НВ-ВМХ, част 76

• 41 418
  • 729
  •   1
Отговори
# 135
Ооо и аз се отказах да споделям и да обяснявам... ама звучи странно да съм на определен режим и към 11 да си хапна 2 кюфтенца Simple Smile))) ей тъй за закуска... Simple Smile

# 136
... Аз съм с ИР и от опит мога да ти кажа, че първата стъпка при ендокринни проблеми е точно тази - да се стопира постоянното покачване на килограми. А след това започва и отслабването, но много по-късно, когато вече си привикнала към режима. Така че както се казва - на дълъг път се тръгва с бавна крачка.  Hug ...
Ох, Янче, така ме обнадеждаваш  Hug Точно тия дни, си мислех, че поне вече не качвам. Дано си права и така желаното отслабване започне и при мен най-накрая. Към края на месеца ще разбера дали съм подобрила чувствителността си към инсулина. Дано  Praynig
Онзи ден прочетох един цитат на Луйз Хей - "Не мога да науча уроците вместо другите хора в живота им, за това не се ядосвам за тях. Те ще научат сами урока си, когато са готови за него."  Grinning
Хубава философия! Аз още се ядосвам  Embarassed

# 137
Янче, много хубаво казано за житейските уроци! Hug Не знам каква може да е причината за твоя застой Sad Дано да я откриеш.

А режимният хляб, ако имаш предвид тахановия, може да дойде малко тежичък за редовна употреба, струва ми се Embarassed

# 138
  • Пловдив
Асос, браво на теб!  bouquet Радвам се и за приятелката ти!
Жижи, и аз задържам доста вода при увеличаване на въглехидратите, при това без да прекалявам или да си правя пир... Confused Понякога ми трябва до 1 месец да разкарам задържаната вода...Забелязвам, че колкото по-стриктна съм била преди това, толкова по-големи са пораженията от залък хляб, да речем...Това ме замисля доста, обаче...Засега просто си се връщам към режим с малко В. Мазен фаст можеш да пробваш, но наистина рискуваш да влезеш в някакъв порочен кръг. Вярно, самата аз съм правила дни на масло и яйца, но винаги когато не съм чувствала глад или когато така се е получавало...А посягането към В не е утеха, защото после нещата ще тръгнат стремглаво нагоре и става... ooooh! Аз също съм от тези, които от дълго време нямат мърдане на кг, само леко на мерки...А не е като да нямам излишества...Но режимствам си (кога по-успешно, кога с леки отклонения) и гледам да съм търпелива...Просто знам, че извън режима друга алтернатива няма за мен...Това и към Yoya.  Hug
Иначе аз в живота си само 1 диета съм спазвала - 90-дневната. И наистина, с нея се върнах на теглото от преди 2-рото си раждане, но после стигнах до зависимост от хляб, така и не разбрах как... Confused
Iana Jana, наистина много добре казано!За съжаление аз още не мога да го усвоя това напълно и все се пъна да разяснявам с идеята уж да бъда полезна...
Но и мен никой не ме разбира за режима. Гледат ме странно и мислят, че се шегувам...Или пък се започва: Ооо, ама как така без хляб!Без сладко не мога и т.н. Но май взе да ми увира главата и да не искам вече толкова нито да споделям, нито да просвещавам, нито да споря.... Mr. Green
Добре, че е нашата темичка.  Hug Heart Eyes
Идеи за закуска:
- омлет
- омлет с кокосови стърготини
- останала от предния ден мръвка със зеленчук
- парче кашкавал с масло (може увито в маруля с малко горчица, става супер)
- авокадо с парче кашкавал
- авокадо, домат, сирене
- кашкавал с масло
- чушка, пълнена с разни неща според наличността
- опалянки с нещо си
- заквасена сметана (с плод/с орехи)
- малко ядки, забъркани с какао и масло
- лъжица фъстъчено масло
- лъжица тахан (с орехи)
- краставица с масло и сирене
И още: всичко, което става за вечеря и за обяд, става и за закуска. На закуска съм яла и риба, и пилешко бутче със зеленчуци, че и свинско с патладжан. Изобщо каквото ми се яде.  Mr. Green

# 139
  • София
Jana Ina, мерси за информацията за тазовите кости, много ме обнадежди Simple Smile

А що се отнася до коремните мускули - аз все още имам малко разстояние между тях (диастаза), затова го карам по-леко, поне докато не се съберат, защото наистина има опасност да останат така.

# 140
Аз от повече от половин година през делничните дни закусвам 2 варени яйца плюс малко зеленчук плюс зехтин и червен пипер. Откакто за Коледа пуснаха сушените червени чушки, карах с тях много дълго време. После малко замених с настърган морков, но сега пак съм си купила чушчици smile3508

А в почивните дни закусвам палачинка от 2 яйца плюс към 2 лъжици кокосови стърготини, намазана или с лъжица тахан, или с лъжица фъстъчено масло. Веднъж пробвах с натрошено сирене (без тахан), но ми стана доста тежко, не разбрах защо.

