НВ-ВМХ, част 75

• 37 140
  • 731
  •   1
Отговори
# 30
Таня ме е изпреварила, но отслабването с този режим не е главоломно и бързо. Нещо, което търсят голяма част от момичетата из темите из този подфорум. Няма как нашите резултати да действат стимулиращо на някой, който иска да свали 10 килограма за 2 месеца, по възможност и за по-малко време.

Иначе аз не съм забелязала някой да е направил забележка, че някой си е публикувал менюто. Всеки, който желае, го прави и винаги има кой да даде насоки за промяна.

# 31
  • Пловдив
tania6, напълно те разбирам! HugНадявам се специално написаното от мен да не е прозвучало обвинително, понеже по никакъв начин не го мислих така...И аз самата съм постъпвала като вас, просто не се бях замисляла за тези неща от другата гледна точка... Embarassed
Пожелавам след още няколко месеца да можете да се похвалите с все така, че и с още по-добри резултати от режима! Hug Heart Eyes
Наистина е така - повечето търсят бързо отслабване, пък после да става каквото ще... ooooh!

# 32
  • София
Вики, ужасно е това, което пишеш ... Sad Толкова е плашещо ...
Нистина си имала късмет, голям късмет, че си била вече в досег с ВМ-НВХ. (сега Красунка ще каже - ей ги! Сектантки!  hahaha) Тъжен факт, но е така - човек трябва да ходи информиран на лекар (не при всички лекари става така, но в повечето случаи, за съжаление).
Слава Богу, неща започват да се говорят, малко по малко, но важното е, че започват. Това все пак е нещо!

Аз от известно време хапвам вечер, за десерт, по един плод (или ябълка, или грейпфрут). Ябълката ми е доста сладка и понякога не мога да я изям, гадно ми става. Обаче май се привързах прекалено много към този ритуал  newsm78 Забелязвам, че дори да не ми се яде - посягам и си изяждам грейпфрута  Embarassed А сега де? Май се пристрастих Laughing
Иначе друг "сладък" въглехидрат не поемам, само от зеленчуци са ми останалите, даже напоследък доста съм ги намалила, покрай дискусията за тях.

Вярно е, че няма обща рецепта.
Особено в началото човек се подлъгва по т.нар. "разрешени" храни, които в нашия режим са допустими, за разлика от всички останали други режими. И се започва едно ядене  Whistling
Аз месеци наред правех тази грешка, може би през ден за десерт изяждах по 1 кофичка сметана от 400 гр ... Оливах се в мазнини ...  ooooh! Изобщо нямам представа как дори свалих тези кг. Да, стана много бавно, неусетно почти  Laughing  Цяло чудо е честно казано.
Сега пък се ограничавам, доста по - осъзнато се храня, да видим какво ще се получи.

# 33
Танче, разбирам те, а сигурно и много други те разбират Hug Жалко е, много е жалко, когато се окаже, че по някой въпрос пациентът знае повече от лекаря ooooh! Но се надявам поне след няколко години да се променят нещата, т.е. постепенно вече да започва промяната и да се актуализира информацията, която се преподава в медицинските университети и която достига и до вече практикуващите лекари.

# 34
  • Пловдив
За съжаление доста лекари не обичат изобщо да им се задават въпроси, смятат го за проява на недоверие и се обиждат... Confused

# 35
  • София
За съжаление доста лекари не обичат изобщо да им се задават въпроси, смятат го за проява на недоверие и се обиждат... Confused

Да, точно така е.
А съм попадала и на обратния случай - кефят се, че задаваш смислени и компетентни въпроси и се започва един много приятен диалог  Heart Eyes
Явно зависи лично от човека.

Ето че и вие сте писали за бавното отслабване. Така е. Всеки търси бързия резултат и затова малко хора се задържат тук. Хората не знаят, че от друг вид режим слабеят от мускул и вода, а тук става бавно, защото сваляш само мазнината.
То си има и поговорки на тая тема ... ама ...

# 36
  • Пловдив
Ами то отслабването как да е, може и с глад да се постигне, и със зелева супа.  Mr. Green Въпросът е какво после...Обикновено тогава идва проблемът - връщане към старите навици, оттам връщане на кг и хоп в омагьосания кръг...

