Пролет, птички пеят- ЯНУАРЧЕТАта гукат и се смеят! Тема 22

• 37 805
  • 734
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, благодаря ви за подкрепата и съветите!  Hug Температурата спадна на следващия ден и остана само отпадналост и кашлица. От вчера вече е по-добре. Храни се играе си.. Но снощи се случи нещо друго.. Обърна паницата с врялата супа, и си заля дясната ръчичка. Тъкмо я бях свалила от котлона и реших да и сипя, за да изстине по-бързо. Докато бърках и духах, че искаше да яде НЕЗАБАВНО, посегна към паницата и останалото е кошмар.. Преживявам го пак и пак  Cry
Свалих блузката, видях червената ръчичка и олюпената кожа и избухнах в истеричен рев. Мъжа ми намери крем за изгаряния, намаза я и тръгнахме към спешното. От едната болница ни изпратиха в другата(както и да е..), там я превързаха и казаха днес сутринта да отидем пак на превръзка. Не било много сериозно, но имайки в предвид възраста на детето, не било розаво положението. И така днес отиваме ние на превръзка и ново 20- трябвало да постъпи в болница детето за 4 дни. Как пък го изчислиха, че за 4 дни всичко ще е ок.  newsm78 Аз отказах под предтекст, че няма кой да се грижи за бебето. Тогава лекаря видимо бесен ми заяви, че ако откажа, ще трябва САМА ДА СИ ЛЕКУВАМ ДЕТЕТО И ТЕ НЯМАЛО ДА И ПРАВЯТ ПРЕВРЪЗКИ ПОВЕЧЕ или да си плащам на някой да ми я лекува. А, и също така, че можело операция да се наложи. И след тези думи се разтреперих цялата, стана ми зле(явно кръвното ми играе) и смирено дадах съгласието си да я приемат. Знам, че всичко е само за да вземат парите от клиничната пътека. Детето ми не е никак зле. Изгарянията са повърхностни, пък и тя се чувства добре. Нито снощи е плакала, че я боли нито днес. Само казваше "мамо, пари" с учудване и това е! Идиоти мръсни как не ги е срам!!! Сега баща и е с нея, а аз съм вкъщи и гледам малката. Утре ще я водя и нея на лекар, че много кашля..
Като цяло положението е кошмарно.. Ще лудна нацяло вече, не издържам  #Cussing out Утре ще отида да запаля свещичка и да се помоля  Cry Безсилна съм просто и само това ми остава, да се моля децата ми да са добре..
Хубав ден на всички и благодаря, ако някой е прочел написаното. Само се оплаквам, обаче нямам с какво да се похваля.  Confused

bouquet Hug

# 496
  • Варна
За сега нормално си наддава 6100 кг и 61 см, но аз все си мисля, че не му достига кърма. Спрях соковете, ще видим след 2-3 дни как ще е.

Последна редакция: чт, 24 апр 2014, 16:12 от manik_87

# 497
Момичета, благодаря ви за подкрепата и съветите!  Hug Температурата спадна на следващия ден и остана само отпадналост и кашлица. От вчера вече е по-добре. Храни се играе си.. Но снощи се случи нещо друго.. Обърна паницата с врялата супа, и си заля дясната ръчичка. Тъкмо я бях свалила от котлона и реших да и сипя, за да изстине по-бързо. Докато бърках и духах, че искаше да яде НЕЗАБАВНО, посегна към паницата и останалото е кошмар.. Преживявам го пак и пак  Cry
Свалих блузката, видях червената ръчичка и олюпената кожа и избухнах в истеричен рев. Мъжа ми намери крем за изгаряния, намаза я и тръгнахме към спешното. От едната болница ни изпратиха в другата(както и да е..), там я превързаха и казаха днес сутринта да отидем пак на превръзка. Не било много сериозно, но имайки в предвид възраста на детето, не било розаво положението. И така днес отиваме ние на превръзка и ново 20- трябвало да постъпи в болница детето за 4 дни. Как пък го изчислиха, че за 4 дни всичко ще е ок.  newsm78 Аз отказах под предтекст, че няма кой да се грижи за бебето. Тогава лекаря видимо бесен ми заяви, че ако откажа, ще трябва САМА ДА СИ ЛЕКУВАМ ДЕТЕТО И ТЕ НЯМАЛО ДА И ПРАВЯТ ПРЕВРЪЗКИ ПОВЕЧЕ или да си плащам на някой да ми я лекува. А, и също така, че можело операция да се наложи. И след тези думи се разтреперих цялата, стана ми зле(явно кръвното ми играе) и смирено дадах съгласието си да я приемат. Знам, че всичко е само за да вземат парите от клиничната пътека. Детето ми не е никак зле. Изгарянията са повърхностни, пък и тя се чувства добре. Нито снощи е плакала, че я боли нито днес. Само казваше "мамо, пари" с учудване и това е! Идиоти мръсни как не ги е срам!!! Сега баща и е с нея, а аз съм вкъщи и гледам малката. Утре ще я водя и нея на лекар, че много кашля..
Като цяло положението е кошмарно.. Ще лудна нацяло вече, не издържам  #Cussing out Утре ще отида да запаля свещичка и да се помоля  Cry Безсилна съм просто и само това ми остава, да се моля децата ми да са добре..
Хубав ден на всички и благодаря, ако някой е прочел написаното. Само се оплаквам, обаче нямам с какво да се похваля.  Confused

