Вегетарианска шеста - кой какво ще готви днес?

• 69 624
  • 847
  •   1
Отговори
# 15
Вчера приготвих запържени варени мачкани картофки - бързо, лесно и вкусно

# 16
  • Sofia
след малко пак ще правя пататник,дъщерята много го хареса и предишния си го похапваше за закуска,обяд и вечеря  eat

# 17
  • Sofia
това сурово десертче http://www.bonapeti.bg/collection/Posten-yagodov-sladkish/ го направих,много е вкусно,чакам го да престои 2-3ч.и го почвам  newsm22

# 18
Отдавна не съм се разписвала тук, чакахме да ни дойде кухнята и междувременно "готвих" в една мини печка някакви аламинути.

От последните дни - супа от спанак и друг зарзават, бананов сладкиш, хляб с маслини и сушени домати (мн. сполучлив), овесени палачинки и тези овесени бисквитки, които научих от тук. Не помня кой ги беше постнал, но откакто ги опитахме, ги ядем поне веднъж седмично. Благодаря за тях   bouquet

Този ягодов десерт изглежда супер. Ще го пробвам.  Peace

# 19
  • София
о и аз правих овесените бисквитки, супер са Simple Smile
Иначе - крем супа от червена леща и голяма салата с каквото имаше в хладилника.

# 20
И аз забърках набързо , крем супа от червена леща. С чушка , домат, магданоз , лук , чесън , морков , червена леща  и накрая добавих малко фиде. С тараторче и препечени филийки   chef

# 21
огромен пакет замразен зарзават най-разноцветен на фурна със сирена
гъби с ориз и копър
домашна паста с домашно песто
редовната ми бака варива за закуска (дете 3 ги яде с лютеница и прясна моцарела при лелята за обяд)
ябълков ала-щрудел (бутер тесто,ябълки,ядки)

# 22
  • гр. София
Нищо интересно не готвя напоследък, но все пак да се отчета - задушени зеленчуци с масло; варен ориз; баница със сирене, извара и яйца; супа с леща; нудъли с гъби и соев сос.

# 23
От последните дни - нещо като яхния от червен боб, картофи, моркови и лук; пак хляб с домати и маслини, пак овесени бисквитки, печени сладки картофи (люти) и днес киноа със спанак и козе сирене.

# 24
И при мен нищо интересно...
веге руло "Стефани", моркови на фурна с розмарин, броколи с млечен сос, пълнени чушки с кафяв ориз, спаначени палачинки с плънка от моркови и грах на пара и настърган кашкавал, кекс със смлени лешници

# 25
Дайте рецепта за бебешки бизквити моля. Ама съвсем бебешки за 8-9 м. бебе.

# 26
  • София
Онази вечер реших да правя киноа със зеленчуци, приготвих си зеленчуците и падна едно търсене на киноата в шкафа - безуспешно Simple Smile Та ги направих с амарант, който бях поизoставила..
Същата вечер вкъщи правихме брауни, сладки с фъстъчено масло и тирамису (имаше повод).

Снощи хапвахме салата с броколи, нещо като яхния с нахут и зеленчуци + "топеница" от патладжан, тахан, печена чушка и подправки.

За бебешките бисквити.. не знам от личен опит, но попаднах на това: http://www.moetodete.bg/recipe_272.html и това: http://allforthekid.wordpress.com/2012/02/08/%D1%80%D0%B5%D1%86% … 1%82%D0%BA%D0%B8/

# 27
  • София
Обожавам такава топеница, често даже нищо не топя в нея освен вилицата Simple Smile. Готина става и с малко добавка на кисело мляко. Но още няма истински патладжани за такива разкошотии.

При нас проза - копривена супа със зърнени култури (готов микс от жито, ориз, грах и червена леща) и орехи, картофена салата със сушени домати и маслини (за гарнитура на месоядеца), а вчера правих и опит за питка за прощъпулника, че хич нямам опит с тестото с мая. Еми стана хубава като за печиво с бяло брашно.

# 28
  • Sofia
за утре- крем супа от червена леща и крутони
               сарми с кисело зеле

# 29
Аз вчера се наумих да готвя нахут и импровизирах: тиквичка, чушка, гъба-кладница, морков, пресен лук, жито, просо, амарант, малко чесън и консерва нахут всичко това позадущено в тиган и във фурната запечено (че като преля малко - чистих фурна по късни доби  Tired). Ама стана късно и не можахме да я опитаме, довечера ще я видим каква е станала.

А тази топеница да не е хумус, че съставките са подобни. Мъжа ми често прави хумус лятото, много е вкусен, нооо се изяжда много бързо  Crossing Arms а се прави доста време.

Общи условия

Активация на акаунт