# 37
  • София
А изядения мускул не се връща ... качването е само на мазнина, започваш следващата нова диета - сваляш скоростно мускул и вода, връщаш се към нормално хранене - качваш мазнина, започваш следващата скоростна диета - сваляш мускул и вода ... и в един момент след години си поставен в едно тяло без мускулатура, с ужасяващо много мастна тъкан, която обърква цялото нещо, защото вече и тя е жлеза ... и става майка плаче.  ooooh!

# 38
УАСПИ  Hug по-тъжното е какво става с хората които нямат познания и следват сляпо системата. А и аз съм информирана за едно нещо по случйност. Ами тази позната дето ви разправям сега тя си знае, че всичко ѝ е наред и ще си стои така  #2gunfire а какво ли става в бекграунда  newsm78

Аз имах предвид именно всички, Вики
Отделно пък сте вие, но там е още по-болезнено, защото се познаваме, макар и виртуално

Както обичам да казвам, ще се повторя, съвр.медицина е длъжник на страшно много хора, лишавайки ги от здраве, а понякога и от живот
Дано това се промени, мисля че има надежда

Аз продължавам с моята супа  Laughing
Хапвам на обяд от нея, към 12ч
После към 15 ч тънка телешка пържола, студена, с малко сирене тип Филаделфия отгоре
После два хапки бри и гауда с мъжете за мезе вечерта, днес ше има и 2-3 ягоди към сирената
И съм до там с яденето, нещо като ми мине овуто и изчезва и апетитът

Времето е неприятно и мъгливо, нямам грам желание да излизам в тази влага
Ше видим до следобед дали няма да се дигне обаче

# 39
Искам накратко да споделя впечатленията си от The Primal Blueprint - първата книга на Марк Сисън, която е издадена през 2009 г., значи може да е написана дори 2008. Ами, останах с леко смесени чувства Embarassed Вероятно защото съм чела блога, и то започнах да го чета 2011г. Там може да се намери кажи-речи същата информация, която той обобщава в книгата, но с тази разлика, че в следващите години, с излизането на нови данни, и неговите разбирания за много неща се променят. Например в книгата препоръчва спокойно да се консумират всякакви ядки и семена, ядкови масла, но по-нататък, с годините, е станал значително по-резервиран към консумацията им заради фитиновата киселина и лектините, а и заради полиненаситените мазнини (омега-6) плюс калоричността и способността на тези храни да "разяждат". От друга страна ми се струва, че по онова време е гледал все пак малко по-либерално на консумацията на плодове, а впоследствие леко си променя и това становище в посока към повече умереност. Но иначе в книгата са застъпени неговите основни принципи и за храненето, и за спорта - известната въглехидратна крива, препоръката за избягване на "хронично" трениране (и хронично кардио, и хронични силови тренировки) - хронично за него означава прекалено интензивни и/или продължителни и/или еднообразни и/или едностранчиви (монотонни) тренировки, които повече вредят, отколкото помагат на организма.

Отдавна се каня на The Art and Science of Low Carbohydrate Living, та май тази ще бъде следващата "нисковъглехидратна" книга, която ще подхвана, но ще видим, ще си помисля.

# 40
Здравейте и от мен  Hug

Благодаря за новата тема, Шоки!  bouquet
Грийн, не успях да ти благодаря, че ми сметна процентите в миналата тема, затова го правя сега! Hug
И разбира се благодаря на всички за споделения  личен опит и полезна информация! Heart Eyes  bouquet

# 41
Благодаря за темата!!!  Hug  bouquet

Смоуки и Грийн, така си и мислех за махането на мазнините. Но предполагам, че при една тонизирана мускулатура и повишен атлетизъм (брееееей) целулити и тем подобни няма да личат толкова.  Twisted Evil

Според онези катинки и аз съм мацка номер 6, но си херсвам форнмата на тялото. Въпреки комплексите ми преди, мисля, че в посл. няколко години ги преодолях. Е, вярно е, че огледалото не лъже, но все пак за жената е важно да изглежда с женствени форми (ключова дума в случая). Независимо какъв й размерът, ако има хубави талия и ханш, винаги ще бъде нежна и женствена. Поведението също е важно, говоренето, гласът, чувството за хумор, очарованието като цяло. И нмаирането на себе си. Истината е, че децата са много жестоки и са като коне с капаци (все пак още нямат житейски опит). Те слагат всички хора под общ знаменател и обиждат връсниците си по външни белези, защото няма кой да ги научи да бъдат толерантни. Затова всеки различен го отнася. Освен това винаги групата налага някакви общи стандарти за женственост и флирт, които в БГ са меко казано курвенски, да не кажа нещо по-лошо. И всяко момиче, което излиза от този стандарт е смотано, задръстено и грозно. (Думи на момчета-съученици.) Не е само до кг, а колко лековато ще се държи момичето според нашите стандарти.

