"Селски" номера и пинизи

• 5 176 178
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 18 270
  • sofia
Чудя се, селски номер или предприемчивост насърчена от родител/и е, дете да продава на съучениците си рекламни химикалки /с логото на банка/, по левче за брой?

Не знам за колко големи деца става дума, но има някои много предприемчиви и с идеи. Не е задължително родител да е инициатора. Simple Smile
Попадала съм в аналогична ситуация и родителите бяха не по-малко изумени от другите. Това в начален курс.

# 18 271
Отивам вчера да взема децата /близнаци са/ от училище. И те ми казват, че са ги поканили сега за рожден ден сега. Празненството се очакваше да започне в следващите 40 минути. На въпроса ми къде, в колко часа - ми показаха 1/4 верно скъсано лепящо листче, написано от възрастен почерк с молив часа и мястото. Ноо, единият не можело да отиде. Питам защо? Не е проблем да ходят отделно, даже ги поощрявам всеки да си има приятели и да се разделят. Но, отговорът ме изуми - родителката била казала, че са платили само за 10 деца и нямало да доплащат за близнака. Не, че не се познават, че не играят заедно.
Казах им, че на такъв рожден ден в последната секунда няма проблем да отидем, все ще се подготвим и с подарък. Случвало се е да не се открием с родителите на рожденника и да научим в последния момент, но това тук не беше така.
Имах чувството, че родителите са купили ваучер за 10 деца и в последния момент гостите са били 9, та поканили единия близнак. Поне нещо друго за обяснение да бяха спретнали - направо бях бясна, как да обясня на другото дете защо не го искат?
Не ми казвай, че си завела едното дете на рождения ден Rolling Eyes
daniabc, това е селски тарикатлък.

Не, въпреки лютия протест не отиде нито единия. И им казах, че не е проблема в спешността на ситуацията, както казах, случвало се и с други техни приятелчета да не се засечем и да разберем в последния момент.
Не можах да разбера защо изобщо е коментирано с децата брой куверти, брой деца и т.н.

# 18 272
  • София

Не знам за колко големи деца става дума, но има някои много предприемчиви и с идеи. Не е задължително родител да е инициатора. Simple Smile
Попадала съм в аналогична ситуация и родителите бяха не по-малко изумени от другите. Това в начален курс.

В шести клас са, повечето деца си купили и моят син, за да не остане по-назад, също.
Обясних му, че тези химикали се подаряват, но той е доволен от сделката и ми каза, че всъщност можело само да пишеш с тях в банка, а сега си имал химикал  Crazy

Ако се повтори, ще повдигна въпроса.

Не, въпреки лютия протест не отиде нито единия. И им казах, че не е проблема в спешността на ситуацията, както казах, случвало се и с други техни приятелчета да не се засечем и да разберем в последния момент.
Не можах да разбера защо изобщо е коментирано с децата брой куверти, брой деца и т.н.

Дожаля ми за дечицата, то бива липса на такт, ама това си е висша форма на простотия.

# 18 273
Не намирам за селско дете да предлага нещо на съучениците си за продан.
Не е задължително да си вземат!
При нас имаше дечица, които в училищния двор продаваха гривни от ластици, които изработваха на място. По 20ст. Надали са забогатели, по-скоро е някаква имитираща игра. Дъщеря ми поиска и и купих. Даже бих поощрила подобно предприемачество. Възпитава.
В някои страни родители водят децата си на битак (или градинска разпродажба),  където сами да продадат стари играчки и с паричките да си купят нови.

За рождения ден е много селско. Всеки от детайлите по поканата е невъзпитан.

# 18 274
Това с рождения ден е страшно невъзпитано!!! ooooh!

И при мене една селска ситуация с колежка, която е в отпуск, а дала нещо за оправяне при шивачка и потроши телефоните да отида и да и го взема І"За да не стои там......". ooooh! Отгоре на всичкото си оказа, че въпросния панталон не е бил и платен .Като капак на всичко, въпросната колежка де що има човек от службата, който видяла, го праща "за всеки случай" да ме пита дали съм ходила да и го взема + звънене по телефона.

# 18 275
Е, тя нали е в отпуск, не в болничен? Да не сте й прислуга?

# 18 276
  • Оптимист по принуда
Frozen, сега кАжи, че си го взела  Mr. Green

Рождения ден е селско изпълнение.

# 18 277

И при мене една селска ситуация с колежка, която е в отпуск, а дала нещо за оправяне при шивачка и потроши телефоните да отида и да и го взема І"За да не стои там......". ooooh! Отгоре на всичкото си оказа, че въпросния панталон не е бил и платен .Като капак на всичко, въпросната колежка де що има човек от службата, който видяла, го праща "за всеки случай" да ме пита дали съм ходила да и го взема + звънене по телефона.

Ох, с какъв кеф ще й кажа, че панталонът я чака при шивачката, защото не е оставила пари да го платя и да го взема "за да не стои там".

# 18 278

Ох, с какъв кеф ще й кажа, че панталонът я чака при шивачката, защото не е оставила пари да го платя и да го взема "за да не стои там".

То вече в друга крайност, но щом зорът е "да не стои там" и ви тероризира така, можеш да кажеш, че си ходила, ама шивачката не го е намерила...

# 18 279
  • София
Не намирам за селско дете да предлага нещо на съучениците си за продан.
Не е задължително да си вземат!
При нас имаше дечица, които в училищния двор продаваха гривни от ластици, които изработваха на място. По 20ст. Надали са забогатели, по-скоро е някаква имитираща игра. Дъщеря ми поиска и и купих. Даже бих поощрила подобно предприемачество. Възпитава.
В някои страни родители водят децата си на битак (или градинска разпродажба),  където сами да продадат стари играчки и с паричките да си купят нови.

Мисля, че говорим за различни неща.
В старото училище на сина ми целогодишно имаше щанд във фоайето за продажба на картички, гривни, керамика и други красоти, изработени от учениците. Също и отделно обособено място, където децата да оставят за продажба части от умалелите им униформи. 
Отделно се е случвало да си продават разни карти, бакугани или каквото е било на мода за момента, но предимно ги разменяха.

Подразни ме, че някой се е сдобил безплатно с определено количество рекламни материали и детето му ги продава. Никакъв труд и креативност не са вложени, затова и писах тук.

Дано не си взела панталона, че ще има да патиш занапред. Познавам такъв тип хора, ако не ги отрежеш от първия път ти се качват на главата и откажеш ли в даден момент, да знаеш, че ти ще си "лошата".  Mr. Green

# 18 280
Подразни ме, че някой се е сдобил безплатно с определено количество рекламни материали и детето му ги продава. Никакъв труд и креативност не са вложени, затова и писах тук.

Вложена е предприемчивост, а рекламните химикали по принцип са безплатни. Аз имам големи количества и всякакви в къщи. Въобще няма да се подразня ако някоя майка се подразни, че дъщеря ми ги е продала всичките, но уви, то мисли че парите текат по водопровода.

# 18 281
  • София

Вложена е предприемчивост, а рекламните химикали по принцип са безплатни. Аз имам големи количества и всякакви в къщи. Въобще няма да се подразня ако някоя майка се подразни, че дъщеря ми ги е продала всичките, но уви, то мисли че парите текат по водопровода.

А работодателят ти сигурно ще е във възторг, ако му се обадя да го питам за колко "продава" химикалите на дребно, понеже детето ми си го е купило от твоето за Х лв.  Tired

# 18 282
Съседски деца така продаваха скоро балони. Купуват ги от китайския магазин за левче сто бройки, надуват ги и ги продават по лев и петдесет и по два лева бройката.  Grinning  Опнали една сергийка пред входа... Даже и ние ги поощрихме и купихме един балон! Нека се развиват, децата! Днес балон, утре милион!  Wink

# 18 283

А работодателят ти сигурно ще е във възторг, ако му се обадя да го питам за колко "продава" химикалите на дребно, понеже детето ми си го е купило от твоето за Х лв.  Tired

Какви работодатели? Рекламните химикали служат за реклама и точно така са попаднали при мен. Ако са на фирмата на работодателите, не би следвало аз да си ги нося в къщи, освен ако не са ми делегирали задължението на рекламен агент.

# 18 284
  • София
Съседски деца така продаваха скоро балони. Купуват ги от китайския магазин за левче сто бройки, надуват ги и ги продават по лев и петдесет и по два лева бройката.  Grinning  Опнали една сергийка пред входа... Даже и ние ги поощрихме и купихме един балон! Нека се развиват, децата! Днес балон, утре милион!  Wink

Е, тук има вложен труд. Дори не си и помислям да надуя 100 балона  Crazy

Какви работодатели? Рекламните химикали служат за реклама и точно така са попаднали при мен. Ако са на фирмата на работодателите, не би следвало аз да си ги нося в къщи, освен ако не са ми делегирали задължението на рекламен агент.

Така вече съм съгласна.
Друго имах предвид - родителят на детето работи на ниска позиция в банка. Не знам каква е политиката, може пък да му се полагат определено/голямо количество рекламни материали, затова само предполагам, а не твърдя че са крадени.

Общи условия

Активация на акаунт