Вегетарианска шеста - кой какво ще готви днес?

• 69 625
  • 847
  •   1
Отговори
# 30
Винаги съм си знаела, че вегетарианците са най-добрите готвачи. Разписвам се при вас да ви следя, но ще се включа активно след някой друг ден, защото сега съм временно на патерици и не мога да готвя, та се мъча с поръчана храна или каквото ММ направи, което за съжаление се ограничава до паста, яйца и ориз  Mr. Green
За да не е чисто гол запис, ето някои от моите любими рецепти аламинути:
- зеленчуци на фурна - комбинира се де що корен намерите (картофи, моркови, лук, чесън на скилидки, ряпа, целина, пащърнак, пробвала съм и цикория), овалва се в малко сол, черен пипер, мащерка, по възможност прясна и се пече на силна фурна.
- "къри" - Ще дам пример с тиквички. Запържва се глава лук и чесън на вкус с малко сол, черен пипер и къри или гарам масала, каквото има под ръка, добавят се зеленуците, най-вкусно ми е само с един вид, примерно тиквички, когато и те са полу-готови, малко доматено пюре или скълцани домати и се чака докато се сгъсти (защото пускат вода), накрая се слага супена лъжица мед. Същото работи и с предварително сварена и отцедена леща, например, облизваме си пръстите.
- банички с портокал. Омесва се сирене с малко портокалова кора, босилек, риган (или други зелени подправки, които обичате, въпрос на вкус е, все пак, но малко, основният аромат трябва да е от сиренето и портокала) черни маслини. С тази смес се навиват тънки триъгълни банички (режат се ленти кори за баница, плънката се слага в единия край и се навива, сгъвайки нагоре като триъгълник, не знам дали го обясних добре) и се пекат върху хартия за печене във фурната. Ако обичате да мажете корите, съветвам да е малко и само с масло или зехтин, не с олио.

# 31
Вчера готвих грах с моцарела.

Днес... не знам още  Mr. Green

Имате ли някаква лесна рецепта за соленки? Май бях мяркала из темата,но не мога да си спомня точно.

# 32
  • София
вчера хапвахме салата с червено цвекло и огретен с картофи и броколи, днес - червен ориз с коприва и салата домати с авокадо.

# 33
Аз вчера направих овесените бисквити, че им бях хвърлила око откакто Имате поща  се похвали. Станаха страшно вкусни, но като се понагряха и толкова се разстлаха, че се сляха и стана като 1 огромна бисквита. Мислех си че като изстинат ще се повтвърдят, но си останаха меки. Може би нещо съм объркала, но по рецептата ги направих уж.

# 34
Тази седмица : Броколени "кюфтета" с таратор ; Супа спаначена с ориз ; Картофена яхния в гювеч печена; мъфини от тиквички и сирене; бака варива за закуска

Екстра лесни соленки,рецептата е публикувана в ФБ от позната; правя ги редовно,много бързо отиват (сиренето е по-твърдо кашкавалено; може мазнина дето не е кокос; търпят чия,подправки)
1 cup shredded cheese; 2-3 tbsp. melted coconut oil; 1 cup flour; 1 tsp. salt; 3-4 tbsp. cold water. Mix cheese and oil add salt and flour. Add cold water and mix until the dough is soft. Refrigerate for 30-40 min. Roll the dough, cut into pieces and bake at 375F for about 10 min. Flip and bake for additional 2-3 min.

# 35
  • Пловдив
днес картофи на фурна,
вчера - ориз със зеленчуци
сладки с овесени ядки и гризини

# 36
  • гр. София
Аз вчера направих овесените бисквити, че им бях хвърлила око откакто Имате поща  се похвали. Станаха страшно вкусни, но като се понагряха и толкова се разстлаха, че се сляха и стана като 1 огромна бисквита. Мислех си че като изстинат ще се повтвърдят, но си останаха меки. Може би нещо съм объркала, но по рецептата ги направих уж.
И аз като ги правих станаха меки. Но и така се харесаха вкъщи.

Тези дни менюто ни беше - картофи с моркови на фурна, пица със сирена, крекери със семена, бананов кекс с шоколад, зеленчукова супа, бърз хляб от лимец.
Много тестени работи изядохме тези дни Embarassed

# 37
Довечера - таратор и чеснови картофи соте.

Вие в тази тема риба не ядете ли Laughing ?

# 38
Ние ядем. Синът обожава риба, дъщерята е по по-завъртяни неща - скариди, суши ... мъжа ми е за всякаква риба, приготвена по най-различни и причудливи начини, аз мразя толстолоб и отчасти шаран и разни подобни - блатни и пребиваващи по тинести места риби.

# 39
tsveta_pile в тинести води ги гледат и за това е така, не че рибите живеят ако са на свобода в тиня . Толстолопа , има гадна част на корема , която трябва да се махне , риба задължително в марината трябва да седи , лимон , зехтин/олио, сол , пипер , може и риган , както и кое да е месо преди да се сготви .

Днес варени картофи с катък/домашен , кисело мляко със сирене/ и сандвичи с кашкавал .

# 40
  • София

Ние риба ядем всеки вторник.И днес отново ще е риба.
Друго което правих за ядене-боб,спагети с риба тон и сметанов сос,хумус,тиквеник

# 41

Натуся. риба от консерва имаше някакво правило с млечни и с яйца не се смесва да се яде, защото може да е опасно.

# 42
  • София
Рибата не я броя за веге, както и морските дарове. Но рядко и на мен ми се случва да хапна нещо от тях.
Доматена супа с левурда и киноа за днес. Ще пека и хляб - ръжено-лимецов.

# 43
  • София

Натуся. риба от консерва имаше някакво правило с млечни и с яйца не се смесва да се яде, защото може да е опасно.

Благодаря!Не го знаех.

# 44
Аз по принцип знам, че риба и млечни не е хубаво да се съчетават в 1 ядене.

Иначе аз съм голям фен на рибата и въпреки, че други меса не хапвам (с малки паузи докато бях бременна и кърмя, но от както малката е захранена с месо - отново не хапвам меса) рибата си ми е любима - всякаква и приготвена по всякакъв начин. А за калмари, скариди, миди и всякакви ембриони  (с малки изключения) що плуват във водата умирам Laughing

Общи условия

Активация на акаунт