Относно майките:

Скрит текст:
ами, аз имах най-добрата майка на света! Много я обичам и никога няма да спра. Тя ме направи смел човек и това, което съм. При мене проблемите идваха от леля ми и баба ми, които много ме комплксираа във всички аспекти - не беше умишлено, уж за добро, ама... Просто двете бяха много влсатни жени, мам беше много деликатна, чувствителна, и тя беше силна и бобена, но бше много добра и разбрана. Абсолютен антиегоист, толкова се раздаваше за другите. И това много ме натъжаваше, защото не се грижеше за себе си. Изобщо не беше суетна и онеже аз съм, та кат бях малка ме беше срам направо да го показвам. Най-вече заради коментари от леля ми и баба ми. Както и да е. Мисълта ми е, че не винаги родителите са "виновни", а други, близки влияния, мили наши хора, които уж ни мислят доброто, но много ни нараняват. Сигурно се питате защо не сме престанали да общуваме с леля и баба? Ами, нямаше как, баба живееше с нас, защото мама се беше заклела, че ще я гледа цял живот, след смъртта на дядо през 1985г. Всички са живеели заедно вкъщи докато мама се е оженила. После леля ми е трябвало да се премести в друго жилище, но идваше няколко пъти седмично, защото си беше вкъщи реално. Тя винаги имаше голямо влияие върху възпитанието ми поради тази причина. Просто в БГ е така: семействата ТРЯБВА да бъдат задружни, иначе лошо. А на баща ми това никога не му е харесвало, защото прееше на отношенията му с мама (нормално). Но той е много търпелив и толрантен човек и никога не надигаше глас. Още навремето се е съгласил с мама, да живее при тях, вместо да се изместят в отделен апартамент. И така.

А да питам как готвите патица? Може ли примерно с лук, морков печена като обикновено пиле примерно на 150 градуса за няколко часа?

# 42
Шоки, благодаря за темата   bouquet   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Оставам си при вас и благодаря за толерантността и, че не ме изгонихте  Hug

Ами то отслабването как да е, може и с глад да се постигне, и със зелева супа.  Mr. Green Въпросът е какво после...Обикновено тогава идва проблемът - връщане към старите навици, оттам връщане на кг и хоп в омагьосания кръг...
Мдааааааа, зелевата супа е толкова гадна, че губя апетит и реално си е чист глад  Mr. Green Пък после - японско чудо /някой писа, че може да се приеме НВД  Simple Smile/ и след него - хоп към "старите навици" за ВМ НВД и сбогом "порочен кръг".   Wink Откакто ви чета възприемам НВД по-скоро  като здравословен начин на живот, отколкото диета....

# 43
  • Пловдив
AGLIKKA, за това доколко другите хора, пък били те и роднини, ще имат възможност да се намесват във възпитанието и отглеждането на детето, а и за неговата самооценка и за това доколко ще поддава на чужди мнения и оценки, в основата винаги са родителите - дори не само с нещата, които правят, а и с това какви всъщност са.... WinkНаблюдавала съм го това и вкъщи, понеже майка ми реално също е много добър човек, но е без лице, без мнение и всичко винаги идваше и се решаваше от баба ми. Съответно реално всичките ми комплекси, с които за щастие успях почти да  се преборя с годините, всичките ми страхове, идват от баба ми. Но само защото майка ми с нейната безхарактерност й отреди такава роля в живота ми...
Слънчице, ей, ама не се отказваш от зелевата супа! Laughing А защо просто не направиш няколко дни на вода основно, може кафе с масло/сметана, 1-2 яйца и масло. Ефектът ще е същият, ако не и по-добър, а и ще ти доста по-приятно.

# 44
Слънчице, а защо бързаш толкова? Embarassed Много, много по-здравословно е да отслабваш постепенно, плавно, а не бързо. Ясно ми е, че идва лято, море и т.н., но бъди по-разумна. Тялото ти може да се обърне срещу теб в един момент, ако много го насилваш. А на плажа повечето хора не са с идеални тела, но въпреки това никой не ги гони нито от баровете, нито от хотелите, нито им забраняват да влизат в морето Wink

Общи условия

Активация на акаунт