А коя книга четат в момента децата ви? - 4

• 51 921
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
О, тези са 26 броя /22 от "Детективи"-те и 4 от новата поредица/. Запас има.  Laughing
И на моя такива са му най- интересни. Загадки да има. И екшън.
Сега, след "Баскервилското куче" и двете нови на Ленк иска "Знакът на четиримата". На Конан Дойл у нас имаме също всичко, така че имаме мно-о-ого запаси.  Grinning
Иначе около Коледа прочете за 4 дни "Магьосникът от Оз", която също много хареса.
За сметка на това, когато нещото, което чете, му е скучно, просто не може да го довърши и толкоз. Като "Ние, врабчетата", която пък брат му хареса навремето.

# 586
Аз точно вчера й сложих на четеца няколко нижки на Фабиен Ленк, ако реши да пробва, дали стават за девойки..?! Макар че никога не избираме книгите по този критерий..

# 587
  • Варна
Аз точно вчера й сложих на четеца няколко нижки на Фабиен Ленк, ако реши да пробва, дали стават за девойки..?! Макар че никога не избираме книгите по този критерий..
Главните герои са две момчета и едно момиче  Peace .
Моето момче преди време не можа да оцени книгите, опитах аз да му чета от тях като беше на 6г. Сега обаче чете 2ра или 3та от поредицата. Мисля, че ще ги изчете всичките - много му  е интересно.

# 588
  • Sofia
Вчера (а и днес също) имаше повод, та подарих на щерката (7г.) тези двете:

Поредицата тук.  Подходящи приключения за по-малките. Simple Smile

И 3та и 4та днес. Първата е прочетена вече, Моцарт е в изчакване. Wink  
Та моята много хареса, няма търпение за следващата.  

Иначе ги гледаме книжките като безполови, то сякаш май само онези... дръндьото и женския му вариант, че забравих (смотанячка ли, загубенячка ли... все едно - ужасни думи) се делят.  Wink

# 589
  • Варна
Morena, предполагам книгите, които си показала са с много картинки и малко текст, ама да съм сигурна - така ли е?
Виждат ми се интересни, но детето не иска да чете такива книги, че били бебешки - текст без картинки (или да са много малко) го вълнува само  Mr. Green .

Няма значение пола на героите, важното е книгите да са интересни. Ако има и животно - още по-хубаво Simple Smile .

# 590
  • София
Morena, виждам, че е същото издателство, което ме подразни с многото правописни и пунктуационни грешки в поредицата "Малък читател". Тази поредица по-добре ли е?

# 591
  • Sofia
Солар, средна работа с картинките - има, но не бих казала много. Черно-бели са, вестникарска хартия. 
Зелено човече, не съм чела, ще погледна по късно.

# 592
Главните герои са две момчета и едно момиче  Peace .
Моето момче преди време не можа да оцени книгите, опитах аз да му чета от тях като беше на 6г. Сега обаче чете 2ра или 3та от поредицата. Мисля, че ще ги изчете всичките - много му  е интересно.
Благодаря! Heart Eyes Hug

# 593
  • Sofia
Тази поредица по-добре ли е?
Точно така.  ooooh!

Иначе детето (7г.) вчера прочете 2ра книга, а днес 3 и 4.

# 594
  • София
Тези като идея и тематика много приличат май на  книгите на Фабиен Ленк. Всъщност доста такива  поредици май има... много еднообразно ми се струва някак...

# 595
  • Sofia
Angel_Dust, вероятно, да... само, смятам че са подходящи за по-малки деца.
А! И да добавя (в предния пост забравих) към впечатлението на Зелено  човече...
... правописни и пунктуационни грешки.
И печатни. Щерката само тиЯ успя да усети и им се подразни... че не бяха една и две.  ooooh!
Невероятно направо! На какво разчита това издателство...
Днес очаквам две книги за мен на изд. Арт Етърнал Синема...  Thinking  звучи ми много подобно, та да видим.  Crossing Arms

# 596
Здравейте девойки,

Сетих се вас да попитам тук защото редовно ви следя  Laughing Ние правим първи стъпки в четенето, та като казвате, че детето само чете какво точно имате предвид, че ви чете на глас или че си чете наистина само наум. Разбира се, питам за по-малките дечица, които са 6-7 годишни.

Ние в момента сме на тема френски книжки на магьосническа тематика от поредицата J'aime lire.

# 597
  • Sofia
че ви чете на глас или че си чете наистина само наум.
За мен все си е самостоятелно четене от детето.  Grinning
Иначе моята на 7г и 4м. (първи клас) чете наум вече. Но определно не сме на 1ви стъпки, та затова.  Simple Smile

офф... Моята книга (едната я нямало, но що ли пък да ме информират и попитат какво следва...  Close) от споменатото от мен по-горе издателство на пръв поглед изглежда добре, та вероятно е друго.

# 598
  • София
Здравейте девойки,

Сетих се вас да попитам тук защото редовно ви следя  Laughing Ние правим първи стъпки в четенето, та като казвате, че детето само чете какво точно имате предвид, че ви чете на глас или че си чете наистина само наум. Разбира се, питам за по-малките дечица, които са 6-7 годишни.

Ние в момента сме на тема френски книжки на магьосническа тематика от поредицата J'aime lire.

Само първата книга(роман) го карах на глас(лятото след първи клас), понеже се учеше още и сричаше доста, от там насетне наум, понякога ако иска ми прочита нещо и на глас или ако го помоля...

# 599
...Ние правим първи стъпки в четенето, та като казвате, че детето само чете какво точно имате предвид, че ви чете на глас или че си чете наистина само наум. Разбира се, питам за по-малките дечица, които са 6-7 годишни.
...

Няма голяма разлика във възрастта. Моят е на осем. Миналата година го карах да чете на глас, за да следя дали и доколко разбира прочетеното. Чел е, обаче, и наум. И двете са си лично и самостоятелно четене. Детето чете, не някой друг, на него.
Сега си чете вече на ум всичко.

Моят почна от детската класика Емил от Льонеберя. Знае я, ние всичко класическо сме изчели /аз на него/ до края на ДГ, но сега си я чете вече сам. Ще му е в списъка за ІІІ клас догодина. От него вече си прочете Магьосникът от Оз. Сега е подкарал тази.
Приказките са му скучни отдавна. Не го и карам. Предпочитам да чете това, което му е интересно.

Общи условия

Активация на акаунт