Автоимунен тиреоидит на Хашимото (33)

• 75 279
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
на ехограф ми казаха, че  жлезата има структурни промени, но хормоните са ми в норма.
само МАТ ми бяха завишени леко, с няколко единици над нормата.

# 526
  • София
Аз също попаднах на нещо, което може да заинтерсова момичетата от София. Сава въпрос за безплатни прегледи и консултации със специалисти, включително ендокринологзи.

http://static.framar.bg/filestore/Pregledi.jpg

# 527
 Здравейте момичета! Повечето от вас са доста добре запознати с проблемите с ЩЖ и се обръщам към вас за съвет. Диагностицираха ме миналата година октомври месец със субклиничен хипотиреодизъм при ТСХ 4,23, МАТ, ТАТ, FT4 бяха в норми. От тогава ежедневно пия по 37,5 еутирокс. След 45 дена бях смъкнала ТСХ до 1,68.
Март месец тази година забременях и в края на 2 месец изследвах FT4-17,70 (12-22)  и ТСХ-1,30 (0,27-4,2).
В края на трети месец изследвах същите хормони- FT4-16,34 (12-22) и ТСХ-1,43 (0,27-4,2).

Как мислите, добре ли са тези резултати или трябва да се увеличи дозата Еутирокс малко? В Бургас няма добри ендокринолози, които да разбират от проблеми с ЩЖ по време на бременност, а до София в момента не мога да пътувам. Иначе бях посетила д-р Начев.

# 528

Аз се лекувам при доктор Николай Райков във Варна. Има доста пациенти при него от Бургас, които идват на консултация, обаждат му се по телефон с резултати и дори съм чувала, че и по мейл отговаря, ако си му пациент. Няма да те разкарва всеки път, ако не е нужна консултация. Винаги си вдига телефона и не е неоткриваем. Има пациенти на всякаква възраст и бременни жени. Ако искаш може да се консултираш с него.

Последна редакция: пт, 06 юни 2014, 18:03 от Tatti

# 529
PiSaNkAtA123,  резултатите са добри.

аз не съм лекар, но ще споделя моето лично мнение. на мен Начев ми каза следното : по време на бремеността ТСХ се качва. аз пиех по 50 и го бях вкарала в норма. той ми каза да го увелича, защото ако досега е бил ок за организма, значи вече поради бебчето - трябва да си увелича дозата. иначе е препоръчително ТСХ да е под 2,5 за естествено забременели жени и под 2 за ин витро процедури - при тях винаги се крие по-голям риск.

другото нещо, което Наве ми каза, че дори и да взема по-голяма доза, дори и да не е необходима - просто организма няма да произведе от самосебе си повече - т.е. няма как да се предозираш- това беше идеята.

ако питаш мен предвид изложените факти горе, аз бих си пила по 50 ( досега си вземала 25), и си прави ТСХ и ФТ4 не на 45 дни, а на 30. това трябва да се следи при бременност - пак инфо от Начев.

дано съм ти била полезна с поста си!  Hug успех с бременността и здраво, хубаво бебче на финал!  Peace

# 530
  • SOFIA
Мили момичета, защо само оспамвате темата?
Всеки си има мнение,никой никого не кара на сила да се доверява на мнението му. Даваме си съвети.Всеки от нас сигурна съм - чете и избира кое е най-подходящо за него?
Не се връзвайте на всичко. Достатъчно сме изнервени  и болни за да се занимаваме няколко страници с личностни нападки.
Не искам да изказвам моето мнение, защото четох "по диагонал", но това че "Германия за държавата с най-добро ниво на лекрските услуги!"- е голяма заблуда.

# 531
Искам и аз да се намеся в дискусията ,без да обиждам някой или да засягам ,само изказвам мнение .Всички знаем ,че всички хапчета колкото помагат ,толкова и вредят ,но когато имаме проблем и не виждаме друг изход се налага да ги пием ,понеже доктор ни ги е изписал уж за наше добро .
Знаем че и пиенето на хормони и противозачатъчни не е без последствия ,но всеки решава по кой път да поеме и какъв избор да направи .Без еутирокса и без докторите сега сигурно нямаше да съм бременна и да чакам моето бебче .Така и противозачатъчните ги изписват не само против забременяване ,а и за да помогнат да се случи бременност .Всеки сам преценява дали да им се довери .
Ще дам и пример .ако се появи киста на яйчника ,която с месеци не се маха и доктора ви изпише противозачатъчни ,какво ще направите ?

# 532
Здравейте!Включвам се при вас за помощ и съвет.При изследване на дъщеря ми( 23 год),което е направено със закупен ваучер и без изобщо да се предполага , че има проблем резултатите са:
 FT4-19.63
 TSH-10.950 при референтни стойности 0.27-4.20.
 Въпроса ми е за препоръка за добър ендокринолог в София.Явно случая не търпи отлагане.Личната лекарка днес и е изписала антибиотик и нещо за кашлица и талон за специалист е дала.До понеделник ще се чудя къде да го търсим тоя специалист.Събота и неделя не върви да звъня за записване на час.
Благодаря на всички ,които ще се отзоват със съвет.Записвам се да следя темата.Хубава вечер!

# 533
На първа страница на темата има координати на доктор Емил Начев. Обадете се и запишете час - той не работи със здравна каса, но ви препоръчвам да се консултирате с него.
Какъв е поводът за изписване на антибиотик? Грип?
При прегледа споменете на доктора, че е била болна като са и правили изследванията. Споменете и за сега предписания антибиотик. Докторът ще погледне на ехограф жлезата и ще и каже кога и какви изследвания да пусне допълнително.

Последна редакция: пт, 06 юни 2014, 22:35 от Merelenda

# 534
Мн.благодаря за съдействието.Антибиотика е назначен за лечение на бронхит.Сега ще потърся координатите на д.р Начев.

# 535
И да спомена, че цената преглед+ехограф не е 40 лв, а доколкото споделиха момичетата в темата около 70-75 лв. После вече за промяна на доза при лечение взима май 10 лв.

Тук май повечето ходим на частно. Малко са ендокринолозите, от които сме доволни.

# 536
Titanka това е Божа работа.Аз забременях с тсх 0.14 въпреки че съм с хипофукция и докато се нацели дозата, чудото взе, че стана  bouquet

# 537
От една година и аз съм диагностицирана с хиперфункция на жлезата. За сега съм само на диети, казаха ми да отслабна и да се изследвам пак. Нещата се "влошиха" след като откриха и камъни в жлъчката така диетата стана още по ограничена, но май почнах да свиквам. Най-много ме притеснява проблема със зачеването. Последно ми казаха че ще трябва да се пият продължително време разни лекарства от мен и от мъжа ми.

# 538
Здравейте, момичета, майки, жени! И аз съм с Хашимото вече втора година. Не е приятно. Но по повод добрите лекари горещо препоръчвам д-р Машка Ангелова - работи в клиника "Борола" на ул. "Цар Симеон", 52. Записва се час за преглед по телефона. Работи с НЗОК. Невероятен специалист и човек!

# 539
  • София
И да спомена, че цената преглед+ехограф не е 40 лв, а доколкото споделиха момичетата в темата около 70-75 лв. После вече за промяна на доза при лечение взима май 10 лв.

Тук май повечето ходим на частно. Малко са ендокринолозите, от които сме доволни.
10 лв. е в Майчин дом, на другите места е по 20 лв смяна на дозата и/или само да погледне резултата.
А преглед + ехо в Надежда при него е 50лв./ 20+30 ехо/

Общи условия

Активация на акаунт