НВ-ВМХ, част 76

  • 41 414
  • 729
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
  • Мнения: 1 665
alma, благодаря за идеята, хич не ми беше хрумвало!А после стопляш ли го, препичаш ли го?  newsm78 Вкусът променя ли се?

# 151
  • Варна
  • Мнения: 283
Докато сме на темата за рецептите да ви питам нещо, което ме тревожи тези дни. Почвам с по-голямо предисловие, че да ми влезете в положението  Mr. Green
Вече съм споменавала, но пак да кажа, че карам планинско колело. Сскоро започва сезона на преходите. До сега две години поред от средата на октомври до април се храня НВ ВМХ, но когато дойде момента с 2-3дневните преходи и носенето на храна, винаги идеите за режимни храни са малко или неподходящи и преминавам към нормално въглехидратно хранене. Уж за 2-3 дни, но знаете как въглехидратите са като наркотик и като се върнеш в града някак си не можеш да ги спреш. В началото става макар и трудно,  но малко по малко до края на сезона всички сме качили по едно 5-6кила.
Тази година съм решила да не се предавам, но от 1-6 май ще тръгваме на голям преход от нос Емине до Търговище, карайки по билото на Стара Планина  Heart Eyes Сега идва голямата драма в моя филм: каква режимна храна да нося за 6дни, като само вечерите ни са по хижи и съм си поръчала свински пържоли със шопска салата.
Закуската и обяда трябва да нося всеки ден, а е добре да имам и междинни хранения, защото на ден се карат по 60-70-80км и трябва да заредя поне няколко пъти, че да не пукна някъде. Joy
За сега имам следните идеи:
Варени яйца за закуска и обяд за 1-2 дни, че после ще се развалят.
Следващите 4 обяда ще си нося консерви с риба тон.
За междинни хапвания тахан с натрошен черен шоколад, какаови зърна, коксови стърготини; няколко пакетчета с ядки микс
Остават още минимум 4 хранения, за които не знам какво да нося. Гледам рецептата за таха новия хляб и се чудя: колко ли време може да изкара без хладилник?
Ще съм ви много благодарна ако се сетите нещо по темата. Не искам да влизам пак в омагьосания кръг на въглехидратите, но пък и не мога да издевателствам над тялото си и да стоя гладна.
Благодаря за вниманието и за помощта, защото съм сигурна, че ще дадете едно рамо  Wink

# 152
  • София
  • Мнения: 2 997
Радост, нямам отговор на въпроса ти, но съм любопитна какъв тип въглехидрати обикновено се приемат при такива преходи?

(убедена съм, че няма да ти е особено полезно, но когато ми е нужна бърза енергия обикновено взимам доза 30 мл течен  L-карнитин )

# 153
  • Мнения: 10 693
Радост  Heart Eyes не видях кашкавал да споменаваш, нещо с авокадо не знам дали не може да вкараш, също пълнени чушки сурови с крема сирене. Ядки си писала. Пастет не знам дали обичаш. За първите дни мъфини със спанак и яйца много са удобни, но на третия ден ми вкисват така че за това казах за първия ден. Същото се отнася и за кокоски. Да си пекнеш 1-2 за разнообразие. Друго не се сещам.

Маслинки забравих.

Последна редакция: пт, 04 апр 2014, 03:31 от vici75

# 154
  • Мнения: 871
Радост - консерва шпроти, дроб от муруна, русенско варено  Laughing Съвсем перфектни са. Плюс метода Уаспи - кашкавал. Готова си  Heart Eyes Аз съм от твоя отбор - от май до края на ноември ходя с колело на работа - 50 км на ден  Peace

# 155
  • Варна
  • Мнения: 3 953
Аз ли прекалявам с количествата храна тази седмица...
Вкарването на по-голям % мазнини ли ми пречи... стомаха ми тотално
се омотка горкият. След мазна храна рязко ми се повдига,
кръвното ми и без това ниско пада ...направо апарата не го лови,
замайвам се... абе хамава история. Отделно отчитам, като грешка
че не изчислявам процентите М/Б/В, а я карам на око . Факт е
че на БВД се чувствах  идеално. Давам си още 2 седмици за адаптация.

Колко от вас не закусват? Понеже винаги вечерям след 20:30ч. по ред
причини сутрин не съм гладна - съответно не закусвам. Огладнявам
след 13 ч. Обяда ми е от месо и салата, следобедна закуска авокадо
или сметана, какаови зърна или някакви ядки. Вечерята пак месо и
салата, сирена, сметана с какао или тахан, чаша вино за разкош.

# 156
  • В Балкана
  • Мнения: 679
Radost Nezemna, аз бих добавила пастърма, филе елена или някакво друго сушено месо.
Направи си за проба някакви кокоски/мъфини с повече кокосови стърготини, сирене/кашкавал/извара, смлени ядки, по-малко яйца, остави поне една и виж колко дни ще ти издържи.
Сусамките също ми се срува, че ще издържат повече време.

Благодаря за споделената рецепта за палачинки на УАСП!   bouquet Мисля да я пробвам днес/утре.
Вчера си правих по рецептата на Кам, но този път разделих сместа (т.е. с едно яйце и една препълнена лъжица с връх правя една палачинка, а не както обикновено да изсипвам цялата смес (2 яйца и 2 лъжици кокос) и да правя "дюнер"). На едната още в тигана сложих малко кашкавал да се поразтопи и после завих, а другата я намазах с фъстъчено масло.

Може ли да ми кажете, ако искаме да ограничим някои млечни (напр. прясно/кисело мляко), но и нещо да ни остане, кое е по-добре да консумираме - кашкавал или сирене?

Шоки, за темата и труда ти по нея!!   bouquet
На другите момичета - също!   bouquet

# 157
  • Мнения: 6 425
Радост, кокосови мъфини или мъфини от смлени ядки и семена. Базовата рецепта е следната:

За 2 мъфина:
1 яйце
масло (към 30 грама)
кокосови стърготини или смлени ядки/семена до желаната гъстота - колкото по-гъста е сместа, толкова по-компактно става кексчето (аз слагам 100 мл кокос, а за ядки и семена - на око)
(евентуално ванилия, канела, какао)
Пека ги в силиконови формички за мъфини.

Рейн дава добра идея за сусамките и крекерите от семена
Скрит текст:
Сухари - 3 вида:
Първият вид:
200 гр. слънчоглед
50 гр. ленено семе
50 гр. сусам
50 гр. трици
2 с.л. хуск (пак може да се замести с трици, да се пропусне или да се замести с ленено семе)
малко сол
500 мл вода
Всичко се смесва и се оставя да престои 10 минути. Разделя се на две части и се разпределя в две тави (върху хартия за печене). Предварително се нарязва. Пече се на 160 градуса за 1 час и 10 минути.

Вторият вид:
200 мл бадемово брашно
100 мл слънчоглед
100 мл сусам
100 мл тиквени семки
50 мл счукано ленено семе
1 ч.л. сол
50 мл мазнина
250 мл гореща вода
Тестото се разделя на две части и се разпределя в две тави (върху хартия за печене). Отгоре се слага хартия и се подравнява сместа. Слагат се и двете тави във фурната, след 20 минути им се разменят местата. Накрая може да се поръси с малко сол.

Третият вид:
150 мл белен сусам
100 мл настърган кашкавал
0,5 ч.л. сол
1 яйце
Съставките се смесват и сместа се разстила върху тава, покрита с хартия за печене. Пече се на 175 градуса за 15 минути, но се следи да не загори. Изважда се, разрязва се и се връща на остатъчна топлина във фурната, за да се доизсуши.

Консервите също са добър избор. Има едни норвежки или руски с дроб от треска - той е по-мазен от рибата тон, а има и добри количества витамини А и Д. Също в Пикадили все още има консерви със сьомга на марката 365 - там са 210 грама сьомга и си е доста засищащо.

evil, от колко време се храниш по този начин? Да не би да не си се адаптирала? Макар че преди това си била на БВД и би трябвало да си адаптирана newsm78 А достатъчно сол приемаш ли?

Последна редакция: пт, 04 апр 2014, 08:08 от Cioccolata

# 158
  • Варна
  • Мнения: 3 953

evil, от колко време се храниш по този начин? Да не би да не си се адаптирала? Макар че преди това си била на БВД и би трябвало да си адаптирана newsm78 А достатъчно сол приемаш ли?

От две седмици и нещо. Първо след БВД вкарах млечни... имам
1-2 дни с въглехидратни забежки  Crazy  обаче добавянето на
повече мазно ме бърка като че ли?! Или комбинацията млечно-мазно?!
Започвам по стриктно да се следя, кое с какво комбинирам, може и
от там да имам бъг в системата.

# 159
  • Мнения: 6 425
А да не би прекалено рязко да си увеличила мазнините? Това може да доведе до стомашен дискомфорт, но не би трябвало да ти пада кръвното Embarassed Затова те попитах за солта - ако ядеш много безсолно, може да се получат такива симптоми.

# 160
  • Мнения: 131
Записвам се да Ви следя  Flutter и за да не е само ей така запис, ще Ви попитам нещо Simple Smile
С моя мъж правим опити за бебче, може ли по някакъв начин режима да се отрази на това ? Дали в положителна или отрицателна насока  newsm78 и когато стане ( бебчето ) мога ли да си продължа да съм режимна ?
Благодаря Ви предварително и се извинявам за нахлуването  Flutter

# 161
  • Пловдив
  • Мнения: 1 665
Банани, добре дошла!Да, режимът може да се отрази изключително благотворно на бебеправенето. Да, можеш да го следваш и когато си бременна, и ако кърмиш после.  Hug
Шоки, пусна ми ти онзи ден мухата за ябълки в масло с канела и орехи. Та тази сутрин, мързел, не мързел, след закуска си направих....Ех, божествено!Интересното е, че опитах малко сурова ябълка, беше ми много сладка. После задушена в масло имаше леко киселеещ (чуден!) вкус. Добавих и малко кокосови стърготини за плътност. Благодаря за идеята! Hug
Да споделя идея за удобство. Задуших си предварително гъби, праз и червена чушка в много масло. Стана доста голямо количество. Сега си имам готова гарнитура към протеина за закуска, обяд или вечеря и за когато не ми се режат зеленчуци.  Embarassed И се чудя как не ми е хрумвало по-рано... ooooh!

# 162
  • Мнения: 6 425
yulinga, наистина много удобно така с предварително подготвената гарнитура за няколко пъти Simple Smile А ябълките с масло и канела са също идеална гарнитура за пържоли, котлети или ребра Sunglasses

# 163
  • Пловдив
  • Мнения: 1 665
Ей, това пък хич не ми беше хрумвало, ще се пробва, мерси!  bouquet

# 164
  • Мнения: 6 425
И ябълките, и нектарините, и сливите, задушени по този начин, са супер гарнитура за по-мазно месо - затова писах пържоли, котлети и ребра. Много добре се допълват точно такова месо и плодовете, а и самите плодове стават някак по-изтънчени от този начин на приготвяне. Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт