Декемврийчета 2013

• 33 602
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, момичета!
Препоръчайте ми, моля, адаптирано мляко против повръщане!
Засега давах малко Хипп, в началото си й беше екстра, но последните седмици се зачести връщането на кърма и мляко. Според мен (а и педиатърът го потвърди) е от многото движение и появилите се лигички, предвестник на зъбките. Не ми пречи, щото беба си наддава, щастлива и спокойна е - плювне и се ухили до ушите, сякаш доволна, че ми е спретнала номер  Laughing
Но ни предстои даване на Ротарикс и ако след него ми го направи това...  #Cussing out.
Та след умуване с докторката се спрях на препоръката й да заменя Хипп-а с някое специализирано за този проблем мляко - малко, малко, пък дано помогне - най-безобидно ми се струва.

# 571
Педиатърката не ти ли препоръча какво мляко да даваш? Почти всички марки имат такива- хипоалергенни се водят, например Аптамил ХА. Фризовом също е лечебно мляко.

# 572
Ellendil, поздравявам те за търпението и избора - най-важно е детенце да расте, да е сито и щастливо. Радвам се, че вече сте намерили подходящия режим за двете ви! Simple Smile

Искрено се радвам и че все още има мами, които успяват да кърмят успешно. Поздравления!  Hug

При нас има ново шоу - Деян установи, че може да хваща одеялото и да си го пъха в устата. Сега се чудя какво друго да му предложа, че да не е толкова интересно...  hahaha С всеки изминал ден става все по-спокоен и усмихнат. Много му се радвам!  Heart Eyes

# 573
Педиатърката не ти ли препоръча какво мляко да даваш? Почти всички марки имат такива- хипоалергенни се водят, например Аптамил ХА. Фризовом също е лечебно мляко.

Мерси, Бонбонска!
Педиатърката ми каза да взема на Милупа или на Хумана.
Аз предпочитам да не е на Милупа.
За Хуманата... докторката спомена лечебната, но те имат и анти-рефлукс, което ми се струва по-подходящо.
Хипп-а също имат анти-рефлукс, но няма наличност, дори на склад (ми казаха в аптеката)... затова реших да събера малко лични впечатления от вас и за други марки млека Wink

Днес мойта беба най-накрая се обърна от гръб по корем, а аз го пропуснах  Cry Оставих я да си лежи на спалнята и отидох да пусна да се стерилизира една нова гризалка. Като се върнах, я намерих по корем и да вири главица като костенурче.

# 574
Аз пък ти препоръчвам Милупа! С две ръце!

# 575
Здравейте мами
Едно въпросче ме тормози мен от няколко дни. Нашата количка си няма чадърче, та се чудя повечето универсални ли са или трябва да търся точно за моята количка? Моята е Lupo на Baby Design, имаше и други мами с такива...моля кажете какви са вашите чадърчета.
Ние сме с Аптамил AR. Доста по-добре е, въпреки че и това излиза по малко, но той не се спира. С другото беше някакъв ужас...направо се изливаше, а това само му излиза лекичко от устата и само го почиствам, без да си цапа дрешките  Flutter

# 576
Да докладвам...Бабалота ( Бубулечка на сардински диалект ) ..През деня вобще не иска да яде,не от мен не с биберон,пробвах и с чашка плюе всичко..Яде само през ноща и след баня..Моита кърма през деня едвам изцеждам 60 мл на ядене..През ноща имам...Мъка мъка ... Tired ooooh!

mammapak, дано днес нещата при вас са различни. Hug Щом Аннализа се храни предимно вечерта би могла да опиташ да я кърмиш на затъмнено място през деня. Например да спуснеш щори, или плътни завеси, ако имаш в някоя от спалните и да се кърмите там в просъница, или за заспиване. Понякога бебета отказват да сучат, ако им е прекалено топло... а ако е запернето и обичайно може да е една идея по-хладно, което също да се окаже ключов момент във вашата сага.
Това, че не можеш да изцедиш през деня не значи, че нямаш кърма. Вероятно знаеш, че никоя помпа не би могла да изпомпа толкова мляко, колкото би изсукало бебето.
Искрено се надявам нещата да се подобрят скоро.
 Peace

# 577
Здравейте,

аз също използвам Милумил на Милупа за дохранването. Моята лакомийка също често връща млекце, особено когато реши да вири крачета и да се играе след ядене. Но пък от друга страна не прощава на шишето. Понякога имам усещането, че и 2 литра да и забъркам, ще ги изсмуче, а след това ще ги повърне.

Иначе днес и аз съм щастлива - при нас обикновено папането е 21:30-22:00, после около 4:30-5:00 и после около 8. Но днес се родих - снощи я нахраних нормално и тази сутрин в 7:30 след като изпратих мъжа ми на работа лекичко я вдигнах да посуче спейки, та после поспахме до 10. Толкова сън почти накуп отдавна не бях отвличала. Може и да е мрънкало мъничето, но вчера бях смазана от умора и въобще не съм я чула, а креватчето е на няма и 50 см от мен, колкото да си спусна краката от леглото.

Слюнки и ние си имаме, вече не ползвам кърпички, минах директно на попиване с най-малките хавлиени кърпи. Отдолу на венеца има 2 малки бели грахчета и де що има е все в устата - дали ще е пръсти, дали ще е леките одеалца (тежкото не може още да си го прехвърли с крачетата през гърдите и да захапе долния край, а горния и го подпъхвам под матрака), играчки... интересното е, че гризалките ги не бръсне.

Вчера изтръпнах - бях я оставила на кревата и добре, че в двата края бях навила на фитил две олекотени завивки. Отивам да погледна парното и връщайки се я виждам как прави две превъртания гръб-корем и с третото спира в завивката! Познайте дали вече не я оставям само перпендикулярно на леглото. Напъва се да става, но до тук само веднъж сама се сгъна до седнало положение и не можа да задържи, тупна обратно. Когато и помагам за ръчичките, по няколко секунди се задържа преди да се кандилне/катурне/тупне.

Момичета, не се филмирайте, всяко бебе си има ритъма. Една от племенничките ми се въртеше на няма и 3 месеца, но пък не можеше да задържа предмети. Моята девойка премята играчки и предмети, прехвърля ги от едната ръка в другата, но пък е по-бавна с придвижването. Някои дечица са по-приказливи, други не са. Нека си обичаме дечицата такива, каквито са. С обич и търпение ще са научат на всичко. Пътят е постлан с дребни победи. Аз съм много щастлива, че вчера, на третото ни хранене с лъжичка, момиченцето ми се усети да не духа в лъжичката преди да отвори устенца. Нали се сещате всеки път като духнеше предишните дни каква ставаше работата  Laughing

# 578
  • София
Моята сладурана нито се върти, нито говори много, нито прехвърля играчките от ръчичка в ръчичка, но може и да сме малко по-малки от вас, Елендил. Утре става на 4 месеца. Ще стане всичко, надявам се.
Кадроваче, поздравления, че сучете вече! Аз досега си мислех, че ти цедиш просто за да си следиш колко ядете.
Струва ли ви се, че бебенцата разбират някои думи/фрази? На мен ми се струва, че може би - да. Например: тати, пони, Диди (нейното драконче), памперс, папу (храна), ябълка и къпем.

# 579
Здравейте, момичета!
Препоръчайте ми, моля, адаптирано мляко против повръщане!
Засега давах малко Хипп, в началото си й беше екстра, но последните седмици се зачести връщането на кърма и мляко. Според мен (а и педиатърът го потвърди) е от многото движение и появилите се лигички, предвестник на зъбките. Не ми пречи, щото беба си наддава, щастлива и спокойна е - плювне и се ухили до ушите, сякаш доволна, че ми е спретнала номер  Laughing
Но ни предстои даване на Ротарикс и ако след него ми го направи това...  #Cussing out.
Та след умуване с докторката се спрях на препоръката й да заменя Хипп-а с някое специализирано за този проблем мляко - малко, малко, пък дано помогне - най-безобидно ми се струва.
Фризовом-това е млякото

# 580
Определено разбират дадени думи и положения. В момента, в който ме види, че се разхождам по сутиен, замира и втренчва поглед в мен Simple Smile Нашите думички са Ани, мама, тати, Мечо, маца (имаме котка вкъщи, мъничката като я види и само се върти, за да не я изтърве от поглед), нани, креватче и май за други не се сещам. А иначе е като гъбка - расте всеки божи ден с нещо ново. Днес например се усети, че ще и е по-лесно да се претърколи странично и да се пресегне с дясната ръчичка за играчка, който и е малко по-далече от обхвата на лявата ръчичка.

