може да стои 10-15 минути право.
Даун, омаза се още в първия си пост. Омазано е. Каквото и да кажеш вече, само повече омазваш.

Пътят за Златните е много зле. Павета, дупки, слягания, неравности. Автобусът е мега зле.

Какво, по дяволите, ти пречи да си вдигнеш задника и да се погрижиш за безопасността на едно 5-годишно дете? Толкова много ли се иска от теб?

5-годишно, бе, кака. 5-годишно.

Изказването ти е изказване на натурална простакеса без капка емпатия и мисъл за околните.

# 16 158
Понеже в поста беше споменато, че и голяма част от пътуващите са били "бабички" и вероятно и част от тези бабички са били прави, аз се чудя с какво едно 5-годишно дете е в по-лоша физическа кондиция от бабичките, че да се ползва с някакво предимство.
Ама наистина ли се чудиш за физическата кондиция на 5-годишно дете в сравнение с физическата кондиция на възрастни жени, тръгнали да катерят 2200 м планина?

Е, чуди се... Сложно си е, наистина.

# 16 159
Даун и аз сьм пьтувала по маршрута толкова, докато имаше редовна линия.Но от години няма, а сега тази е пародия.
Не мога да разбера, с какво провокирах мисьлта, че сьм орел-майка, а синчето-принц?!? hahaha
А не следва ли да имаме по-специално отношение кьм всички деца? Което включва минимална емпатия и грижа...да не бьдат тьпкани в градският, примерно.

Права си да се ядосваш, че няма достатъчно автобуси, не си права да изискваш да стане някой в претъпкан автобус, в който половината са нуждаещи се от място, включително и твоето дете.

Принц казах, защото съм се возила по маршрута поне веднъж седмично и не ми се е налагало да сядам, а и на детето ми.

# 16 160
  • sofia
Днес пьтуването с митичният 63, продьлжи час...
Апропо Принц син ми е в отлична форма. Миналата седмица качи Мальовица. Но пак може да бьде стьпкан...
А за просташките и селски коментари, които чу...не бе виновен.
А Градска мобилност знае за проблема. Поне аз звьнях, че и писах. Резултата-още 2 допьлнителни трошки по линията.

# 16 161
Кришка  никъде не е писала, че е 'изисквала'. А тези баби ако бяха 'селски' , а не 'градски' - веднага някоя щеше да се пресегне и метне хлапето на коляно.

# 16 162
  • sofia
Кришка  никъде не е писала, че е 'изисквала'. А тези баби ако бяха 'селски' , а не 'градски' - веднага някоя щеше да се пресегне и метне хлапето на коляно.
Права си!

# 16 163
  • при късмета
Като си пътувала, защо твърдиш, че в автобуса стоиш 5 минути?  Сега са далеч от претъпкани, но както казах огромни раници се мятат из него на всеки завой. Сядат си, оставят раниците на пътеката и дори не си правят труда да ги държат. Четат си нещо или правят друго . Ако на въпросната пътека стои дете ще го смажат като нищо. Или въз растен или размятящ се багаж. А ако е претъпкани автобуса още по-зле, дете гарантирано е смачкано. Аз отдавна не пътувам нататък с транспорта, но част от въпросните баби ползващи го редовно са ми съседки

# 16 164
Като си пътувала, защо твърдиш, че в автобуса стоиш 5 минути?  Сега са далеч от претъпкани, но както казах огромни раници се мятат из него на всеки завой. Сядат си, оставят раниците на пътеката и дори не си правят труда да ги държат. Четат си нещо или правят друго . Ако на въпросната пътека стои дете ще го смажат като нищо. Или въз растен или размятящ се багаж. А ако е претъпкани автобуса още по-зле, дете гарантирано е смачкано. Аз отдавна не пътувам нататък с транспорта, но част от въпросните баби ползващи го редовно са ми съседки
Изяла съм една 1-чка. Peace Може да помолите да се дръпне раница, която пречи, да се закрепи багаж, който би паднал или да се отмести прав човек, НО не и да стане човек, за да седне детето. То е на 5 години, не на 2 все пак.

# 16 165
  • sofia

Права си да се ядосваш, че няма достатъчно автобуси, не си права да изискваш да стане някой в претъпкан автобус, в който половината са нуждаещи се от място, включително и твоето дете.

Принц казах, защото съм се возила по маршрута поне веднъж седмично и не ми се е налагало да сядам, а и на детето ми.

Возила си се...10-15 минути?!
Винаги се дразня от липса на човечност.Простотията все по-малко ме трогва.

# 16 166
По повод на дете, което е задължително да седне, се сещам за особено просташка ситуация преди няколко седмици. Претъпкана линия (Варна, 148), пътува през 7 минути, но е толкова дълга , че винаги е фраш. Качва се възрастен човек, мършав, очевидно в недобра кондиция. Хваща се за седалка, мъжът и жената които си приказват, го виждат мъжът веднага става и показва с жест на стария човек да седне. Старецът е обаче бавен и докато седне, една селендураца с ръце бутна синчето (5-6 г.) си да седне. Старецът замръзна объркано, станалият мъж и жената с него взеха да я гледат втренчено в лицето (бяха един срещу друг), но селендурацата гледаше някъде в ухото на мъжа..... После и жената с мъжа стана да отстъпи място... но не е ли да й зашиеш на мамицата един шамар, че вижда и чува, че възрастният човек е поканен да седне и почти да го изблъска... а после милото й синче ще постъпва по същия начин....  

# 16 167
В 148 човек може да стане свидетел на невероятни прояви.

# 16 168
  • при късмета
Тук не говорим за ситуация в ГТ по принцип. Говорим за конкретна линия и ситуацията в нея в частност. Ако аз съм в този автобус и реша да отстъпя място, ще отстъпя на дете. Децата в този автобус се броят на пръсти. Останалите 99% от пътниците така или иначе са само баби и дядовци, не могат да седнат всички. И те самите са с нагласа, че най-вероятно ще стоят прави. Както казах познавам пътуващи редовно по линията

# 16 169
Ma така е като се возите по женски автобуси пълни само с, как беше - ядосани бабички и лелички и няма нито един мъж, млад човек, който да стане  Tired

Общи условия

Активация на акаунт