Дубай 6

• 83 750
  • 782
  •   1
Отговори
# 375
Видях, че има обедно шоу на фонтаните от 13.00, а ние по това време някъде ще бъдем на Бурж Кхалифа. От къде е по-добре да се наблюдава това шоу - да сме горе на кулата, да вземем лодка по езерото около тях или от заведенията в Мола? Още не съм планирала за колко часа да вземем резервации за кулата? Колко минути е шоуто на фонтаните? От кулата чува ли се музиката на фонтаните и може ли да се направят снимки на фонтаните или е много високо?

# 376
Шоуто мисля, че е 30 мин и от горе не се чува добре музиката, поне така съм чела тук. За другото не знам

# 377
  • Варна
След 18 часа фонтаните ги пускат за по една песен през 30 минути. Не ми се вярва в 13 часа да има шоу 30 минути  Laughing. Ако се гледат отдолу, са по-атрактивни. И вечер! Гледката от кулата вечер е също по-хубава, според мен  Peace.  Най-добре е билетът за кулата да се вземе в часа на залеза. Фонтаните отгоре не се виждат добре и изглеждат малки. Ние като бяхме на кулата, горе имаше много хора, шумно беше и музика въобще не сме чули.

Може да гледате фонтаните и от някое заведение. Ние бяхме на терасата на ресторант Маделин - в Дубай мол. Тъй като е на 2 етаж, гледката е много добра и се виждат по цялата дължина  Peace. Тук някои са писали, че от ресторантите около фонтаните също добре се виждат. Най-добре на място да си прецените. А и като си там, ти се ще да ги видиш от всички ъгли.

Последна редакция: пт, 16 май 2014, 08:41 от vstan

# 378
Видях, че има обедно шоу на фонтаните от 13.00, а ние по това време някъде ще бъдем на Бурж Кхалифа. От къде е по-добре да се наблюдава това шоу - да сме горе на кулата, да вземем лодка по езерото около тях или от заведенията в Мола? Още не съм планирала за колко часа да вземем резервации за кулата? Колко минути е шоуто на фонтаните? От кулата чува ли се музиката на фонтаните и може ли да се направят снимки на фонтаните или е много високо?

Neos Bar Wink
http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/ee/f5/d2/from- … os-bar-at-the.jpg eto gledkata

# 379

Neos Bar Wink
http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/ee/f5/d2/from- … os-bar-at-the.jpg eto gledkata
O, Dream-чо, къде се загуби. Ти си основния фен на Neos бара, а аз трябва тука да отбранявам фронта. Simple Smile
Всъщност, ако аз трябва да видя фонтаните само 1-2 два пъти, то тогава се присъединявам категорично към мнението на Vstan. Най-добре се виждат и чуват фонтаните от долу - от перилата, от ресторантите, от сукчето срещу изхода на мола, от това дето е като мост и то - категорично вечер. Както вече писах - точно тази лодка не ме кефи. Ма това си е мое мнение - извън добрия вкус е. Нещо като слон в цирк, дето си вдига едното краче и маха радостно с хобот.
От Burj Khalifa и от Neos гледката също е хубава, но филма е от епохата на нямото кино - нищо не се чува, защото от кулата е много високо, а  на Неос бара не може  да му отвориш прозореца. Simple Smile

А да, категорично, пускането на фонтаните е за по 3-5 минути през половин час. Обедните  пускания  също са толкова кратки.  Аз на обед само един ден съм ги гледал, даже тогава си мислех, че ги пускат само да си репетират нещо. пак да кажа - вечер е несравнимо по-ефектно.

Последна редакция: пт, 16 май 2014, 09:12 от ven62

# 380
  • Варна
Само да допълня  Sunglasses, лодките ги пускат да се "разхождат" в езерото само когато няма шоу, което според мен въобще не си заслужава. А когато има шоу е безсмислено да си вътре във водата. Отстрани е много по-красиво.

# 381
Само да допълня  Sunglasses, лодките ги пускат да се "разхождат" в езерото само когато няма шоу, което според мен въобще не си заслужава. А когато има шоу е безсмислено да си вътре във водата. Отстрани е много по-красиво.
A, Vstan, не е така. Пускат ги и по време на шоуто. И те тогава спират на едно место и гледат. Абе изобщо тия тъпи лодки ... много постове им отделихме. Simple Smile

# 382
Mного благодаря на всички за подробната информация...
Аз обаче се лутам как да наредя програмата и да бъдем вечерно време на Бурж Кхалифа.... Може ли да помагате, please!!!  Praynig
Свободното ни време извън круиза е:
- пристигане в четвъртък с Wizz air по разписание в 20.30 в Дубай, такси до хотел до Safa park, настаняване и понеже е близо разходка до Мол Дубай и ако може да хванем последното шоу на фонтаните.... Може и бар Неос...
-петък - закуска в хотела и тук съм планирала разходка около Мол Дубай, качване на Бурж Кхалифа (но няма да е по залез), разходка с лодка по езерото и обедното шоу на фонтаните....
Към 15.30 таски до пристанището и настаняване на кораба....
- следващите дни до четвъртък сме на кораба до Оман и Абу Даби....
- четвъртък сутрин пристигаме пак в Дубай, този целия ден ни е свободен... След закуска на кораба, такси до Мадинат Джумейра, разходка, качване на Бурж ал Араб към обяд, такси до Мол Emirates,  ски пистата, пингвините и т.н. в този район... Ако остане време пак при фонтаните за вечерно шоу (ако първия ден късно вечерта не сме го хванали).... Такси до кораба вечерта....
- петък - сутринта напускане на кораба и такси до хотел до Марината (или трансфер от хотела). Настаняване в хотела, разходка по палмата, вечерта - круиз по Марината и мол Марина...
- събота - закуска в хотела и отново разглеждане на Марината и после такси до летището. В 21.00 е полета ни до София....
Това е, дайте идеи или коментари...

# 383
  • софия
бе мани ги тия лодки бе, то и езерото е едно езеро...
виж по-добре нещо друго пък идете и на сафари, ако не сте ходили

# 384
Mного благодаря на всички за подробната информация...
Аз обаче се лутам как да наредя програмата и да бъдем вечерно време на Бурж Кхалифа.... Може ли да помагате, please!!!  Praynig
...................

Значи, от поста ти се вижда, че вашите „опорните точки“ са:
Мол Дубай, фонтаните, Кхалифа
Мадинат джумейра, бурж ал араб
Марината, мола и круиз по марината.
Аз бих направил така:
Петъка (дето се качвате на кораба) – Мадинат джумейра и мола на емирствата
Четвъртъка – Плажа до бурж ал араб за снимки , бурж ал араб, палмата т.е. монорелсовото влакче до Атлантис (там по един сладолед) и вечерта (около залез) качване на Кхалифата, фонтаните и мола
Петък – марината – цял ден (дневен круиз, вечерен круиз с вечеря/без вечеря, може и плаж…)
Събота – квото искате да повторите или пък да видите и малко цигания (голд соук, спаис соук, Дейра) и водното такси (абрите) между Бур дубай и Дейра

Дейтвието ще се развива декември, нали?
така, че имаш време. Simple Smile

бе мани ги тия лодки бе, то и езерото е едно езеро...
виж по-добре нещо друго пък идете и на сафари, ако не сте ходили

Напълно съм съгласен.

Последна редакция: пт, 16 май 2014, 14:32 от ven62

# 385
ven62, Благодаря за помощта. Твоя вариант ми харесва,  може би първата нощ е по-добре да спим в Ситимакс Ал Барша например,  че е близо до Мола на емирствата за другия ден да е по-лесно... Сафари имаме в Оман... Пазари и цигания не ми се гледат, ходила съм в други арабски страни...Да има повече време за другите места... Пишете ако пропускам нещо важно в Дубай... Круиза ни е 12-19.12.14

# 386
А още един въпрос - в Мол Марина има ли гардероб за багаж или някъде на Марината?

# 387
  • софия
Два, три пъти бях в този мол, но не видях. То и за мола на Емирствата става въпрос за клетките за багаж на Карфур, че може да си оставите багажа, поне така е писал Роже.
Във всеки хотел можете да си оставите багажа след напускане, имат си стаи за багаж.

# 388
Относно фонтаните-откъдето и да ги гледате е прекрасно.Аз хванах залеза в 18.30 на Бурж Халифа и после успях да видя първото представление в 19.00 от горе-уникално,горещо го препоръчвам.Недостатъка е ,че музиката не се чува,но като гледка е много по-внушително.После долу няколко вечери ходихме да гледаме различни представления с музикален съпровод-също уникално.Моя съвет е ако имате време да пробвате и по двата начина.
Относно наема на кола-даже да не излизате от Дубай има смисъл да си вземете такава под наем.Не веднъж съм писал ,че спестява много време,пешеходни разходки и спасява от жегата.

# 389
Здравейте на всички. Колкото повече наближава толкова по голямо е и вълнението ми да видя прекрасния Дубай. Вчера получих емеил от wizz air в който пишеше че полетя ни за навръщане в канселиран и затова се решили да ни върнат 2 дни по рано. Обадих се и казах че вече сме запаИли и платили хотела и попитах кога е следващата свободна дата за навръщане . И така..... Нашата почивка се удължава с 2 нощувки и понеже както казах имаме платени 7 в Дубай, смятам последните 2 да ги запазя в Абу Даби.
Какво мислите? Приемам всякакви идеи и мнения относно хотел в който да отседнем. На плажа или на брега?

Общи условия

Активация на акаунт