За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 42

• 36 368
  • 766
  •   1
Отговори
# 720
  • Варна
Здравейте,

Може ли някой да ми препоръча добър детски хематолог в София?
Благодаря.

# 721
Излязоха резултатите от носния секрет и пише това:    
streptococcus pneumoniae;
Оценки: сигнификантна, съмнителна moxifloxacin= vigamox
ofloxacin= floxal unifla

Личната я няма до края на седмицата. Доста лоши неща прочетох за тая бактерия  Sad

# 722
Здравейте мамчета ние сме в началото на 5-я месец от 2 месеца сме със слузести рядко,рядко кашави и гъсто кашави изпражнения ,моля които има опит как се е справил с изчезването на слузта да сподели  пили сме смекта ентерол фружодил и нищо не помага сменили сме 5 доктора и казват че ни няма нищо но аз се притеснявам и да ви попитам за съвет да поставяме ли ваксините защото сме назад с 2 а докторката вече настоява да ги поставя благодаря предварително на всички.

# 723
А изследвали ли сте изпражненията? Били ли сте на гастроентеролог?

# 724
  • UK
Здравейте, мисля да заведа игличката на детски офталмолог, тъй като окото и вече няколко пъти се възпалява, все дясното, искам да видим дали няма някакви проблеми със слъзното каналче. Знаете ли как протичат тези прегледи, в спокойно състояние ли трябва да я заведа или както е възпалено, към правилния специалист ли съм се насочила? Някой минавал ли е през това да ми разкаже какво правя в случая?
  bouquet

# 725
  • Русе
Здравейте, мисля да заведа игличката на детски офталмолог, тъй като окото и вече няколко пъти се възпалява, все дясното, искам да видим дали няма някакви проблеми със слъзното каналче. Знаете ли как протичат тези прегледи, в спокойно състояние ли трябва да я заведа или както е възпалено, към правилния специалист ли съм се насочила? Някой минавал ли е през това да ми разкаже какво правя в случая?
  bouquet
Здравей!
Аз лично не съм минавала, моя позната имаше проблеми със сина си от самото му раждане - при това на двете очи. Постоянно сълзяха, наполовина затворени, понякога обострено червени. Лекарите тук твърдяха, че детето има конюнктивит и постоянно му изписваха някакви капки, от които разбира се ефект нямаше. Накрая се вдигнаха и отидоха във Варна на преглед. Предвид, че неговите очи постоянно бяха възпалени и сълзящи, прегледа се извърши именно при такива очи. И смятам, че е добре да я заведеш когато и нейните са възпалени. За да може да ви се постави правилната диагноза. А за детето на моята приятелка - установиха, че има запушен слъзен канал, на двете очи, и никакъв конюнктивит и тем подобни. Казаха, че процедурата на лечение е отпушване на тези канали по оперативен път. Звучи страшно, но не е. Приспаха детето с тъй наречения райски газ и ги отпушиха. Процедурата им бе отнела не повече от половин час. До ден днешен детето няма проблеми с очите - нито се възпаляват, нито текат, нищо.
Та в този ред на мисли - заведи я. И то в период на възпаление, пак повтарям. Много вероятно е и при вас да има такъв проблем. Но в крайна сметка нищо страшно  Simple Smile

# 726
А изследвали ли сте изпражненията? Били ли сте на гастроентеролог?
  гастроентеролога ни прати на изледвания даже и кръвна картина сме правили и няма нищо

# 727
  • София
А какво яде бебето?С лечебно мляко пробвахте ли?Пробиотик давате ли?Не ми се вижда нормално 2 месеца да е със слуз...Педиатъра какво казва?Не е нормално и да настоява за ваксини.За ваксини трябва да е напълно здраво бебето.Щом имаш и малките съмнения не предприемай ваксинация!
От къде сте?

# 728
Ваксини при диария или слуз не се слагат. Хубаво е, че няма нищо на изследванията, но не ви ли предписа мляко за лечение?  Пробиотик?

# 729
Здравейте мамчета ние сме в началото на 5-я месец от 2 месеца сме със слузести рядко,рядко кашави и гъсто кашави изпражнения ,моля които има опит как се е справил с изчезването на слузта да сподели  пили сме смекта ентерол фружодил и нищо не помага сменили сме 5 доктора и казват че ни няма нищо но аз се притеснявам и да ви попитам за съвет да поставяме ли ваксините защото сме назад с 2 а докторката вече настоява да ги поставя благодаря предварително на всички.

Момченце или момиченце е? Ние имахме слуз един-два пъти, но доктора каза, че е от влагалището и е нормално.

# 730
Излязоха резултатите от носния секрет и пише това:    
streptococcus pneumoniae;
Оценки: сигнификантна, съмнителна moxifloxacin= vigamox
ofloxacin= floxal unifla

Личната я няма до края на седмицата. Доста лоши неща прочетох за тая бактерия  Sad
А някъде по бележката не пише ли количество или много,малко...Само с тази streptococcus pneumoniae съм се сблъсквала и то беше бебе 9-10 месечно.И тогава като излязоха резултатите отидох на другия ден при доки.А тя ми се накара ,защото като количество пишело много или посъвместно и трябвало да почна веднага лечение.Това помня.Ще се оправи детенцето.

bouquet
Ние имахме.Възпаление не е хващал.Но поради запушването се събираше в ъгълчето на окото или изтича на вън по бузката.Установява се по всяко време.Ходихме на преглед при офталмолог беше на 2-3 месеца.Натисна там където е ъгълчето на окото и носленцето и един секрет изскочи и тя потвърди.Операцията е за 5 мин.Впръскват физ. разтвор със струйка да разкъса ципата.После капите малко капки.А и зависи каква упойка ще ви сложат.Но мисля ,че при вас не е това.Защото окото на по голямо бебче ще секретира много и отдавно щеше да се усетиш.Пък може и частично да е запушен.После пиши.

Последна редакция: чт, 22 май 2014, 18:08 от AnMary

# 731
А какво яде бебето?С лечебно мляко пробвахте ли?Пробиотик давате ли?Не ми се вижда нормално 2 месеца да е със слуз...Педиатъра какво казва?Не е нормално и да настоява за ваксини.За ваксини трябва да е напълно здраво бебето.Щом имаш и малките съмнения не предприемай ваксинация!
От къде сте?
от стара загора сме давам пробиотик биогая по 5 капки дневно изцяло на карма сме пробвали сме и с лечебно мляко aptamil и  friso pep  но детето ни ги и поглежда иследванията показват че ни няма нищо

# 732
  • UK
Благодаря, Деситка, при нас се случва от време на време, няколко дни е ок, после няколко дни сълзи. Ако го хвана на време с промивките минава за известно време. Понякога, два пъти мисля се е случвало, днес за трети път, минава в бял секрет. Чак да се залепва окото, не, но изтича бяло от каналчето и леко гурелясва сутрин. Тогава съм слагала Тобрекс. Тя няколко пъти е имала хрема досега, мисля, че има общо и с хремите. Тази нощ и се запуши носа (баткото е вкъщи с хрема от вторник) и сутринта имаше бял секрет от оченцето. Винаги едно и също око, за пъври път й се случи като беше на два месеца. Затова си мисля, че не е обикновено замърсяване, а и толкова често? На Бори веднъж му се е случвало като беше бебе на 20 дни и оттогава няма такива проблеми.   

# 733
Ами може и да е слъзно каналче.Защото и чести възпаления не е логично да прави .Заведи я на лекар.Наистина процедурата е безобидна.Но като всяко нещо си има рискове.

# 734
А при стеснен слъзен канал как се процедира? Поне за сина ми така казаха, че е леко стеснен. Неговите очи също сълзят. Водих го на очен, изписаха капки, но след като ги спряхме сълзите пак текнаха. Сега е на 2 г. и 5 м., дали е късно за да се разширят или каквото е необходимо?

Общи условия

Активация на акаунт