ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 49 тема

• 57 135
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Да,така е,лечението започна от вчера на сляпо,понеже тук лечебницата,която прави тези изследвания ги прави с неточнни данни,и тръгнахме рано за Хасково и там потвърдиха,че назначеното лечение е правилно.

Сега да ви попитам за кърлежите,пръсках,но явно не помага,нещо силно и ефикасно да ми предложите за двора ?

# 631
  • София
Ектомин?
Бела има ли спот-он препарат или каишка против паразити, или и двете?
Как така лечебницата прави изследванията с неточни данни?

# 632
Ектомин?
Бела има ли спот-он препарат или каишка против паразити, или и двете?
Как така лечебницата прави изследванията с неточни данни?
Жената,която ги правила била нова и в сравнение с Хасково се различават данните.

Има каишка и препарати имаме,ама въпреки това й са се закачили кърлежите.

# 633
  • София
Махнаха ли всички кърлежи, които бяха по нея? Доколкото съм чела, е важно да се махнат, преди да умрат сами и да се откачат, тогава има възможност да повърнат в кръвта на жертвата и да я заразят с разни гадости...
И извинявай, знам, че ще прозвучи гадно, но няма ли кой да поглежда и преглежда животинчето? Нали ходиш да я виждаш, не я ли опипваш поне за такива гадини?
Онзи ден намерих на Лили 2 кърлежа след разходката, незабили се, лазещи, въпреки спот-он-а ни.

# 634
Ох и аз с малко закъснение, Лисе стискам палци да се преборите по-бързо с проблема на Бела  Praynig и горе главата, винаги лошото не идва само и се струпва, но си спомняй за най-силните ти дни и си мисли как следващите ще са ти такива  Hug

# 635
Коте,има разбира се,че има кой,и аз ходя.Всичко е махнато вече.

Зуза , благодаря   bouquet

# 636
Коте, противопаразитните препарати тип спот-он не предпазват от налазване, а отравят паразита тогава, когато ухапе. Намирането на кърлежи (лазещи или забити) върху куче, което има нанесен и годен препарат против бълхи и кърлежи е напълно нормално.

Кери Брадшоу, на мен пък няма да ми омръзне да обяснявам, че чисто емоционалното или печелбарското заплождане на кучета не е развъждане. И не за да се заяждам, а с надеждата да бъде разбрана огромната разлика между двете.

Всеки, който милее за дадена порода или за canis lupus familiaris като животински вид, трябва да е наясно с това по какъв начин непрофесионалното размножаване на кучета влияе върху чистотата на породата и върху общата популация от кучета. Да не говорим на колко силен и редовен физически и психически стрес е подложено некастрираното куче, без значение мъжко или женско, пазено или не.

Сиси, кастрацията на мъжките има много предимства, повечето поведенчески/ментални.
Скрит текст:
И преди съм давала подобен пример за мъчението, на което монах в сексуално активна възраст (да кажем 20-25 год) би бил подложен, ако влезе в т. нар. "джентълменски клуб" и някоя от мадамите му изиграе lap dance. Е, представи си сега, че този монах не може да изживява спонтанна еякулация, а е принуден да търпи болката от ерекцията. А сега си представи, че човечецът е принуден да живее във въпросния клуб в продължение на месеци всяка пролет.

Или хайде, да не е монах, а да е който и да е мъж, прекарал 10 месеца без секс. Да е в стриптийз бар, да не може да пипа и да е принуден като се прибере удома да налита на плюшени играчки, възглавници и тям подобни.

С няколко думи, хуманно е да кастрираш мъжкото куче, което не е включено в развъдна програма, щом има такъв голям брой домашни и бездомни кучки, които се разгонват редовно.

Отделно от това кастрираното мъжко куче е по-миролюбиво, по-толерантно и с по-нисък риск да избяга/да бъде прегазено.

# 637
Фея, благодаря ти за отговора, винаги си изчерпателна и полезна.  Hug

# 638
Отделно от това кастрираното мъжко куче е по-миролюбиво, по-толерантно и с по-нисък риск да избяга/да бъде прегазено.
+1 Peace
Лиске?

# 639
Момичета, здравейте,  Hug

Имам питане - на Чери днес напипах буца, отстрани на кръста, ако мога така да се изразя, пред единия заден крак. Другата седмица ще я заведа на ветеринар, но някави идеи какво може да е?

Иначе ваксина слагахме преди няколко дни, ама си спомням, че беше отгоре на задния крак, не толкова ниско.

# 640
Може да се е ударила някъде . Наблюдавай дали расте . Моя Чарли имаше бучка отгоре на рамото , биха му няколко пъти инжекции и изчезна . Казаха ,че е хематом . Ако е такова минава бавничко .

# 641
Здравейте,Белисимата е по-добре

# 642
Момичета, здравейте,  Hug

Имам питане - на Чери днес напипах буца, отстрани на кръста, ако мога така да се изразя, пред единия заден крак. Другата седмица ще я заведа на ветеринар, но някави идеи какво може да е?

Иначе ваксина слагахме преди няколко дни, ама си спомням, че беше отгоре на задния крак, не толкова ниско.
Нашият мецанчо има нещо подобно на същото място, напипва се с големина на бирена капачка не е подуто и се мести. Забелязала съм, че стига почти до гърба му при движение.Не го боли при натискане, изглежда като нещо подкожно, но на мястото рана не се забелязва.Все забравям да питам в клиниката като го водим, че там винаги е една гъчканица.Ама сега скоро ще ходим за чистене на уши та и това ще искам да види вета.

# 643
Миналата година  и аз се бях шашнала с едни такива бучки по гърба на Съни  ooooh! Появиха се почти по едно и също време , от двете страни на гръбнака. Водих го на лекар и казаха, че не било страшно и да ги наблюдавам дали растът. Мина доста време и те взеха ,че изчезнаха. Така и не разбрахме от какво точно бяха  Thinking

Лисе, това са добри новини.Почесване зад ушото на Белисимата от мен  Heart Eyes

# 644
Болните да се оправят бързо.
И аз да питам,Брук още има рана на корема но вече я извеждаме за 10 минутки  дневно.Мога ли да слагам каишката за кърлежи  при открита рана с коричка?
ето  я и нея

Общи условия

Активация на акаунт