"Селски" номера и пинизи

• 5 178 947
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 18 165
  • забравих си мисълта...
Скрит текст:
Няколко пъти ми се е случвало да чувам бг реч, но никога не показвам, че разбирам за какво си говорят. Нямам никакво желание за нови запознанства, може да са добри хора, може да са лоши, не ме интересува. Просто не искам никакъв контакт с българи на живо. Преди години се радвах като чуя бг реч, но вече не е така.
Изобщо не е нужно да става въпрос за запознанства и нови приятелства.
На едната няколко пъти й се случвало да чуе българска реч, другата има пример от преди 25 години, но и двете генерално заключение за цяла нация направихте.

Генерални заключения са твоите. Аз не веднъж казах, че съм много внимателна с хората, които допускам до себе си. Не съм казала българи или не. Приятелите трябва човек добре да си ги подбира. И да, не се обаждам като чуя българска реч, както и много други го правят. Особено в днешно време, когато всеки ден може да се случи човек да чуе българска реч на улицата, това означава ли, че трябва да се обаждаме на всеки???

# 18 166
Скрит текст:
Няколко пъти ми се е случвало да чувам бг реч, но никога не показвам, че разбирам за какво си говорят. Нямам никакво желание за нови запознанства, може да са добри хора, може да са лоши, не ме интересува. Просто не искам никакъв контакт с българи на живо. Преди години се радвах като чуя бг реч, но вече не е така.
Изобщо не е нужно да става въпрос за запознанства и нови приятелства.
На едната няколко пъти й се случвало да чуе българска реч, другата има пример от преди 25 години, но и двете генерално заключение за цяла нация направихте.

Генерални заключения са твоите. Аз не веднъж казах, че съм много внимателна с хората, които допускам до себе си. Не съм казала българи или не. Приятелите трябва човек добре да си ги подбира. И да, не се обаждам като чуя българска реч, както и много други го правят. Особено в днешно време, когато всеки ден може да се случи човек да чуе българска реч на улицата, това означава ли, че трябва да се обаждаме на всеки???
Не,не е нужно.Така или иначе по света българи много вече,така че все едно в София да заговаряме всеки щото нали на български говори.
Аз се обаждам понякога в работата ми,когато клиентите са ми българи.Много по-лесна е комуникацията в такъв случай,но е служебно.Не ставаме приятели.

# 18 167
Не е нужно винаги всеки да бъде заговарян, но Венета и другата потребителката написаха съвсем друго нещо. Първата преди да подскача като ощипана, да вземе да си преговори постовете.

# 18 168
  • Mediterraneo
Аз от скоро съм в чужбина, но не заговарям българи, само защото съм ги чула да говорят на родния ми език. Редовно чувам българска реч, не показвам с нищо, че разпознавам езика. Веднъж обаче попаднах на две момичета, които продаваха бижута на една сергия; оказаха се българки и доста си поговорихме. Няма общовалидно правило, защо се впрягате и едните, и другите?

# 18 169
Впрягат се, защото не вникват в текста, който четат.

Детето беше превеждало на дядо си псувните на просяк българин.

# 18 170
  • забравих си мисълта...
Скрит текст:
Venetta, не е с лошо. Аз все още съм българка и две страници обяснения колко сме зле, ме обиждат. Но пък аз си живея в България, не съм се срещала с българите в чужбина, на тях, кой знае, може рога и копита да им никнат.  Joy
Сериозно, не намирам българите като цяло с нещо по-различни от всички останали народи. Има и такива има и онакива. Хора като хора.

ToHu_, добре, да кажем на теб ти се е случило нещо неприятно в чужбина с българи. Естествено ще е в бъдеще да си внимателна, нали. Иначе хора всякакви, както българи, така и австрийци, така и всички останали. То аз и с австрийците съм внимателна. Не всеки от тях, който се опитва да се сприятели с нас, е допуснат за приятел. Но това са съвсем нормални неща мисля. А и всеки случай е индивидуален. Но пак ще го кажа за кой ли път вече, има случаи, които са ни като обеца на ухото и това ни прави мнителни и внимателни, но пък когато се доверим на някого, то тогава едва ли ще  е грешното решение.  Peace

Не е нужно винаги всеки да бъде заговарян, но Венета и другата потребителката написаха съвсем друго нещо. Първата преди да подскача като ощипана, да вземе да си преговори постовете.

Check Please, хайде сега с баналните форумски изрази... Откровено казано, ощипана си ти в случаят, защото никой не е казал, че ти като българка си лоша, но се засягаш и започваш да раздаваш характеристики. Много добре знам какво съм казала, ти го прочети и най-вече правилно го разбери. Wink
Толкова от мен, ти ако искаш продължавай, не ме интересува повече.  Mr. Green

Преди доста години съм в една съседка. Тя извади луканка и тъкмо я наряза и се звъни. Влиза един друг съсед и виждайки луканката казва: "Охооо, я виж какво мезе сте ми приготвили - сяда, взема ми вилицата и ми обяснява - това мезе е супер за ракия -  и се провиква - Миткооо къде си ве, я донеси ракията. Ей тва мезе е супер за ракийката". Идва Митко, изважда ракия и си пийват двамата, а Стефчо си хапва луканка, ние гледаме, понеже ние не пием ракия, на нас не се полагала луканка. Не знам дали това е селски номер, но беше смешно и то много.

# 18 171
Скрит текст:
Скрит текст:
Venetta, не е с лошо. Аз все още съм българка и две страници обяснения колко сме зле, ме обиждат. Но пък аз си живея в България, не съм се срещала с българите в чужбина, на тях, кой знае, може рога и копита да им никнат.  Joy
Сериозно, не намирам българите като цяло с нещо по-различни от всички останали народи. Има и такива има и онакива. Хора като хора.

ToHu_, добре, да кажем на теб ти се е случило нещо неприятно в чужбина с българи. Естествено ще е в бъдеще да си внимателна, нали. Иначе хора всякакви, както българи, така и австрийци, така и всички останали. То аз и с австрийците съм внимателна. Не всеки от тях, който се опитва да се сприятели с нас, е допуснат за приятел. Но това са съвсем нормални неща мисля. А и всеки случай е индивидуален. Но пак ще го кажа за кой ли път вече, има случаи, които са ни като обеца на ухото и това ни прави мнителни и внимателни, но пък когато се доверим на някого, то тогава едва ли ще  е грешното решение.  Peace

Check Please, хайде сега с баналните форумски изрази... Откровено казано, ощипана си ти в случаят, защото никой не е казал, че ти като българка си лоша, но се засягаш и започваш да раздаваш характеристики. Много добре знам какво съм казала, ти го прочети и най-вече правилно го разбери. Wink
Преди доста години съм в една съседка. Тя извади луканка и тъкмо я наряза и се звъни. Влиза един друг съсед и виждайки луканката казва: "Охооо, я виж какво мезе сте ми приготвили - сяда, взема ми вилицата и ми обяснява - това мезе е супер за ракия -  и се провиква - Миткооо къде си ве, я донеси ракията. Ей тва мезе е супер за ракийката". Идва Митко, изважда ракия и си пийват двамата, а Стефчо си хапва луканка, ние гледаме, понеже ние не пием ракия, на нас не се полагала луканка. Не знам дали това е селски номер, но беше смешно и то много.
[/quote]
Поне оказаха ли ви честта да ви оставят седнали или трябваше прави да прислугвате наоколо  Laughing

# 18 172
  • забравих си мисълта...
Скрит текст:
Скрит текст:

Поне оказаха ли ви честта да ви оставят седнали или трябваше прави да прислугвате наоколо  Laughing
[/quote]

Не бъди толкова лоша де.  Wink  Аз бях на гости, как ще сервирам???  Mr. Green  Съседката го отнесе. Все пак да спомена, че Митко и Стефчо са израснали заедно. Съпругите им не бяха доволни от това приятелство. Wink

# 18 173
При нас уличката е тясна, но пък има склад за търговия на едро на някакви материали. В блок.
И какво се получава? Редовно като се върна с колата, стоя заседнала в уличката да разтоварват камиони.
Днес се ядосах особено много, защото дадох знак на шофьора да върне половин метър назад, той още маневрираше. Щях да се вмъкна поне във вътрешния двор и да паркирам там, макар че е временно решение. Не е като да вися на улицата за неясен период. Той обаче ми се изрепчи, че имал да разтоварва и врътна ключа. Точно половин метър ми трябваше да отпуши не улицата, а входа към двора.
Да е един път, става. Но вече е ежедневно.
Преден път като се прибрах бясна, ММ ми обясни, че имали право до 30мин да затварят улица за разтоварване без разрешение от община и полиция. Дали е вярно?
И да не е, не ми се занимава да звъня в полицията за всеки камион.
От другата страна има застрахователно дружество. Техните клиенти винаги паркират напречно на нашия паркинг и ни запушват......трябва или да игнорирам или всеки ден да съм отровена от разправии.

# 18 174
dobra, много неприятна ситуация.

При нас също имаше подобен случай, но всичко отшумя. Ние пък паркираме в подземен паркинг. В блока ни има сладкарничка и редовно в началото доставянето на тортичките ставаше, като запушваха изхода на паркинга. Ние обаче си викаме човека и го караме да се премести. Тоя пък един ден вика: "Не може! Току що пуснах друг от вашите съседи..." Все едно трябва да чакаме благоволението му, че да се премести. Разговарях със собственика на заведението и повече не е имало подобни ситуации.

# 18 175
  • София
1000 пъти предпочитам да съм селянка в автобус. За 1 левче може да се мине прилично много разстояние, не се налага да се чудиш къде да паркираш, на мен ми се струва по - безопасно, колата се кара само когато трябва да се купят много и тежки неща.
Когато родиш и поведеш детето на лекар или на училище, ще откриеш, че колата е полезна не само при купуването на много и тежки неща.

Да се чудиш как по соцвреме сме живели без кола.
Не ми е мъчно за тогава, а и в момента съм шофьор по принуда. Но ако всички, на които не е супер наложително да да с кола, слизат от нея чат-пат, градът ще бъде доста по-добър. Но няма да стане, сутрин виждам полупразни тролеи и трамваи и километрични задръствания от коли с по 1 човек вътре.
Чувала съм, че във Виена в центъра колите са забранени, а билета за метрото струвал ориентировъчно колкото литър бензин. Обаче австрийците са тъпи парчета и не могат да се мерят с крайната необходимост на българина от кола.

dobra, не се трови, разправяй се с усмивка, много енергизиращо е. Както е казал някой - за да победи злото, е достатъчно добрите хора да не правят нищо.

# 18 176

Да се чудиш как едно време маймуните са живяли на клона. Защо ли им е трябвало да слизат?!

# 18 177
  • София
Да се чудиш как едно време маймуните са живяли на клона. Защо ли им е трябвало да слизат?!
Права си - много от тях си остават маймуни по душа. И с ползващите коли е така.
Забравих, че ССФ е прекалено изтънчена за ГТ. Само метрото донякъде покрива високите й изисквания.

# 18 178
Стига с това едно време.
То едно време и на село бабката нямаше домашен телефон, че било скъпо - нищо, че беше сравнително богато бабе, ма на днешно време хората и без джиесеми не могат.  Whistling
Голяма драма с колите. Дайте да ги махнем всички и да се меткаме по каруци и коне. Няма да плащаме 90 кинта за винетки, няма да даваме пари за гориво, че даже и пари ще изкарваме. Като се умори кончето по светофара, ще го паркираме за снимка. Ходещите граждани хем ще се радват, хем ще плащат някоя символична сумичка, за да се щракнат с расовото животно. А "шофьорите" ще се надпреварват да купуват най-'убавите конченца.  Sunglasses
И аз се возя на ГТ, кво да правя бременна в 9тия месец, корема така ми пречи, че съединителя ми е мираж.
Ма и кон не бих отказала да му кажа "ц-ц" и да тръгне сам.  Mr. Green

# 18 179
  • София
Стига с това едно време.
То едно време и на село бабката нямаше домашен телефон, че било скъпо - нищо, че беше сравнително богато бабе, ма на днешно време хората и без джиесеми не могат.  Whistling

Не думай! Кое е това "богато бабе", защото моите всичките и бедни бяха, и телефони имаха. Подкрепям поста на Cucko.

Общи условия

Активация на акаунт