Математически турнири - 27

• 94 836
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
Резултатите за Варна излязоха, най-накрая

http://www.mgberon.com/html/index.php

# 391
  • най-шареното място
write2katia, това се случва след протести онлайн или по телефона, че и писмено май понякога.
Пропуск си е. И после се търси начин да се изчисти някакси. Но да се приемат и двете е меко казано интересно решение - или коректното, или задачата с нула точки /пак зле, но поне не се дават точки за грешни решения/.

Варна изпревари дадения срок. Неочаквано.

# 392
Какво значи след протести да се сменят отговори?? Точно това ми е въпроса, не са ли предварително определени въпросите и отговорите на състезанието, и да важат за всички страни, където се провежда? Или в България отговорите могат да бъдат различни?? След протести??

# 393
  • най-шареното място
Задачите се пишат от хора. Хората грешат. 1-2 автори може да не хванат грешка. Хиляди участници и родители е много малко вероятно да я пропуснат ако я има обаче.
При висок ранг състезяния има контестации. При нисък - мнения в нета, телефонни обаждания и т.н. Нали не си представяш митинг на площада? Simple Smile

# 394
Какво значи след протести да се сменят отговори?? Точно това ми е въпроса, не са ли предварително определени въпросите и отговорите на състезанието, и да важат за всички страни, където се провежда? Или в България отговорите могат да бъдат различни?? След протести??

- Темите не са съвсем еднакви във всички страни. Една част от задачите са добавени в страната, провеждаща състезанието.
- Отговорите са предварително определени, но се случват и грешки. Най-вече в тъпите, изсмукани от пръстите задачи за най-малките, защото още мисленето на авторите не е настроено на вълна 1 клас.
- В чужбина, мисля, че най-долното ниво е 2 или 3 клас. Състезанието за 1 клас е българска измишльотина и винаги има грешки, защото просто няма как да се измислят все нови и еднозначно зададени задачи, без да се описва условие с текст и при ограничения материал, взет в 1 клас. В напъните да измислят задачи авторите допускат грешки.
- След като се установи грешката вече гледат някак да я замажат според ситуацията.

# 395
- В чужбина, мисля, че най-долното ниво е 2 или 3 клас. Състезанието за 1 клас е българска измишльотина...
Току-що направих бърза проверка. И в други страни се състезават първокласници, но темата е обща за 1-2 клас.

# 396
Във втори клас има ли максимален резултат на ЕК и в кой град?Любопитно ми е?А в другите класове дали са отбелязани макс. резултати?

# 397
Не, за верни отговори бяха приети и двата-4 и 5. Което е доста смешно, като се замислиш... Laughing
Не е вярно това Peace. Синът ми преди 2 години имаше грешка точно на тази задача, отговаряйки, че животните са 4 Simple Smile.

# 398
Във втори клас има ли максимален резултат на ЕК и в кой град?Любопитно ми е? ....
От публикуваните до сега резултати има дете със 120 в София. Има и със 115 във Варна, както и няколко деца със 110. Но все още не са известни резултатите от ЧУ в София (в понеделник се очакват). В Св. София, ЕСПА, БШ сигурно ще има високи резултати.

Последна редакция: сб, 05 апр 2014, 07:56 от *paper cake*

# 399
Със 110 и 115 ги забелязах, но със 120 не бях виждала.

Интересно състезание- голям брой лесни задачи за втори клас и две, според мен много трудни-с колелото и с калкулатора.Всъщност, оказа се, че с калкулатора не е трудна, но на децата вероятно им е изглеждало странно простото отброяване, един вид, няма я интригата в задачата.

# 400
  • София
Не, за верни отговори бяха приети и двата-4 и 5. Което е доста смешно, като се замислиш... Laughing
Не е вярно това Peace. Синът ми преди 2 години имаше грешка точно на тази задача, отговаряйки, че животните са 4 Simple Smile.

Не мисля:
http://math-bg.com/wp-content/uploads/2012/08/KENGURU-2012-2_klas.pdf
http://math-bg.com/wp-content/uploads/2012/08/Kljuch-BG_2012.pdf

Моят беше отговорил 5, но беше обявен за сгрешен. Имам спомен, обаче, че после приеха и двата отговора за верни. Или пък се останал само B за верен...  newsm78

# 401
  • Sofia

Не мисля:
http://math-bg.com/wp-content/uploads/2012/08/KENGURU-2012-2_klas.pdf
http://math-bg.com/wp-content/uploads/2012/08/Kljuch-BG_2012.pdf

Моят беше отговорил 5, но беше обявен за сгрешен. Имам спомен, обаче, че после приеха и двата отговора за верни. Или пък се останал само B за верен...  newsm78

Да, и аз си спомням въпросната задача. Детето ми също беше дало отговор 5, заради малкото Кенгурче в торбата на голямото  Laughing.
 Накрая приеха и двата отговора за верни, т.к. първоначално бяха обявили за верен отг. 4.

# 402
  • София
Само че са му я отчели за вярна, защото тогава приеха двата отговора за верни  Wink

# 403
Със 110 и 115 ги забелязах, но със 120 не бях виждала.

Интересно състезание- голям брой лесни задачи за втори клас и две, според мен много трудни-с колелото и с калкулатора.Всъщност, оказа се, че с калкулатора не е трудна, но на децата вероятно им е изглеждало странно простото отброяване, един вид, няма я интригата в задачата.

Какъв е верният отговор на задачата с колелото? Вкъщи спорим за нея, интересни са мнения. Също според мен, а и други, задачата с разрязването на фигурата е неясна, предположихме заради превод.

Кога и къде ще можем да видим публикувани официално задачите и верните отговори?

# 404
Резултати Европейско кенгуру за София: http://smbsofiagrad.wordpress.com/2014/02/23/международно-математическо-състезан/

Общи условия

Активация на акаунт