Вегетарианска шеста - кой какво ще готви днес?

• 69 650
  • 847
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Вчера и днес: Пълнозърнести макарони с броколи и синьо сирене на фурна, кюфтета от тиквички и коприва, соленките на Анет. 

Има ли нещо по-специфично при приготвянето на кюфтетата?  Печени стават ли?

# 76
Вчера и днес: Пълнозърнести макарони с броколи и синьо сирене на фурна, кюфтета от тиквички и коприва, соленките на Анет. 

Моля да споделиш рецептата на приготвяне? Варят ли се предварително макароните и броколито задушено ли е?

# 77

Има ли нещо по-специфично при приготвянето на кюфтетата?  Печени стават ли?
Правих го по тази рецепта, но пекох на хартия. Ядох ме ги с кисело мляко.  Peace
http://zi4e57.blogspot.de/2013/04/blog-post_24.html

Моля да споделиш рецептата на приготвяне? Варят ли се предварително макароните и броколито задушено ли е?

Да, и двете леко сварих/задуших, но без да са напълно готови. После ги изсипах в тава, сложих синьо и малко бяло сирене между тях, посолих малко. Накрая полях със смес от яйца и прясно мляко. Пекох ги покрити с фолио, понеже сместа мляко-яйца ми беше малко. Накрая ги открих, пуснах вентилатор и настъргах малко гауда. Стана вкусно, но е определено калорично  Mr. Green

# 78
  • София
Имате поща, мерси! Ще се пробват.

Настъргани и печени картофи и тиквички със сирене за мен и ситното, впоследствие оказа се - само за мен. За таткото нещо като фритата с недоядените от дребния снощни спагети и салата от краставици. Не се котират добре по-сухите храни напоследък, ето зщо утре ще е някаква супо-яхния със зеления и грах.

# 79
тази седмица
-леща чорба с кейл (пн)
-запеканка от спанак,картофи,сварени яйца от Великден, сирена 4 вида остатъчни и малко сметана (вт)
- зелена салата със семки,сирене,стафиди,ягоди,авокадо и краставица с тоуст домашен хляб с масло за днес
-супа от тиквички с ориз и копър (чтв)
-дояждане на запеканката със салата от кейл (пт)

Размразени мъфини солени и сладки (от дълбоките фризер резерви) за училище за децата,чистя фризери преди да заминат за Бг,та ще ядат мъфини от сега до юни Joy

# 80
  • София
Anette, тъкмо щях да те питам де го намираш този кейл и към края на поста ми стана ясно, че не си в БГ... Simple Smile

# 81
Днес баница със сирене и с остатъка от корите - "индийска" баница (задушени зеленчуци и индийски подправки за плънка).

Знаете ли как се готви бакла? Имам цели шушулки (така ли се нарича?), но са едрички. Повечето рецепти в нета са само с бобчетата и препоръчват да се махне обвивката. Няма ли как да я ползвам? 

# 82
Днес баница със сирене и с остатъка от корите - "индийска" баница (задушени зеленчуци и индийски подправки за плънка).

Знаете ли как се готви бакла? Имам цели шушулки (така ли се нарича?), но са едрички. Повечето рецепти в нета са само с бобчетата и препоръчват да се махне обвивката. Няма ли как да я ползвам? 

http://recepti.gotvach.bg/r-7351-%D0%91%D0%B0%D0%BA%D0%BB%D0%B0_ … D0%BE%D1%84%D0%B8

Май като зелен боб, и се сещам за гръцка манджа. В тенджера , картофи , патладжани , моркови , лук , чесън , доматено пюре на яхния И БАКЛА РАЗБИРА СЕ.

# 83
  • София
аз првих картофи с броколи на фурна, малко преклих с количеството, да видим колко дена ще ги ядем Simple Smile

# 84
  • гр. София
Тези дни готвих - нудъли, соеви кюфтета, зеленчуково къри.

# 85
кейл има в бг,доколкото чух от майка..може да се замени с все едно каква зеленилка (лапад,лобуда,на червеното цвекло опашките) която е твърда и не много популярна; с лещата се сварява добре и минава метър Wink

# 86
На цвеклото опашките или листата ? Ние ги ядем доста , запарени на салата с лимон и зехтин или на някаква манджа , все са вкусни .

Коприва с ориз и бисквитена торта.

# 87
  • по пътя
това сурово десертче http://www.bonapeti.bg/collection/Posten-yagodov-sladkish/ го направих,много е вкусно,чакам го да престои 2-3ч.и го почвам  newsm22

Ще го пробвам и аз днес, дано се получи.
Ще ми се да приготвя киноа с коприва, но нещо не мога да намеря да си купя, от къде се снабдявате с коприва?

# 88
Нашата е брана ,иначе от бабите на пазара.

# 89
  • Sofia
само от чисти места,дори и да не е много млада...

Общи условия

Активация на акаунт