"Селски" номера и пинизи

• 5 178 795
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 18 180
Ами моята имаше друго виждане за телефоните. Но не мога да й потърся сметка за решението.  Laughing Одавна не е измежду живите.

# 18 181
  • София
Драмата не е с колите, а с количеството им в град, който не е построен за толкова коли.
Да, ако лелята не се обади по ГСМ-а да пита какъв хляб да купи, е страхотна драма, просто нЕмам думи. Или ако от плажа/ресторанта не уведомите цялата рода до 9-то коляно къде сте.

Jony222223, простено да ти е, че не си прочела "на които не им е супер наложително да са в кола". На теб ти е, ако си  preggo
Българинът е беден, но за кола и кръчма пари винаги има.

# 18 182
Оф, в това си права. Аз не знам дали е селяния или манталитет, или от двете по малко. Терминът ми е утре.  Laughing
Да са живи и здрави всички, нямам никакви лоши чувства, но ми е интересно след като нямат пари от къде наплива за частни болници е толкова голям? Както също и по улиците е пълно с колички за по 2 бона?
Преди няколко дни пих кафе с една приятелка, която ми разправяше, че в блока на свекърва й имало някаква принцеса, която теглила 2500лв. кредит за бебешка количка и вървяла в квартала със страхотно самочувствие, а най-редовно идвали разни фирми за събиране на задължения да я търсят.  ooooh!
С кръчмите е същото.
Яде се като за последно, а после има скъп ток, скъпа винетка, скъпи осигуровки.

# 18 183
  • sofia
Ползването на кола, зависи от това къде живееш, къде работиш, къде учат децата (най-общо казано) и е глупаво да се държи сметка на другия защо ползва определен тип транспорт.
И мен може да ме е видял някой сама в колата, но няма как да знае, че преди това съм оставила двете деца на у-ще.
И мъжа ми ходи с кола на работа, но работното му място е на 20 км от вкъщи в едната посока. Вярно само по околовръстното, но с градски транспорт до там трябва да прекоси цяла София и това ще му отнеме повече от два часа в едната посока.
Все едно присъствам на разпра на деца от детската градина.....

Приятелите ми, които живеят в центъра на София нямат коли, именно защото не им трябват.

# 18 184
  • София

Българинът е беден, но за кола и кръчма пари винаги има.

ех, ама много е %градско" да се квалифицира така на едро. Освен това също така градско е да се определя кой как и за какво да си харчи парите.
Аз тръпна от нетърпение да пуснете най-накрая един списък кои е ок да си ползват колите и кои да не са посмяли да го правят, селяните му със селяни прости! До тук разбрах, че е позволено за бременни. Давайте нататък... майките с деца могат ли, уточнете с колко деца, от каква до каква възраст, само ако повече от 2/3 от децата са в колата ли е позволено или и в други изключителни случаи, бащите с какви професии могат да ходят на работа с кола, колко килограма трябва да ти тежат пазарските торби за да е разрешено да ги транспортираш с колата си и т.н. Моля ви се опишете ги тези неща за да се преборим с тия гадни селяндури, позволяващи си да шофират личните си автомобили.

# 18 185

Забравих, че ССФ е прекалено изтънчена за ГТ. Само метрото донякъде покрива високите й изисквания.
Ако за теб нежеланието да помъкна в 7 сутринта 9 годишно дете с раница, плюс моя лаптоп, плюс чанта с папки и още подобни багажи, за да имаме удоволствието да изминем 12 километра до нейното училище, сменяйки 2 превозни средства в дъдж или сняг, е изтънченост, признавам, много съм изтънчена. Но, освен изтънченост, надявам се имам и капка здрав разум.

# 18 186
  • Другата България
Ползването на кола, зависи от това къде живееш, къде работиш, къде учат децата (най-общо казано) и е глупаво да се държи сметка на другия защо ползва определен тип транспорт.
И мен може да ме е видял някой сама в колата, но няма как да знае, че преди това съм оставила двете деца на у-ще.
И мъжа ми ходи с кола на работа, но работното му място е на 20 км от вкъщи в едната посока. Вярно само по околовръстното, но с градски транспорт до там трябва да прекоси цяла София и това ще му отнеме повече от два часа в едната посока.
Все едно присъствам на разпра на деца от детската градина.....
Напротив, точно по темата си е. Уж се беше приключило с това обсъждане, но ще се намери някоя закъсняла с четенето и чувстваща се длъжна да се изходи, пардон изкаже по тази така актуална тематика.
Иначе съм съгласна с всичко казано от теб. Ако хората си гледаха повече в собственото канче, вместо по колите на другите, светът щеше да е едно по - спокойно място.
И аз съм сама в колата, но всекидневно пътувам до работното си място по от 20 до 100 км. в една посока, сега. Може би трябва да хващам междуселските автобуси, минаващи веднъж дневно, или на стоп, за да е по - романтично?
Да, ако живееш на центърО, естествено, че няма  да ползваш автомобил, но пък ако живееш на центърО, а работиш в Горубляне, престъпно ли е да отидеш с колата си? Щото ще нарушиш на някого нещо си?

# 18 187
Уиш, и да имаш бол свободно време. Примерно аз преди да забременея се качвах на колата, но на мъжа ми и да се возя. На моята ме беше шубе, щото е малка и не ми се види толкова стабилна.  Laughing Пък и съм от тези шофьори, дето мога да те прибера, ако се напиеш и няма да се състезаваме.
Но откак чакам младежа, автобуса ми е супер. Бърза работа нямам и с едно левче обикалям цял град. Кво по-селско от това? Joy

# 18 188
Уиш, и да имаш бол свободно време. ... Бърза работа нямам и с едно левче обикалям цял град. Кво по-селско от това? Joy
Завид! Завид! Завид за свободното време! Къде е емотиконът позеленял и пукащ се от завист?
Ама като видна селянка се сетих, че и Вуте, а.к.а Джони22223, скоро ще е зле- да ти се роди жив и здрав младежът, ще ти изяде свободното временце той! Hug

# 18 189
Стига с това едно време.
То едно време и на село бабката нямаше домашен телефон, че било скъпо - нищо, че беше сравнително богато бабе, ма на днешно време хората и без джиесеми не могат.  Whistling

Не думай! Кое е това "богато бабе", защото моите всичките и бедни бяха, и телефони имаха. Подкрепям поста на Cucko.

Какви са пък тия села с телефони, то в много села още няма такива, хората направо се снабдиха с джиесеми.
  Бабите ходеха за телефон до пощата.

# 18 190
 Моите баба и дядо на село, лека им пръст, имаха домашен телефон. Помня как го държаха на разстояние от ухото и викаха силно  Grinning  "Чейсеми" (така наричаха GSM-ите) нямаха.

# 18 191
  • където ми харесва
Драмата не е с колите, а с количеството им в град, който не е построен за толкова коли.
Tой и за толкова много хора не е построен, ама на-продължават да идват, че и с колите си, нагли хора.

# 18 192
  • Варна/Лондон
Четох в тукашните вестници, че кметът на Лондон ходи с метрото на работа. Не знам дали е вярно, но пък е бъкано с костюмари-не само в метрото, но и с колела. Жени  и мъже с офис облекло и с маратонки, въртящи педалите е най-обичайна гледка. А, и тези отвратителни шумни моторчета.
 И пак има ужасен трафик, просто големите градове не могат да поемат всичкия наплив на сбирщина от всякъде.

# 18 193
# 18 194

Винаги съм си мислила, че ако у нас се премахнат привилегиите на управляващите и депутатите, ако им отнемат служебните коли (освен 2-3 за представителни цели) и им връчат по една безплатна карта за градския транспорт, положението с транспорта и инфраструктурата рязко ще се подобри.
Мечтая си на глас като една първа селянка и аз...

Общи условия

Активация на акаунт