Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 135

• 123 492
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
  • Асеновград
Шоколадова торта
Снимката е кофти Confused

# 496
Здравейте,
Сладката мими,много цветна торта Simple Smile

stefina,много е сладка Мини.А тортата е много красива. (аз имам слабост към червеното,та и затова  Simple Smile )

Изобщо всички торти са прекрасни и направени с желание. Heart Eyes

Днес си взех тайлоза на прах,защото за неделя искам да направя торта с цветя в украсата.
Може ли да ми кажете каква е дозировката - колко тайлоза на колко фондан се слага? Simple Smile

# 497
  • Асеновград
mar4elaДоста пъстричка е тортата Laughingнаправих я за едни ,,циганчета - ромчета,,
и тяхната госпожа която е моя приятелка искаше много цветна торта.
Като са я видели днес , много им е харесала. Peace
Може да не е перфектната торта Confused и  с много забележки , но дечицата са си хапнали добре. Peace

# 498
Аз нали съм с циганска душа,та на шаренко,пъстро и цветно налитам и затова много ми харесва.Създава настроение. Simple Smile

# 499
  • Русе
mar4ela На око слагам аз,когато ще правя фигури ,докато ми хареса тестото,става плътно,по-твърдо и еластично,но трябва да може да се заглажда.Правя топче и ,ако стане гладко,е ок,ако не се заглажда ,значи съм прекалила с тайлозата и  добавям тесто.Обаче,когато правя цветя ползвам гъм пейст ето линк към рецептата,която ползвам http://www.youtube.com/watch?v=m--Djm74i8Q

# 500
  • Асеновград
Аз нали съм с циганска душа,та на шаренко,пъстро и цветно налитам и затова много ми харесва.Създава настроение. Simple Smile

PeaceИ аз съм така , ,, луд на шаренко се радва,,

# 501
ilariana,Благодаря ти!  bouquet

# 502
Здравейте отново , мили дами .    bouquet
Преди време нахълтах тук и попитах някои неща. Мисля ,че е редно да покажа и първата си торта , покрита с фондан . Бих помолила , ако е удобно , да ми кажете всички забележки , за да мога да коригирам каквото трябва. Пояснявам ,че тортата беше за племенницата ми , която пожела отгоре да има лебеди , езеро , пещера , диаманти и мнооооого маргаритки /понеже и тя и мама са с това име/ . За пръв път опитах да покрия торта с фондан , че и сама си го направих - с което се гордея .  Личи й ,че е първата , но с ваша помощ ще намеря грешките си и ще ги поправя. Виждам си ръбовете на снимката , но държа да отбележа , че бяха коригирани своевременно.
Очаквам градивната критика и предварително благодаря . Извинявам се за фона на последната  снимка с разреза , но поне десетина нетърпеливи ръчички се протягаха към тортата и това беше единствената снимка с разрез , която ставаше за показване ... Embarassed

# 503
  • Русе
Ох,направих камъни от изомалт,но лепнат и имам чувството,че в началото не лепнеха ,чак толкова,стават на пръсти и се замазват като ги бутна и ефекта на стъкло изчезва....Някой би ли споделил в какво,как и колко време могат да се съхраняват Heart Eyes

# 504
И моите леко лепнат-като постоят малко на стайна температура и се отпускат , а в хладилник пък потъмняват. Затова ги правя непосредствено преди украсата.На показаната по-горе торта ги правих през нощта , престояха 4-5 часа върху вече украсената торта , и вечерта към 7 използвахме вече тортата - до тогава си бяха идеални.

# 505
  • Русе
steffi1 Благодаря,че сподели! Аз ще ги ползвам за тичинка на едни цветенца и няма как да не ги направя по-рано...Все се захващам с неща ,който не разбирам..... Mr. Green
Чакай,че забравих да те похваля за прекрасната първа торта,облечена с фондан.!?Личи си,че е правена с голямо желание и търпение и съм сигурна,че ще ни изненадаш с някой шедьовър в най-скоро време.

# 506
   Стефи, за първа торта си личи, че доста си се постарала и доста неща си прочела. На мен лично ми харесва, ако я правих аз, единствено бих пропуснала тази пръст около езерцето, бих го заобиколила с камъчета. И цветенцата бих ги направила с листенцата като букетчета, а не така разпръснато. Но е много хубава и с оцветените блатове със сигурност е била доста ефектна. Може би и езерото щеше да ми е на преден план, а пещерата, защото е по-висока отзад  Peace И аз очаквам бъдещите ти тортички  Simple Smile

От къде мога да си поръчам кутии и подложки за торти онлайн и да са хубави. Взимам си едни, но като се навлажнят леко от тортата и се разкапват. Кутии не ми трябват много, защото обикновенно за у нас си правя торти, но все пак да имам няколко, ако се наложи да ходим някъде.

И още един въпрос, изпитана рецепта за Бялата Неделя някои може да ли ми препоръча. Много ми се иска да се пробвам да я направя.

# 507
Miss Fine, рецептата е от собственичката на Сладкарници Неделя - ако напишеш в интернет "Звездев Бяла Неделя" ще ти излязат и клипчетата. Но за твое улеснение-ето я написана тук
Скрит текст:
Торта Бяла Неделя
Необходими продукти
7 яйца
7 с.л. захар
7 с.л. брашно
1 бакпулвер
2 ч.л. какао
Млечен крем:
500 мл. мляко
200 гр. захар
25 гр. нишесте
90 гр. брашно
100 гр. масло
Крокан:
300 гр. захар
Малко масло на върха на ножа
150 гр. орехи на едро
Сметанов крем:
500 мл. бита сметана (животинска)
Захар на вкус
Сиропирне
Захар
Вода
Украса
Сметана
100 гр. Бял шоколад
200 гр. Кафяв шоколад

Разделяме яйцата на белтъци и жълтъци.  Разбиваме жълтъците с по-голямата част от захарта на пяна. Разбиваме белтъците на сняг в друг съд. Добавяме към тях последната лъжичка захар. Смесват се белтъците и жълтъците и се разбърква внимателно с тел или шпатула. Бакпулвера се добавя към брашното, предварително пресято, заедно с какаото.  Сухите съставки се добавят към течните и се бърка внимателно до хомогенност. Сместа се изсипва във форма с диаметър 26 см., предварително намаслена или покрита с пекарска хартия.  Пече се в предварително загрята на 220 С, около 40 мин.

Като кипнат млякото и захарта, към тях добавяме нишестето и брашното. Бъркаме до хомогенност и чакаме да клокне на котлона. Като се охлади добре, добавяме и маслото и го разбиваме на бавна скорост с миксера. Отнема доста време, защото сместа трябва да е много добре хомогенизирана.

Всичко се смесва в 1 съд и се разтопява на котлона. Намазваме една чиния с масло и изливаме крокана в нея. Като изстине го смиламе или счукваме в хаванче.

Блатът се реже на 3 равно части. Пъривят блат се сиропира и се намазва с крем и се поръсва с  доста крокан. Слага се втори блат, който също се сиропира и намазва с разбитата сметана. Отново се слага крокан на плътен слой. Слага се третия блат, който също се сиропира. Цялата торта се измазва с разбита сметана. Украсява се с шприц, шоколад,  крокан.

Скоро не съм правила торти с фондан, но пък за сметка на това хладилника не остава без торта (без украса) Simple Smile Черпя ви с по парче Спаначена торта с ягодов крем по случай годишнина от сватбата ми  sohappy
spanachena torta s qgodov krem by stefanova_teodora, on Flickr

Последна редакция: пн, 16 юни 2014, 22:42 от teditoS

# 508
Miss Fine, правя бялата Неделя вече няколко пъти, по рецептата на Звездев, но според мен има нещо объркано в кремовете, защото са дадени в доста по-голямо количество (според мен). Тук съм сложила рецептата с количеството, което съм използвала аз.
http://pamscookingworld.blogspot.co.uk/2014/03/blog-post_9.html

# 509
Благодаря за милите думи.   bouquet
Сега като казваш , можело е да направя камъни и с тях да оградя езерцето.... но тогава не съм се сетила.  Embarassed  Имам смътен спомен , че ми мина подобна идея , но понеже наличните ми бои са обикновени прахови от супермаркета , а и разполагам само с резец за маргаритки и листо бръшлян /и то съвсем случайно /, та затова не можах да развия повече идеята.... Не е оправдание , но тепърва ще се снабдявам с това - онова  , в процес на избиране съм.  Grinning Имам силиконов молд на диаманти , понеже правих торта за Рубинената сватба на мама и тати , та него целенасочено го поръчвах.
Пък и така ми беше наредено /от лелиното чудо / - лебеди , езеро , пътечка , пещера , диаманти , и да има и разхвърляни около езерото от тях , и мнооооого маргаритки навсякъде , можело и някоя друга калинка !
Тепърва ще набавям резци , бои и молдове. Ще се радвам и на ваша помощ и съвет при избора.
Имам много да чета още и да уча.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт