Автоимунен тиреоидит на Хашимото (33)

• 75 212
  • 747
  •   1
Отговори
# 300
Препоръчвам да се прочете.
Една интересна статия за поликистозата, но имайте предвид, че това са разсъждения на авторката на базата и на данните, и на собствения й опит, а не официално становище. Струва си да се прочете, но с едно наум:

http://itsthewooo.blogspot.com/2014/04/how-to-control-pcos-free- … uide-that-is.html

Последна редакция: чт, 01 май 2014, 09:35 от Merelenda

# 301
Здравейте момичета, имам нужда от помощ от тези от вас, които са запознати. доц. Тодорова не ми вдига телефона и аз нямам идея какво да правя. Става въпрос че ТСХ-то ми постоянно играе, антителата са ми в норма, в момента е 2,4 и от утре започвам инвитро процедурата т.е. утре ми е първата инжекция /предполагам блокажа/. Тя ми е написала схема, кога да увелича еутирокса - но е написала при стимулация. Тъй като това инвиро ми е първо и идея си нямам от процедурата - стимулацията всъшност са тези инжекции коите се бият за стимулиране на фоликулите нали, т.е. 14 дена след първата? Или започвам да увеличавам дозата още от първата инжекция. Ще се радвам, ако някой ми знае и ми помогне. Благодаря!

# 302
Във форума има тема за алтернативно лечение на Хашимото, който мисли, че може да се лекува или да си помогне по този начин ,може да се включи в нея!

# 303
  • Пловдив
Момичета,   да ви питам, пия по 62,5 мг еутирокс с цел намаляване на TCH до 2,00. Но не се чувствам добре имам сърцебиене, задушаване. Може ли да е от това или да търся друга причина? След празниците ще се обадя на доктора, но дотогава да знам.

# 304
  • София
За сърцебиене се приема, че има при пулс над 120 удара/ мин. в покой...така ли си? Ако много те притеснява, няма ли начин да се свържеш с ендокринолог по- скоро...

# 305
Ето малко инфо от списание МD.  ХТ е хипотиреоидизъм:

Нови указания за лечение на хипотиреоидизъм при възрастни:

За приема относно консумацията на храна:
Скрит текст:
Според скорошно изследване, абсорбцията на L-thyroxine, приет 30 минути след закуска, не е толкова добра колкото ако е приет четири часа след последното хранене. Друго проучване показа, че приемът 60 минути преди закуска, на празен стомах е по-добър в сравнение с приема два часа след последното хранене за деня или 20 минути след закуска.

Така, въпреки че L-thyroxine се абсорбира по-добре 60 минути преди хранене, в сравнение с прием 30 минути преди хранене, комплайънсът може да бъде подобрен при препоръка за вземането му между 30 и 60 минути преди закуска.

Допълнителен прием на йод
Скрит текст:
Йодът се използва при лечението на хипертиреоидизъм и тиреоиден карцином (като радиойод). Добавките с келп (kelp, кафяви водорасли) съдържат най-малко 150-250 mcg йод на капсула, при препоръчителна дневна доза за възрастни 150 mcg. При еутиреоидни пациенти, особено с хроничен тиреоидит, употребата на келп може да доведе до значимо повишаване на нивата на TSH.

Няма клинични данни, подкрепящи допълнителния прием на йод, освен ако не е доказан йоден дефицит. Нещо повече, наблюдавани са странични метаболитни ефекти при пациенти с тиреоидит на Хашимото, при които е настъпил тежък ХТ, определен като „йоден микседем”.

Въпреки че при бременните жени може да се наблюдава недостиг на йод и да е необходим допълнителен прием за достигане на нива от 200-300 mcg/ден, набавянето му чрез келп или други продукти на основата на водорасли не се препоръчва поради вариабилността на йодното съдържание.
Селен
Скрит текст:
Селенът участва в състава на различни ключови ензими и е проучван като модулатор на автоимунните тиреоидни заболявания. В европейско плацебо-контролирано, рандомизирано клинично проучване при 2143 еутиреоидни жени, приемът на селен (като 200 mcg/ден селенометионин) се свързва с понижение на автоимунните тиреоидни заболявания, постпартален тиреоидит и ХТ.

Мета-анализ на проучвания при пациенти с тиреоидит на Хашимото на терапия с L-thyroxine, показа че приемът на селен се асоциира с понижаване на титрите на анти-TPO-Ab и повишено самочувствие и настроение, но не води до значими промени в ехографската находка или дозата на L-thyroxine. Въпреки потенциала на селена, няма категорични данни за въвеждане на рутинната му употреба за превенция или лечение на ХТ.

# 306
Здравейте момичета.
Искам да попитам дали някоя от вас тук е пробвала Житния режим на Петър Дъмов?
Преди няколко дни се видях с бивша колежка, видимо отслабнала, усвежена..и ми каза, че го дължи на този режим. Прави се 10 дни с жито, орехи, ябълки и мед.
Иска ми се и аз да го започна, не само заради повечкото килца, ами и за пречистване на организма, особено сега след празниците...
Зачетох се из нета обаче за повече инфо, но на няколко места пише, че не се препоръчва за хора със заболявания на ендокринната система...

# 307
Аз направих точно обратното, спрях глутена и сладкото и резултата е минус 10 кг., които преди това не помръдваха от нищо.

# 308
Аз направих точно обратното, спрях глутена и сладкото и резултата е минус 10 кг., които преди това не помръдваха от нищо.
A зa кaкъв период от време ги свaли? Спортувaше ли допълнително?

# 309
Не мога да кажа с точност за какъв период защото не съм се мерила в началото, казах си, че ги спирам пък каквото стане. Първите 5 по-бавно, за 6-7 месеца със по-малко ограничения, вторите 5 за 1-2 месеца със по-сериозни ограничения. Не спортувам изобщо.

# 310
Почвaм се и aз Simple Smile От кaкто зaбременях кaчих 40 кг., от които 20 свaлих, но другите си стоят и не мърдaт изобщо, a тaкa ми тежът и пречaт... Още повече фaктa, че преди товa никогa не съм имaлa проблем с килогрaмите и сегa изведнъж нaтовaрих и сърцето, вени, зaдъхвaм се, изобщо гaднa рaботa. И все си мислех, че не могa дa ги свaля зaрaди жлезaтa, но явно трябвa дa се положaт някaкви усилия, зa дa имa резултaт. Принципно aз през деня почти не ям, вечер сaмо и точно товa ми е и грешкaтa...

# 311
Здравейте отново, тай като никой не ми отговори на въпроса предполагам, че няма много хора на които са им увеличавали дозата на лекарствата при инвитро. Искам просто информативно да попитам, ако не ви притеснявам нормално ли е при процедура за инвитро да се увеличи дозата /еутирокс в случая/ или това е подход на моята лекарка? Просто информативно питам. Благодаря!  Hug

# 312
Защо не пробваш да попиташ и в темата за инвитро/икси там може пък някой да се включи http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=759746.0
Предполагам, че се увеличава дозата преди процедура, заради стимулацията, а и после при бременност още ще скочи ТСХ-то, но това са само предположения. С Начев бяхме обсъждали варианта, но не помня какво точно си говорихме

Успех  Flowers Four Leaf Clover

# 313
Благодаря ти, миличка! Ще попитам там Simple Smile

# 314
  • София
Ovonelпрочетох ти въпроса още първия път...но нямам представа при ин-витро как се процедира..

Общи условия

Активация на акаунт