Последният триместър се задава, до юли мъничко остава - Тема 14

• 27 517
  • 645
  •   1
Отговори
# 480

[/quote]
Аз бих се включила за Шейново, че Токуда малко скъпичко ми идва
[/quote]

обади се тогава на следните телефони да те запишат:
02 9659 481
02 9659 482

Значи ще се видим там в 14:20 ч.

# 481
plesure  и аз така като теб имах причернявания , но ги свързах с ниско кръвно и/или ниския ми хемоглобин, обаче след проверка на кр, захар я бях докарала до 2.7, общо взето не е хубаво да ти е ниска и в никакъв случай не се оставяй да ти приченява, аз започнах режим на хранене, като сутрин на гладно ям мед 2-3 лъжици и после през 2 часа ( наистина през два часа) ям пак по 1-2 лъжици мед, гледам да се храня дори и с нещо малко пак в порядъка на 2-3 часа и се чуствам малко по-добре. При причерняване баща ми ми е давал и глюкоза даже. Сега при последните изследвания ми беше 3.4  Hug, но хемоглобина ми е паднал на 102, а пък желязтото е в норма, почнах Б12 да пия, въобще въпреки, че се чуствам прекрасно и нямам оплквания, в кръвните изследвания все нещо се размества.

VeryMe горе главата, щом си успяла до сега, съм сигурна, че ще се справиш до края, остана малко, не усетихме как мина първата половина, а ето че вече сме към средата на втората  Hug Hug

Имам въпрос, не знам дали сте го обсъждали, но някоя от вас мисли ли да ползва пелени, вместо памперси, аз напоследък отделих много време да чета на тази тема и се замислям сериозно дали да не позвам многократните пелени, понеже ми се струват по-добър вариант за бебето  newsm78

# 482
  • Телиш/Плевен
VeryMe, опитай да се успокоиш и си повтаряй, че всичко е в името на бебчетата ти. Ще полежиш малко в болницата и всичко ще бъде наред, сигурна съм! Само трябва да го вярваш силно. Според мен излишно са те наплашили с преждевременно раждане, след като дори шийката ти не е толкова скъсена... Има много случаи, в които майките си износват близнаците дори до термин (или близо до него), така че мисли положително. Hug

sweetpie, радвам се, че всичко е наред и тревогата ти е била напразна. Hug

bee_di, аз не разбирам от нива и т.н., така че някой по-компетентен ще ти отговори, но само да кажа, че кошарката, която си харесала, е мнооого сладка. newsm76 И се радвам, че скромните ми предложения за заглавие ти харесват. Blush Hug

# 483

Имам въпрос, не знам дали сте го обсъждали, но някоя от вас мисли ли да ползва пелени, вместо памперси, аз напоследък отделих много време да чета на тази тема и се замислям сериозно дали да не позвам многократните пелени, понеже ми се струват по-добър вариант за бебето  newsm78
Присъединявам се към питането.

# 484
  • София
Аз мисля да използвам еднократни пелени. Идеята за многократните е супер-био-еко, но няма да имам сили и за това. Поздравления на тези от вас, които са решили да ползват многократни пелени!   bouquet

bee_di, kогато кошарката е на повече нива, е по удобно.  Peace Например много по лесно ще ти бъде да слагаш новороденото на най-високото ниво, където няма нужда да се навеждаш толкова много. Когато заякне и почне да се набира, го смъкваш надолу за да не се обърне през перилата и така. Имай предвид, че не е лесно да се наведеш над решетките и да поставиш внимателно бебе на най-долното ниво, особено ако е заспало. Пробвай в някой магазин как стигаш до най долното ниво и ще ме разбереш

мilevami, сега на ЖК нищо не ми казват и на мен, но предишния път се следях при много готина докторка и тя ми обясняваше много. Измерват дължината на бедрената кост на бебето и по някаква формула се изчислява предполагаемия му ръст към момента. Може и други показатели да се включват в това изчисление.

# 485
Здравейте момичета, с последния влак да се включа и аз:) Искам да попитам тези от вас, които работят в офис, с какво си обличат коремите. Най-удобно ми е с клин и туника/по-дълга риза, ама много домашно май идва:)

# 486
  • Пловдив
VeryMe, силно гуш, мила! Докторите доста рязко са те сплашили Sad. Вярвам, че всичко ще е наред, но наистина много се пази. Как си сега? Използваш ли колана? Не са шега контракциите, от тях бързо може да се  скъси шийката. Моята лекарка не ми даде инфо за кортикостероидите, които се бият на майката. Успех и горе главата!!!!!!

П.С - кутията ти е препълнена със съобщения Wink

# 487

Здравей, отговарям ти тук, защото си изчерпала лимита на личните съобщения:

да, пъпчиците ми са били от бременността, просто започва да се разтяга кожата.

но все пак ми помогна хомеопатията да изчезнат пъпчиците, а не инжекциите на традиционната медицина.

за да нямам контракции, пия 3 по 1 магнерот или магнерич и 3 по 1 но шпа - може да го замениш и с папаверин.

ако имаш болки, увеличи но шпа/папаверин: 3х2.

говори и с гинеколога ти дали да ги пиеш по тази схема. аз докрая ще съм си с магнерот и но шпа, по-сигурно е, за да не вибрира матката. все пак ходя и ме друса транспорт всякакъв.

пиши как се чувстваш

# 488

мilevami, сега на ЖК нищо не ми казват и на мен, но предишния път се следях при много готина докторка и тя ми обясняваше много. Измерват дължината на бедрената кост на бебето и по някаква формула се изчислява предполагаемия му ръст към момента. Може и други показатели да се включват в това изчисление.

Последния път като мериха бедрената кост гинекологът каза, че върви късокрако. Което много ме натъжи... Sad Таткото все пак е висок и дългокрак. Ама че късмет. А и как го премери докторът, като видях колко бе свито милото в колянцето. Как може така да стресират една майка. Просто не вярвам на такива мерилки и теглилки.

# 489
VeryMe, чела ли си Дребосъчето и Карлсон, който живее на покрива. Има една крилата реплика "Спокойствие и само спокойствие". Лесно е да се каже, но се замисли какво ще постигнеш с притеснения... Пък лекарите са толкова притръпнали, че като на добичета гледат на нас и си изказват всичките знания и хипотези без грам да мислят за нашето равновесие.
И онова с късокракото бебе Shocked.... Ми като влезе в пубертета ще дръпне..

И малко съботно -следобедни рими:

Юлчето се движи ха наляво, ха надясно, коремчето на мама става тясно
С птичи песни и зеленина, Юлче среща пролетта
Юлските момчета и момичета сутрин слушат първи песнопойни птичета

# 490
  • Пловдив
VeryMe не се притеснявай всичко ще бъде наред понякога докторите преувеличават и плашат само хората   bouquet

# 491
VeryMe, кураж и  Hug и от мен. Плащаш като поп на тези доктори и пак нямат цедка на устата, не мислят кви глупости ръсят. 3 см си е супер дори. Овладявай контракциите.  newsm78 Иаз ще се побъркам до вторник, тогава съм на доктор, от 3 сдмици не съм ходила, незнам мойта шийка как е и мн се притеснявам. И като остана сама полудявам, оная вечер кръвно вдигнах, бях само с малката...абе лудница с една дума newsm78

# 492
Мили момичета, да знаете каква подкрепа сте, наистина сте страхотни  Hug Сякаш от това, че се разтроих вчера контракциите ми се усилиха. Отделно ме човъркаха малко за микробиология, което винаги ми причинява болка..И пътя взе да ми се отразява доста зле. Вие как се чувствате като се возите в кола? Аз от месец насам взех да слизам присвита на две когато ме возят по прегледи.Сега взеха да се разреждат контракциите-лежа си, пък в понеделник ще се обадя в МД да питам за приема.

milevami-на мен ми бяха спрели но-шпа, но аз снощи си купих и почвам пак да си го пия. А магнерота ми е 3*2. Знаете ли колко му е допустимия максимум /нещо за 8 на ден ми се върти/ Хубаво е, че не е алергия това с пъпчиците. А на мен пък от бременността изведнъж цялото ми деколте се осея със спукани капиляри. Дори незнам дали ще се оправят някога. вие чували ли сте за такъв "страничен ефект"
pival прочистих писмата  Embarassed, благодаря ти  Hug

# 493
  • Пловдив
 VeryMe, аз го пиех магнерота 4*2, но сега минах на Диаспорал 2*1. Диаспоралът съдържа повече магнезии, а и ми е по-удобно. Лежането е най-добрата, но и най-досадна терапия. Гуш

# 494
Аз ходя само до болницата с кола, иначе не излизам  Sad много ми друса,много дупки в таз' Варна, слагам възглавница на кръста и полегнала, като шпионин  Joy

Общи условия

Активация на акаунт