Скандинавски дизайн

• 25 916
  • 98
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Прекрасна темичка, благодаря  Heart Eyes
Харесвам скандинавският стил, но в сегашното ни жилище мога да си позволя само елементи от него  Simple Smile
Скандинавците са много умерени и практични, това е национална черта, оказала влияние върху начинът им на живот и домовете им. Но едва ли имат само по два чифта дрехи  Simple Smile Стотици апартаменти съм гледала и все се чудя къде си държат все пак вещите и багажериите  newsm78  Grinning Или имат непоказани килери и гардеробни? Аз имам в спалнята четирикрилен гардероб до тавана, двукрилен в антрето ишкафове по холната секция... и пак място не ми стига!

# 46
  • Варна
Привет,

и аз се записвам като фенка на скандинавския интериор. Вече 3 години зяпам в интернет скандинавските домове, не знам дали има нещо, което да не съм видяла. В момента се опитвам да постигна този стил в новия дом, но малко примесен с индустриалния май ще се получи. Стените ще са бледо сиви навсякъде, вкл. и детската стая, подът ще е топло дървесен, кухнята бяла с дървесен плот, бели подови первази и т.н. Само банята е почти готова и е със светло сиви стени, имитация на бетон и "дървен" под.

Споделям ви и най-любимата ми КУХНЯ

# 47
  • София
Малко скандинавски дизайнерски мебели и аксесоари на МНОГО дизайнерски цени   Mr. Green
http://ipaper.ipapercms.dk/Muuto/MuutoCatalogue/

# 48
Прекрасна темичка, благодаря  Heart Eyes
Харесвам скандинавският стил, но в сегашното ни жилище мога да си позволя само елементи от него  Simple Smile
Скандинавците са много умерени и практични, това е национална черта, оказала влияние върху начинът им на живот и домовете им. Но едва ли имат само по два чифта дрехи  Simple Smile Стотици апартаменти съм гледала и все се чудя къде си държат все пак вещите и багажериите  newsm78  Grinning Или имат непоказани килери и гардеробни? Аз имам в спалнята четирикрилен гардероб до тавана, двукрилен в антрето ишкафове по холната секция... и пак място не ми стига!

Хората използват вакумиращи се пликове за дрехите, на които не им е сега сезона, както и за завивки. Нямаш идея колко много място спестяват Simple Smile

# 49
  • Варна
Аз имам в спалнята четирикрилен гардероб до тавана, двукрилен в антрето и шкафове по холната секция... и пак място не ми стига!
Забелязала съм, че ние българите складираме ужасно много ненужни вещи и дрехи. Опитай се да се отървеш от всичко, което не си поглеждала повече от година и съм сигурна, че ще усетиш "въздух" и ще се почувстваш преродена.  Peace Peace Peace

# 50
  • София
Прави сте, момичета! Да, вакуумиращи пликове и аз имам, както и много дрехи и обувки, които не се носят! Поне тези на детето веднага щом умалеят, отиват по приятелчета  Simple Smile Но като съм сложила в гардеробите зимният кош на детската количка, прахо- и парочистачка, половината е пълен.
 Нашите соц апартаменти не са проектирани със сервизни помещения, както на много места по света. А коридори и общи части - огромни и недомислени....  Не ни е съвсем малко жилището, но няма как да се направи килер някакъв, а не можем да се лишим от цяла стая.

Интересно ъгълче, от къде ли се е взело  Grinning

# 51
  • Пловдив
Ох, говорете ми за дрешници - винаги съм си мечтала да си имам такъв. Цяла стая, ако може  Grinning Да се похваля, че най - накрая започваме ремонтите в новия ни дом. Незнам как издържах досега. Майстора ни се обади вчера и потвърди, че започваме на 15-ти юни. Купихме жилището точно преди една година и досега чакахме да се освободи майстора ни. Всичко сме проектирали вече как ще е и тъй като родителската спалня е достатъчно голяма, най - сетне ще си имам дрешник. Смятам да сложа метални рафтове и конструкции за закачалки. Ето нещо подобно

# 52
Любима кухня

# 53
  • Отвъд алеята зад шкафа
Наши приятели правиха скоро ремонт на апартамента си. Поради появата на 3-то дете в семейството се наложи тотална реорганизация на пространството. Промениха разположението на някои помещения. Родителската спалня стана много хубава, но не остана място за гардероб. Затова дизайнерът им измисли нещо много готино - от спалнята се излиза на малка тераса, терасата се пада странично на стаята, не отпред. Терасата се усвои и се преправи на голям открит дрешник, а между спалнята и терасата няма врата, а завеса.

Ето това е, вижда се бялата завеса към терасата:

В ляво има голям прозорец.

# 54
Демек са прегладили терасата с перде и половина е дрешник, или бъркам?

# 55
  • Пловдив
gadamer много оригинално решение сапоред мен. При нас ще се прегражда бокс защото всъщност купихме два апартамента, които ще слеем в един. Хол, трапезария и бокс на по - големия ще е родителската спалня и всъщност бокса му ще е дрешник. Ето разпределението

# 56
  • Отвъд алеята зад шкафа
Демек са прегладили терасата с перде и половина е дрешник, или бъркам?

Вратата към терасата я махнаха и сложиха завеса, като се мине през завесата се излиза на терасата.  Гърбът на терасата, всъщност стана стена на дрешника. Опитах се да го нарисувам набързо, оранжевото е дрешника:

>> kleo << ще стане много добре така.

# 57
Да побутна темата с това прекрасно жилище Heart Eyes
http://www.alvhemmakleri.se/hem-till-salu/obj17735_1345520780/bilder
и това
http://www.alvhemmakleri.se/hem-till-salu/obj17735_1342904528

Последна редакция: ср, 18 юни 2014, 16:40 от dafinov list

# 58

Наистина е прекрасно! Даже лъскаво-бляскащите тапети не ме подразниха, по принцип не съм им фен.  bouquet

# 59
  • Пловдив
 Нещичко и от мен  Hug Топ 10 съвета за създаване да сканди интериор http://freshome.com/2012/12/03/top-10-tips-for-creating-a-scandinavian-interior/

Общи условия

Активация на акаунт