bouquet Hug

Ох, милото детенце.. Sad.Много мъчно ми стана за нея, бързо да се оправя и да забравя какво се е случило  Hug.А за болницата, просто нямам думи.И на мен ми се е случвало да искат да ме приемат без основание и когато отказвам започват да се държат ужасно.Кураж мила, бъди силна и се грижи за малката  Hug.Дано кашлицата да не е сериозна.

# 498
desita bonita, турските памперси как ги откривате, те не са на пазара като в Била например, или?
Не, не се намират на пазара, както другите. на мен лично ми ги внасят директно от Турция. Излизат ми по 25 стотинки на памперс. Иначе ги има също и в един магазин на Пиротска. Бейбифейс пазарува от него. Това му е сайта: http://perilni-bg.com/specials.php

Вилинка, ужасни преживявания си имала. Кураж и стискам палци всичко да отмине бързо. Hug[/color]

# 499
Вилинка да са ти живи и здрави дечицата, бързо да се оправят, а на теб и на мъжа ти сила и кураж, дано скоро всичко е зад гърба ви  Hug Praynig
manik_87 да не го боли нещо коремчето това детенце, щом реве така неистово или недай си Боже ухо, то боли много.... Ох, дано не е, но все пак...давам предположения
Аз какво да кажа като ядем по 120/140 мл. 7 пъти на ден, но повече от 120 -130 мл не иска, почва да реве неистово и ти блъска ръката с цяла сила. Каквото такова, чакам да стане 1 юни и мисля да захранвам.
Елг браво на теб, ръководиш се по нуждите на бебето и даваш смело. Така се прави, аз сега започвам запасяването с пюрета от Амазон.
Дива Индия ми е това захранване, чета ли чета и като че руската схема на Хип (която Елг беше постнала тук  Hug) ми е най- на сърце. Въпрос от мен: задължително е първото пюре, което давме да е купено нали?

# 500
  • София
Здравейте и от мен. След като се накарах на майка ми по телефона, днес идва една мека и добра, явно видя, че няма да излезе на глава с мен.
Днес изкарах един работен ден и направо си починах. Ходих до Института да си пусна молбата за 275 дни отпуска и междувременно присъствах на една защита и на обсъждане за проект (по-скоро на проект за проект:)). Пък злед защитата имаше и черпене, та м*мата си трака  Mr. Green

Елг, а непременно с моркови ли почва захранването? Ама как кисела краставичка, ужас! Не мислят някои хора. Това по никоя схема го няма! ТМ да не е с язва? Като гледам как са го хранили...
Аз се чудя кога да захранвам. Много ми е лаком.

write2katia, за турския памперс са ти отговорили, а сега в ДМ са намалени памперсите на 19.50 лв големите зелени пакети. Гледах 3 или 4 - не помня, 62 броя бяха. А тези в сайта дето десита ти е пратила са с по-ниски цени сега, не 23, а около 21 лева.

nikitto, ние бяхме така. Бях забравила да го слагам по корем. Като почнахме с тренировките и за 5 дни вдига вече главата, а вчера даже на лакти застана.

sevi_to, моя дребосък оня ден на срещата орева парка, а никога не е ревал. Струва ми се, че му беше жега, беше потен. Вчера спа 4 часа. На 2-ри месец беше 6100, 60 см, значи не сме само ние.

manik_87, дали не са зъби??? Нашия така има спокойни и неспокойни дни. Вчера беше ужас от рев в нас, а днес не мога да си позная кроткото дете. Не давай сокове, може да се появят колики.

bebetoo и нашия така го научиха да запива. Сега няма оттърване от друсане.

Vilinka__, ужасно е това. Аз на Яни му прещипах кожичката с едно копче тик так и като писна... чак се разплаках.

DeniSlava86, 7 хранения по 130 е 910 мл, само с 90 мл по-малко от нас, но пък сте по-малки. Какво ме филмират, че го прехранвам??? 910 мл е нормално да яде на тази възраст. А на вас не ви ли е рано за захранване? Няма 3 месеца (гледам лентичката).

Последна редакция: пт, 25 апр 2014, 00:02 от babyface76

# 501
desita bonita, памперсите Pampers в Билла излизат по 24 ст на памперс, днес си купих и в твоя чест изчислих Simple Smile

# 502
Момичета, благодаря за отговорите за подсичането и памперсите.  Hug
Козметиката на Веледа е супер, изцяло натурални продукти са, а Биодерма са ми фаворит - ползвам техни продукти и съм много доволна. Мицеларната им вода Сенсибио е страхотна.
Елг, каква е тази ергочанта? Дай подробности. Simple Smile
И моята бебка не иска да седи много по корем, но и аз не я слагам често. Педиатърът каза по 5 мин. преди хранене, но аз забравям. Иначе си държи главичката.
При нас положението е сходно - от няколко дни се криви, почти постоянно иска на ръце, спи по 30-40 мин. Надявам се е период. Май повечето януарчета са на тази вълна, но да са живи и здрави и това ще мине.  Peace
За пюретата и аз мисля да видя в Амазон. Елг каза, че излизали доста изгодно. Иначе, Денислава, не е задължително да са купешки пюретата. Много майки предпочитат домашно приготвените, даже смятат, че са по-добрият вариант. За мен е спорен въпроса, но всеки сам избира.
Да взема и аз ли да се присъединя към ФБ групата, там май има повече дискусии. Как се случва това? Wink И групата тайна ли е?

# 503
  • София
desita bonita, памперсите Pampers в Билла излизат по 24 ст на памперс, днес си купих и в твоя чест изчислих Simple Smile

Дай подробности. Ако е по 24 ст. е изгодно наистина. Обикновено по-големите пакети са по 30-32 лева, около 10 лв по-скъпи, отколкото ги взимам аз на Пиротска турските памперси. А Десита си ги взима директно от Турция, където й излиза още по-евтино Simple Smile

И ние преди малко ревахме пак. Таман се похвалих, че днес е спокоен. Явно зъби. Нахраних го и ревна пак. Викам гладен е, ще го лъжа с вода, а той почна да дъвче биберона, не пие. Пробвах с пръст да не би да избиват зъбки, а той почна да го дъвче и него и го въргаля по венците и тогава му дадох чесалката (една гумена рибка с дръжка) и се успокои. Подъвка я малко и взе да притваря очите. От днес давам дентокинд, дано има ефект.

# 504
Здравейте момичета  Hug
Днес писах писах от телефона и накрая всичко изчезна... сега седнах на компа за по сигурно.

Salve, аз ползвам Веледа от раждането на Влади, до сега не е имал зачервено дупе, изключвам двата пъти, в които реших да пробвам Судокрем и Бочко, та се налагаше после да оправям с Веледа. Страхотен е, и е органик. Също съм супер доволна от Кокосовото масло (купувам от Холанд и Барет), мажа го след баня и всеки път, когато му излезе нещо пъпчица по лицето или тялото.
Принципно Веледа има и в Boot's, но в Амазон е по евтина.

Елг, страшна ти е раницата, такава тук е по 20 паунда, а Боба от Ибей може да се намери запазена и за 40, аз наддавам сега за една, та да видим...  Hug
И браво на Илиян, нека д аси хапва да расте все такова сладурче Wink

Севито, и моя Дунди е в категория "Дюмбел", както казва ММ  Joy Вие сте идеални просто, щото няма да ти обяснявам 8 кила и 200 как се носят, как се къпят и т.н. и т.н.  Hug

Manik_87, като честа поста ти и усещам колко много си напрегната от това, че малката не спира да плаче, може би и твоето напрежение допълнително не ви помага и на двете. Успокой се и ти. Може наистина зъбки да са почнали веднага след коликите, а казват че сокчетата дразнели стомаха... Давай по метода на изключване  Hug Дано се уталожат скоро нещата

Иначе и на моето Владоче купих чесалка, много е щастлив, дъвче я с хъс  Joy А от два дни си дърпа сам музикалната играчка на шезлонга и е истинска забава, говори, пее, разказва, някой път е голям бърборко, само чака да го заговорят и почва Simple Smile
Да благодаря на Господ, че ми се падна спокойно бебе, дори сърце не ми дава да го оставя някъде, няма гък да каже, стои и се занимава и на мен затова ми е съвестно да го оставям. Сутрин такъв Позитивко се събужда с широка усмивка и гука и говори  Joy Няма по хубаво от това на света Simple Smile А аз си го снимам почти всеки ден и правя клипове, страхувам се да не забравя колко малък и прекрасен е бил... Пълно кукуригу съм...
Ама майка каза, че за сметка на това сигурно второто ще ме прави "дива и щастлива"  Joy

Вилинка, оправяйте се бързо и стига вече ядове...

Панди, де си бре? Щурмуваш сигурно парковете с Канон в ръка   Hug

ХАйде чао засега от мен  Hug Hug

# 505
Здравейте,

Азпак съм в некви филми с майка ми. Сега поне брат ми е там та не ми е притеснено, но ще я увещаваме за психиятър.
Иначе сме добре.

Миленски как замести цяло ядене? Аз с каката обедното най- накрая го заместих, педи кухнята.

Вилиянка Hug дано бебка е ок. Пиши после

Денислава, и на мен руската ми беше ок, като там дето пише сок 1 месец е даден след  дълго въвеждане на зеленчуци. Плодово пюре беше за следобедно хранене.
И не е задължително да е купешко пюрето. Аз имам още 3-4 чисти, но ето утре ще варя картоф.

Фейс, и каката и бебо с морков. Някой започват с оризова или каша от елда. Както прецениш. И да ММ има проблеми със стомаха:-)  Сега я няма свеки, та поне няма да чувам- ама защо не дадеш това и това

Слънчоглед, една мама ( не знам ника тук  Rolling Eyes) даде линк на сайт. Та от там. Страшно удобно нещо е това. Ако искаш на ЛС ще ти я пусна

Ив мерси за милите думи
. Не е задължително второто да е куку. На мен и двете са ми спокойни. И аз каката я снимах нон стоп, бебо по рядко. Но много бързо порасна. И ми е мъчно- повече бебета няма да имам:-)

Хайде  Hug

# 506
  • София
Добро утро!
Елг, не съм се изразила правилно, извинявай. Обедното хранене замених изцяло с пюре. Като с докторката се разбрахме ако продължава да не иска млякото, следобедното хранене да бъде плодово пюре със АМ. Нали съм болна и вчера не ми се занимаваше с пюрета и давах само АМ е малката хапна сутринта 130мл и след това останалите хранения и бяха по 50мл, като последното беше 120мл събраха и се общо 400 мл., така е вече 14 ден. Минахме през няколко марки АМ. Затова до края на май ще заменя изцяло обедното и следобедното хранене с пюрета/каши, за да може да не и омръзва млякото и да си го пие възможно по-дълго. Баткото беше в 6 месец когато отказа изцяло да пие АМ. От 7 месец се хранеше изцяло без АМ. Сина ми отказваше купени пюрета и всичко сама си правех. Малката обаче яде всичко  - и купено и мое  Simple Smile.
Вилиянка  Hug. Дано всичко да е наред и да нямате повече притеснения.
Втори ден съм с антибиотика и ще взема да сготвя на децата да хапнат  Simple Smile.
Лек ден, момичета!

# 507

Да не би нещо да са били в промоция?  Simple Smile Колкото пъти и да съм смятала все са ми излизали над 30 ст.

Сънфлауър, прати ми линк с профила ти на лични и ще те добавя към групата във ФБ.

Аз дупето мажа с Бочко, много съм доволна от съотношението цена-ка1ество, но пък ние и нямаме проблеми.

А мамите, които сте на "ти" със захранването, да споделят сокове откога трябва и може да се дават?

# 508
Да, памперсите бяха на промоция, но промоции винаги има, ако не в Билла, то в Lilly. Наблизо са ми и проверявам. По-удобно, отколкото да ходя специално до някъде, пък и не знам къде точно е това на Пиротска. Ако има възможност да се поръчват онлайн турските или някакъв друг вариант изгодни, съм много за. Имате ли такава и формация за поръчване онлайн, ще е супер да кажете. Simple Smile

# 509
Хайде да се разпиша и аз  Hug
manik_87, дали не са зъби??? Нашия така има спокойни и неспокойни дни. Вчера беше ужас от рев

И у дома е така...Иск да спи, а не може - сряска се, буди се с писъци, мрънка нон стоп, нося на ръце до откат...Явно го мъчат зъбите, защото вчера опитах пак залъгалка - не я смуче, а я дъвче. И палеца си откри, сега само го дебна да го вадя от устата, никак не ми се иска да свиква да го смуче.

Ивче, моите и двете са един калибър, правят ме на луда калинка, та не е задължително и твоите да са различни, може и номер две да е кротко като Глади. Пожелавам ти го  Heart Eyes

Въпрос от мен: задължително е първото пюре, което давме да е купено нали?
Няма такова нещо, повечето майки (вкл. и аз) не виждат смисъл да даваш първото пюре готово. Ще колко му е да свариш и пасираш, картоф, морков, тиква?

Миленски, да се оправяш бързичко, стискам палци  Hug
Десита, няма такова нещо като "трябва", аз разреден дадох след годинката. Още повече че ние ще захранваме съвсем посред лято за какво са им сокове, като може да им се дават плодове?

Елг, Фейс
и за вас   Hug

Бягам, че имам много работа   Hug

Общи условия

Активация на акаунт