Пролет, птички пеят- ЯНУАРЧЕТАта гукат и се смеят! Тема 22

• 37 770
  • 734
  •   1
Отговори
# 540
Да се включа и аз по темите Simple Smile
За температурата и тук се сваля след
38.5°. Въобще се чудя каква е тази мода в България за щяло и нещяло да се дават лекарства и антибиотици (от лекарите).
И наистина какво е това
"профилактично" даване на сиропи - нали утре като се наложи наистина да се даде сироп и същият този няма да действа...
Тук след ваксината ми казаха АКО вдигне да дам, той не вдигна температура и не съм дала нищо. Само му направих топъл компрес на боцнатото и това беше.

А Влади яко почнаха да го тормозят
пусти зъби, пробвах масаж с вода, слагам и чесалката в хладилника и после я давам, яко гризе, чак с хъс Grinning
И тази нощ беше неспокоен, спи а пък мрънка и носи ръка все към устата горкия... Чакам да ми пратят Дентокинд от Бг, че да почна да давам.

:*

# 541
Хайде и аз да се включа по темите
за панадаола на мен също ми беше предписан от педиатърката като превантивно средство против температура в следсвтвие от ваксината. Не съм давала, стори ми се доста тъпо и ненужно. Синът ми не е вдигнал температура след ваксината, слагала съм му само кулпач. Защо да му давам боклуци, ако няма нужда от тях?  newsm78 Та и у мен възниква въпроса: защо всички настояват да се дава? Наистина ние не сме лекари и неможем да знаем и да следим всяка тяха стъпка или препоръка за Бога. #Cussing outСпоред мен не трябва и да ни се налага!!! Защо ни принуждават да се съмняваме във всичко казано, може би именно защото не са на едно мнение.
за захранването ще захранвам от 1.06, тогава влизаме в 5 месец , с пюрета на ХИП и не, не защото ме мързи да сваря един картоф или морков, а защото изобщо не съм наясно какво слагам на трапезата си с купуването на зеленчуци от пазара. Снощи имаше репортаж в централните новини именно за това, пълно е с бои и нитрати. Благодаря, само ако имам баба на село бих хранила детето си с тези неща.
фейс хубаво си го сметнала моя колко яде, не се тревожи, според мен си храни спокойно детето и не се води по чужди глупости. То си знае най-добре кога и колко да яде. Едва ли го прехранваш.
за турските памперсине съм купувала, купувам само Памперс има много често в кауфланд на промоция големи кутии, в Била също ги пускат изгодно.
някоя от вас ме беше попитала за каква операция става дума на Хари, единият му тестис не е слязъл долу, а е високо разположен. Посетих детски хирург в Токуда и след около година и половина, ще се наложи да се направи операция. Доста деликатна е и се прави в пълна упойка, дано всичко мине наред, но дотогава има много време, сега не ми се мисли още затова.  Praynig

# 542
Привет!
И да се включа - темепратуропонижаващи давам от 38,5 нагоре. Мои приятелки и след 39,5 дават, но мен много ме е страх от гърчове.

Тони, аз също лека температура не меря, слагам термометър като започне да пари, обикновено отчита около 38,5-39.

за захранването ще захранвам от 1.06, тогава влизаме в 5 месец , с пюрета на ХИП и не, не защото ме мързи да сваря един картоф или морков, а защото изобщо не съм наясно какво слагам на трапезата си с купуването на зеленчуци от пазара. Снощи имаше репортаж в централните новини именно за това, пълно е с бои и нитрати. Благодаря, само ако имам баба на село бих хранила детето си с тези неща.

Нали в един момент ще се наложи да яде детето от тази наша трапеза, няма все от буркани да се храни. Не се заяждам, питам. Аз и готови пюрета ще купувам и ще приготвям, баба на село имам, ама си ходя 2 пъти в годината, няма как да ме зарежда с плодове и зеленчуци PeaceИма пазари, по които се продват плодове и зеленчуци от производител.

# 543
за педиатрите - една приятелка с 5-годишно дете с горчивина се шегува, че е недипломирал се лекар покрай детето си заради нашите специалисти. ММ пък ми се кара защо изобщо ходя на лекар за детето като никога не му изпълнявам заръките и само слушам приятелки и форуми. За съжаление това е нашето здравеопазване

за намирането на еко-био продукти - ако няма магазин с такива наблизо, е достатъчно веднъж в седмицата с колата да се отиде до някое село край София и ето, продуктите са готови за 5 дни напред. Мен не ме е срам да отида, да се огледам за някой по-голям двор и да почукам на вратата - с едно разговорче, торбата ще се напълни, особено като разберат, че е за детенце. Ние с ММ отдавна имаме идея, но никоя баба още не се е навила - да плащаме да ни отглежда същото, каквото отглежда за себе си. Иначе има и разни сайтове, да не им правя реклама, в които производители са се обединили и си продават продукцията. За съжаление и сайтовете, и магазините в София много спекулират с думичките еко и био и цените са..... На Кирковския пазар има хора-производители, просто трябва да се пита, научаваш ги кои са и само от тях купуваш. Тоест начини има, зорът е докато се разбере кое къде е. Друг вариант - може не всички да имаме села, но живеем в кооперации, в които все някой има такова и всяка седмица ходи на "обир". Какво ни пречи да помолим за 1 торбичка за детето? Тоест варианти бол, всеки може да намери най-подходящия за него, просто трябва леееко усилие в името на детето. Поне такава е моята настройка. И пак казвам - аз също ще давам пюрета, но чак зимата, когато всички други варианти са се изчерпали и няма откъде да взема пресни продукти.

Последна редакция: нд, 27 апр 2014, 15:06 от tonniny

# 544
Катя, хм на мен пък ми призвуча точно като "давайте панадол за каквото ви хрумне"... Не се засягай, но в случая мисля, че "вървиш срещу всички" поради не добра осведоменост. Определено смятам, че с накои "съвети" трябва по-кротко, нищо, че сме във форум.

Зелено човече, попадали сме на ОНАЯ статия, но всичко е въпрос на личен избор. Аз пък съм адски резервирана към захранване, водено от бебето. Основно заради висок (според мен) риск от задавяне.

Последна редакция: нд, 27 апр 2014, 22:36 от ♥Пандичка♥

# 545
Здравейте момичета,

за захранването искам да ви кажа да гледате съдържанието на етикета на бурканчетата. Например зеленчуково пюре от тиквички с картофи на babylove съдържа и смлян ориз ( информация от справочника с пюрета във форума ). Някои млечни каши са със сухо мляко, не с адаптирано и т.н.

И пак да кажа... има много хубава тема за захранването, бях пуснала линк тук, с полезна информация за реда на въвеждане на меса, глутеносъдържащи, млечни ... Не се чувствам достатъчно уверена, за да пробвам захранване водено от бебето. Може би при следващото Simple Smile За сега смятам да приготвям каквото мога от зеленчуците - има от къде да го взема, но и ще купувам пюрета - то ако на нещо не му е сезона ...

Иначе малкия от няколко дена мрънка за няколко секунди преди да започне да суче. Дано да не го боли. Гледам венецът му е доста надут на мястото на втория зъб от ляво от долната страна.

Вече любимата му игра е да пробва да се изправя до седнало положение, особено от шезлонга -нали има лек наклон. Вдига раменете и до там. Ако се хване за моите ръчички отлепя с лекота и корема. Не му се стои вече на едно място, не знам като проходи как ще го стигам, толкова енергия има  Laughing

Хайде лек ден на всички   bouquet

# 546
Аз нямам проблем със смлян ориз. Имам със сол, захар... Никога не съм предполагала, че млечните каши са с адапт мляко, винаги съм смятала, че са с мляко (на прах, ако са от разтворимите). В Германия захранват с краве мляко на 6 мес., аз мисля към 10 след зеленчуците, плодовете и месото.

# 547
Аз нямам проблем със смлян ориз. Имам със сол, захар...

Идеята ми беше, че и тук трябва да сме информирани какво даваме на децата си и да направим съзнателен избор, че искаме да им го дадем в дадения момент. Срещала съм няколко коментара на майки в други теми, че са дали дадено пюре и не са забелязали някоя добавка като споменатия ориз или царевично нишесте, нещо, което още не са давали, и при възникнала алергична реакция се чудят от кое е - от новия продукт или добавката.

# 548
здравейте Simple Smile
Аз също съм резервирана към захранване с нашата храна (водено от бебето), знам как ми се задави каката и какъв ужас преживях , защото умната й майка (на щерка ми  Mr. Green) реши да й да де да си близне парче диня и такъв вакуум направи това дете, и няма да ви описвам натам..ужас.
освен това, айде няма нужда да муа кюфтета на 6-7 месеца..поне според мен, но знам ли, разни хора, разни идеали.
Имаме напредък с главата, тренировките си казват думата, освен това се набира от люлката, сякаш иска да сяда, много е сладка.
уфф щях да пиша и друго, но..забравих Hug

# 549
 Оризът е възможно най-нискоалергенната храна на света. По-кофти. е, ако има скрити (неупоменати) консерванти и оцветители. Плодове ще давам в мрежичка. Но аз не следвам никакви схеми, захранвам по свое усмотрение.

# 550
Привет  Grinning Аз доста рядко се включвам, въпреки че доста редовно следя темите. Но днес ми се прописа  Mr. Green

Относно температура - не свалям докъм 40. Но пък и зависи от поведението на децата...
Относно захранването - ЗВБ не е същото като да яде от общата копаня Grinning
Голямото ми дете е на 2.9г и е захранван така. Покрай неговото захранване адаптирахме нашата кухня към него - по-малко сол, черен пипер лично по чиниите и други подобни. Проядохме доста повече зеленчуци - изобщо дори за нас имаше смисъл, защото джънка се сведе до минимум.
Моят личен опит с този тип захранване е супер. Бебето и то така ще бъде захранено, въпреки че този път надали ще стоя с включена камера да снимам как за пръв път маа броколи  Mr. Green
Единствената добавка беше нещо под стола, което да обира падналото, за да не се занимавам с чистене Simple Smile.

# 551
Здравейте,

Панадол и аз давам над 38,5. Така знам от ЛЛ. И то ако е болна каката даже чакам да вдигне и още. Знам, че така организма се бори.

Тони, ето мен срещна. Моята педиатърка не дава да се пие нищо профилактично, в случая Панадол или да го давам на 4 часа, или при най- малката Т.
Много готина идея за селото. Ние имаме, но не ни снабдяват. Като се прибираме от морето си взимаме. Или ако има в повече.
Имам позната в магаьинче за прежди, та тя много ми дава разни неща от двора си.

Иначе днес яде картофи, правени. 2 картофа сварих и затворих в 2 бурканчета на хип по 125гр. Утре пак чист картоф и други ден ще го объркам с морков. Малко джаста праста го карам. С каката по цяла седмица въвеждах храна. А плодовете мисля сам да си ги яде. Имам 48 плодови пюрета, но ще ги давам есента, зимата.

За захранване водено от бебето има едни хитринки. Ето http://www.bimbomaniabg.com/detska-igrachka/5826.html

# 552
Елг, права си - не всички педиатри съветват едно и също погрешно нещо /ето Котето например/, но множеството са такива. Но за да знаеш дали те съветва правилно или неправилно нещо, ти трябва да си си направил домашното или да правиш постоянен контрол на този лекар. Просто доверие, лично аз, трудно мога да дам на някой лекар. Той трябва да ми се докаже първо. Горчивият опит показва това. Аз заради това и съм в този форум.

А тези мрежички са не само за захранване, водено от детето, а и за парчетата плодове, които се дават когато започне захранването с плодове.

# 553
Предполагам,че целта на тези мрежички е ппедотвратяването на евентуално задавяне...и сори за невежеството,но как става ...смучкат ли си така плодовете? newsm78
Ние явно сме попаднали на докторица,защото тя всеки път ми напомня нищо под 38.5 Peace

# 554
Според мен препоръките на лекарите зависи от тяхната дообразованост.Старата генерация си знаят от време оно дет се вика едно и също,а по- младите и изобщо тези които ходят по семинари и обучения постоянно са в крак с новите тенденции и норми при детското здравеопазване.

Аз незнам дали бебето ми ще ме води в захранването,но мисля да почна с картоф или морков.Още не съм наясно,ама като му дойде времето само ще си тръгне.

Общи условия

Активация на акаунт