Да, момиченцето ми е малко по-голямо, не си дочака термина и месеца. Пак казвам, няма полза да си сравняваме дечицата, всяко дете е уникално. Моята майка навремето е изпаднала в ужас, защото аз само съм гукала до 8-мия месец. А сега човек не може да ми затвори устата  Wink

# 581
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Здравейте, момичета!

Честито на всички на патерици! Бъдете здрави и много щастливи   bouquet

Аз пък от еднообразие не мога да се оплача - всеки ден ми е различен, разхождам се, пия кафе с приятелки, тренирам и изпробвам нови рецепти  Party  изобщо живот си живея  Mr. Green  Не искам и да чуя за връщане на работа  Laughing

Ние също не прехвърляме от ръка в ръка, но каквото набараме бутаме в устата и тя също бута одеалцето си в устата, освен това се завива през глава  Confused по няколко пъти на вечер ставам да я проверявам и вече започнах да я слагам да спи в чувал.

Утре съм на АГ да пуснем изследвания и после да слагаме спирала  Peace
Майчинство и аз не съм получила, моят болничен беше до 28-ми, т.е. аз имам само 1 ден от март.
За думичките аз като й нося млякото й казвам "хайде ам-ам" и тя като реве от глад реве и вика "ам-ам"  hahaha  но според мен не го прави съзнателно, просто е запомнила тези срички, т.к. ги чува по няколко пъти на ден  Wink
В тази връзка - преди малко изпи 200мл.  Shocked Все още не се захранваме, но след 2 седмици ще й дам картофче  Peace

# 582
Вилхелм тел, мерси, ами то при нас една сага със сученето, първият месец зърната ми бяха много големи за устичката й, после пък ме ползваше за биба, а не ядеше реално, не гълташе, после пък само като десерт по 1 минута след шишето с изцедено, чак сега прави цяло ядене от гърда.
Децата са различни наистина, Криси е по-голяма от повечето тук, но не се движи много, няколко пъти се е превъртала, седна сама няколко пъти, повече е по приказките, смеха и т.н, всеки ден нещо ново, така е ще си растат и ще си се развиват  Simple Smile

# 583
Моят Алекс също не е много подвижен, но по цял ден се обяснява нещо Simple Smile
А за разбирането на думи - като ям нещо и той ме гледа, аз казвам "вкусно, вкусно" и той се радва, така че сигурно разбира, кой да знае Simple Smile

Да попитам майките, които кърмят и бебетата им правят голяма пауза през нощта (10-11 часа) дали се запазва лактацията, понеже при мен май намалява откакто бебето почна да спи по-повече, а хич не ми се става посред нощ да се цедя за да има повече кърма и не знам дали е възможно хем да спим повечко, хем да има достатъчно кърма? Thinking

А вашите бебета дали се плашат като ги гушкат непознати? Понеже Алекс го забелязах, че баба му (която не вижда често) като го гушне и почва да плаче жално, а аз като го взема от нея и млъква, така и с чичо му. Дали е нормално или само моя бебо го е страх от хората?

# 584
  • София
Нормално е за по-осъзнатите и по-големите бебета да реагират точно така на непознати. Нас тепърва това ни чака също сигурно. Да му мисля като сме си сами по цял ден. Познава реално само мен и татито, и малко моята баба. Тя идва понякога за час-два да ми помогне.
За нощното кърмене - мисля че е индивидуално дали ще намалее много, като не кърмим през нощта. Не знам. Може би. Аз гледам да й набутам гърда като и ако се размърда повечко.
Ние още сме и с рефлукс и връщаме храна Sad

Общи условия

Активация на акаунт