Автоимунен тиреоидит на Хашимото (33)

• 74 736
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте,

Др Начев не бил в България вчера и днес!!! А аз звъня ли звъня ..........Съжелявам, че нямам време да се върна назад в темата. Много ви моля, можете ли да ми кажете кога мога да го намеря в Майчин дом?

# 166
Здравейте момичета! Simple Smile Имам питанка относно бременност, еутирокс и други лекарства приемани през устата. Д-р Начев ми беше казал като ми се наложи да пия някакви лекарства да се свързвам с него и да го питам. Не мога да се свържа в момента..
- Някоя от вас знае ли какво разстояние трябва да има м/у приема на еутирокс: и този на парацетамол ,
                                                                                                                          и на смучещи за гърло?

ПП: Сега разбирам защо и аз не мога да се свържа...

# 167
За Парацетамол , мисля 2ч са достатъчни. За локалните за гърло, мисля, че няма значение чак толкова , може и след закуската.

# 168
За Парацетамол , мисля 2ч са достатъчни. За локалните за гърло, мисля, че няма значение чак толкова , може и след закуската.

Благодаря за съвета!  Peace   bouquet

# 169
Момичета, нахлувам във вашата тема с молба за мнение относно резултати..Миналата пролет ми казаха,че имам начален стадий на Хашимото, без нужда от лечение, само следене на хормоните.. Чак сега, година по-късно пуснах пак хормони, поради постоянни оплаквания от световъртеж, отпадналост и постоянно обилно потене.. Май все напролет се засилват тези оплаквания..до непоносимост вече..Понеже майка ми е диабетик, имах съмнения и за преддиабетно състояние- внезапен глад с разтреперване, прималяване и постоянна нужда да хапвам и пия нещо.Не знам, това може и да е психологически момент..
Ето резултатите:

gluc- 4.51...... (3.6-6.1)
insulin- 18.6....(6-26)
anti-TPO - 24.1.....(12.0-0.0)
hTSH II - 2.768....( 0.500-5.100)
free T4 - 12.43...(12.00-22.00)
TAT- 39.4....(0-22)

Това в скобите са референтните стойности предполагам?
Смятам да пусна кръв и в друга лаборатория..Като чета как се разминават резултатите..направо не знам  Crossing Arms

Бих се радвала и на съвсем кратък коментар!Ендокриноложката ще я видя чак края на другата седмица..
Благодаря предварително   bouquet

# 170
*NOA*, щитовидните хормони не се наемам да ги коментирам, но глюкозата и инсулина е хубаво да се измерят трикратно, с натоварване с глюкоза. На теб са ти ги измерили само един път на гладно, нали така?

# 171
  • София
Момичета,колко излиза инсулина трикратно с натоварване с глюкоза?За София питам...
и глюкозата много ли е гадна Rolling Eyes

# 172
Момичета,колко излиза инсулина трикратно с натоварване с глюкоза?За София питам...

Ехх аз съм си правила няколко пъти, но не помня колко струваше. Като да беше от сорта на 20-тина лева, не знам... като глюкозата влизаше в цената, около 5лв е)
На мен глюкозата изобщо не ми е гадна! Много хора се оплакват, но на мен ми е малко като домашен сироп не достатъчно разреден с вода.. Взимат кръв и връчват 2 водни чаши с глюкоза. Трябва да се изпие за 5 мин, (предполагам , за да не е нито на един дъх, нито твърде бавно).

# 173
*NOA*, щитовидните хормони не се наемам да ги коментирам, но глюкозата и инсулина е хубаво да се измерят трикратно, с натоварване с глюкоза. На теб са ти ги измерили само един път на гладно, нали така?

Да, еднократно и на гладно беше... Мерси за съвета, ще повторя това изследване. Интересно,защо нито лекарката, нито лаборантката не спомена нищо за тази глюкоза! #2gunfire

# 174
  • София
Към 90 лв излиза.
На мен като бях бременна ми беше гадна глюкозата,едва не я повърнах и ми беше много лошо, а сега като правих обременяване бях ок. През бременността имах гестационен диабет, а сега не-вероятно и това играе роля.

# 175
  • София
Туу,че скъпо Rolling Eyesв коя лаборатория го прави?

# 176
Моя близка си прави скоро в Бодимед, каза, че не помни точно, някъде към 80лв. и е излязло. В сайта има цени, а глюкозата може да си я купиш от аптека, към 1-2 лв. е.

http://medpedia.framar.bg/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8%D … D0%B3%D1%82%D1%82

внезапен глад с разтреперване, прималяване и постоянна нужда да хапвам и пия нещо.
Това ми е познато, винаги си носех в чантата вафли, за такива моменти.

Последна редакция: вт, 15 апр 2014, 13:25 от Lemy

# 177

А оказа ли се наличен проблем? newsm78

# 178
  • София
Където и да го правиш цените са сходни... Добре е да има хубава чакалня, че да си повисиш докато трае обременяването.

# 179
А оказа ли се наличен проблем? newsm78
Не съм защото намерих решение на проблема, спрях сладкото и хляба.

Добре е да има хубава чакалня, че да си повисиш докато трае обременяването.
Бодимед е в центъра, човек може да си направи хубава разходка по Витошка.

Последна редакция: вт, 15 апр 2014, 13:52 от Lemy

Общи условия

Активация на акаунт