Вегетарианска шеста - кой какво ще готви днес?

• 69 656
  • 847
  •   1
Отговори
# 60
Хростос воскресе!
Ето го моят козунак, с яйца разбира се  Laughing
Скрит текст:

П.С.: Не само от яйцата се повишава лошия холестерол ами и от някои растителни мазнини, погрешно е да се заменят напълно животинските мазнини с растителни, тъй като хидрогенираните мазнини съдържат наситени мастни киселини и значително повишава риска от освобождаване на холестерола в кръвоносните съдове. От друга страна рибата винаги е била полезна за сърдечно – съдовата система. Тя е богата на протеини и омега-3 мастни киселини, които намаляват лошия холестерол. Не е лошо преди да се хвъляме на някаква вълна да проучим какви са позлите и вредите.
Включих се в тази тема, защото тук се обсъждат доста интересни рецепти с храни които не са традиционни и са здравословни.

В никакъв случай не се определям като вегетарианец, най-малкото защото не съм потомствена такава, родителите ми са били месоядни и аз като малка съм яла доста месо. Сега с напредване на възрастта гледам да се ограничавам.

ОТ 12 години не ям месо , от близо година ограничавам млечните .Маргарин не ям от години . Хорестерола ми е в норма , хемоглобина ми е чудесен  Wink Не консумирам хранителни добавки и не ям супер храни , донесени от 9 земи в 10-та . Категоричните ти изказвания не са на място  Wink Sunglasses за тези 12 години , риба консумирах около 3 години и то рядко , сега не я ям от пак близо 3 години .

п.п. козунака ти е чудесен .

# 61
О adelinda, нямах никакво намерение да категоризирам хората. Говорех по принцип. А това че се радваш на прекрасно здраве е супер - бъди все така здрава!
Аз се опитвам да се храня здравословно доколкото съвремието позволява, много ми се ще да включа в ежедневието си и спорт, но засега не успявам, за стреса няма да го коментирам - отвсякъде е налице, но нали все от нещо ще се мре  Wink

# 62
Аз спортувам умерено . Споделям , да се знае , че от липса на месо не се мре  Wink Нито се хваща анемия , както  е според някои . Имам проблеми със здравето , но не са свързани с начина ми на хранене .

# 63
От последните дни - козунак, копоолу, киноа с коприва, супа от коприва, аспержи на грил.
За днес сигурно ще направя киноа или ориз с някакъв къри сос, нещо сладко-люто ми се яде.

Не мога да се нарадвам, докато бяхме на разходка по празниците се натъкнахме на коприва. Вече два пъти брах в тази местност. Голям кеф. Където живеем няма коприва по магазините и отдаавна не бях яла. Голяма радост. Simple Smile

# 64
Аз "вълна" в тази тема не виждам Grinning Всеки мисли с главата си,чете и обработва информацията,както прецени.Ако не вреди на околните-рахат!
*
Имам 3г 1/2 син,който в живота си е сложил месо в устата си 1 път (яде млечни и яйца). Това е най-здравото от 3те ми деца,които на неговата възраст ядяха месо.Не виня месото аз пер се,по-скоро кредитирам вегетраианството че ни кара да учим нови продукти и да разнообразяваме така,както като готвех месо,не намирах за нужно
*
стари козунаци- на кубчета в тава,отгоре 2-3 банана на кръгчета, ядково мляко/яйца-ванилия/канела/захар- мазнина евентуално -пече се (идеата е от баница от сух хляб)-чудно се употребява козунака и мн вкусно за закуска..

# 65
Преди Великден направихме една яхния от нахут: сварен нахут, морков, лук, патладжан, доматено пюре - много вкусна.
Вчера спретнах нещо импровизирано: бял + червен ориз, просо + амарант, тиквичка, зелен лук, морков, чушка на фурна.
Вчера открих едни забравени в шкафа макарони (пълнозърнести) и се чудя каква манджа мога да спетна с тях - приемам идеи  Simple Smile

# 66
  • Sofia
гъбени кюфтета+млечно чеснов сос
пълнени домати с просо и зеленчуци на фурна
крекери със семена и морковена пулпа

# 67
  • София
гъбени кюфтета+млечно чеснов сос
пълнени домати с просо и зеленчуци на фурна
крекери със семена и морковена пулпа

Ще споделиш ли как правиш кюфтетата?  baby_neutral

# 68
  • Sofia
ще споделя Peace

Скрит текст:
Гъби,лук ,накиснат хляб,овесени ядки,яйце,сол,черен пипер,настърган кашкавал,чубрица,кимион,зехтин.Гъбите се смилат или настъргват,омесват се с останалите продукти и се пекат в/у хартия.На вид са като месни,дори вчера моите гости не можаха да разпознаят от какво са...помислиха,че са от дивеч  Blush.Гъбите ми бяха печурки,не се сетих да сложа сухи манатарки,щяха да станат още по-вкусни....

# 69
Doli, винаги даваш добри идеи   bouquet

# 70
  • гр. София
Тези дни готвих - пълнени гъби с кашкавал, нудъли, онигири с пресен лук, японски омлет, дип от леща, печени пресни картофи.

# 71
ще споделя Peace

Скрит текст:
Гъби,лук ,накиснат хляб,овесени ядки,яйце,сол,черен пипер,настърган кашкавал,чубрица,кимион,зехтин.Гъбите се смилат или настъргват,омесват се с останалите продукти и се пекат в/у хартия.На вид са като месни,дори вчера моите гости не можаха да разпознаят от какво са...помислиха,че са от дивеч  Blush.Гъбите ми бяха печурки,не се сетих да сложа сухи манатарки,щяха да станат още по-вкусни....

Днес след работа се чудих какво да сготвя и се сетих за тези кюфтета. Имах всички продукти, станаха лесно и бързо и най-важното, са много вкусни. Благодаря и аз за хубавата рецепта.  Peace

# 72
  • Sofia
радвам се,че ви е харесала Hug

# 73
Вчера и днес: Пълнозърнести макарони с броколи и синьо сирене на фурна, кюфтета от тиквички и коприва, соленките на Анет. 

# 74
  • гр. София
Тези дни готвих - зеленчукова манджа (броколи, карфиол, грах, царевица и доматено пюре), ориз с гъби, пица със сирена.

Общи условия

Активация на акаунт