За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 42

• 36 373
  • 766
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте мамчета ние сме в началото на 5-я месец от 2 месеца сме със слузести рядко,рядко кашави и гъсто кашави изпражнения ,моля които има опит как се е справил с изчезването на слузта да сподели  пили сме смекта ентерол фружодил и нищо не помага сменили сме 5 доктора и казват че ни няма нищо но аз се притеснявам и да ви попитам за съвет да поставяме ли ваксините защото сме назад с 2 а докторката вече настоява да ги поставя благодаря предварително на всички.
Моето бебче е на 2 месеца.От края на 1 месец имаше диария със слуз но без обриви по тялото и без температура.Направихме нужните изследвания-отрицателно всичко.После го заведохме на Гастроентериолог в Стара Загора-и тя само на база диария със слуз поставя диагноза АБКМ-в което доста се съмнявам.Предписа Аптамил без Лактоза или Фризопеп.Давах Аптамила -подобрението беше че диарията се намали от 8 пъти до 2 пъти-нищо повече.След това реших да премина на обикновенния Аптамил.И така лека по лека детето се оправи.Освен това давам Биогайя и Гастрокинд-за диарята.Но ти като си на кърма -ще трябва да спазваш някаква диета да не хапваш млечни продукти.А за ваксините-ние ги направихме по заръка на педи и нищо не му е повлияло на детето

# 736
Здравейте мамчета ние сме в началото на 5-я месец от 2 месеца сме със слузести рядко,рядко кашави и гъсто кашави изпражнения ,моля които има опит как се е справил с изчезването на слузта да сподели  пили сме смекта ентерол фружодил и нищо не помага сменили сме 5 доктора и казват че ни няма нищо но аз се притеснявам и да ви попитам за съвет да поставяме ли ваксините защото сме назад с 2 а докторката вече настоява да ги поставя благодаря предварително на всички.
Моето бебче е на 2 месеца.От края на 1 месец имаше диария със слуз но без обриви по тялото и без температура.Направихме нужните изследвания-отрицателно всичко.После го заведохме на Гастроентериолог в Стара Загора-и тя само на база диария със слуз поставя диагноза АБКМ-в което доста се съмнявам.Предписа Аптамил без Лактоза или Фризопеп.Давах Аптамила -подобрението беше че диарията се намали от 8 пъти до 2 пъти-нищо повече.След това реших да премина на обикновенния Аптамил.И така лека по лека детето се оправи.Освен това давам Биогайя и Гастрокинд-за диарята.Но ти като си на кърма -ще трябва да спазваш някаква диета да не хапваш млечни продукти.А за ваксините-ние ги направихме по заръка на педи и нищо не му е повлияло на детето
почнах да спазвам диета да видим дано да се оправим вече

# 737
Аз бих отложила ваксините, докато не се регулират изхожданията.

Успех и дано диетата ви помогне.

# 738
Здравейте мамчета ние сме в началото на 5-я месец от 2 месеца сме със слузести рядко,рядко кашави и гъсто кашави изпражнения ,моля които има опит как се е справил с изчезването на слузта да сподели  пили сме смекта ентерол фружодил и нищо не помага сменили сме 5 доктора и казват че ни няма нищо но аз се притеснявам и да ви попитам за съвет да поставяме ли ваксините защото сме назад с 2 а докторката вече настоява да ги поставя благодаря предварително на всички.
Аз също бих те посъветвала да прочетеш за АБКМ,в кърмаческия отдел.Не казвам,че това ви е проблема,но там има много подобни случаи,а и за диетата ще намериш повече информация.Ние чак сега на 8 месеца,ще слагаме ваксините по същите причини. при нас слузта изчезна когото започнахме захранването.По препоръка на гастроентеролог 5 месец започнах да давам оризова каша,но безмлечна и слузта постепенно изчезна.

# 739
Ох, момичета, с моята госпожица имам голям зор! От една седмица иска да е постоянно в мен! Дали ще се гушкаме или ще я нося на ръце...
Ако съм я оставила на земята, вкъщи, допълзява при мен, изправя се по мен и започва да имитира нещо като катерене, докато не се гушне. Преди си играеше с играчките, обикаляше из стаята, изправяше се на масата и събаряше каквото докопа.
Ако сме навън, не иска в количката. Изпъва се в дъга назад и започва да реве. Не желае да е закопчана. А никога не съм я водила откопчана. Не иска и да спи вече на вън. Изпадам в ужас от факта, че трябва да я изведа, а преди така се разтоварвах!
Ако татко й (или някой друг) я вземе се дърпа и посяга към мен. Отново с рев. А татко й преди дори я приспиваше!
Ако съм с нея на земята, тя си играе. В мига, в който стана и започва да нервничи и да тръгва към мен. Ако изляза от стаята се започва пищене. В тоалетната иска да влиза с мен! Ако се къпя, с татко й ме чакат на вратата!
Нищо не мога да свърша и в края на деня съм изтощена. Какво й става? Моля някой с опит или идея да сподели, защото взимам да се паникьосвам. Поне веднъж на няколко дни я оставям за по 1 час на баби и лели, за да отида да пазаря, иначе я гледам без тяхна помощ. С татко и живеем самостоятелно. Вече гледам да се прибера максимално бързо и пак я намирам ревяща. За това спрях и тази практика на пазарене.
Какво да правя?

# 740
Само ще ти кажа, че при нас е почти същото.  Преди се разсейвашес баба и дядо, сега иска ппостоянно в мен да стои или поне да съм наоколо.  Научи се да ме прегръща и ме стиска силно. На обяд спи сама в стая, но вечер е с мен на спалнята. За разходките - огласяваме целия квартал
Дано е период на осъзнаване какво е мама за тях.

# 741
  • Шумен
Звучи ми толкова познато дете да е като залепено за теб, минали сме през това период е. Като позатихна пък друго дойде и така период след период мъниците порастват  Peace При нас започна с мрънкането оставя ли ги за малко. Да ходиш до тоалетна пред публика си беше ежедневие  Crazy. Къпането го оставям за след като вече са заспали, така е и до днес. Извиването в количката и нежеланието да спят в нея дойдоха към края на този период при нас. Тогава бяхме на 2 почти и зарязах количката.

# 742
Оооо, това със залепването е напълно нормален етап, който продължава, и продължава, и продължава... само дето вече можеш да отидеш до тоалетната сама, да се изкъпеш сама... Отделянето е бавен процес, продължава с години, плавно...

# 743
Поне спи сама. И денем и вечер... Но да не казвам голяма дума, че... Дано и за напред си спинка сама  Praynig
Въпросът е, че стана толкова рязко!

# 744
  • гр.Пловдив
Може ли да използвам различна марка слънцезащитен крем от основната марка,която ежедневно използвам за къпане и мазане? newsm78 Или най-добре да се ползва всичко на една марка?

# 745
Може ли да използвам различна марка слънцезащитен крем от основната марка,която ежедневно използвам за къпане и мазане? newsm78

Може, естествено!

# 746
  • София
Може и всяко нещо да е различна марка, проблеми няма, стига конкретния продукт да се понася добре.

# 747
  • София
Оооо, това със залепването е напълно нормален етап, който продължава, и продължава, и продължава... само дето вече можеш да отидеш до тоалетната сама, да се изкъпеш сама... Отделянето е бавен процес, продължава с години, плавно...
+1!
Спасението е 1).детето да тръгне на детска 2). майката да започне работа 3). и двете!

# 748
  • Шумен
При нас периода да не искат да спят сами дойде по-късно, когато си мислех как аз бебе не съм приспивала вкъщи (като сме на чуждо място си е логично да си до детето докато заспи) и ни се наложи с таткото да се научим да приспиваме 3-годишните ни вече деца.  Blush Периода продължи до момента в който ние си сменихме спалнята и оставихме малките сами на нашето легло да спят, така е и до днес за тази 1 г. от тогава да са идвали 2-3 пъти нощем когато са болни.

# 749
  • в огледалото на живота

Спасението е 1).детето да тръгне на детска 2). майката да започне работа 3). и двете!
Е,много рязко така,недей... Simple Smile
Не е лек период,но преминава,няма да е цял живот така.. Wink
Не смятам,че започването на работа  и постъпването в детско заведение ще реши  проблема с магическа пръчица,дори напротив може и да се задълбочи.Разбира се социализирането на едно дете  в среда по различна от семейната е необходимост,но не и по този начин,не и за мен....
Въпрос на гледна точка  Peace

Общи условия

Активация на акаунт