В другия форум УАСП даде рецепта за палачинки от яйца, рикота (сигурно може да се ползва и извара) и кокосови стърготини.
Скрит текст:
1 яйце
50 гр рикота (извара)
Малко какао
20 мл кокосови стърготини или млени бадеми
Щипка бакпулвер
Щипка сол
1/2ч.л. хуск или фибри - това го пропуснах

Пекат се в масло, с лъжица се слагат в тигана и стават на малки палачинки, тип блини

Също във формички за мъфини могат да се изпекат сиренки, например по тази рецепта: http://www.bb-team.org/recipes/4385_sirenki

Последна редакция: чт, 03 апр 2014, 16:57 от Cioccolata

# 141
  • Пловдив
Шоки, и на мен тази закуска с яйцата ми е любима! Hug Само дето си я правя с пресни чушки.

# 142
На мен ми е много да сложа цяла чушка. Обикновено са големи и ме засищат добре, а предпочитам да наблегна на яйцата. Пък и не обичам да оставям по половин чушка за друг път Embarassed

Но сега се замислих, че суровата чушка може да се задуши и така да се разбърка с яйцата - тогава май няма да е много Laughing

# 143
  • Пловдив
Мда, много е вкусно със задушена също, но понякога хич не ми се занимава Crazy  Аз си я разделям на 2, другата половина за следващия ден...

# 144
  • София
Янче, мазнините ми са ежедневно в рамките на 60 - 65 %, рядко стигам 70%. Имам редки случаи с по 85, но са рядкост.
Но понеже хапвам всеки ден плод, според мен той обърква нещата в процентните съотношения, защото доста се вдигат В с него.
Ако не съм яла плод, тогава мазнините ми се идеални - 65 - 70 %.

Откакто прозрях грешката си с количествата на мазнините, доста внимавам с тях. Слагам си нормално зехтин в салатата, в основното гледам да нямам много мазнини, в смисъл да не прекалявам. Пояснявам, че аз наистина се оливах, просто сега съм коригирала това  Embarassed Само колкото да се сготви/изпържи/задуши/свари продукта.
Например ако ям яйца, добавям или около 10 гр. масло или ако ги ям без масло, то тогава ям маслини, авокадо, овче сирене ...
За сравнение преди към яйца съм добавяла поне 60 -70 гр масло само, отделно останалите продукти.

Отскоро си гледам процентите, не съм свикнала много да ги съблюдавам, но като цяло, средното седмично съотношение ми е 60:25:15, което не е добро и е на базата на плода всеки ден. Понякога и по 2 бр (рядко).
Ако не хапваш като мен плод, мисля, че процентите биха били просто перфектни. Мисля, че само зеленчука не може да качи В до повече от 5 -10 %  newsm78
Аз все още не се впускам в борба да махна този плод, защото това ми носи удоволствие и не ми пречи на резултатите. Но пък развих зависимост към него и го ям, дори когато не ми се яде  ooooh! само защото мога  Tired

Мале, като ви чета ккави количества ядете и се депресирам тотално ...
Какво е това - половин чушка  Whistling Трябва да я подкрепя с 3 яйца, че да ме наяде ... с не по-малко.

# 145
  • Пловдив
А, Вивче, не се подлъгвай по написаното от мен, аз хапвам повече от стабилно. Примерна закуска от тези дни: 2 яйца с лъжица кокос на омлет; 1 авокадо; 20 гр сирене и купичка месо със задушени зеленчуци след това. Ужасно гладна бях. И след 5 часа пак огладнях.  Mr. Green
Просто яйцата с чушка и аз като Шоки ги предпочитам с повече яйца и с по-малко чушка, затова така....Обичайно с 3 яйца, както казваш.
Иначе зеленчуци хапвам също доста. Особено на обяд обичайно ям салата с 1 домат, 1 краставица малка и лук/чушка/репички, според наличността...
Плодовете не ме влечат, много рядко ми се дояждат, но виж, зеленчуците са ми слабост...

# 146
Е, аз затова ям сушени чушки - те са по-смачкани и не засищат така, както ме засища една прясна голяма чушка Wink Идеални са ми като допълнение към яйцата. А и слагам зехтин, така че си става засищаща закуска.

# 147
  • София
А, добре  Hug Успокоих се  Wink

Янче, сега се замислих и искам да внеса още малко пояснения към горното ми писание -
Първо, за смятане на процентите, както писах и назад, ползвам едно приложение на телефона, което обаче в доста от случаите не предлага храните, които съм яла, а на мен не ми се занимава да ги въвеждам ръчно с всичките им подробности. Затова избирам нещо сходно като калории (защото идеята ми е да броя тях всъщност), та оттук може да има голямо разминаване в процентите.

Второто нещо е, че не въвеждам всяка капка мазнина, която ползвам.
Примерно като ям зелена салата не въвеждам и зехтина към нея, просто ме мързи  Wink Оттам също идват по-малко мазнините, отк олкото са всъщност.
Или ако ям вратна пържола, която е по-сланинеста, въвеждам просто свинско месо + сланина, и то във вид на свободни съчинения като грамаж  Embarassed На око ... Така че и оттам идва малко разминаване ...
Общо взето не ти помогнах много, но като ориентир при мен върши работа. Не мога да се занимавам с точни науки за всяка хапка, това е лудост за мен, а и не искам да се вторачвам до такава степен, че ще задълбая.

Последна редакция: чт, 03 апр 2014, 18:07 от Вивиан

# 148
Ох, аз май като ви чета прекалявам яко с мазнините.

Днес закуската ми беше няколко рулца с кашкавал и салам и естествено мазно кафе с много кокосова сметана.
Обяд-пилешка кавърма с домати и краставици, като те бяха по скоро за украса.
Следобед-мазно кафе с моя бъркоч от кокосови стърготини, крем фреш и какао.
Вечеря- 4 яйца на очи  Embarassed(можех и още 4 да изям), пържени в зехтин, сирене, крем фреш
Естествено ядох и ябълки  Embarassed Като цяло много ям и много ми се яде.

А, какао позволено ли е да се яде по-често? А всеки ден?

# 149
  • Варна
За тахановия хляб да споделя, че може да се нареже на филии и да се замразят поотделно и когато се почувства нужда от сандвич или хлебец, винаги има подръка.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт