Любители на Котки - тема 83

• 46 401
  • 750
  •   1
Отговори
# 705
Да ще коригирам обявата,абсурдни предложение получавам ...с куриер ..или какво ли още не.

Искаш ли да ти дам договор за осиновяване , да им пращаш , да видиш как ще го попълнят ? И как ще реагират като чуят като цяло. ?. За породистите и за бебетата, най -безумните осиновители се пръкват. Много внимавай на какви ще попаднеш. Питай с какво смятат да го хранят, питай дали са на квартира, дали ако имат бебе ще го махат, какво мислят за кастрациите и тн... За предпочитане да дойдат да и го вземат лично , ако ти го носиш , искай да те пуснат в дома си , ако откажат не го давай .

# 706
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Да ще коригирам обявата,абсурдни предложение получавам ...с куриер ..или какво ли още не.

Според мен изобщо я махни от там и се обърни към някоя от организациите за животни - Летс Адобт Анимал хоуп или Анимал хелп. Те имат утвърдени схеми и документи, с които се правят осиновяванията, така че животното наистина попада в сигурни ръце. Ако не можеш да си го гледаш през това време, ще му осигурят приемен дом преди да намерят осиновители. При всички случаи ще бъде кастриран. Котето е толкова младо и толкова хубаво, че осиновители ще се намерят веднага. Peace

# 707
  • Be realistic - plan for a miracle.
И аз не бих го дала тоя красавец за двор, той е роден да бъде гушкан и глезен вкъщи  Heart Eyes

# 708
  • Sofia
Сузи вече си е старото котенце, не мога да й смогна на апетита, до вчера не хапваше залък, а сега само мяука и търси.
Сутринта купата й празна Laughing Laughing Laughing
Не мога да й се нарадвам, само я целувам и гушкам като бебе, а тя мърка доволно

# 709

Според мен изобщо я махни от там и се обърни към някоя от организациите за животни - Летс Адобт Анимал хоуп или Анимал хелп. Те имат утвърдени схеми и документи, с които се правят осиновяванията, така че животното наистина попада в сигурни ръце. Ако не можеш да си го гледаш през това време, ще му осигурят приемен дом преди да намерят осиновители. При всички случаи ще бъде кастриран. Котето е толкова младо и толкова хубаво, че осиновители ще се намерят веднага. Peace
ю

Летс адопт съм сигурност ще я отсвирят , те лично на такива , които като се местят и си оставят животното не дават . Също предимно работят със сакати и болни животни . Сигурните ръце не идват от договорите, а от подбора на осиновителите. Профи , организациите са хора като теб и мен ,  биха и помогнали да намери дом ,да. За да го кастират те, някой  трябва да плати , тези организации са на самоиздръжка или от дарения , парите не стигат. Приемните домове са в недостиг , на много не може да се помогне , защото няма приемен дом . НПО-та, пари от държавата нямат.

# 710
  • Viena
Със сигурност,ако не го подаря на някой познат,че искам да се запозная с бъдещите му осиновители,също така и да отида в тях.

# 711
# 712
# 713
Защо пък да не се появи свестен човек по обявата, който ще отгледа младия персиец с много любов. Аз от обява си взех котето, от човек, защото да отговоря на безумните изисквания на НПО-тата така и не успях. Според тях съм в графа-неблагонадежден осиновител, защото не желая да им попълвам тъпите договори и защото нямам никакво желание да пускам непознати хора да ми оглеждат дома. Хората от които взех котето не са ме пускали в тях, донесоха ми то до колата, не съм и настоявала да влизам, това трябваше ли да ме направи мнителна, че нещо не е наред? Котето се оказа точно каквото ми го описаха, тоест не са ме лъгали. Защо да означава, че аз лъжа след като не искам непознати да ми идват у дома. Естествено предложих да поддържаме виртуалана връзка, да им показвам как расте малкия, но те не пожелаха, щяло да им е мъчно. Естествено и това уважих без да ставам мнителна. Така, че според мен не може всичко да е под общ знаменател и да се заклеймяват хора, които не познаваме. Смея да твърдя, че съм прекрасен стопанин и че гледам животните у дома повече от добре, даже по-добре от себе си. Според мен си подари котето по обява, в никакъв случай не го предоставяй на организации, там се гледат животните по 6-7-8.10 накуп, заедно с болни дори, освен това защо да се кастрира, ами ако някой го хареса за разплод, той е прекрасен екземпляр. Също не разбирам какво  лошо има ако е в къща, с двор в който да излиза. В чужбина котките масово се пускат навън, дори и тези които живеят в апартаменти, а пък да не говорим за тези, чийто стопани имат къща с двор.
А НПО-тата нямат никакво основание да получават пари от държавата, защото получават достатъчно субсидии от европроекти.

# 714
# 715
knggroup, тактично се опитах да обясня , че няма НПО което ще и поеме грижата , защото се грижат и нямат достатъчно пари за други в по-голяма нужда ,нито приемни домове. На мен лично 2 пъти са ми искали коте за змия. Ти си в правото си да не отговаряш, те са в правото си да не ти го дадат. Правилата и въпросниците търпят изключение, щом не иска да отговаря изобщо , да си търси като тебе от който ще , всеки си е в правото.

# 716
О, боже! Що си нямах работа да предложа да се потърси помощ от някои организации?!  ooooh! Те там живи ги дерат. И единствената им цел е да гъчат и смучат европроекти, ммда.  doh

А колко ще оцелее такова коте като се размотава из нечий двор дали ти минава през ум? В България сме! Първият фиксирал го хъшлак ще го отмъкне и следващата му обява в продавалника ще е с цена. Разбира се ако не пострада преди това от нещо.

А голяма част от малките котета в продавалника отиват точно за храна на питони.

# 717
А голяма част от малките котета в продавалника отиват точно за храна на питони.
Shocked O, Боже...като се замисля, че може такъв човек да ти вземе котето... Sick

# 718
profi_1, никой не искам да обидя, познавам се с една от летс адопките , мое коте не публикува, защото си е наред , а те се занимават с болни . Познавам и някои от другите организации , ще и го публикуват, никой няма да се хване да го кастрира за негова сметка , ако да ,то ще е изключение . Ще публикуват обява , ако някой реагира това ще е , котето си е нейна грижа. Истината не е удобна , що си губя времето да обяснявам и да съм лошата пък вие големите самарянки.Аман от учтива превзетост.  Ми вземи го ти и му плати от джоба си кастрацията и го гледай , докато намери нов  дом , защото организациите това правят НПО-тата. Да не казвам Лет адопката що добитък има  в тях.

# 719
adelinda, аз имах предвид поста на knggroup. Не знам защо не си усетила иронията ми.
За останалото - дъщеря ми в старата квартира беше приемно семейство на няколко кучета. Всички успешно задомени в Испания, Англия и България, след претърпени операции, лечения, кастрации, предимно за наша сметка. В новата квартира, като не става, впрегнахме и другата щерка в общежитието в студентски град.  Там временно изхранвахме един прелестен писанчо, който вече кастриран е при новата си мама. Отделно тук спасихме и намерихме дом на един друг пух, а последната прибрана от улицата пухкавелка си ми стана внучка софиянка и съм я показвала в темата. Така че - да вземали сме, плащали сме от джоба си кастрации и не само, гледали сме и сме намирали дом. Не останаха много от по-отдавна пишещите в темата, но за тях това са стари, добре известни факти. Peace

Общи условия

Активация на акаунт