Последният триместър се задава, до юли мъничко остава - Тема 14

• 27 696
  • 645
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Хъм значи са ме излъгали, гадовете ама нищо де поне сега вече приключих с темата за колички  Mr. Green

Аз като ходих на място и на мен ми казаха,че 25 те процента са само докрая на март.Не знам дали от началото се е знаело,че ще продължи.Може да е рекламен трик.Но пък какво от това.Ти си имаш хубава количка и с тази част си готова

leaaa ,всичко е от притеснение и загриженост,разбира се.По-добре така,отколкото да отиде да пие бира или играе билярд като други бащи.Но ми се иска да не изкрейзва тотално за такова дребно нещо.Но надявам се с годините да стане по-спокоен при болестите на децата ни. Мечтииииииииииииии!  Laughing

# 136
  • Пловдив
Запис и от мен!!!! За два дена не влизане и днес от сутринта няма изчитане Simple Smile)))))))))))
Аз съм с хемоглобин 82, но си се чувствам перфектно, тези дни си уреждам направления и часове при хематолог, че се притеснявам за бебчо. Не е от желязо 100% защото пия какво ли не, а хемоглобина си пада...........
С дрешки, чаршафи и завивки приключих  Grinning сега ми остана количка, кошарка и козметиката.
За сега толкова от мен!!! Hug

# 137
За ортопед май писах, че вчера ходих и за проблем в коляното каза мажи се с мазила или прави компреси с риванол и ракия, но няма как да се търси проблем или да се лекува с лекарства.

# 138
Привет и от мен  Hug Вие тези 10 страници ги нямате за нищо Simple Smile , няма изчитане. Моля, да ми кажете на кой трябва да пиша за да ни включи в списъка на първа страница, термин 16 юли, момченце. Иначе при мен няма нищо ново за отчитане- в четвъртък съм на преглед и тогава ще видим колко сме пораснали. На всички пожелавам един слънчев и изпълнен с емоции и усмивки ден  Heart Eyes

# 139
  • София
Хахахаха Elpet  милата тя Simple Smile
Crazy ми да, само едно поне, нищо повече  Laughing

i444i пиши на мимето14  Peace

# 140
Здравейте мили момичета, влязохме вече и в април  Grinning. Честито на всички за колички, дрешки, аксесоари, ремонти, абе .... сладички грижи Laughing.
И при мен всичко е наред, казаха на последния преглед, че съм огромна  preggo, ама то с тоя ръст кинти и петдесет, къде да я събера момата? Картофче на карфичка.
В H&M вече има нещо по-нормално за коремчетата, това съм си взела, което не е за бременелки, а по-големи номера:

http://www.hm.com/bg/product/13785?article=13785-K, и

http://www.hm.com/bg/product/13791?article=13791-A, цветна

За мухъла, с който се борим като прасе с тиква от години мога да споделя, че конденза е отвратителното ни главоболие, мъжът третира мухъла с най-обикновена белина, и много-проветряване. Сложихме си и ламперия в стаите.

Отгоре на всичко шеф и колеги ми играят цирк, та мамчета, опичайте си "работата" мно-о-о-го добре, питайте непрекъснато за правата си, защото да не берем ядове по никое време. Какво си мислят, че като сме физически уязвими, ще мачкат психически. Я като Рене Русо във "Смъртоносно оръжие 4" да не раздаваме кютеци Mr. Green

Имам един  въпрос - мисля си освен легълцето да купим и кошарка за във друга стая, до колко месечна възраст сте ползвали горното матраче, и не се ли огъва от тежестта на бебето?

Приятен ден на всички   bouquet

# 141
Привет момичета!

mini_moni : Има такива периоди, определено. Аз 2-3 дена бях в затишие и от вчера се започна такъв бунт..чак ме боли от време на време. Няма сутрин, няма обед, няма вечер. Просто бебоците в един момент се изморяват и те имат нужда от почивка или пък малко променят позата и ги усещаме по-лекичко. Не се притеснявай  Hug

За кг - аз съм +7 и ми тежи много вече. Имам много голям корем и въпреки колана и мен кръста почна да си ме наболява след разходка над половин час..

Аз се връщам от лекцията за кърмене в мола.  Честно казано на мен ми беше интересно, като човек с 0 опит. Акушерката(Елена Василева) говореше увлекателно и направи супер презентация. Втората част за подсичане на дупета пропуснах, защото трябваше да се връщам на работа пук и лелята, която я водеше ми се стори меко казано скучна(чух първите изречения).

Понеже бяха обсъждани някои неща тук във форума си позволявам да напиша това, което на нас ни казаха днес, а именно:

_ От една или от две гърди се кърми? : Жената каза, че се дава по една гърда на хранене, освен ако бебето е още гладно, а кърма в първата гърда вече няма и тогава се подава и втората. Защо се прави така? Защото като кърми бебето то първо изпива "предната кърма", която е по-бледа, синкава и по-малко хранителна и после "задната кърма", по-богата на въглехидрати. Хубаво е бебето да пие и от двата вида, за да му е пълноценно храненето. Ако редуваме гърдите то ще пие само от предната кърма, което не е добре за бебето.

- Каза, че за успешно кърмене е нужно да сме много спокойни.Затова се препоръчва да поспиваме, докато спи и бебето Simple Smile . Разраняването на гърдите става, когато нещо не е наред с позата на бебето и въобще е грешната техника.

_За профилактика на гърдите - никакво обтриване с кърпа. Причинява контракции. Може да се мажем профилактично с кремче последния месец на бременността и после между кърменията сутрин и вечер.

- За момичетата със секцио : Понеже при нас кърмата вероятно ще дойде по-бавно е хубаво в началото да я стимулираме с изцеждане.

И още куп неща се говориха - за хиперлактация, пози при кърмене и т.н.

# 142
  • София
monik@ супер, много приятно опресняване.
ето и от мен малко инфо което съм складирала, благодарение на Бу, малко по-надолу има инфо за първите дни с бебето, за първите моменти на стачка, за позите, кърмене след секцио, на близнаци много е добре че е събрано:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1844.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=50119.0
и мн други  Peace

блускай,
за блузки, аз като ходих да обикалям за дребния си купих ето това от маминия щанд: http://www.hm.com/bg/product/16584?article=16584-A . и това което си взела много ми хареса  Peace
аз си взех и една блузка размер Л коралова от този щанд, за по-големите номера.

за по-дребните мамчета и за тези с по-големи деца, HM имат промоция " купи 2 вземи 3 " за колекцията им дрехи с бранда basics, което се отнася и за другите дреги за мъже и жени  Peace

Последна редакция: вт, 01 апр 2014, 12:49 от elpet

# 143
Всички тези неща, дето са ги говорили на лекцията ги пише в книгата, която си взех. Аз към тези лекции съм скептична като цяло, много реклами и странични неща, които не ме вълнуват и докато се стигне до същественото аз вече съм умряла от скука. Реших, че няма да повторя, а и всичко, което ме интересува го има в нета, по книги и т.н.
Но мисля да посетя някоя от сбирките на Ла Лече Лига и Подкрепа за кърменто(или нещо от сорта).

# 144
mini-moni аз укещам движенията най-много ако съм полулегнала по гръб /с няколко възглавници зад гърба ми/, но пак те си решават кога да ритат. Повлияват се от шоколад сякаш, но определено има по-активни и по-пасивни дни. Колкото повече лежиш-толкова повече ще ги усещаш-това е сигурно.
За коланите и аз си взех, мъчих се да го нося няколко дни, но ми е много неудобен и реших да не се мъча. По-нататък пак ще пробвам.
Мили момичета от Варна аз още сондирам мнения за добри ЖК във вашия град, а също и къде има добра апаратура. Много ще ви бъда благодарна за помощта!

# 145
Леле, нямаше ме 3 дни и не мога да ви изчета!Съжалявам, че не съм видяла тази толкова красива рокля на Пайчето, за която всички споменавате.Но си представям, че е много хубава, защото тренчът ми хареса много.За килограмите - аз съм вече +14 кг, което ме притеснява, защото цял живот слаба и сега ми идват много.Ходя като пингвин  Embarassed , ама все ми се похапва нещо.За детските легълца се бях спряла на Икеа, но после се замислих да си взима от тези, които са със скринче.Сега ме вкарахте в размисъл, като казвате, че после като се трансформирала кошарата в легло, било нестандартно newsm78. Нека, който вече е ползвал да даде съвет. За друго в момента не се сещам, но изчетох десет страници от старата тема и тези от новата, та...

# 146
Аз съм от майкте кърмили след секцио, слагайте бебето от деня в който можете да седнете на гърда. То само по себе си стимулира предостатъчно добре. Аз мойто сине съм го държала почти непрекъснато на гърдата докато бях в б-цата.

# 147
Аз съм от майкте кърмили след секцио, слагайте бебето от деня в който можете да седнете на гърда. То само по себе си стимулира предостатъчно добре. Аз мойто сине съм го държала почти непрекъснато на гърдата докато бях в б-цата.

А би ли споделила кога ти дойде кърмата и кога за първи път успя да накърмиш бебето? Въобще всякакви такива подробности ще са ми от полза.  Praynig

sweetpie: Мммда вероятно е така. Ама аз като съвсем нова и боса в материята пак ми беше малко или много полезно иначе частта с рекламите е супер досадна, факт! Пък и лекцията е в мола на етажа при заведенията за хранене и умрях от глад през цялото време  #Cussing out

# 148
  • София
tara 2 на тези със скринче просто вижте размерите и ще видите дали е или не е стандартно.
освен това това скринче всеки ден се ритам в него и ми иде да го запаля, не върши особена работа след като леглото спре да се ползва като кощарка.
все пак, това си ми е личното мнение, не искам да ви разколебавам ако сте решили, но аз лично с един скок си купих на икеа нещо което не е подобно дори на това, което ползвахме с дребния Peace

пайче за ЛЛЛ
и аз съм за, но заради това че съм работна, най-рано края на май мога Peace но пъке се чудя какво могат ад ни покажат като нямаме бебе, в смисъл че то на теория всеки може да си го прочете, на мен в началото ми беше зора с позите захапването и прочие, а това не става "задочно", та се чудех дали да е преди или след раждането такова ходене на лекция  Thinking

верими, мерси за съобщението,  Hug е имам питанки, но първо да сервирам на любимия какво го чака Crazy

на мен кърмата след секцио ми додйе на 5тия ден чак Peace

# 149
elpet: А до 5тия ден на АМ сте били предполагам? Как разбра,че ти идва кърмата или то си се усеща? И до 5тия ден правила ли си нещо по-специално с гърдите си, за да ти дойде кърмата?
Извинявай, ако досаждам с въпросите си  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт