За свекървите, децата и още нещо...

• 60 790
  • 975
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Кои съвети прие, че не ми стана ясно? Laughing

Цитат
А на мен ми прави впечатление, че ти си четеш както дяволът Евангелието...
А а мен ми прави впечатление, че ти правиш същото.

# 736
  • София
Кои съвети прие, че не ми стана ясно? Laughing

Цитат
А на мен ми прави впечатление, че ти си четеш както дяволът Евангелието...
А а мен ми прави впечатление, че ти правиш същото.

Ами върни се и прочети, аз вече казах как съм постъпила! Ама нали си заслепена от някакви си твои проблеми, дето ги приписваш на мен...та дори и не четеш...подкарала си го урбулежката да громиш свекървите. Казах вече, който си има проблеми със свекървата, да си ги решава. Аз не съм ви кошче за душевни отпадъци. Сори.

П.С. Хубаво е когато човек твърди нещо, да го докаже с цитати. Темата е отворена, речта е писана и след като аз твърдя, че не съм казвала нещо, което някой смята, че съм казала - ами да ме цитира, за да ме обори.

# 737
  • София
Разбрахме, как си постъпила, четем и ще ти кажа нещо невероятно за твоите уши -разбираме прочетеното.
Разбрахме, че си дала пари за дивана, не разбираме цялото ти противоречие. Това е.
Хубаво ще е и нас да ни попрочиташ Flutter

# 738
  • София
Разбрахме, как си постъпила, четем и ще ти кажа нещо невероятно за твоите уши -разбираме прочетеното.
Разбрахме, че си дала пари за дивана, не разбираме цялото ти противоречие. Това е.

Разбрали, разбрали...колко да "сте" разбрали...
Сега да ти кажа та да разбереш - дадох половината пари, останалите си ги дадоха младите.
Айде със здраве! Sunglasses

# 739
  • София

Разбрали, разбрали...колко да "сте" разбрали...
Сега да ти кажа та да разбереш - дадох половината пари, останалите си ги дадоха младите.
Айде със здраве! Sunglasses
Е, нали това беше замисълът?!
Панаири за една двойка диван, щото тройката са я купили със собствени средства. Laughing

# 740
Еми вече всичко е наред.
Младите доволни , проекто свекървата не чак толко.

# 741
  • София
Проекто -свекървата като види назрял проблем при младите заради дивана, ще си прибере двойката и ще възцари мир и любов. Ето това е далновидност! Laughing Hug

# 742
  • където ми харесва
Адел, не искам никой да ми вярва. Важното е, че аз си го знам.  Grinning

Знам, просто ми прави впечатление, че когато някой напише в темата, че уважава родителите си, само заради това, че го обичат и са му дали всичката си обич и грижа, авторката не вярва особено Thinking Mr. Green

А на мен ми прави впечатление, че ти си четеш както дяволът Евангелието...Къде точно го видя това, дето си го написала? newsm78 Ще ми цитираш ли, моля? Щото аз такова нещо не съм казвала - слагаш ми думи в устата, ТВОИ думи не мои.
Цъ. Вадя си изводи на база написаното.

Относно уважението-това не е нещо, което дължиш по презумпция на някого. Уважавам майка си, защото е прекрасен човек и родител и с поведението си спрямо мен, е провокирала това уважение. Уважавам и свекърва си, защото е прекрасен човек. Но, ако и тя като теб, беше изискала уважението ми към нея, никога нямаше да го получи. Защото уважение не се изисква, то се печели. Когато мама остарее, ще я гледам, да. Ама не, защото ТАКА ТРЯБВА, а защото така го чувствам. Защото тя ми е дала живот, тя ме е отгледала и ме е възпитала като човек. Мога да чувствам като свой дълг да се погрижа за мама, но ако тя ми намеква, че съществувам, само за да я гледам на старини...ще я пратя в дом без да се замисля Confused Rolling Eyes
Пък ти си пиши несвързано и се прави на жертва на сина си Whistling

На такива хора като теб ще кажа - не ти вярвам! Не си убедителна и съм готова да се хвана на бас, че няма да гледаш свекърва си и майка си безвъзмездно, знаеш ли защо? Защото мериш на кантар. Ти не смяташ, че дължиш уважение към родителите си, защото са ти родители, а мериш на кантар любовта си спрямо това, което те правят за тебе. Е, със сигурност има още време в което ЛЮТО да те обидят междувременно, за да откажеш да ги гледаш. И със сигурност така ще направиш. За теб майка - независимо дали е твоята или тази на мъжът ти - нищо не означава и ти няма да дадеш любов и уважение само защото е майка. Тежко им и горко на вашите - на твоя мъж майката и твоята с такава като тебе.

# 743
Майко мила...снахата дали знае къде се е натресла?!?...

# 744
 Аз съм доволна от темата. Разбрах, че синът на  Popule си е купил дивани и ги е сложил в малкия си хол. Продължавам да чакам продължение на темата.;каква холна маса да разреша да си купи сина и после дали ще мога да я продам на Валери от форум бг мама;-))))

# 745
Майко мила...снахата дали знае къде се е натресла?!?...

Ми ще се омъжва за свръхамбизиозен младеж с властна майка.Ще живее в проекто-свекървенското жилище в центъра на града и ще чака с нетърпение да кръсти първородното си дете на "маминка".

# 746
  • София
Цитат
author=Adellle link=topic=772407.msg27793042#msg27793042 date=1395771726]
Относно уважението-това не е нещо, което дължиш по презумпция на някого. Уважавам майка си, защото е прекрасен човек и родител и с поведението си спрямо мен, е провокирала това уважение. Уважавам и свекърва си, защото е прекрасен човек. Но, ако и тя като теб, беше изискала уважението ми към нея, никога нямаше да го получи. Защото уважение не се изисква, то се печели. Когато мама остарее, ще я гледам, да. Ама не, защото ТАКА ТРЯБВА, а защото така го чувствам. Защото тя ми е дала живот, тя ме е отгледала и ме е възпитала като човек. Мога да чувствам като свой дълг да се погрижа за мама, но ако тя ми намеква, че съществувам, само за да я гледам на старини...ще я пратя в дом без да се замисля Confused Rolling Eyes
Пък ти си пиши несвързано и се прави на жертва на сина си Whistling

На такива хора като теб ще кажа - не ти вярвам! Не си убедителна и съм готова да се хвана на бас, че няма да гледаш свекърва си и майка си безвъзмездно, знаеш ли защо? Защото мериш на кантар. Ти не смяташ, че дължиш уважение към родителите си, защото са ти родители, а мериш на кантар любовта си спрямо това, което те правят за тебе. Е, със сигурност има още време в което ЛЮТО да те обидят междувременно, за да откажеш да ги гледаш. И със сигурност така ще направиш. За теб майка - независимо дали е твоята или тази на мъжът ти - нищо не означава и ти няма да дадеш любов и уважение само защото е майка. Тежко им и горко на вашите - на твоя мъж майката и твоята с такава като тебе.

И какво доказваш с това? Съгласяваш се с мен?
Вадиш думи от контекста - не аз съм казала, че ако ме обидят люто, няма да помагам на никого. Та, къде те стяга чепика? Уважението към един родител е първо заради това, че ти е родител, пък после ще мериш какво е направил за тебе, капиш? Ама не, ти първо мериш, пък после подскачаш когато някой ти каже, че мериш на кантар уважението си. А ако вземе милата ти майка да те обиди люто или пък да ти скръши за нещо хатъра - ще продължиш ли да я уважаваш?

И да не се връщам назад, който иска да прочете измишльотините, които ти или някоя друга беше писала, че децата не дължали нищо към родителите си. Само родителите били длъжни да дават....Та какво те боли бе, мила? Уважавай си майката, твоя си е, така и трябва! Дори и да ти скърши за нещо хатъра, пак трябва да я уважаваш, защото ти е дала живот и те е отгледала. За какво въобще спориш с мен, след като аз имам абсолютно същото мнение по този въпрос? Да не мислиш, че аз не уважавам майка си по същите причини, които ти си изредила, че уважаваш своята? Момиче, не си само ти с майка и другите хора си имат майки. Аз моята я водя два пъти годишно на море и в чужбина, грижа се за нея, осигурявам й всякакъв комфорт. Не чакам тя да ми помага вече, за да си меря "уважението" както ти твоето към майка си по това, какво тя прави за тебе. Ролите в живота се променят, но някои неща остават константни - майка ми ще си ми е майка завинаги.

Последна редакция: пт, 28 мар 2014, 00:04 от Popule

# 747
Вето за диван?!  Не ми се мисли какво  ще стане, като се появи внуче!

# 748
  • София
Вето за диван?!  Не ми се мисли какво  ще стане, като се появи внуче!

Ами хайде да вземеш да помислиш, а? Дай да ти чуем размислите.

# 749
Вето за името сигурно.

Общи условия

Активация на акаунт