Декемврийчета 2013

• 33 593
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Аз също съм забелязала, че дадени думи вече се разпознават. Както и той издава различни звуци, когато иска различни неща. Обаче не му говоря с бебешки думи. Още преди години с първото бях чела, че не е добре да се използват съкратени думи, от сорта на буйки, ам ам, не пипай акано, та и никога не съм им говорила на 'бебешки',  не го правя и сега. Защо да го подценявам младежа Simple Smile

# 586
Sweet dreams, аз се цедя или през нощта, или ако много ми се спи рано сутрин, за да запазя лактацията, а и да имам запас или за излизане, или замразявам. По другият ти въпрос, точно от баба ми стана същото, явно я беше забравила и голям рев беше. Тя и от непознати започна да плаче като и кажат нещо и надникнат в количката, но не на всички, някои пък ги харесва и им се хили  Grinning

# 587
Добро утро !

За обръщането да кажа, че и ние все още не се обръщаме, но си задържаме играчките и всичко слагаме в устата Simple Smile
И ние обаче разбираме някой неща. Например бабата онзи ден и викаше, че е лоша (като се усмихваше) и Хриси ревна зверски ...после бяхме при нашите  и моята баба и казваше, че ще и викат че ще е лоша и пак ревна, а като и казах веднага след това,че е добра отцепи голямата усмивка Simple Smile

# 588
Здравейте Simple Smile
За разбирането на бебоците - в много от случаите те разгадават предимно интонацията и изражението, отколкото смисъла на думичките, затова при общуването с тях е от значение как ще им бъде поднесено. Примерно колкото и да й се радва някой на моята беба и да й прави комплименти, когато радостта му е мечешка и погледът втренчен в нея, ще получи насреща само рев  Laughing
За хората ... Sweet dreams, не е плашливо детето, не се притеснявай, съвсем нормална реакция е това и повечето дечица са така. Според мен те просто изразяват искрено каквото усещат - в случая нежелание да общуват с някой човек - и не само бебетата, а и в ранна детска възраст. Винаги има хора, които ще са добре приети, за някои деца този кръг е по-широк, за други се ограничава до изключения. Дъщеря ми до преди годинка се криеше зад мен, когато я заговорят някои непознати хора, докато с други без проблем веднага им сядаше в скута и повеждаше разпален диалог. Често не успявах изобщо да разбера по какво ги дели така хората. Но пък като се замисли човек... всеки от нас също има лични първи впечатления от непознати, които варират от симпатии до неприязън, просто ние сме се научили да ги контролираме и прикриваме.
Ние също сме имали и "плачене от познати" - единият дядо доста се натъжаваше, но какво да се прави, той едър, грубоват, с мустаци...  Laughing
За нощното хранене... тези 10-11 часа аз не смея и да мечтая за тях. То си е почти половината ден, няма как да не повлияе на лактацията според мен. Нашата пауза е около 7 часа, после и двете сънени се кърмим за 10 минути и продължаваме да спим още 3 часа - наспивам се чудесно, а кърмата си я има през деня, но намалява за последното хранене. За него добавям 120мл мляко. При  мен този режим се оказва най-удачен.
Вилхелм Тел, педиатърът ли каза, че имате рефлукс или го употребяваш в по-широк смисъл, като синоним на връщане на мляко? Защото при нас определено е т.нар. "щастливо повръщане"  Laughing С него се боря аз.
TDI, браво на теб! Все так да си се наслаждаваш на майчинството - силна и активна, значи и щастлива мама Wink

# 589
  • София
Не, не педиатърката. Имах предвид, че много често връща кърма Sad
Ох че студ стегна!

# 590
Здравейте,
и аз мисля, че бебетата разбират доста д,ми и определено е важна и интонацията..когато су скарам за нещо на нашата мома веднага ме поглежда сериозно , но не плаче ... иначе има д,мички , които явно е запомнила. Все още не съм забелязала да се плаши от непознати или по далечни хора , но естествено най-х,баво е в ръцете на мама и тате. Вечер  , когато я пазят баба й и дядо й  е спокойна в началото , но най-много час и после надава вой до небесата и хората се обаждат да си идваме от кафе . В момента , в който я г,шна аз и ми чуе гласа се успокоява.. лисица ми е тя  Laughing Laughing Laughing
Ние продължаваме да се захранваме смело .. вече ядем по половин бурканче зеленчуково пюре и после дояждаме с кърма.. сокче от ябълка и морков обожава.. 2 пъти дневно и давам да пие след като я накрмя.Мисля от другия месец да започнем и плодовите пюренца..

# 591
  • София
Вилхелм Тел, връщането при бебета е напълно нормално, ето, за твое успокоение:

Цитат
Ако вашето бебе качва тегло добре, повръща без дискомфорт и е доволно през повечето време - то повръщането е главно  социален проблем  и ви създава проблеми с прането, а не толкова медицински въпрос.

Цитат
Симптомите на ГЕР (Гастроезофагиален Рефлукс) са:

•   Често повръщане или повръщане на фонтан; дискомфорт, когато повръща бебето.  Някои бебета с ГЕР не повръщат - тихият рефлукс се появява, когато стомашното съдържимо стига до хранопровода и след това бива отново погълнато, което предизвиква болка, но не и повръщане.
•   Гадене, задавяне, често оригване или хълцане, лош дъх.
•   Бебето може да е нервно и да спи по-малко заради дискомфорт.
Оттук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=76874.0

Не се панирай излишно  Peace

# 592
  • United Kingdom
Sweet dreams, все още сме изцяло на кърма. При нас паузите нощно време са на интервали от 3 часа.  Thinking Предполагам, че лактацията би намаляла, когато беба започне да спи по-дълго. Относно страха от непознати - ние сме по същия начин. Не се притеснявай. Това е нормална реакция от развитието на мисленето и разбирането на всяко едно бебе Hug

Отиваме на разходка  1stroller Хубав ден на всички!   bouquet

# 593
  • Плевен
ние сме с най- дълга пауза от 7 часа ,но рядко я прави и като че ли ме устройва ,не за друго ми ако не става да яде умирам от болка в гърдите и трябва да се цедя ,а ми е по - добре да хапва отколкото с помпата.Имах период от няколко дена кърмата сякаш не му стигаше и ядеше през два часа,но след като хапне пробвам с помпата и имах ,та всяко бебенце си има май такъв период на глад.
Алекс и той е с предпочитания към възрастните особенно от свекърва ми тя му се радва мечешката и той реве много,казах и по нежно но тя не разбира . от другите реве първоначално  и после раздава усмивки.
ние сме още на опити да се въртим от гръп по корем ,а от корем по гръб му е по лесно и се врътка като го обърна.
Да ви се оплача аз още чакам първия болничен ,а какво остава за майчинство Praynig

# 594
Кой първи болничен?  Shocked

# 595
  • София
Нощната пауза я фиксира от няколко седмици на 12 часа, предиобед спа и сега пак спи. Много поспаливо бебе, но то в това време какво да правиш Simple Smile

А относно непознатите - вторачва се сериозно за няколко секунди, после се ухилва до уши. Винаги се радва на нови хора, интересни са ѝ - само ги зяпа, дори  ми става неудобно. Но то вкъщи е панаир - предполагам е свикнала на върволицата. Близките ги разпознава от раз, там зяпане няма  Grinning

# 596
  • Плевен
45 дневния

# 597

До кога ти е бил и кога е подаден в НОИ?

# 598
И аз още чакам превод на последния болничен , той ми е от 7 февруари до 27 март .. не мога да разбера  защо го няма .. доста париса ,ав момента доста ми трябват

# 599
И аз още чакам превод на последния болничен , той ми е от 7 февруари до 27 март .. не мога да разбера  защо го няма .. доста париса ,ав момента доста ми трябват

Броиш 15 работни дни от датата на подаване на документа в НОИ.

Общи условия

Активация на акаунт